Gääääsp

Idag hade jag en märklig morgon.. jag sov ända till efter 8!!! Det är inte så vanligt. :-) Mormorn tog hand om lilla väckarklockan, så mamman fick sova lite längre. Skönt!

I övrigt har jag packat kortmakeripaketen till Apidae/Sykompaniets kortmakarprenumeranter, det var ett riktigt roligt paket att packa den här gången. Jag hoppas verkligen de ska gilla det! Just prenumerationerna ligger mig varmt om hjärtat, jag tycker det är så smart att man varje månad kan få hem ett spännande paket med innehåll att inspireras av. Det roligaste, tycker jag själv, är just att få sånt som jag själv kanske inte hade köpt eller kommit på att man kunde använda, inspirationen får sig ett extra varv och oftast sparkar det igång kreativiteten för mig.

I kväll ska jag fortsätta på min serie med kort jag håller på med - "samma fast olika". Det dröjer lite innan de kommer här i bloggen, för jag vill ha alla klara först. Grundtanken går ut på att jag har ett gäng mönstrade bitar papper i blandade storlekar, alla från samma serie papper. Jag tror jag hade fem olika Gin-X-papper som jag skar remsor av och sen delade remsorna i mindre bitar. Kortbaser i olika färger och sen är det bara att sätta ihop två mönstrade pappersbitar med lämpligt stämpelmotiv och lite dekorationer. Det är jättekul! Fyra kort är färdiga och jag har tre eller fyra som ligger halvfärdiga och sen material till ytterligare ett par stycken. Tanken är att det ska bli minst 10 kort av det och att det ska gå hyggligt snabbt. Jag KAN INTE göra tio likadana kort (annat än på ren beställning), men på det här viset slipper jag det tidsödande arbetet med att välja papper till varje kort. :-)

Sista dagen på Tradera

Ja, alltså inte sista dagen för alltid, men för den här omgången auktioner och förmodligen för sommaren... så passa på att shoppa loss på mina auktioner. :-)

Har dock ett härligt lager här att ta av när jag ska komma igång i höst igen, så jag sjunger "det kommer meeeera", men det får vänta till augusti eller så. De närmaste veckorna flänger jag hit och dit hela tiden, plus att jag jobbar tyd aningen mer än heltid, så det blir liiite mycket med Tradera också. Ska dock försöka förbereda auktionerna så jag kan lägga upp dem snabbt och snyggt när det lugnar ner sig i början av augusti.

Nu ska jag peta i mig lite lunch och sen ska jag till jobbet. Vinkevink!

Flera på samma tema

Ibland får man rationalisera lite... så här kommer två kort på samma "tema", lika men ändå olika. Ett av dem skulle egentligen ha varit till Kort i Fokus-bloggen, men det blev inte som jag tänkt mig eftersom motivet redan var valt... så det finns ett tredje, som är efter samma upplägg. Kika på Kort i Fokus-bloggen i morgon så får du se det kortet. :-)

Här kommer iaf kvällens två kort...

image40

Först ut är ett kram-kort... KRAM är skrivet med rub ons, och eftersom jag hade lite swirlar i samma sorts rub ons så tänkte jag att jag kunde ju använda en av dem för att dekorera. Ha! Det blev fyra. :-) Fast det kanske är dags att ANVÄNDA lite av det man köper också!?!

image41

Nästa är ett ängelkort... till någon som ställt upp eller gjort något annat bra. Samma mönstrade papper i ungefär samma proportioner, och likadana "sömmar".. men ändå olika!

Sen vill jag bara tala om att byxorna på hÄngla-flickan och klänningen på ängeln är mer matchande pappret än scanningen visar, det är som om min scanner är färgblind på torrchalks. :-)

Over and out, nu ska jag sova!

