Citronpannacotta med blåbärsgömma



Efterrätten härom dagen; citronpannacotta med blåbärsgömma. Superenkelt; värm 5 dl grädde med 1-2 msk fruktsocker (jag använde nästan 2 msk men tyckte det blev för sött!), låt 2 gelatinblad ligga i blöt i kallt vatten ca 5 minuter, krama ur dem och rör sedan ner dem i grädden. Rör ner skalrasp från en citron och pressa i lite citronsaft (lite i taget!) tills det är lagom svag citronsmak. Häll upp i små glas eller liknande (vi fick de små plastglasen på bilden av en supersnäll Pär på Coop Forum i Piteå - det gick inte få tag i sådana glas öht men han hittade i deras demoförråd och vi FICK dem av honom, supernice!) Jag gjorde 9 glas av den här satsen, blev rätt lagom tyckte jag. Till sist ploppade jag ner några blåbär i varje glas och satte dem i kylen 3-4 timmar för att stelna. Mumsigt värre!

Kutzing-utlottning!

Jenn har en underbar blogg-candy i sin Kutzing-blogg. Allt det här kan du vinna:



Klicka på bilden så kommer du dit!


Mer tights...

Det bidde ett par till! :)

Lilla fotomodellen fick kliva upp på sängen så mamman kunde fota...







Som ni ser är de ganska låga, och just det här paret verkar ha fått lite för stort gummiband, men jag orkar inte ändra eftersom det är fastsytt för att inte knöla sig. Fröken som ska ha dem vill dessuom helst ha dem låååångt ner, under magen och på halva rumpan, så HON tycker de är PERFEKTA. Och mamman tröstar sig med att det inte syns under klänning, som de är tänka att ha över sig :)

De är faktiskt fantastiskt lätta att sy, det är inte mer än 7 sömmar (plus där man syr ihop gummibandet), det svåra är att hitta ett bra mönster. Till nästa omgång ska jag nog sy dem lite högre bak och se om det funkar att fortfarande ha dem ganska låga fram, så lilla maggen får plats utan tryck och elände...

Rida...

En av de bästa sakerna med att komma upp hit till Norrfjärden är att få åka ut till mammans kusins häst och få RIDA!



Djupt koncentrerad smackar Y på hästen Hampus. Den här gången vågade hon både trava och HOPPA. Ja, eller hoppa och hoppa, Hampus klev över ett par korslagda bommar på ca 15 cm höjd :) Men för Y var det att hoppa och hon är superstolt över att ha vågat.

Är riktigt nöjd med bilden, lyckades få till skärpan som jag ville :) Pappa har en bra kamera som jag har adopterat nu, så jag leker vilt med den :)

Ännu fler halsband

Här kommer en av favoriterna just nu - jag älskar ju rosa och den här är både söt och lite tuff samtidigt. :)



Silverfärgade figurpärlor, rosa och vita sötvattenpärlor, en ljust rosa glaspärlefjäril, en stooor facetterad glaspärla och rondeller med blingstenar...



Närbild på princess-charmen. Hur söt som helst!



Blingrondell...



Och så lite fler halsband; Blått och lila (fräckt ihop!), transparenta pärlor med färgad mitt i orange och grönt, blålila pärlor, en söting i rosa och en tuffing i randigt grönt.



Sista gänget ur för den här gången; lila, vitt med orangerosalila pärla i fokus, gröna nyanser, en söring med rosa och lila igen och till slut en ljusturkos. Älskar den stora turkosa pärlan!

Sömnad

Nu på semestern har jag roat mig med att sno ihop några par tights till Y... de tar mindre än en timme per par, går att effektivisera i tillverkningen och går att anpassa till lilla fröken som inte vill ha något som trycker på magen :) Faktum är att grundmodellen var så låg i linningen att jag fick HÖJA den ca en halvcentimeter...:)



Tre par långa (ett par randiga i ribbad trikå, ett par blommiga velour och ett par rosa velour) och ett par kortare i randigt. Tog en eftermiddag och en förmiddag, och då fick Fåret en klänning och Nallis ett jacka också :)

PDOL

I går var vi på Piteå dansar och ler, vi var ju tvugna att hinna med Barnlandet och tivolit...:)

På Barnlandet var det ansiktsmålning och lilla prinsessan ville självklart bli målad till prinsessa....



