Babykort

Dagens teknikutmaning på Kort i Fokus resulterade i det här kortet:
image120

Och när jag ändå höll på gjorde jag en "pojkvariant":
image121

Maskningsartikeln kommer en annan dag, jag är helt bombad. Ska sortera lite småplock på bordet och sen går jag och däckar i min sköna säng. :-)

Stoooooor blomma!

Ibland tycker jag det är kul att ha en stor blomma i fokus på ett kort, så det liksom bara är blomman...  det här kortet gjorde jag efter en (min) skiss på Kort i Fokus häromdagen:
image117

En annan variant gjorde jag till en cybercrop på Scrappiz för ett bra tag sen:
image118

Och till slut, för att spinna vidare på temat blommor, vill jag visa ett kort jag gjort med maskningsteknik, också det till en cybercrop på Scrappiz:
image119

Och för de som är allergiska mot reklam så är det dags att blunda. Jag måste dock få berätta hur lycklig jag är över att vi äntligen har hittat min älskade post-it-på-rulle till ett vettigt pris! Vi har bara sett dem för en bra bit över 100 kr per rulle (10 meter!) PLUS moms, i inköpspris - och det säger sig själv att man inte kan sälja dem till det pris man måste ta för att ens få det att gå ihop. Nån som vill betala nästan 200 kr för en sån rulle? Nä, trodde väl inte det. JAG hade då inte gjort det. Jag ville inte ens köpa till vårt eget inköpspris, redan där var det för dyrt. Dessutom var vi tvungna att köpa typ en hel låda = många rullar. Men så en dag, i förra veckan, hittade vi dem till ett MYCKET bättre pris! *dansar runt och jublar* Så nu säljer vi dem i webshopen för det i sammanhanget facila priset av 55 kr/rulle. Och tro mig, det är MYCKET bättre än vanliga post-it'ar eftersom det har post-it-lim på HELA baksidan! Att maska är mycket enklare, det bara funkar liksom. Jag har snåååååålat med mina fåtaliga kvarvarande meter, men nu ska det maskas hej vilt här! :-) Insåg dessutom att jag nog missat att lägga ut min artikel/instruktion om maskning här i min egen blogg (den finns på Kort i Fokus), så det kommer nog lite senare i kväll eller i morgon eller så. :-)

Och nu precis har mamma och jag suttit och konstaterat att jo, det blir julkalendrar i år också, och jo, vi sjösätter dem nu i kväll eller under helgen och jo, det är mycket roliga nyheter så det är lika bra att köra på med nyhetsbrev och allt. Så nu ska jag strax åka och fixa lotterna till vår Stora JulKalender som kommer ha lottdragning varje dag mellan 1 och 24 december! Sen har vi plockat ihop vilka varianter man kan beställa också, och det ska bli SÅ kul att packa dem - som vanligt. Det är nog något av det roligaste :-)

Ett julkort till

Vi pratar lite på Stämpelsnack om mina "tjoff-tjoff-kort" (dvs de jag gjorde på träffen, det är ju bara tjoff, tjoff, färdigt. :-)) och jag konstaterade att man kan ha fyrkanter också. Kom på att jag nog inte scannat det här kortet och visat tidigare:
image116
Det är också en mycket enkel variant som ändå blir effektfull.

Nu ska jag tjoff-tjoffa en liten stund.. :-)

Hurra hurra. Typ.

Idag skulle Freddie fyllt år. Det gör hon inte, för hon dog i december förra året, alldeles för ung. Freddie - du saknas mig! Klappa katterna och krama Johanna från mig, så ses vi någon gång i framtiden...


126

image114

Inte mindre än 126 färdiga kortbaser ligger nu i min kortlåda, i väntan på inspiration (och transpiration...), det är så skönt att ha dem färdiga!

Så här ser det ut i papperskorgen nu när jag är färdig...
image115

:-)

Jag har alltså delat Bazzill-ark på längden och sen vikt till kortbaser. Eftersom jag är mer av fort-o-fel än perfektionist så blir de inte helt jämna, dessutom är de aaaaningen för breda för mina kuvert, iaf om jag har lite dekorationer på. Alltså skär jag ner dem så de är prick 15 cm breda och ca 15 cm höga. Mina egna blir alltid 15 cm höga, men jag köpte papper av en som skulle lägga ner sin butik, det blev lite fel och när hon skulle skicka rätt papper så tyckte jag att hon kunde dela dem till mig för att hon skulle slippa betala för skrymmande. Skrev att hon fick vika dem också om hon ville och det blev lättare för henne, men det var nog inte så bra. Hälften av papprena var skurna så de var under 15 cm breda, resten var typ 16 cm breda... Fick sitta och vika till dem också för de var ganska slarvigt vikta... så när jag ändå höll på med dem gick jag igenom lådan med färdigvikta stommar och fixade till dem, lika så bra när jag ändå höll på. Har skurit till ett antal kortstommar häromdagen när jag "städade" mitt pappersförråd just för att ha lite färdiga kortbaser. Hade inte räknat med att jag skulle ha 126 färdiga dock... :-) Och vet ni vad - det värsta är att det inte ens syns i cardstock-högen! :-)

