Fairy girl

Idag är jag lite fnattig av olika anledningar.. så jag slängde snabbt ihop några kort för att skingra tankarna. Tre kort på cirka en timme - det är nog personligt rekord! Ett av dem tänkte jag visa upp här, de andra får vänta.. ett av dem kommer nämligen i Kort i Fokus-bloggen lite senare, och jag kunde inte välja vilket av de två andra som skulle bli det kortet. Men de kommer båda här om ett par veckor eller så!

Så här blev det jag kan visa nu:
image59

Rätt sött kort till en lagom liten tjej kanske? :-)

Kort för fan. :-)

Med en liten Filur-jävel kan man göra många roliga kort. Alla uppskattar dem säkert inte, men det här blev sålt på några minuter:

image56

Kortet gjordes för Kort i Fokus-bloggen och upplägget är stulet rakt av - tyvärr minns jag inte vem som gjorde det första kortet jag såg med den texten till den filuren. Han gav dock mersmak så de här gjorde jag i förrgår kväll:

image57

Hjärtebandet är ett av mina favoritband (finns i webshopen så klart...), jag gillar de glittriga hjärtana på det transparenta bandet. Enda problemet är att fästa det snyggt, därav blomman. :-)

Mamma skrattade gott åt Filuren ovan, liksom åt det här "paketet" jag också hann med i förrgår:

image58

I gårkväll och i kväll har jag hunnit med tre kort på samma tema, plus ett kort till en artikel på Kort i Fokus.. de tre korten på samma tema är dock fulla med glitterlim så de kan jag inte visa just nu, och Kort i Fokus-kortet kommer där i nästa vecka när jag har skrivit en ny "spännande" artikel. Dem förra jag gjorde kommer snart här i bloggen...

Det var allt för idag, nu ska jag nanna kudden!


Visst är det märkligt!

Jo, det är så här. Jag är kär. I små blommor. Och ändå använder jag dem inte??? Jag har en hel dröse, vi säljer dem ju i webshopen och jag har kapat åt mig en del - och de bara ligger där i en ask på pysselbordet. Jag har längtat efter dem, använde raskt upp de jag fick i en RAK för ett bra tag sen och blev så glad när vi köpte hem dem, la direkt en liten hög på pysselbordet. Och sen. Ingenting. Skulle använt dem på en layout i går, men det blev stjärnor. Skulle använt dem på hur många kort som helst, men det blir hela tiden något annat. Hur knäpp är man???

Hur de ser ut? Så här:
image55

Visst är de fina! Finns med prickar på också... lika fina de med. Och lika oanvända i mitt fall. :-))

Ja, jag är märklig. Eller är jag inte det? Kanske är vi fler och ska bilda klubben för de som inte kan använda sina fina saker? :-))

Sista veckan...

..före semester, kan man nog säga att det är nu! Jag ska bara jobba nästa vecka också, sen är det dags för semester, och det ska bli SÅ skönt! En del av semestern kommer tillbringas i Norrfjärden, som vanligt, men tyvärr så kan vi ju inte åka allihopa... ännu en sommar har vi inte semester ihop med någon reda, och i år är det värre än vanligt för vi har faktiskt bara en helg ihop. Men det ska bli skönt att komma iväg, och förhoppningsvis ska jag kunna stå på vi-kan-mässan i Norrfjärden som jag gjorde förra året. Hoppas på att bli av med en del kort då också, så jag har plats för allt det nya jag gör i min kortlåda.

