Ylva-rapport och ett par Halloweenkort.

Ylva mår bättre, har fortfarande feber men kör med mormor och har fått "kooooooola" stövlar idag. Proverna var snabbprover och vi fick svaren utmed vägen - de visar ingenting. Zip. Nada. Så nu är det bara att avvakta och hålla tummarna för att det inte kommer tillbaka. Och kommer det tillbaka ämnar jag vända upp och ner på både sjukhus och vårdcentraler för att få en bättre förklaring. Om de så ska behöva lägga in oss...

För att ha NÅGOT att visa upp kommer först mitt lite knasiga kort  till dagens Cardjacked på Kort i Fokus:

image142

Hade lite kul och flippade lite.. de oerhört läckra sammets-rickrackbanden (som knappt syns för alla dekorationer... *suckar* ) kommer från våra halloweenpaket till kortmakare och bandprenumeranter (och tänk, det blev lite över till mig...:-) ), likaså de små skakbubblorna. Jag älskar Doodlebugs papper, men det är inte så ruskigt användbart för en som ju faktiskt inte gillar Halloween något vidare...:-)

Sen kommer ett annat kort:

image141

Det här kortet är ett DT-kort för Cards of Maria. Den lilla draken är en av mina absoluta favoriter, och jag kan verkligen rekommendera alla att hålla koll på julstämplarna som kommer snart... *kääääär*

När jag gjorde kortet ville jag ha det lite halloweenigt men inte så mycket att det blir "oanvändbart"... därför jobbade jag med klassiska halloweenfärger (och halloweenpapper) men skippade texter och sånt med halloweentema. ETT sånt kort med text i år får räcka. :-) Istället går det att använda som födelesedagskort till någon liten tuffing, och det är ju inte fel. :-)

Och jo, vill man köpa något av mina kort som visas i bloggen så går det utmärkt - om det inte redan är sålt eller använt... och man kan också specialbeställa!

Nu ska jag göra klart mitt julkort, glitterlimmet har torkat och det är dags för nästa steg!

Hej och hå

Det var så lugnt igår, vi städade och fixade och donade. Ylva lekte så bra själv så det var rent otroligt. Och på kvällen kom det magonda tillbaka.. efter några omgångar ringde jag barnakuten, fick lite råd och tips och bestämde oss för att avvakta hemma. Efter det sov Ylva oroligt, men utan magont i alla fall... så i morse var det av till jourläkarcentralen för vidare befordran till barnakuten, komplett med kontroller, prover och jag vet inte allt. Men jag måste säga att jag är ganska impad - det tog inte mer än 2 tim och 15 minuter allt i allt, TROTS att vi fick köra mellan jourläkarcentralen och barnakuten... sällan några längre väntetider, hela tiden info, de hade stenkoll på Ylva osv. Jätteskönt. Jag unnar verkligen alla med sjuka barn att känna sig så väl omhändertagen som jag gjort de här timmarna!

Nu avvaktar vi och ser vad som händer. Troligen är det en kraftig generell infektion (typ förkylningsflunsa...) som bland annat ger symptom från körtlarna i magen.

Har inte lyckats göra något att visa upp i bloggen än, i går kväll spelade vi Imperiet för fulla muggar och jag ståpysslade eftersom sambon ockuperade min stol och bonusdottern min pall.. men det gick det med. :-) Kortet är halvklart och kommer på Korti Fokus i morgon!


Allt lugnt

Allt är lugnt här, Ylva sov lugnt i natt och det var skönt. Hade nog inte orkat med fler sådana pärser... Man känner sig bara så maktlös när ens barn skriker rakt ut av smärta och man kan inget göra.

Sitter och pillar med lite kortmakeri, men får inte mycket gjort.. är fortfarande lite slut efter gårdagen. Så istället visar jag upp det här:

image138

Det är kortet från dagens färgutmaning på Kort i Fokus, där man skulle ha rosa, rött och blått. Jag använde mitt fina hjärta från Stämpelgården, tyckte det belv ett fint grattis till förlovningen-kort, typ. :-) Kika förresten gärna i Stämpelgårdens blogg också, där finns några av mina kort nu och det är jättekul! Det kanske blir fler framöver, vem vet. Säkert är iaf att jag ska dit och hämta saker så snart lönen har kommit, MÅSTE ha sista lådan av torrchalks också, den med knalliga glittriga färger. Sen är samligen komplett. Och med tanke på hur mycket jag använder dem så... Hjärtan ovan är tex färglagda med de pastelliga glittriga/skimrande. Å så har jag sett några stämplar jag "behöver" tror jag bestämt... :-)

Ska väl visa upp ett kort till tror jag...

image139

Till skissutmaningen gjorde jag det här kortet, med superfräcka Snubbisar från Cards of Maria. Även de förglagda med de skimrande torrchalksen.. *surprise* :-) När jag såg skissen tänkte jag direkt på de här stämplarna, och blev riktigt nöjd med resultatet - ett härligt busigt kort. Funderade lite på texten på den först, men gick på min allra första idé med "blää"... med andra ord, ett bara-för-att-kort.