Färdig:



Och sen ner till tivolit, och där fanns bungyhoppet... Y äääälskar det!



Kvällen innan var vi också på PDOL, fast då var det bara jag och brodern eftersom det var sent på kvällen. Vi såg BWO (besvikelse), Hammerfall (suveräna), A Camp (jaha, typ), Dead By April (ska kollas in mer, kommer till Malmöfestivalen också!), Veronica Maggio (fullt ös!) och ett gäng mer eller mindre märkliga band...

Sofiero

För en tid sedan var vi på Sofiero, och jag hittade precis bilderna i kameran... har visst glömt att flytta över dem till datorn. Här är en av dem:



Visst är rosorna fantastiska!

Blogg-candy i Norge!

Tre anledningar att länka till den här; min bror bor också i Norge, det är en kille som scrappar och det viktigaste av allt - han gör sanslöst snygga grejor! :)



Klicka på bilden så kommer du dit - men missa för allt i världen inte att traska runt och kika på resten. Massor av mums!

Halsband igen...

Jag lovade ju fler halsband... så här kommer de:



Fotade några i taget så ni inte blir uttråkade :)

Först ut ett i bruna och gula toner, sedan ett i svart/vitt/silver/rökgrått, därefter ett i vackert blågrönt, att i ljuvt rosa och sist ett till i svart/vitt/silver/rökgrått.



Svart och vitt, balla gröna toner, svart/vitt med lila och sist ett i ljusgrönt - riktigt vårigt om jag får säga det själv!



Lite häftigare; svart och vitt, röda toner (kolla nedersta pärlan, den har "öron :)), svart och vitt igen, orange färger (supersnyggt till solbrännan - om man kan ha orange...) och sist ett i grått och silver med svart.

Trodde jag hade fört över bilderna till andra datorn och raderat dem i kameran, men det hade jag inte :) Tur för mig kanske... så har jag NÅGOT att visa i bloggen! :)

Mer kommer senare, bland annat det jag använder mest just nu!

Tingtura

Tingtura har en blogg-candy som inte går att motstå! Jag köpte det första arket Majaroni direkt när det kom ut , jag var en av de som puffade på vilt på Kicki att se till att hennes syster ritade stämplarna så köpet var självklart och jag bara äääälskar dem! Nu kommer de i förbättrad upplaga och bland annat den här finns bland de nya:



Klicka på bilden så kommer du till inlägget med candyn!

Mera kort-kit!

Jag gjorde ett eget kort-kit också:



Sen gjorde jag det här kortet:



Blev rätt nöjd med det, både rosa och tufft :)

Större delen av kitet plockade jag ihop när jag skulle stå på Fingrar kan förra hösten, sen la jag bara till blinget som syns i bakgrunden på första bilden... vi hade inte dem i webshopen på den tiden, annars hade det kommit med redan då :) Stämpeln kommer från Tingtura och är en av mina favvisar...

Blogg-godis hos Annes scrapperi

Ett mumsigt paket hos Annes scrapperi:



Klicka på bilden så kommer du till hennes blogg och kan vara med och ha chans till det här underbara blogg-godis-paketet!

Skapa med kort-kit

På kort i Fokus har vi utmanat varandra att skapa med kort-kit, vi passade på att byta kit med varandra och jag fick från Pingvinmamman. Så här blevmitt kort:



Det var riktigt kul att skapa med något som någon annan plockat ihop! Det enda jag la till var bokstavsstickerna, torrchalks att färglägga med samt fluid chalks.


Fundering kring 2-1-vägar...

