Pysselträffsresultat

I går var jag på en pysselträff med webbutiken (jodå, jag åker iväg med delar av sortimentet då och då - ska du ha en pysselträff i södra delen av Sverige så hojta till så ser vi om vi kan passa ihop det!) och då fick jag pysslat lite också. Bland annat var det en jätterolig tekniktävling för kort, där man skulle använda minst 6 av 8 kriterier. Jag hade med maskning (som jag demat innan..:-)), spotlight (i en något annorlunda version, där spoten är blå.. skyller på Helena/Landstoken för det :-)), minst tre stämplar från två olika tillverkare (jag har fyra från tre olika...), band&metall, något utstansat (tror jag det var) och minst tre olika färger på stämpeldyna (jag har fem...) Jag hoppade över två mönstrade papper för jag hittade inte två som funkade ihop i en hast. :-)

Så här blev det:

image77

Resterande alster (ett kort och en layout) kommer när jag har lyckats scanna dem, måste gå och hjälpa min hulda moder nu!


Den där snabba enkla layouten

Den tog visst lite tid ändå, den där snabba enkla layouten. :-) Men jag vidhåller att det är en ganska enkel variant, i alla fall med tanke på att det är 10 "foton" med på. Ja, för egentligen är det ju faktiskt bara två på den här dubbeln - varje sidas bilder är utskrivet i ett sjok! Sen monterade jag dem på varsin bit cardstock och satte dit armbanden från Tosselilla. Om de är syrafria? Inte en susning, men jag VILL ha dem där! :-) Sen tog dekorationerna lite tid, för det jag hade tänkt mig hade jag inte när det kom till kritan, jag hade tänkt ha titeln utskuren med en chipboardklammer framför (och en bakom datumet på samma sätt) men det funkade inte med de jag hade. Och jag orkade inte skära ut i rätt storlek och klistra ihop till en chippis, så då vände jag på det och tog en annan variant. Både på texten och på chippisen :-) När jag hade kommit så längt slängde jag dit pilen (det finns en arm under den, om någon undrar varför den sitter där den sitter - han som puttar på hade sin arm där, vilket ger den härliga farten i bilden) och sen tog det stopp. Det var så.. tomt. Hade tänkt ha små "skyltar" med flickornas namn osv, men det funkade inte riktigt... Häromnatten kom jag på att jag har ju köpt en dymo, så med den blev det rätt. Sen tog det stopp IGEN, och idag satte jag dit blingarna, så nu är jag nöjd. :-)

Så här blev det:
image76

De som var med på Scrapevent of Scandinavia i våras känner säkerligen igen masken.. äntligen fick jag användning för honom! :-)

Upplägget är liftat från en enkellayout i julinumret av Scrapbook ETC.Mer att kika på - jul, jul, strålande jul... eller nåt :-)

Nu har jag visat layouter ett tag, så nu får vi nog ta några kort! Jag har ju ett litet lager att ta av, även om jag inte scannat alla kort jag gjort.. skulle tippa att jag kommer mig för att scanna max hälften. Idag tänkte jag visa lite julkort, trots allt är det ju snart dags att sätta igång om man ska hinna. :-))

Först ut är ett kort jag gjorde i höstas, jag älskar de här murriga papprena från Cosmo Cricket!

image73

Det är lite papaer piecing inblandat i det hela också, kulan är ett papper, strumporna är ett annat och själva flickan är på vanlig vit cardstock. För att få den tunna tunna upphängningen på plats är motivet stämplat på bakgrunden först, sen är de olika delarna ditsatta ovanpå.

image74

Även detta är papper från Cosmo Cricket, och kulan är gjord på liknande sätt.

Och nu till något helt annat, ett helt annorlunda julkort!

image75

Inte riktigt de färger man förväntar sig, men jag tycker det är så härligt ändå. Jag älskar det där pappret (kommer från Around the Block) och köpte på mig flera ark förra hösten. Det blir nog fler kort med det i år!

