Kattgrattis!

Jag har satt tänderna (eller möjligen sax och skärmaskin :)) i februaris månads kortmakeripaket från Apidae/Sykompaniet, och det var verkligen roligt! Temat på paketet är Prickar, och så här blev första kortet:



Ett riktigt karamelligt grattiskort!

Bakgrundspappret är rosa med ringar i olika färger och det gjorde det lätt att matcha färger både här och var för att få fram den livliga känslan. Jag valde att jobba med olika nyanser och färgstyrkor när jag färglade med mina ProMarkerpennor för att få liv i motivet.



Bakom motivet satte jag en bit prickig tyll i knallgrönt, och för att dämpa den lite fick den ett "sky ribbon" och silvrig pärlfloss (båda finns även som metervara i webshopen) över sig. Guld- resp silverglitret gör även kortet lite festligare!



Med i månadspaketet den här gången fanns även lite pärlor och en nål med vitt pärlemorhuvud. Några av pärlorna monterade jag på nålen och satte sen en liten limklick längst ner innan det fick "stå på huvudet" och torka. På det viset stannar pärlorna där man vill ha dem! När det var torrt stack jag fast nålen genom band och tyll, så sitter det säkert och bra!




Små knalliga brads passade utmärkt att sätta i hörnorna, det fanns i precis rätt färger med tanke på ringarna på pappret! Det blir dessutom små godissöta prickar det med...:)

Till mars paket kommer det vara lite förändringar, paketen kommer byta namn till Bandpaket plus för kortmakare, och innehålla mer av banden, ca 10 ark papper i storlek A6 och/eller 15x15 cm samt dekorationer, alltihop på ett tema. Det kommer även förekomma bra-å-ha-saker som fästprodukter, verktyg mm.

Blä

Har knappt sovit något natt, det har gjort för ont. Och i morses vid 6-draget sa det POFF i örat och sen rann det lite och så släppte smärtan en aning. Troligen sprack trumhinnan... och nu säger det poff med jämna mellanrum och så rinner det lite blodblandat göck i örat. Blä. Jag har fortfarande ont, mellan poffarna, så jag kan inte riktigt sova. Det knastrar och sprakar precis innan det säger poff också så det är inte lönt att försöka, det får vänta tills det tömt sig lite bättre. har kollat med VC och eftersom jag redan fått penicillin så gör de inte mer utan man får vänta tills det läker ut.

Nu gör det ont igen så jag väntar väl på ett poff jag...

Oooooont!

AAAAAJ! Det gör ont i mitt högra öra. Det började strax före kvällsmat med att det kändes som jag fick ett rejält lock för höger öra, sen blev det lite tryck i örat och så började det ila och sticka.. mer och mer. Och MER. Jag ringde sjukvårsupplysningen och knappade in mitt telefonnummer och räknade med att de skulle ringa inom en timme eftersom den förväntade kötiden var 29 minuter och jag hade plats 28 i kön. Efter 45 minuter gjorde det så ont så jag kollade upp vilken vårdcentral jag skulle till och körde dit. Drygt en timme och 230 kr senare var det konstaterat att det var en fin liten öroninflammation som behövde penicillin och jag var på väg hem med min lilla apotekspåse. Tog medicinen i princip på väg ut från apoteket (en coctail på 2 penicillintabletter, en ibumetin och en reliv, blandningen komponerad på doktorns inrådan) och nu börjar det äntligen kännas bättre. Har lagt en hel trave kuddar i sängen, måste ha huvudet mycket högt, och ska försöka sova en stund.

Sjukvårdsupplysningen? Nä, de har inte ringt än, drygt 5 timmar senare, så ska man ha tag i dem får man nog hålla sig i kön och inte tro att det funkar att de ska ringa upp en..

Ridtur

Y älskar att rida, och när vi hälsar på min kusin åker vi alltid ut till hennes häst och tar en ridtur. Varje år ska det fotas och just det här fotot är taget för ett par år sedan. Sommaren 2009 red hon för första gången helt själv, men det kommer senare :-) Jag gjorde en DT-layout åt Cards of Maria:

Jag skar ut en stor cirkel i papper och la på min cardstock, sedan sprayade jag med vatten färgsatt med lite distressrefiller med hjälp av minimisters. Därefter sprayade jag med vatten med lite perfect pearls i, för en glittrig effekt. På det viset behövde jag inga mönstrade papper utan gjorde min egen bakgrund. Gillar den läderliknande effekt det ger, tycker det passar så bra här!

 

Här ser man effekten av sprayfärgen på Bazzil Criss-cross cardstock.