Kusiner

I går var vi hos svärisarna och "firade" midsommar.. för så mycket firande av midsommar var det ju inte (tack och lov, jag har lite svårt för det där med midsommarstänger...) Bara sillen till unchen och jordgubbstårtan på eftermiddagen, resten var som ett "vanligt besök" - men det en stor bonus. Svågern med familj var nere, och det var första gången vi träffade minstingen J. Han är en go och gla' lite knubbis på drygt ett år, och det var kul att se honom. Inspirerad av det (och en utmaning på Scrappiz) fick jag äntligen tummen loss och fixade til bilden från när Y träffade de äldre kusinerna första gången sommaren 2004. Ska försöka ta en liknande bild den här gången, de kommer hit på söndag så då kanske jag lyckas. I går bara sprang och lekte de mindre hela tiden, så vi fick aldrig till det. :-)

image39

Hela layouten är gjord i spillpapper, frånsett den grå bakgrundsbakgrunden som jag har fått i en swap av 6x6-papper.. Dessvärre vet jag inte märkena på mer än ett papper, det blårandiga som kommer från Bo-Bunny.  Det gula med prickar fanns i ett block med småpapper jag köpte på en mässa, men det står inget på blocket, trots att jag till och med orkade leta fram det och kolla. :-) Blommorna är från Prima i alla fall, och bling-blingarna har jag mestadels från Apidae/Sykompaniet, förutom blommorna som jag inte minns var jag köpte. Som vanligt. :-)

För övrigt hoppas jag att alla får en underbar helg, trots frånvaron av strålande sol. Själv ska jag handla mat eftersom det ekar tomt i skåpen och handla blommor eftersom det är tomt på ett ställe i rabatten eftersom jag köpte för lite blommor förra gången. Så för min del kan det vara som det är nu, lagom gråmulet men uppehållsväder, för då kan jag dessutom ursäkta mig och få sitta inne och pyssla lite också. :-)

Tre blå kort

I pysselgruppen jag är med i hade vi en kul swap. Vi packade varsitt kuvert och sen lottade vi ut dem, sen gällde det att skapa något av innehållet. Hittills har det blivit tre kort av mitt paket, alla tre gjorda för Kort i Fokus-bloggen...

Först ut är ett bara-för-att-kort, eftersom jag inte kan bestämma mig för vilken text det ska vara på. Jag hamnar allt oftare i det dilemmat numera, det är så många kort som funkar lika bra som grattis-kort som krya-på-dig-kort eller... tja, vilken sort som helst. :-)

image36

Å nummer två är också ett bara för att-kort...  Här hade jag kul med blommorna, tyckte det blev en ganska fin effekt av dem!

image37

Det tredje kortet innehåller faktiskt en del material som inte låg i mitt kuvert (den ljusrosa kortstommen och det blommiga pappret) men jag tycker ändå det hör hit - om inte annat för att det är kul att se hur färgläggningen kan påverka hur motivet ser ut. De är inte så lika, det översta och det understa kortet, trots att det är samma stämpel!

image38

Tja, det var dagens skörd. Vi får se om det hinns med något i morgon också - det är ju trots allt midsommarafton! :-)

Traderi Tradera

I går satt jag och mailade nästan hela kvällen - hade en hög vinnare på Tradera att ta hand om. Så då passade jag på att lägga ut ett gäng nya auktioner! Flera olika stämplar, blommixar, stämpeldynor, embossingpulver, dekorationer... Sakta sakta krymper det i högarna här, men jag har nog till minst ett par omgångar till. Häromkvällen stod jag och fotade en massa papper och sånt, så det kommer (förhoppningsvis) i nästa omgång. Ska försöka få till en hög auktioner till under helgen så jag kan ladda upp dem i början på nästa vecka eller så.

Idag har jag vaknat tidigt och kan INTE somna om, trots att jag är trött som en gnu. Så nu ska jag packa brev en stund och sen ska jag ta mig en skön dusch. Och sen är det dags för ännu en dag på Roliga Jobbet, jag trivs verkligen där.  Det är liiiite tufft att dela sig mellan tre olika ställen arbetsmässigt bara, men det får gå, jag trivs ju (för tillfället iaf) med alla tre.

Mot vinsthögen och kuverten!