Men nu - NU ÄR DET HELG! Hoppas ni alla får en lugn och avslappad helg, för det tänker jag ha. :-)

Gamla kort

Idag tänkte jag visa några gamla kort som jag är riktigt nöjd med. Först ut är en lite ljuvligare kort med pasteller. Det är skapat helt av ett pappersset (och lite band) som jag rivit och klippt och monterat hit och dit.

image52

Nästa kort är också gjort av ett pappersset, och det vann jag till och med en tävling med! Det är inte det vanligaste, vinner jag brukar det vara på lottning, men just det här kortet föll nog träff-deltagarna i smaken. Och det är ju faktiskt rätt fint, tycker jag med!

image53

Sista kortet ut för idag är från en cybercropp på Scrappiz, där Lindzi hade gjort skissen. Jag tror jag ska lifta mig själv någon dag, eller kanske till och med göra en CASE (copy and steal everything), för dels är det snabbgjort (och jag behöver lite fler kort tills jag ska stå på vi-kan-mässan i Norrfjärden) och dels för att jag tycker det är så fint!

image54

Nu ska jag fila vidare på kortet jag håller på med, och kanske skriva om artikeln jag gjorde lite tidigare.. nyfiken? Kika i Kort-i-fokus-bloggen i morgon så kommer det där!

Lika fast olika

Nu är de färdiga att visas upp - 10 st kort, lika fast olika. De har bitar av mönstrade papper från samma serie som enda mönstrat papper, sen varierar kortstommen och motiven samt dekorationerna. Det är ett sätt att snabba upp det lite - jakten på det perfekta pappret behöver inte ta sån tid då. :-)

Jag tog breda remsor från totalt sex olika mönstrade papper i samma serie (från Gin-X i mitt fall, föll för de starka pastellerna) och skar dem i bitar. Sen blandade jag och gav, hej vilt.

Först ut är det kort dotterns dagmamma ska få nu inför sommaren:
image42

Scanningen blev lite märklig, som alltid när man har dekorer som sticker ut lite. Blomster-Filuren är färglagd med torrchalks och fjärilen är en transparent barnpärla. Kortet är inspirerat av en skiss vi hade på Kort i Fokus-bloggen för en tid sen, men jag hann inte göra kortet till den gången. :-)

Nästa kort:
image43

Ett kort till en liten tjej. Det prickiga pappret har vänts på sidan och fått sällskap av ett paisleymönstrat.

image44

Och här bildar paisley-mönstret tillsammans med ett rundprickigt papper basen till en grattisbukett. Löpte lite amok med Stickles glitterlim också...:-)

image45

Och här bildar det rundprickiga pappret tillsammans med ett bokstavsprickigt papper en härlig bakgrund till en sprallig Filur. Han är ena halva av ett stämpelpar, egentligen blir han så här glad eftersom en Post-filur ger honom ett brev. Men jag tyckte han blev söt så här också!

image46

När jag skar ut "HEJ..." till förra kortet blev det en bit över, och tillsammans med ytterligare en bit bokstavsprickigt papper och ett rundrandigt papper är det enda dekoren till bilkortet. Ganska rent och enkelt, men jag vet inte riktigt vad jag skulle göra mer så det får vara så här.

image47

Det rundrandiga fick sällskap av en bit blommigt papper - och en mycket söt PB-kotte med famnen full av blommor... prickarna i blommorna är gjorda med liquid pearls för lite 3D-effekt.

image48

Det blommiga pappret fick sällskap av det prickiga på det här tackkortet. Vem hade inte blivit glad för en sådan bukett???

image49

Ännu ett kort som inte uppskattades att scannas - så går det när man använder 3 mm kuddar bakom ena motivdelen och en chipboardpusselbit bakom den andra! :-) Tyckte dock det var kul att använda upp de sista spillbitarna på det här sättet.

image50

Ett sött pojkkort med rundrandiga pappret kompletterat med det rundprickiga. Och lite blingbling måste väl även en pojke ha!

image51

Och så slutligen det 10:e kortet med den söta lilla nyckelpigan som ligger och funderar. Även här ställer 3D-effekterna till det i scanningen.

Så, det var korten de - 10 lika fast olika kort. Testa gärna du också, det är ett snabbt sätt att få ihop några kort. Jag fixar inte att göra 10 likadana, men på det här viset halverade jag iaf tiden per kort så det blev lite bättre. :-)

RSS 2.0