En sak har jag grunnat på nu när vi har kört så långt... en stor del av vägarna är så kallade 2-1-vägar, och det som slår mig är att i Skåne är det ALLTID nermejade delar här och var, man kan inte köra många mil utan att se minst ett ställe där någon varit ute på turne in i staketet. I går körde jag från Norrfjärden till Vallen, en sträcka på 13 mil, och en bra del var 2-1-väg. Och inget nermejat staket. När jag började fundera på det så kom jag på att jag nog inte sett en enda nermejad stakedel sen vi passerade Gävle! Jag vet att många skåningar inte gillar 2-1-väg och man hänvisar till att det är farligt, att man lätt kommer in i staketet osv... Här uppe har jag inte alls hört samma attityd till staketen, och inte sett några nermejade staketdelar, och det fascinerar mig. Hur kommer det sig att det är bara skåningarna som kör in istaketen, inte norrlänningarna? Det är ju inte så att norrbottningarna kör LÅNGSAMMARE direkt, tvärt om... Galna omkörningar och folk som ligger och trycker en i häcken på 1-delarna råkar man ju ut för, men nästan alltid är det fullpackade bilar = turister som gör sånt. Norrbottningen kör visserligen snabbt men håller avstånden och har framför allt koll åt alla håll, i en grov generalisering. Skåningen är hetsig (så mycket för den sävlige skåningen..:) ), tycker att man inte ska släppa en jäkel över bron utan JAG ska komma FÖRST för jag var minsann här FÖRE DIG, och tutar vilt så snart någon gör något som skåningen anser vara fel. Blinkers på Malmöbilar tycks vara en mycket dyr extrautrustning (och varför ska man tala om för omgivningen vart man ska, det räcker väl om man själv vet det?!?) men tutan var tydligen gratis...

Tja, jag vet inte.. jag vet bara att jag hellre kör bil här uppe än hemma, det är en helt annan hänsyn, trafikrytmskänsla och en ödmjukhet i trafiken.

Nu ska jag bara frökex istället. I morgon ska jag ut och köra bil igen :)

Smultron...



...på ett strå...



...är såååå gott!

Och ännu mer halsband...

Less på halsband än? Här kommer fler varianter!



Röda glaspärlor.




Turkosa cat-eye som skimrar och "rör sig" när ljuset faller på dem - superläckert!



Svart och vitt med lila-rosa accent



Lite busig pärla där i mitten, ackompanjerad av vackert klarblå pärlor.



Ser ut som godis...:)



Och så med stoooort glashjärta.



En orangerödbrun variant, svårt att säga vad det egentligen var för färg på pärlorna... gillar de små blå plupparna på mittenpärlan längst ner, den ger lite liv till det hela.

Så, det var denna omgången. Har lite till att visa upp, men det får vänta lite - vill ju inte trötta ut er med halsband! :)

Mojo Monday week 94

Så här på morgonkvisten fick jag gjort ett kort till Mojo Monday...



This is the card I made for Mojo Monday, week 94!

Blogg-candy hos Yoli

Den här kunde jag bara inte motstå...:)



Kreativa Yoli har en blogg-candy för att fira sin nya blogg, och jag hoppas på tur - det finns mycket som kulle passa bra hemma hos mig :) Klickar du på bilden kommer du direk till inlägget om blogg-candyn.

NU

har jag äntligen semester!


Pärlpinnar

Du vet väl att du behöver KÖPA färdiga pärlpinnar? Man kan göra själv också...:) Just nu tipsar vi i Kort i Fokus-bloggen om hur man kan göra och visar några inspirationskort med pärlpinnar. Jag gjorde det här kortet:



Detaljbild på hur jag gjort pärlpinnen:



Smyckesdelarna (mellandelar och figurpärla) samt själva pinnen hittar du hos Apidae/Sykompaniet.

Jag har gjort fler kort med pärlpinnar, några av dem hittar du här, här och här. :) Det är kul, snabbt, enkelt och ger verkligen det där lilla extra!

Sömnad pågår...



Symaskinen har åkt fram och jag syr för fullt... vad det ska bli? Det får ni se! :)

Mer halsband

Lite fler varianter på halsband...



Svart/silver, med en hysterisk pärla. Me like :)



Gröna och bruna toner... den här fick Bettan syn på och nu har den ny ägare :)



Den här gillar jag, men den har också ny ägare.. gillar det turkosa och bruna ihop, och så en pärla som skimrar i cerise.



Sööööt, snarare än häftig. Gröna facetterade pärlor och cateye. Sommarmums :)



Och så en söting med sötvattenpärlor och figurpärlor.