Upptäckte också att jag faktiskt GLÖMT att visa upp ett kort!

Det här:
image140

Hur söt är inte han då? Jag älskar den lille draken, och jag kan bara säga att jag lääääääängtar tills det kommer julstämplar från Cards of Maria.. *flinar brett* I Cards of Marias designteam-blogg kan du få dig en liten sneak peak, och jag som faktiskt har sett dem på bild kan säga att det ska bli så kul att få se dem på riktigt! och ännu mer kul ska det bli att få använda dem, för jag är ju faktiskt med i designteamet... *dansar runt ännu en gång*

Nåväl. Kortet är gjort till en liten kille som fyllde tre för några dagar sedan, och mycket stolt moder konstaterade att hennes lilla tjej skrev sitt namn så stort och prydligt i kortet under gratulationshälsningen. :-)

SÅ, det var allt för idag. Nu ska jag gå och däcka i min säng...


Just nu...

händer det inte så mycket här. Har varit med Ylva på sjukhus i kväll, hon har haft så ont i magen så hon bara skrikit rakt ut. Troligen en infektion av något slag som gjort att hon får ont i magen, så vi är hemma i natt och hoppas det håller sig lugnt. Håll tummarna för att det värsta är över!


30 minuter

På Scrappiz pågår just nu en utmaning i deras blogg där man ska skapa på 30 minuter. Både kul och svårt!

Den här försökte jag med i går:
image135

Bilderna känns igen misstänker jag. :-) Pappret har jag köpt i något kit och jag tyckte de passade så bra. Blommorna är nya i vår webbutik, och är hur söta som helst. :-) Däremot kan jag tipsa om att INTE försöka sätta den flyttbara tejpen på något som precis limmats, fukten från limmet gör att tejpen fastnar rejält. ÖSTDAG är lite lätt skadat, men tack vare det mönstrade pappret så syns det knappt. Funderade på att lägga på 3D-lack på både dem och det stora H-et, men eftersom jag redan var uppe i 45 minuter och blommorna var fastsatta så la jag ner det. En mislyckad layout ur 30-minutersperspektivet, men i övrigt är jag rätt nöjd. :-) Storleken är 8x8.

Så ikväll var jag på det igen!

Först ut var den här layouten, med en alldeles nykläckt liten Ylva. Hon är bara några timmar gammal...

image136

Jag bytte papper fyra gånger och körde fast totalt på hur jag skulle få till titeln - allt var för stort eller för litet eller fel färg eller... och jag hade ingen lust att skära ut en titel till den här... sen hittade jag stickersarna jag letade efter, och även om de var lite annan färg än jag tänkt mig så fick det bli så. Ä-prickarna är innanmätet i de två e-na. :-) 30 minuter ganska prick tog det (plus minus en minut, kom inte ihåg om jag började en minut före eller efter 20.15) så det är godkänt! Storlek 6x6.

Nästa gick ännu snabbare! 26 minuter INKLUSIVE prat på MSN... och en sambo som kom hem mitt i det hela. Tur man har simulantförmåga...

image137

Lite klatchigare den...:-) Mönstret är utklippt från ett Urban Lily-papper och jag tyckte det var så härlig fart i det. Den här gången skar jag ut titeln eftersom jag VET att jag inte har något som funkar. Vilket i sig är en prestation med tanke på hur mycket jag har...:-) Ägnade de sista minutrarna åt att fundera på om jag skulle dekorera mer, och jag kom fram till NEJ, den ÄR färdig så här. Den vill inte ha mer. Foto i sig är så härligt, mönstret ger fart.. blir det mer blir det bara för mycket, för MIN stil i alla fall...:-)

Det var dagens titt. Prova gärna att scrappa/göra kort på 30 minuter, det är ganska uppfriskande att bara slänga sig över något och låta det bli som det blir. På 30 minuter har man inte tid för så mycket velande och tänkande, det är bara att släppa fram "görandet" och skapa fritt. Och en sak är säkert - It's OK! :-)


Gårdagens knytte

I går var vi på Knytte, och som vanligt hade vi fantastiskt väder. Det var nästan svårt att fota, solen sken och det var mycket skuggor och blänk i det höstfuktiga. Några fina bilder blev det trots allt!

