Två kort

Här kommer veckans två kort hittills från Kort i Fokus!

Först ut är mitt CardJackade kort;

image169

Allt materialet kommer från Stämpelgården, så det är samtidigt ett DT-kort där. Smart va :-)

Nästa kort är veckans skiss;

image170

Det är jag som gjort skissen, men jag kan ju säga att det inte var det här kortet jag hade i åtanke när jag ritade skissen. Men så blir det ibland. Jag tokgillar de gröna filtblommorna, de har vi i Apidae/Sykompaniets webshop...


DT-kort för Cards of Maria!

Nu har de äntligen kommit - de underbara julstämplarna hos Cards of Maria! Jag blev så inspirerad så det här kortet blev snabbt gjort på mitt pysselbord;

image168

Jag har använt Snögubbe i ring och den är stämplad på vit kartong (med en distressdyna, den funkar bäst ihop med pennorna har jag upptäckt!) och färglagd med ProMarkerpennor. Kortbasen består av mörkblå cardstock och på den har jag stämplat Snöflinga #1 och Snirklig God Jul med vit stämpeldyna och embossat med transparent glittrande embossingpulver. Ganska snabbt men rätt effektfullt tycker jag. Fast nästa gång ska jag inte använda Sparke-pulvret utan Snowflake, som är vitt med glitter, tror det blir ännu bättre. :-)


Kort med snögubbe

Tänkte passa på att visa ett kort jag gjorde till Kort i Fokus färgutmaning häromveckan - färgerna var rött, vitt och guld. Hur juligt som helst, och ganska tacksamt eftersom jag hade det här motivet färdigfärglagt redan från början. :-)

image167

Han är ruskigt söt, den lille snögubben från Whipper Snapper. Han finns att köpa hos Stämpelgården, på sista sidan av Whipper Snapper Designs julstämplar.

Förresten - du missar väl inte chansen att bli min kollega på Kort i Fokus??? Vi är ett härligt gäng redan men vill gärna ha fler i vårt DesignTeam. Mer kan du läsa här. Än är det god tid att skicka in ditt bidrag, men vänta inte till sista minuten utan skicka NU, vi är så nyfikna. :-)


Du missar väl inte månadsutmaningen???

Du missar väl inte månadsutmaningen på Kort i Fokus? Rota fram dina garner och börja skapa!


I kväll är det dags!

Då tar mina auktioner på Tradera slut - och än finns det chans att fynda! Inte mindre än 100 auktioner med stämplar, stämpeldynor, chipboard, dekorationsmaterial osch mycket mycket mer, till och med tangenbord och sånt! :-)

Snö i Skåne!

Ja, eller mest hagel då... :-) I morses när jag klev upp så såg det ut så här utomhus:

image159

image160

image161

Så då var det bara dags att packa alla saker och åka på Knytte. Kändes inte SÅ kul med tanke på att det var några få plusgrader (typå 2-3) och plaskblött överallt. Men tack vare de otroligt duktiga ledarna och alla härliga ungarna blev det tre njutbara timmar i skogen ändå!

Vi var ute vid Torup, i Bokskogen - och tack och lov hade ledarna åkt ut i förväg och "bokat" vindskyddet. Elden sprakade redan när vi kom dit, så det var också mysigt...

image162

Som vanligt var det både lekar (som också fotades men eftersom jag inte har OK på att lägga ut de personerna som är med på bilderna på Internet får ni inte se det :-)) och ett spår där vi tittade på bilder av vilda djur. Dock inga hajar. :-)

image163

Sen poppade vi popcorn över öppen eld!

image164

Två silar med lite popcorn inuti, surras ihop med ståltråd.

image165

In över elden med dem... skaka, vänta, skaka, vänta, skaka, vänta.. hm.. luktar bränt... skaka, vänta, skaka.. POPP! Både ungar och föräldrar julblade. :-)

image166

Mums!