Att färglägga med torrchalks

Jag måste erkänna det - jag är beroende av mina torrchalks. Den här artikeln skrev jag för en tid sen till Kort i Fokus-bloggen:

Torrchalks är små kakor med "kritfärg" som man kan använda för att göra skuggor med, men också för att färglägga sina motiv med. Man applicerar torrchalksen med små pompombollar, med skumgummiapplikatorer (typ sådana man har till smink), med tops eller helt enkelt med fingrarna. Jag föredra att använda de små bollarna och håller fast dem med en krokodilklämma som jag fick med till mina chalks. Liknande manicker finns att köpa löst, annars kan man helt enkelt sätta fast en vanlig krokodilklämma på en pinne. Jag har svårt att få ett snyggt resultat med skumgummiapplikatorerna, jag tycker det oftast blir för randigt för min smak, och använder jag fingrarna har jag färgen överallt. Men det är en smaksak - så prova dig fram!

"Boll" och krokodilklämma på pinne:

image88

Det finns flera olika fabrikat av torrchalks, och vilken man tycker bäst om är även det en fråga om tycke och smak. Jag föredrar I Kan Dees torrchalks, jag tycker de ger lagom mycket färg för mitt sätt att använda dem. Har du provat och inte gillat torrchalksen så prova att byta märke, för det är verkligen tacksamt att färglägga med dem!

Jag kommer här visa hur jag gör när jag färglägger ett ganska enkelt motiv med pompombollar och krokodilklämma.

När man väljer sitt motiv så kan man använda i princip vilket motiv man vill, det enda som kan vara krångligt är små detaljer. Är det inte så petigt att de är exakt infärgade så går det bra det med - en stor fördel med torrchalksfärgläggning är att det SKA vara lite "slarvigt", det ger ett mjukt, charmigt intryck. För många små detaljer är dock svårt om de ska vara i olika färger, är det samma färg är det lätt...

image89

Börja med att ta lite färg på bollen. Börja med lite färg och prova dig fram, du kan alltid lägga på i flera lager!

image90

Stryk sedan mjukt ut färgen på motivet där du vill ha det. Svep/gnugga försiktigt dit färgen, vill du ha mer färg trycker du lite hårdare, tar flera gånger och har ev lite extra färg på bollen.

image91

Jobba dig över den delen av motivet som ska ha denna färg. Det gör inget om det kommer lite utanför, antigen låter du det vara kvar för en mjuk charmig look eller så tar du försiktigt bort det senare. Det finns speciella suddigummin för torrchalks som är mycket bra om man vill ha exakta linjer, men jag tycker det är en del av färgläggningstekniken att det inte är exakt! Man kan också gnugga bort lite med en ren pompomboll eller fingret så syns det inte lika mycket, det ger ett mjukare intryck än om man suddar med suddigummi.

image92

Här har jag lagt gul färg ovanpå det rosa för att ge en gul mitt på blomman. Jag har tagit rätt mycket färg på bollen och gnuggat fast den i mitten på blomman. Den rosa färgen som fanns där från början har delvis gnidits bort och delvis täckts över, på det viset får man ett mjukare intryck än om man suddar och lägger den gula färgen sen.

image93

Färglägg sedan stjälken på samma sätt.

image94

Det kommer ofast lite färgpulver utanför, men det gör inget, det är bara att blåsa bort när man är färdig. Enda skillnaden mellan de två senaste bilderna är att jag blåst bort extrapulvret!

Motivet är nu färdigt och kan fixeras. För att inte färgen ska gnidas av för minsta lilla fixerar man det, antingen med fixativ man köper i konstnärsbutikerna eller med vanlig hårspray. Till kort föredrar jag hårsprayen, den luktar bättre och är billigare! Jag är dock inte säker på om den är syrafri, vilket fixativet lär vara, så ska du använda ditt motiv till scrapbooking och vill ha det syrafritt rekommenderar jag fixativ. Lägg pappret med motivet på en skyddad yta och spreja ett tunt lager fixativ/hårspray över på lite avstånd. Använder du hårspray så se till att det är en sort som ger en fin "dimma", inte en som ger ett "droppregn".. jag hade ingen aning om att det fanns olika varianter, så det blev en besvikelse när jag köpte fel sort sist.

Beroende på vilken färgskala man använder och hur hårt man trycker man kan få olika resultat. På bilden nedan är den vänstra blomman färglagd med lätt hand och pastellchalks, den vänstra blomman har jag använt mer färg och chalks i knalligare färger.

image95

Man behöver dock inte använda bara "slarviga" motiv som blomman jag visat ovan. Jag färglägger det mesta med torrchalks, som du kan se nedan! De är underbart förlåtande och de flesta kan snabbt få ett bra resultat, så våga gör ett försök... har du inte egna torrchalks så se om det inte finns någon du kan låna av, eller åk på en pysselträff och leta reda på någon som har. Jag lovar, det är värt besväret!

image96

Annica/DesignAnnique

Baka baka liten kaka...