Till sist vill jag visa upp ett mycket snabbgjort julkort, det tog inte så många minuter. Det svåra var att leta fram tillräckligt många blommor ur lådan med Primablommor-i-en-salig-röra :-))

image97

Det var allt för idag. Nu ska jag fortsätta pyssla lite, jag tycker jag kan unna mig det en dag som denna! :-))

Snabbt och enkelt

Idag tänkte jag visa upp ett par ganska snabba layouter jag gjort tidigare.. jag laddar nämligen för att fixa med några layouter där jag tänkte försöka få in många bilder (typ 4-6 st) per sida snabbt, utan att det ser "klent ut". Så vad passar då bättre än att visa upp lite sånt jag tycker blev rätt så bra av det jag gjort tidigare?

Först ut är en layout med ett spindelnät som jag fotade på väg till lekplatsen juldagen 2006:

image70

Storleken är 8 x 8, och jag lät avsiktligt fotot vara "fullstort" (annars minskar jag ofta på dem för att få in fler bilder och/eller anpassa till liten layoutstorlek - har man ett par foton och en hel del dekorationer blir det lätt överlastat - tycker jag...) för att verkligen sätta fokus på nätet. Dekorationen i övre högra hörnet är sydd av glittrigt svart garn och det blev inte så pjåkigt.

Nästa är mitt livs första pagekit, och det funkade faktiskt. Det enda jag inte hade gjort i förväg (utöver att skräa till pappren förstås) var att skära ut titeln. Jag hade med min Wishblade för att visa upp den så jag passade på att skära ut titeln då. :-)

image71

Faktum är att jag lyckades fånga första gången Y rullade runt ganska snabbt också. Ggångerna innan hade hon bara bökat, men ett av fotona kom från den gången hon fick kläm på det och sen rullade och rullade och rullade hon. :-) Dubbelpremiär alltså. :-) Storleken är 6 x 6, så det går visst att få in flera foton på en liten layout. Ingen som har sett den IRL tycker bilderna är små iaf...

Tredje layouten jag tänkte visa kommer från en utmaning på en cybercrop (folk sitter och pysslar hemma men alla tävlingar, utmaningar osv läggs upp på Scrappiz och så babblar man där, en virtuell pysselträff alltså...) på Scrappiz där man skulle göra all text, även rubriken, för hand. Tyckte det passade så bra till fotot. :-)

image72 

Tycker det är så härligt att se två tjejer ha så kul tillsammans, trots åldersskillnaden. Också denna är i 6x6.

Det var dagens skörd det. Hoppas det kan vara till någon inspiration!

Tack igen!

Tack ni som kommenterade inlägget i bloggen som jag bad er, det finns 6 st små påsar så ni får varsin. Det är inte så mycket i dem, men något litet kul till varje, hoppas ni ska gilla det! Har någon av er inte fått mail så hojta till så löser vi det.

Förtydligar: Det var alltså de som kommenterat just inlägget där jag bad folk ge sig tillkänna som jag avsåg - jag har fått en massa andra kommentarer också - TACK! - men det var för att avgränsa så jag visste vilka jag skulle skicka till som jag valde de som kommenterade just det inlägget. Alla ni andra är också underbara och jag kommer ha fler utlottningar, jag lovar!


The BäBäs

Y har ett litet lamm som heter Lilla Bäbä. Den har alltid gjort det, sen hon fick den för något år sen eller så. För en tid sedan förökades skaran med fler Bäbäar, i familjen skämtsamt kallade för The Bäbettes, eftersom det är tre likadana. I samligen av "mysedjur" (som Y kallar alla gosedjur för) så finns ytterligare några lamm, varav ett brukar kallas Stora Bäbä. Jag har funderat på att dokumentera den här skaran på något sätt, och när jag såg Hobbyhusets DT-tävlingsskiss så föll det på plats:

image68

Fast resten av ansökan fick jag aldrig ihop, men jag är nöjd med den här layouten - den blev precis som jag tänkt mig! :-)

Rockin' girl blogger


image67

Jag har blivit taggad! Maria på Cards of Maria valde ut mig och jag är SÅ smickrad!

Nu är det min tur att välja ut några, och det var inte helt lätt att hitta någon som inte blivit taggad innan trots att jag har många favoriter.