Och så grillade vi korv, drack varm choklad och åt kakor och mackor och annat gottis. En riktigt härlig förmiddag, trots vädret!


Inte mycket gjort i kväll

Fastnade hos Monica när jag skulle hämta lite saker där - tack för en trevlig pratstund! (Ja, jag köpte distresser...:-))

Men det innebar också att det inte blev något gjort i kväll - så ni får njuta av gårdagens kort till Kort i Fokus istället!

image158

Allt material kommer från Stämpelgården... Jag bara äääälskar det höstiga My Minds Eye-pappret!


Kolla in månadsutmaningen på Kort i Fokus!

Ni har väl sett att vi har en nyhet på Kort i Fokus? Månadsutmaning! Första månaden är vi sponsrade av Sodak/GarnGlad så då gåller det att ha garn med på sitt julkort... Jag tycker det är en både rolig och spännande utmaning - i synnerhet som man (dvs ni andra, inte jag...:-)) kan VINNA!!!

Det här kortet gjorde jag som inspiration:
image157

Själva stämpeln (i översta ramen) kommer från Landstoken och är en av minibubbarna man kan köpa på mässor och träffar. Supersöta! Ramarna har vi i webshopen hos Apidae/Sykompaniet, och det finns inte så många kvar - så skynda fynda! :-)

Och plocka nu fram era garner och SKAPA, skicka in till Kort i Fokus-bloggen och håll tummarna för en fin vinst!


Tagsen!

Jag höll ju på att glömma hallonsylttagsen!

Först gjorde jag en:
image155

Men den blev jag inte nöjd med. Den var väl OK (frånsett den för gröna cardstocken..) tills jag fick för mig att skriva på den. Det blev inte bra...

Så då knepade jag ihop en till:
image156

Och den blev bättre! Blommorna passar bättre ihop med cardstocken i verkligheten än i scanningen, men det är som vanligt.


Några gamla kort - barntema

Satt och bläddrade bland mina "gamla" kort och insåg att jag gjort en del barnkort genom tiderna - håll till godo, här kommer några av dem!

image151

Ett dinosauriekort som brorsonen fick i våras - tycker han är så söt den lilla dinon!

image152

Ett grattiskort med de ursöta "mysedjuren" från Eureka Stamps, en av de stämplar jag använt mest i min samling. De är så ljuvligt söta!

image153

Grattiskort till en liten kille som fyllde fyra, snabbt gjort nästan på väg till kalaset. Det behöver inte vara krångligare än så!

image154

Och till sist, grattiskortet som svågern och hans fru fick när de hade fått sitt nytillskott i familjen förra året. Är rätt nöjd med det kortet, det blev rätt så bra. Och stort - det är i A5-storlek. :-)

Det var allt för nu...Å så var det dags igen för mer på Tradera!

Inte mindre än HUNDRA auktioner är på väg upp just nu medan jag skriver det här. Det ni! :-)

Nyfiken? Kika här! Det finns stämplar, chipboard, dekorationer och mycket mycket mer... en hel del är det "sista chansen" på, dvs saker jag bara har en av som jag tänker sälja. Så passa på att fynda!!!
Nix tag

Nä, blir ingen tag idag. Två kastade, en halvdan och en som duger - men den ligger på tork, glitterlim förstås! Ska försöka komma ihåg att scanna den i morgon.

Natti natti!


Några kort - och en uppmaning!

Medan jag väntar på att min lilla tag med hallonsylttext tar form tänkte jag visa några kort jag har gjort...