Idag har vi bakat... 36 müslibullar, 42 rågbullar och 2 chokladkakor. Och E har  vanilj- och äppelbullar på gång ,men hon var tvungen att handla mer vaniljpulver först, så hon tog med sig lillasyster och gick - och då passade jag på att ta en bild på kakorna och skriva ett par rader här.

image34

Visst ser de goda ut! Jag har, som vanligt, använt tysk kakao, för den ger så mycket bättre smak eftersom den är mörkare. Är man chocoholic så är man... Receptet är ett vanligt standardrecept på sockerkaka från Sju sorters kakor, men med massor av kakao i också.

Och så här glad...

image35

...blir man när man får slicka skålen...:-) Brås på mor sin, gör hon.. är lika tokig i choklad som jag är!

Bo Ohlson...

i Tomelilla, hej, här får du mest för pengarna... eller hur det nu var. Vi åkte till Boan (som svärmor säger) och gick en sväng på eftermiddagen idag, och det trillade ner lite smått och gott. Utöver en baddräkt och lite spel till lillfian så fick hennes mamma lite Heidi Swapp-blommor, fina papper, rub ons med stygn, en foamisalfabete och en del annat smått och gott. Det kan alltså löna sig med en sväng om "rätt" hylla när man ändå är där...:-) har fyndat två gånger nu, men inte en sak var samma båda gångerna, så man vet inte vad som finns. Det är väl å andra sidan fullkomligt normalt för Bo Ohlson överlag också. :-)

I övrigt har det vräkt ner regn hela dagen och jag har inte fått utnyttja det dåliga vädret alls eftersom vi varit hos svärisarna hela dagen. :-)

Tradera...

Nu är jag igång och säljer på Tradera igen. Det är klart vanebildande! Det är SÅ spännande att se om man får bud och om det ökar eller ligger still... Visst är det lite jobb med det, men det är också skönt att bli av med en del saker som bara ligger här!

Den här gången är det ganska blandat, allt från embossingpulver till chipboard, bokstavsstickers, stämplar, brads och jag vet inte allt.

Länken? HÄR hittar du auktionerna! :-)

Ska sätta mig och banka in en hög till lite senare, har redan förbrett 50 auktioner till som förhoppningsvis ska upp på torsdag. Hej vad det går, typ. Har ännu mer stämplar, lite blommor, stämpeldynor, garnmixar och en massa sånt som ska upp på auktion.

Pustar och suckar i värmen...

Det är vaaaaarmt! Och vi renoverar fönster... *pustar* Idag har mamma och pappa varit här och hjälpt till, tack och lov, så pappa och B har skrapat, oljat, kittat och laserat så det stått härliga till. Mamma och jag köpte en minipool till Y (bland annat.. skaffade mig ett nytt hål till torkvindan också så i morgon ska det tvättas!) och sen fick jag plantera om våra krukväxter i lugn och ro. Nakenfisen Y hjälpte till att vattna krukorna allteftersom, däremellan plaskade hon i minipoolen - det ÄR ett himelrike att bo i hus och ha egen trädgård, även om den är liten!

Nu ska jag strax knata iväg och köpa några krukor till - hur många man än har är de ju alltid i fel storlek. De sista växterna ska få krukor de med och sen hållar jag kväll. Blir nog varken kort eller layouter gjorda eftersom mamma och pappa är här, men imorses blev det en som väntar på scanning, så den visar jag sen!

I morgon är det fönster, fönster och åter fönster som gäller... kanske kanske jag hinner på en liten pysselträff, men tyvärr ser det inte så lovande ut. Fönster tar tid och vi måste få det så pass klart i morgon att vi kan stänga fönstren igen. :-)

Mer med stämplar från Cards of Maria!