Monica är dock en av dem. Jag känner henne IRL också, och hon är en duktig scrappare. Dessutom har vi väldans kul!

En annan tjej som jag också vill tagga är Pernilla, hon gör jättefina kort!

Sen har vi en tjej till som jag måste bara tagga - hon är verkligen multitalangfull. Jag älskar Barbien som blev en älva och den underbara goth-stilen på layouterna (som jag önskar jag kunde få till men det är bara inte.. jag...) och korten och... Tja, Hella heter hon och kolla själv.

Sen har jag en till som jag vill tagga, också en multipysslare med multitalanger - allas vår Tant Eva! Kanske det kan få fart på henne så hon uppdaterar lite också. :-)

Spot the difference

Så, då var jag klar...

You are a
Spot The Difference
!!! MASTER PLAYER !!!
 
You have:
22 Gold speeds
15 Silver speeds
41 Bronze speeds


http://www.spotthedifference.com var klart vanebildande. Fick inget gjort i går kväll och var "tvungen" att försöka hinna bli klar innan Ylva vaknade nu på morgonen. :-)

Städar

Just nu ser det ut som ett bombnedslag här. Igen. Och värre än någonsin. Så här:

image66

Snyggt va?

Jag håller på och sorterar runt på alla saker så jag ska kunna hitta dem (och göra mig av med en del jag inte vill ha kvar... det är den blå korgen som innehåller de sakerna :-) ), men under tiden ser det mest ut som Jerusalems förstörelse. Och om en liten stund kommer Y hem efter att ha varit hos mormor och morfar, så jag BORDE se till att få liiiite mer klart. Och vad gör jag? Fastnar på världens mest onödiga ställe: http://www.spotthedifference.com - hur beroendeframkallande som helst. Men nu, på rosa nivå, så tar jag en paus och städar klart. Ska bara klara den första rosa först...:-D

Dags för Tradera igen!

Just nu tickar de på - de första auktionerna på Tradera efter sommaruppehållet... 50 härliga auktioner med lite av varje - stämplar, embossingpulver, Notch&Die-tool, en kartväska, döskalleklistermärken, stämpeldynor, rengöring till stämplar och jag vet inte allt... här kommer ett litet smakprov av vad som finns på listan.

image69

Och när de här är slut väntar 50 nya.. och 50 till...:-) Jag har verkligen hårdrensat, och mer ska ut så jag hittar det jag faktiskt VILL ha i röran! Funderar på nytt sorteringssystem (igen...:-) ), fick en aha-upplevelse när jag läste om en som sorterat om sina dekos efter färg, för man letar ju oftast efter "något grönt" eller "något lila", inte just en knapp, en metallfnurp eller något annat sånt. Undantaget för mig är garn och band, de är fortfarande funktion framför färg för mig. Och jag har för mycket band för att kunna sortera dem i burkar osv, de hade bara blivit kaos och trassel. Vågar inte ens räkna påsarna med band, rullarna är nog bara ett trettiotal. :-) Paketen (dvs typ "kit" från en tillverkare) är sju, det ver jag för jag råkade se det när jag rotade i lådan sist och letade efter "ett lila eller grönt band" :-)

Tack - med en liten utlottning!

Tack för de fina kommentarerna jag får här i bloggen - det gör mig lika glad varje gång någon lämnar ett avtryck! Jag är dock lite nyfiken på vilka ni är, om det är de "närmast sörjande" eller om det är fler som läser regelbundet... statistiken hoppar lite upp och ner och det gör mig mäkta nyfiken, den stämmer inte riktigt med när jag publicerar inläggen alla gånger. :-) SÅ, för att stilla i alla fall en del av min nyfikenhet ber jag dig lämna en liten kommentar på det här inlägget.

På söndag om knappt en vecka (12/8) gör jag en liten utlottning bland de som lämnat ett avtryck. Jag har ett gäng små påsar med lite av varje (band, garn, spillbitar av papper, blommor, knappar, pilledutter, mojänger och jag vet inte allt) och lite beroende på hur många det är lottar jag ut några stycken. Minst 5 påsar har jag, eventuellt fler om städandet leder någon vart på onsdag. :-)

NU ska jag fortsätta klippa band till vår bandprenumeration hos Apidae/Sykompaniet - hur läcker som helst den här gången!