image131

En av de få bra sakerna med hösten - de fantastiska färgerna.

image132

I skåne blommar fortfarande rödklövern för fulla muggar...:-)

image133

Glad tjej på Knytte!

image134

Dagens fråga - hur mycket löv, ekollon, kastanjer, pinnar och stenar kan man släpa hem? :-)


Mer av Stämpelgårdens stämplar

I går kväll och i morses satt jag och lekte lite med några fina papper som jag hittade i samlingarna. Inte klokt vad man har saker som man har glömt.. *rodnar lite* jag tänkte jag skulle göra något med det söta hjärtat från Stämpelgården, och då blev det så här:

image129

Ett hiskeligt lila kort, med lite gula inslag. Tycker ändå det blev rätt OK! :-)

Nåväl, spillbitarna flög (som vanligt) över hela bordet och då fick jag ju pyssla ihop dem till ett kort också. Själva bakgrunden gjorde jag i går kväll och i natt kom jag på att jag skulle måla renen (som ju egetnligen är en julstämpel...) i matchande färger och göra ett grattiskort. Så här blev det!

image130
Nu ska jag börja förbereda för dagens knytte-utflykt. Det ser ut att bli fint väder och Y har beställt risifrutti, macka och varm choklad. Och te. Och barndricka. Och gärna lite russin också. :-) Ska försöka komma ihåg kameran, idag kan det nog bli en del fina höstbilder. Kanske kan få till en liten layout till och med, det har ju nästan bara blivit kort på sistone.

Ren i paket...

En liten ren, inslagen i paketpapper. Han är bara SÅ söt och kommer från Stämpelgården!

image128

Renen är målad med Tilda-pennor, men jag fick ju hålla mig till de färger jag har så resten av kortet fick bygga på dem. :-) Rött och grönt.. sen var det bara att fylla på hela vägen. God Jul-stämpeln kommer från Format (en Inkido-stämpel) och den vann jag på träffen i Växjö. Härmed tackas Format heloffentligt för vinsten! :-)

Kortet är gjort efter en skiss på Kort i Fokus.

Lite från Växjö

Tja, inte fick jag så värst mycket gjort på träffen i Växjö - och det var supertrevligt! Jag stod med butiken i ett kör från 10 fram till ca 15, 16 någonting, och sen var det småshoppning som gällde för deltagarna. Helena på Landstoken utmanade mig att göra ett kort till tävlingen, så då var jag ju tvungen att bräcka henne - och jag var färdig först. :-) Har dock inte hunnit scanna det än, men det kommer. Och Helena vann i tävligen, det gjorde inte jag. :-)

Jag hann göra några bokmärken under kvällen också! Tre av dem glömde jag att fota innan mormor köpte dem av mig, men dessa tre är scannade och klara:
image124
image125
image126

Stämpeln på den första kommer från Stämpelgården, på den andra är det en av de stämplar Inkywings släppte till försäljning i helgen och som en av tjejerna på träffen vann (och jag lånade...:-)) och den tredje är en lånad stämpel som jag tror är en hÄnglastämpel från något paket, men det är jag inte säker på.

Tja, det var dagens visning det. Har ett kort till scannat men det får ni inte se förrän på fredag. :-)

Växjö

Nu är jag i Växjö - och jag gillar trådlöst bredband på hotellet. :-) I morgon ska jag stå med webbutiken på en stor scrap- o pysselträff utanför Växjö, och det ska bli SÅ kul! Förhoppningsvis ska jag få lite pysslat också, har lite idéer.. sitter och monterar mina nyaste stämplar, så jag ska försöka använda iaf hälften av dem...:-)


Dagens kort från Kort i Fokus - å lite info

Ni har väl inte missat att Kort i Fokus-bloggen har bytt adress? Numera finns den på http://kortifokus.blogspot.com/

Dagens kort från mig där ser ut så här:
image122

Färgerna blev lite mysko, texten är egentligen rosa, ungefär samma färg som blomman i mitten. Å blomman ställde förstås till det, så det blev mörkare i ovankant. Vill ni se skissen den är gjord efter så skynda till Kort i Fokus på den nya webadressen!

I helgen ska jag till Växjö, dels ska jag ha med delar av webbutiken och dels ska jag pyssla järnet. Förhoppningsvis kommer det ett gäng nya kort efter helgen, de som inte är gjorda till Kort i Fokus förstås för de får du vänta lite på.. ska du på träffen så håll ett öga på vad jag gör, du kanske får dig en sneak peak...:-)

RSS 2.0