 

Lite kuriosa: Det röda bandet hålls ihop av guldringar från en slaktad BH - man vet aldrig var man kan hitta roliga dekorationer, mina ögon letar alltid efter bra-å-ha :)

 


Grattiskort

Idag tänkte jag visa er ett grattiskort som en av mina pysselkompisar fick när hon fyllt år. Som vanligt missade jag att posta det... *rodnar*


Jag har använt papprena Du&Jag - Glädje och Minna Vänner- Paula 8, båda från Maja Design.

Bokstäverna stämplades och målades med 3D-lack.

 

Blomman fick också stämplad text på sig, ett enkelt sätt att göra blomman mer speciell!

Papper, blomma samt fjäril hittar du hos Cards of Maria!


Till min vän

Hur snurrig får man vara? :) Jag hade ju ett kort till från januaris kortmakeripaket hos Apidae/Sykompaniet...:)



Ett litet kort som man kunde använt i söndags, eller skicka bara-för-att till en vän! Jag använde det söta pappret med hjärtan till bakgrund, tyckte det var så lagom mönstrat! motivet var ett som jag hade liggande färdigfärglagt så det var bara att sätta dit det. Jag gör så ibland, färglägger en trave motiv så jag har att välja av när jag snabbt vill göra ett kort.




Den lilla chipboardtagen från paketet satte jag en överbliven bit papper från välkommenskylten på, och sen fick den en kartong-"knapp" som dekoration. Jag knöt en rosett av bandet direkt på tagen och när den sen monterades ovanpå bandet som jag dragit över kortet såg det ut som om jag tagit bandet på kortet och knutit fast den med. Lite fusk, men effektivt :)




Som dekoration satte jag en nål genom rosetten, just den här nålen har ett litet hjärta med en pil på. Det medföljde lite olika varianter i de olika paketen men alla lika söta!



Tre små röda knappar för att balansera intrycket, och sen var kortet klart!



Välkommenskylt

Sist ut av sakerna från januaris kortmakeripaket hos Apidae/Sykompaniet är den här lilla skylten.



Vi skulle på spelkväll hos en av mina extrabarn, och jag ville gärna ha något litet med mig till henne och eftersom hon och hennes fästman relativt nyligen (nåja, i somras iaf...:)) har flyttat till ny lägenhet så tyckte jag en liten välkommenskylt kunde passa bra. Enklast möjligt, en bit vackert svagt mönstrat blått papper på en skylt av MDF-board, en remsa ljusare papper med mönster i aningen mörkare blått, allt chalkat för att få det att smälta ihop. Jag stansade ut Välkommen i ett cremefärgat papper och limmade dit en bit bollfrans - klart!

Måne

Av ett kortmakeripaket kan man göra andra saker än kort också :) Jag hittade ett foto från när jag testade min (pappas...) nya kameras zoom, jag tycker det blev så läckert med månens kratrar i underkanten. Det syns inte så bra på fotot av fotot så att säga, men på själva fotot syns det ganska tydligt :)



Jag valde en hel 6x6"-bit av mönstrat papper som bakgrund, det blev ganska lagom på min 8x8-layout. För att fotot skulle få vara i fokus valde jag att inte ha så mycket dekorationer, det blev en titel i ovankanten och en rad med spets + bollfrans i nederkanten.



Klamrarna som följde med kortmakeripaketet målade jag blåa i en nyans som var lite mörkare än fotot, för att balansera de vita bokstäverna (som jag hittade i en låda hemma, fanns inte med i paketet) så titeln blev synlig utan att dominera.



Utmed nederkanten på fotot monterade jag en bit spets med lim för att den skulle synas så lite som möjligt. Färgen är en ljuvlig grön nyans, och det finns många fler färger på bomullsspets i vår webshop numera, vi övertalade en av våra leverantörer att det var en bra sak att ha :)




Över spetsen limmade jag fast en bit bollfrans som också fick några häftklamrar i sig. Ett enkelt sätt att ge lite extra piff :)


Nallekort

Jag gjorde ett kort till av kortmakeripaket från Apidae/Sykompaniet, ett NÅGOT annorlunda kort om man jämför med det här kortet :) Det var riktigt roligt att fläska på med papper, tårtpapper, dekorationer, rivet och chalkat, band och spets och jag vet inte allt.



Nallen är en cut out som jag tyckte var så söt. Spetsen är egentligen inte lilaaktig (som den ser ut att vara på min skärm) utan mer gammlerosa i en dimmig nyans. Skitsnygg rent ut sagt :) Vi har flera matchande band i olika vintageinspirerade varianter i webshopen.




På kanten satte jag spetsen med ett sammetsband med pärlor och voile-volang över, och så en brad och en "knapp" med en bit satinband knutet igenom.