Det var de som ni får se idag. Det kommer några till :) Har mipplat ihop några till, trots att jag knappt haft tid i kväll, har suttit med Kort i Fokus blogg och förberett där... det kommer mycket spännande de närmaste dagarna!

Blogg-candy hos House of Inspiration!

Du har väl sett blogcandyn i House of Inspirations blogg?


Klicka på bilden så kommer du dit och kan ha chansen att vinna ett Eva Collection pack. Det hade inte mått dåligt hemma hos mig kan jag säga :)


House of Inspiration sponsrar dessutom Kort i Fokus den här månaden så du har chansen om att vara med och tävla om ett fint vinstpaket. Läs mer HÄR i Kort i Fokus blogg.

Det här kortet gjorde jag till inspirationsinlägget:


Halsband!

Nu har jag äntligen fått bilderna ut kameran...

Så här ser de ut!



Och så lite närbilder:



Lila nyanser. Tyckte mittenpärlan var såååå ful, tills jag satte ihop det - då blev den helball!



Turkosblått och grönt, riktigt somrigt i mitt tycke!



Gröna milda toner.



Grönt, lila och blått, för den som vill ha liiite mer färg. :)



Och så ett i brunt. Inte min färg, men jag kan ändå hålla med om att det är rätt vackert...

Nä, nu ska jag pärla vidare. Det är en drog! :)

Vaaaaarmt...

Det är fortfarande för varmt för att riktigt orka något.. uppdateringarna lyser därmed med sin frånvaro för tillfället. Ska försöka få till något i kväll, om dottern samarbetar och somnar i tid. Det borde hon göra med tanke på hur sent det blev i går och hur svår hon var att väcka i morses... :)

En vecka kvar till semester, nedräkning pågår!

Blogg-candy hos Zanya

Zanya (som jag för övrigt har träffat på riktigt också :)) har en underbar blogg-candy i sin blogg. Klicka på bilden så kommer du dit!



Massor av mums...:)

Skapa med naturmaterial

På Kort i Fokus håller vi på med olika sommar- och semestertips, och ett av ämnena är En dag på stranden. I samband med det skapar vi med olika naturmaterial, och jag valde sand :)



Ett ganska enkelt kort med stämpeln Hink och spade från Cards of Maria. Stämpeln är fäglagd med Promarkers och utklippt precis vid konturerna. Jag satte en bit dubbelhäftande bred tejp (finns hos Apidae/Sykompaniet) och satte dit hinken innan jag täckte det med sand. Det är dock inte sandstrandssand utan sandlådesand, men det går lika bra det! Man får klappa fast det ordentligt. Sen sprayade jag med hårspray över för att fästa sanden. Det blir lite mörkare av det men den drösslar inte hela tiden... :) Ett par snäckor från dotterns samling, utklippta moln som chalkats med ljust ljust blå dyna och monterats med 3D-kuddar och en text av stickers, sen var det färdigt!

På hinken satte jag lite lim och strödde sand över - det ger en läcker 3D-effekt!



Ett ganska snabbgjort kort, men kul att göra och med annorlunda känsla tack vare strukturen från sanden!

Nytt dille

Jag har fått ett nytt dille.. jag pärlar en viss sorts halsband, och bilder kommer i bloggen så snart jag fått dem ur kameran. :)

Ny månad på Kort i Fokus!

Nu har vi startat ett nytt månadstema på Kort i Fokus - Sommar och semester! Jag gjorde ett kort till startinlägget:



Tack Eva för lånet av stämpeln! Motivet är färglagt med Tombows, pappret kommer från de nya papprena vi har i webshopen, pärlnålen är byggd av smyckesdelar och pärlpinne från samma webshop, bandet och den rosa pärlan hittade jag i samlingarna. Det är inte klokt vad jag har saker...:)

Skissutmaning i Scrappiz-bloggen

Det pågår en skissutmaning i Scrappizbloggen, och jag var en av tolkarna. Då gjorde jag det här kortet:



Men papprena var så fina och skissen så inspirerande så det blev en dubbel-LO också!



Jag bara ääääälskar de där papprena med de små djuren på! Tack Pappersbiten för att jag fick så fantastiska papper att tolka skissen med!

RSS 2.0