Nu är det dags att avsluta för idag. Skivorna från fotosafarin är brända och ligger i väntan på att få varsitt litet kort om sig som stöd och skydd (har ju slängt alla CD-fodral...), så det blir nog morgondagens projekt. Kanske, kanske inte. :-) Det är sim för lillfian i morgon, så de dagarna brukar jag mest vara zonkad efter varmvattenbassängen...

Natti natti!

Fotosafari

Vad är det då? Jo, vi var tre tjejer som sprang runt i Ystad i går och jagade roliga foton.. det blev mycket klängande och klättrande, och jag hade nästan kramp i magen när jag skulle åka hem så mycket som jag skrattat. Lite synd att det inte var fler som dök upp, men vi kunde ha kul på egen hand vi! Tack Jessica och Camilla för en helkul fotosafari!

Här kommer så några bilder.. har inte orkat och hunnit få dit bildredigeringsprogram så de är precis som de blev tagna, med min skrottkamera. Kände mig nååååågot stenålders med tanke på monstren de andra två hade. Men den tar riktigt bra bilder fortfarande, min "lilla" kamera från 2000!Vi tänkte köra en fotosafari i Malmö någon gång (lite bättre med graffitti i Malmö än i Ystad...:-)) så de som har möjlighet - häng på, det är JÄTTEKUL!

Åter till kortstommarna...

Julkort i oväntad färg

Jag har i en tråd på Stämpelsnack skrivit att jag ska visa upp mitt senast julkort i oväntade färger - i mitt fall turkos och rött. Det är dagens CardJacked-kort från Kort i Fokus, så nu kan jag visa det:

image106

Får se om det blir något mer i kväll... sitter och skär till ca 100 kortstommar och har dessutom strimlat upp fler papper till julkorten, så jag lär väl hålla igång med skärmaskinen och limflaskan. :-)

Del två av julkorten

Och här kommer, som utlovat, del två av julkorten.

image102

Som synes är det samma papper igen... den här gången med en söt snögubbe. Han blev lite misslyckad i stämplingen (det försvann bitar på ena sidan och blev en ful fläck på andra sidan. Lösningen är att skära ner det till en "delbit" så det fula försvinner, sätta en matta bakom och låta det bli ett "fönster". :-) Hade tänkt sätta spröjs på det också men det orkade jag inte. 

Stämpeln är lånad av Monica. I hennes blogg kan du se hur stämpeln "ska" se ut. :-)

image103
När jag lånade den här stämpeln sa Eva att jag fick vara testpilot och färglägga den för hon tyckte den var så knepig. Det var den. Jag testade med torrchalks, men det var svårt att få det snyggt. Kan tänka mig att det är svårt med både distresser och akvarellpennor också, det är så pilligt. Nä, den blir nog aldrig en favorit för mig på det viset, även om den är söt.

image104
Tomten stämplade vi flitigt med, han är lite härligt gammeldags. En av tjejerna på träffen skar ut honom med skalpell och jag kan ju lugnt säga att jag var mållös. Hon var så snabb och så säker, jag är grymt imponerad. Jag vill också kunna!

Fast då kanske man måste öva lite också, kanske? Eller? :-)

Nä, jag fortsätter nog klippa runt eller göra fyrkanter och cirklar. :-D

image105
Sist ut idag är den här lilla söta tomteflickan. Jag satt och nallade lite av Evas distresser, och kanske kanske börjar jag få fason på det. Hm.

Nu ska jag strax åka på fotosafari i Ystad. Ska bli SÅ kul! Förhoppningsvis blir det en del läckra bilder, ska försöka hinna få in dem här i så fall under kvällen. Haken är mest att jag får redigera bilderna i Paint och det är INTE kul. Nackdelen med omformatering och tidsbrist... man har inte det man brukar ha att jobba med. *suckar*

Delar av dagens skörd!

Det blidde julkort för (nästan) hela slanten idag. En layout också, men den kan jag inte visa eftersom en av personerna inte får förekomma på bild på Internet.