Vår-layout

Den här gjorde jag på Scrappizträffen i våras.. det är visserligen förra årets bilder men man får inte haka upp sig på detaljer. :-)

image64

Jag gillar att den blev så färgsprakande, och ändå tycker jag inte att själva bilderna försvinner - trots alla dessa färger.

Sen kan jag tala om att jag är glad att det inte var ett längre ord än VÅR jag skulle häfta fast, det var "något" pilligt. :-)

Skulle vilja

Skulle vilja göra färdigt en layout nu - men jag har lovat mig själv att "knacka in" en massa Traderaprylar... har numera fem (!) högar, varav tre "fulla" (dvs 50 auktioner), som ska stansas in så de kan läggas upp allteftersom. Myyyyycket saker är det. Och jag tvivlar inte på att de två sista högarna snart är fulla de med. Förhoppningsvis ska det bli en liten slant på det så vi kan komma iväg på semester till hösten. Jag vill ju så gärna! Å andra sidan vet vi ju inte hur något ser ut till hösten, eftersom jag sagt upp mig och slutar 30/9...:-) Timanställningen finns kvar och där kommer jag troligen jobba även till hösten vad det lät, men jag vet inte om jag har något "vanligt" jobb att gå till. Var på intevju i går men jag tror inte jag får det, känner mig lite skeptisk till om det passar mig också. Men vi får se!

Inget nyskapat finns alltså att visa, men eftersom jag i går satt och snurrade runt lite på filerna på hårddisken medan Y pärlade så hittade jag lite annat att visa upp.

Vi pratade precis på Scrappiz om att göra layouter utan foto, och det kan man faktiskt! Den här gjorde jag för en tid sen, till en cybercrop vill jag minnas:
image61

Formatet är 6x6, jag tror den tillhör Y's "2-års-album"... nu sjunger hon ännu mer, oavbrutet och med ega texter, bytandes melodi hela tiden. Får nog leta rätt på en sång- och rytmikgrupp till henne snart...

Den här är jag också rätt nöjd med, tycker den blev rätt "kryllig" :-)
image62

Bilderna togs i våras när det var så varmt och fint väder (1 april), och vi hade verkligen hur mycket nyckelpifor som helst bland murgrönan. Formatet är 8x8, ett format jag trivs allt bättre med. Vem vet, jag kanske ger mig på 12x12 till slut också. :-)

Och för att byta tema helt visar jag en layout i 6x6 med inte mindre än 6 foton! Om inte annat för att bevisa att det faktiskt går...:-)

image63

Fotona mådde faktiskt bäst av att vara ganska hårt beskurna och små i storleken, det var rätt mycket knasiga skuggor och jag vet inte allt. Men så här blev det bra!

Så, det var dagens skörd. Hoppas det är något som kan inspirera! Nu ska jag slänga mig över Låda1, så får vi se hur långt jag kommer.

Min stackars försummade blogg

Jo jag vet, det är evigheter sen den uppdaterades. Jag kan bara konstatera att bärbar gammal dator med mobilbaserad uppkoppling är rätt drygt, så det fick anstå tills vi var hemma igen. Och det är vi nu! Vi har haft en ljuvlig tid i Norrfjärden, mitt paradis på jorden. Den här layouten gjorde jag med förra årets bilder, har inte hunnit plocka årets ur kameran än...

image60

Nu väntar jagbara på att alla prylarna ska komma hem också, de åker just nu bil ner genom Sverige... Är för tillfället mest bara trött, så det är ingen panik att få hit dem, det är till och med ganska skönt att kunna "skylla" på att sakerna inte är här när jag inte orkar göra något. Eller göra och göra, idag har jag och Y handlat två gånger, fixat ny bankdosa, bäddad rent och tvättat en del. Inte så illa för en semesterdag med en 3,5-åring och med själen fortfarande på resa...

Nu ska jag fortsätta plöja igenom mina 400 inlägg på Scrappiz..


RSS 2.0