image146

Först ut är ett kort jag gjort till Kort i Fokus skissutmaning den här veckan. Jag är riktigt nöjd (fast scanningen är kass, som vanligt...:-)), tycker jag fick ihop det riktigt bra! Den fyrkantiga rutan i mitten är egentligen en färdig grej med ram och liten blomdekor, men så stämplade jag dit en fjäril. Den är stämplad tre gånger, först med en svagt brun, sen med en grön och sen med "resterna" av den gröna färgen kvar på stämpeln, så den blir lite diffus. Jag förstärke den diffusa känslan med torrchalksen, blomman och kanterna är också torrchalkade. Bandet är en "pappersspets" som vi säljer på Apidae/Sykompaniet, och den är både läcker och lättarbetad. Jag har fler stumpar liggandes så det lär komma igen på kort, har jag en känsla av. :-) Blommorna, pappret och fyrkanten fick jag i ett överraskningspaket jag beställde från Magdas, och jag fick ett både prisvärt och användbart paket för en hygglig peng - rekommenderas! Och jo, jag har shoppat loss lite den senaste tiden, fick lite extra pengar och en del avsattes till shopping, så det finns nya papper, dekorationer och stämplar här. Mumma!

image147

Nästa kort är även det till Kort i Fokus, denna gång till färgutmaningen. Rött och lila hade jag bestämt, och då blev det här kortet till. Det levde verkligen sitt eget liv, inget blev som jag tänkt mig! :-) Bakgrunden hade jag tänkt en annan (men den hittade jag inte) så då blev det pappret med ljusen på. Födelsedagstemat gav sig därmed självt, och jag tyckte det kändes lite "barnaktivit" så då åkte elefantstämpeln fram. Den köpte jag av Annika W på en pysselträff och jag tycker han är SÅ söt! Elefanterna skulle varit i olika lila nyanser, men jag hittade bara ett papper som passade (vilket känns lite märkligt med tanke på mängden papper jag har! :-)) så då varierade jag hållen bara. Nästa sak som ändrade sig var att jag tänkt mig bara bokstäver över, men så såg jag helt plötsligt att det blev himla bra som pratbubbla, så då fick det bli så.

Som avslutning kommer tre kort med Filur-djävulen, bara rätt upp och ner :-)

image148

Pappret är bara så läckert, och när jag såg det gick kortet snabbt att få ihop...

image149

image150

Sen så två kort på samma tema. På det sista har jag fäst genomskinliga "halvpärlor" med glitterlim, något som verkligen kan rekommenderas - det ger en superläcker effekt!

Och nu till min uppmaning - vi på Kort i Fokus söker nya kollegor! Du kan läsa mer här, och och jag kan verkligen uppmana alla att söka. Vi har jättekul och det är massor av spännande saker på gång. Även om du känner dig tveksam på om du är "duktig nog" eller kanske inte tror att din stil passar in så skicka in dina alster! Vi vill ha en stor bredd på skapandet och därför kanske just DU är det komplement vi söker... så tveka inte, kom igen, SÖK NU! :-)

Så, åter till min lilla tag. Ses nog om en stund! :-)

DT-kort till Stämpelgården

Så, nu ska ni få se de tre korten jag har gjort hittills! Allt material kommer från Stämpelgården (utom God Jul-stämpeln på andra kortet, den är jag inte riktigt säker på vad jag har fått den ifrån just nu..:-))

image143

Här har jag använt en supersöt stämpel från Whipper Snapper med en liten julpingvin. Jag har målat med distresser (kämpar fortfarande... *suckar* Det är verkligen inte min grej!) och satt lite glitterlim på mösskanten. Kanterna är chalkade , förstås... Bakgrunden är gjord med Figgy Pudding Festive (Basic Grey, jag var inte så förtjust i den nya serien men den tar sig.. när jag väl använde papprena så var de inte så tokiga ändå - plu satt jag gillar det där med dubbelsidighet hos ett papper..:-) ) och i ett band över bakgrunden har jag satt två bitar garn och ett självhäftande filtband. Primablommorna har fått halpärlor i mitten, jag är nog lätt halvpärleberoende. :-)