Tänkte visa två kort idag, ett som jag "lovat" visa tidigare (som nu är omscannat) och ett som jag gjorde i morses. Det finns ytterligare ett, men det får ni inte se än utan då får ni kika i Kort i Fokus-bloggen på fredag! :-)

Först kommer det omscannade kortet:
image32

Jag ÄR ruskigt förtjust i Student-Björn, han är bara så söt! Och så fick jag änltigen användning för de där pappersflaggorna jag inte kunnat slänga eftersom jag hade "behövt" sådana innan jag kom loss och köpte dem. :-)

Och så det nyskapade kortet - i lite andra färger...
image33

Liiite mer rött på det här. :-) Tyckte det var en fiffig använding av det blå-gula bandet, något som jag annars har svårt att få till. Antingen är det den gula eller den blå färgen som är "fel" och skär sig mot allt, men så här gör det inte så mycket att det är "fel" blå.


Mer med Cards of Marias stämplar!

Kom på att jag skulle ju visa upp lite mer som jag gjort till Cards of Maria!

image29

Det här kortet gjordes till Kort i Fokus CardJacked-utmaning förra veckan, och jag tyckte Student-Björn blev så söt när han satt på staketet (Sizzix-utstansat) och vinkade. Gräs o myra är utstansat med QK, både Björn och lösa studentmössor är från Cards of Maria.


image30

Här har jag använt den stora studentmössan och textstämpeln "Student". Tyckte det blev lite mysigt med ett lila och blommigt kort till en student, till skillnad från allt blått o gult! Kortet är gjort till skissutamningen på Kort i Fokus, och samtidigt passade jag på att göra det här kortet:

image31

Det gjorde jag till en av sjuksköterskorna på jobbet som precis ska gå i pension. Hon har skaffat sig en kolonilott och älskar att vara där ute. Vi hade skramlat till en snygg liten ryggsäck och en sittpall med plats för redskap osv, och hon blev jätteglad. Jag ville ge henne något eget så hon fick det här kortet utöver allt det andra.

Det ska böjas i tid...

det som krokigt ska bli! Och i en familj med så många datorer och grejor som vi har, så är det väl själva tusan om inte den yngsta ska tränas in tidigt.

SKämt åsido så älskade Y att sitta med storebror när han spelade spel redan när hon var ganska liten, och en gång lyckades jag fånga dem på bild... tycker de är så säta!

image28

Materialet fick jag i en swap vi hade på Scrapeventet, och det enda jag har lagt till är en diaram och en snutt med scrappers floss. Titel och tags är (förstås..) utskurna med WB, men jag orkade inte pilla med att skära hela texten med "rätt" font (och kom förstås inte på att jag kunde stoppat pappret i skrivaren förrän jag hade satt fast både stora fotot och blommorna till vänster... *suckar* Så det fick bli min egen handstil! Blommorna har sin egen historia.. mönstret på pappret och hyllan på fotot samverkade (motverkade?) så det såg otroligt skevt och vint ut, som om jag hade skurit snett.. det hade jag inte. Men synvillan gick inte att bortse från så jag fick klämma dit blommorna för att dölja hur snett det såg ut. Titeln sitter inte heller så snett som det ser ut (kolla t i både Det och tid så ser du att det är samma höjd...:-) ) utan det är scannern som knasar sig när det är brads och sånt på det man scannar. Och jag orkar inte hämta kameran, den står där nere...:-)

Formatet? 6x6"! :-)

Levande ljus...

Idag tänkte jag visa en layout jag gjorde för en tid sen, när jag höll på att försöka få min Wishblade att skära ut sammanhängande skrivstil. Jag lyckades inte just till den här, men jag är rätt nöjd med effekten av rubriken.

image27

Fotot är lite mysko, men jag tyckte ändå det blev så mysigt när Y står och tittar på ljuset i väntan på att få blåsa ut det. Hela vintern och våren hade vi levande ljus på bordet när vi skulle äta, annars blev lilla fröken tokig. Hon tyckte det var så fint! Och så fort hon ätit klart skulle de blåsas ut, för hon vet att man inte får lämna dem obevakade... :-) Färgerna är inte riktigt "mina", men ibland blir det så när fotot får styra. Dessutom tyckte jag det blev rätt snyggt med det varma brunorangeaprikosa mot det kalla blå.

RSS 2.0