De ursöta nålarna med droppformat huvud kan man köpa i webshopen om man inte har fått ett par stycken i sitt månadspaket. Jag använder dem på det mesta just nu känns det som. Gillar att de inte är så långa, det passar perfekt till kort eftersom man då inte riskerar att sticka sig lika lätt på dem :) På bilden ser man också pärlorna som sitter på sammetsbandet, det blev ett himla läckert resultat tycker jag!


Kamelsafari och knäppisar på cykel...

Idag var vi på kamelsafari. Då åkte vi i sådana här bilar...



Kan ju säga att det fläktade kring öronen när de kanariska förarna drog på för fullt på vägarna :)

Det här är vår kamel:



Efter kamelsafarin (där bilderna ligger i mobilkameran... förstås! Och den kabeln har jag inte med mig...) åkte vi upp i bergen. Vägarna såg ut så här:



Och så här:



Och då träffar vi på sådana här, i mängder...



CYKLISTER! Folk är bra snurriga, hade aldrig i livet fått för mig att CYKLA i de &#¤"/&%¤ backarna. :)

Under kamelsafarin hittade Y en ny kompis, och de badade och lekte på eftermiddagen.



Nä, ni ser inte mycket mer av kompisen än en bit av en rosa tröja, det räcker så bra när man inte vet om det är OK :)

Over and out för idag!


Kvällsbild



Kväll... och så här fint lyser det i poolen! Man får dock inte bada efter kl 19, av säkerhetsskäl (fast det är inte alla som bryr sig...), men vackert är det!



Å så här ser det ut på morgonkvisten, strax efter 9 på morgonen (när det är tillåtet att bada igen), och vem är bland de första i plurret?



For you

Hos oss på Apidae/Sykompaniet har vi varje månad kortmakeripaket, med vackra band, papper och dekorationer. Här har jag använt januaris paket, ett paket som gick i kärlekens tema med en anings touch av vintage/shabby chick. Första kortet jag gjorde blev så här:



Ett vackert mönstrat papper som bakgrund, med två band över, det ena med en rosett knuten på det. Inte helt lätt att få till det men effektfullt :) Har man ett vackert papper behövs inte så mycket mer..



Rosetten med tre små blommor fastknutna. Jag satte också i en vacker nål med ett löv i genom knuten, det hjälpte till att stabilisera knuten.

Är du sugen på att prenumerera? Det finns några få kvar att boka av februaris paket trots att det egentligen är för sent. :) Prenumerationen är en tillsvidareprenumeration som löper på tills du väljer att säga upp den. Vi kommer snart göra en liten förändring så det blir ett bättre paket med fler band, men det kommer mer om det i webshopen inom kort!


Varmt och skönt...:)

Ja, JAG har det iaf varmt och skönt - hur har ni det hemma i kalla Sverige? *fnissar belåtet* På Gran Canaria är det typ 24 grader varm och soliigt med lite dis, ett väder som passar mig PERFEKT. Pool på hotellet och all-inclusive, Bamseklubb till Y och tid att jobba och ha det bra för mamma och mig. Han-som-är-kvar-hemma var liiite avundsjuk när vi åkte i morses, i den mån han kunde tänka alls med tanke på att klockan var 04.50 när taxin hämtade oss..

Nä, nu ska jag ta och simma ett par längder innan det är dags för middag!


Blogcandy hos Pysselrum

Jag har en supertrevlig kompis och nu har hon en blogcandy! Kila dit och var med du med!



Klicka på bilden så kommer du dit!

Sötaste Thea

Den här layouten gjorde jag på Rekordträffen men ville inte publicera den förrän jag visste att det var OK med Theas föräldrar. Jag är annars sjukt nöjd med den, tycker den speglar sötaste och envisaste Thea så bra!



Små rosor från Cards of Maria:



Bladen jag stoppat in mellan lagren på pappersblommorna kommer också från Cards of maria.



De stora blommorna har jag gjort själv av mönstrat papper klippt med mönstersax och sen skrynklat, chalkat och glitterlimmat i kanterna.



Några små halvpärlor i ett hörn, för att balansera lite...


Förresten...

Någon som sett var &¤%#&%¤ jag satt min burk med crackle paint? Jag vet ju att jag har (minst) en men kan inte hitta den. Och jag som till och med kommit på vad jag ska ha den till!

Och nä, för en gångs skull har jag inte köpt den till ordinarie pris och inte använt den, den följde med en del andra grejor jag köpte (och använde!) för ett bra tag sen. :)

Men VAR ÄR DEN???

Skitväder

Snö, snö, snö.. och mulet, mulet, mulet... när ska en stackars flicka kunna fota sina kort och layouter, som bara läggs på hög just nu??? Jaja, kanske bättre väder på onsdag, då ska jag nog kunna sluta i tid för att hinna fota :)

RSS 2.0