image144

Här blev det lite flipp när jag gjorde det här kortet. Det är nog inte ett av de bästa jag har gjort, men det är inte så pjåkigt ändå, lite kul är det. :-) Jag har kombinerat Fågel med paket och Plakatsäl. Båda är färglagda med distresser (igen... *kämpar vidare*). Bakgrunden är gjord av Figgy Pudding Forest och baksidan på Figgy Pudding Balsam (Basic Grey). "Vattnets" kant är chalkad med Blue Iris och resten med Lipstick Red och Burnt Sienna eftersom bara den röda blev för vass... Tagen är utstansad i vit cardstock och sen färglagd, med distresser.. blev itne så bra, men det blev lite charmigt med det ojämna. Och det här var ändå den jämnaste... *tittar på de 8 kastade tagsen i papperskorgen* Sedan satte jag garn över "vattnet" för att få mer liv i det, tycker det där ganet är lite kul faktiskt. Knapparna blev en ram runt det hela, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med knappar trots att jag älskar dem, men det blev rätt bra så här. Och sen dit med en liten blomma för att "balansera" eftersom det blev lite obalans efter att jag satt dit knapparna. Texten på plakatet? Det är alldeles min egna handstil :-)

image145

Och sen blev jag så less på julkorten så då blev det något annat istället. Och så var jag trött på distresserna som bara bråkar, så fram åkte mina älskade torrchalks. De finns också på Stämpelgården, och de har precis det märket jag verkligen kan rekommendera (och hade gjort även om jag inte gästat hos dem just nu - jag har propagerat för I Kan Dees torrchalks länge nu, det är de enda jag kan använda, andra sorter ser ut som kattsk*t när jag använder dem!) så ska ni testa torrchalks eller har testat innan och bara tyckt att det blir randigt och konstigt - tänk om, de här FUNKAR! Finns det någon som vill testa i närheten av Malmö/Helsingborg så hojta till så ser vi vad vi kan göra. Eller bjud in mig med Apidae/Sykompaniet till någon träff så kommer jag med ett begränsat sortiment därifrån OCH mina torrchalks (de följer nämligen alltid med när jag ska pyssla...:-)) så kan du testa. Jag åker på träffar "inom rimligt avstånd", dvs inom ett par tre timmars körning, lite beroende på hur många som kommer på träffen.

Nu avvek jag från ämnet. Igen. Åter till kortet! Det blev ett grattiskort med den söta paketfågeln. Bakgrunden är gjord av baksidan på Figgy Pudding Toasty (Basic Grey) och Ice crystal papers (My Minds Eye). Fågeln är färglagd med glittriga pastellchalks som sen fixerats med hårspray. Blommorna (Press N Petals) har fått en liten halvpärla i mitten. MME-papprena råkar jag veta är aaaalldeles nyinkomna på Stämpelgården, jag fick lov att rota i högen med ouppackade papper... och trillade dit så det visslade om det på ett par stycken, bland annat det jag använt här.

Så, det var dagens lilla titt! Ska försöka pyssla ihop en liten tag till sylten mamma ska få, så jag kanske återkommer med den i kväll. Men först ska jag gå ner och laga klart världens enklaste gryta, den man sätter in i ugnen flera timmar innan man ska äta och sen lagar den sig själv. :-)


Koka sylt och steka plättar

Det är dagens melodi! Eller nåt. :-) Hallonsylten är klar, jordgubbarna och rabarbern står på lätt värme så de "smälter" medan jag ilar till Maxi för att handla mjölk till plättarna. För vi ska ha både småplättar och storplättar idag vi!

Bilder kommer senare, liksom på de tre (!) kort jag redan gjort av det underbara paketet jag fick från Stämpelgården. Vet inte om jag hinner före skoshoppandet (stövelshoppandet...) med svärmor i eftermiddag, men annars kommer det lite av varje i kväll! :-)

Gäst-DT...


Nu rullar det verkligen på.. jag har inte bara fått dubbelt förtroende från Maria (Kort i Fokus och Cards of Marias designteam) utan har även blivit tillfrågad av Stämpelgården om att bli gästdesigner hos dem. Superkul!!! Så det har varit en ganska bra dag trots att jag mår skrutt.

RSS 2.0