Jag gjorde alla 9 korten idag utifrån samma skiss och med samma pappersserie. Lite serietillverkning med andra ord... Jag skar bita av BG's Fruitcake-papper och sen monterade jag dem på kortstommar av Bazzill. Sen flippad ejag ut med olika motiv och dekorationer. Här kommer fyra av korten jag gjorde idag, ett går inte att scanna, två väntar på glitterlim mm och två får också vänta till i morgon. Lite får ni väl ha var dag? :-)

Här kommer de första!


image98
Här använde jag baksidan på pappret - det blev snyggare! Kulorna är färglagda med distresser och 3D-lackade.

image99

Dessa julkulor är färglagda med ProMarker-pennor (tror jag de heter...lånade, liksom distresserna, i vilket fall). Sen har blomman och "knoppen" på kulan fått sig en omgång med 3D-lack.

image100

Två söta kramiga tomtar, färglagda med torrchalks och glitterlimmade lite här och var.

image101

En söt liten tomtekille, med önskelista och allt. Färglagd med torrchalks, glitterlimmad på mössa och dräktkanter och med en 3D-lackad önskelista. Även filtbandet har fått sig en omgång med torrchalks och glitterlim.

Sov gott allihopa!

På väg iväg!

Så bär det av på pysselträff idag. Ska bli så kul att få pyssla i lugn och ro hela dagen, så får resten av familjen klara sig själva på egen hand. Jag har lyckats packa ganska snålt den här gången, "bara" två plastkorgar fulla med prylar. Och klockan 5 i morses kom jag på att jag glömt packa ner Fluid chalks och ett par akrylfärger jag tror jag behöver ha med mig, så det var bara att knata upp och sätta dem på stolen så jag inte glömde dem hemma. Kan väl inte vara utan mina fluider heller??? :-)

Dagens uppdrag, if I choose to accept it, är att göra julkort. Jag har några idéer och vi har fått ut en kortskiss i förväg som jag nog finner användbar. Men lite tur kommer det ett gäng julkort här i bloggen antingen framemot mycket sen kväll eller i morgon. Jag har lite utmaningar till Kort i Fokus som också ska göras, men de får ni inte se än. :-)

Under tiden får ni kika på mina senaste Kort i Fokus-alster! Först ut är ett kort efter Lilla Annas skiss:
image95

Ett blingigt grattiskort till bonusdottern - med samma siffror som på layouten jag gjorde häromdagen. :-) Skissen var en himla bra en, så den ligger kvar i högen med användbara skisser!

Sen tänkte jag visa CardJacked-kortet jag gjorde också, ett ovanligt maskulint kort för att vara gjort av mig. Supermanligt är det väl inte, men manligare än vanligt i alla fall. :-)
image96

Sen ÄR jag faktiskt redan klar med nästa veckas CardJacked-kort, men det får ni inte se förrän på måndag! :-D

Nu ska jag slänga ner de sista sakerna och baxa ut dem till bilen. Hoppas ni alla har en underbar lördag, för det tänker jag ha!

Mina två senaste kort i Fokus-alster

Tänkte lite snabbt ta och visa upp mina två senaste DT-alster till Kort i Fokus-bloggen... vi är på väg att "blåsa ut" min dator eftersom den beter sig lite märkligt (lindrigt sagt...) så vi får se när jag fått fason på allt igen. Tur det finns fler datorer i hushållet. :-)

Först ut är den här veckans CardJacked, och min version fick gå i brunt, gammelrosa och turkos - en av mina nya favoritkombinationer. Jag som varken gillar brunt eller turkost...:-) Kortet i sig är ganska "enkelt" och upplägget med de två panelerna kommer jag nog repetera, det ger en himla snygg effekt med ett minumun av jobb. Om man lyckas skära pappersbitarna lika långa kan man lägga dem helt brevid varandra, om man som jag skär fort och fel förskjuter man dem lite så ser inte en själ det. :-) Berätta inte för någon men motivet är faktiskt färglagt med distresser... *ryser* :-)

image93

Nästa kort är från Bild- och teknikutmaningen (hann inte skissen på grund av att jag fick JOBB (ett vikariat som jag ville ha, så när jag slutar på nuvarande jobbet går jag direkt vidare till nästa...:-) ), förvirrade anhöriga och en massa annat strul...), och där gick det ut på att paper pieca med stämplade motiv. Jag valde att stämpla byxorna på ett randigt papper, klänningen på ett grönt och skjorta+hårband+magband på ett milt gult papper. Resten målade jag (hm, med distresser.. igen... det börjar vara farligt det här, jag kan bli av med ordförandeskapet i Våga Vägra Distresser...:-) ) och sen klämde jag dit lite blommor med halvpärlor i mitten. Det vita runt halvpärlorna är otorkat lim, det var liiiiite bråttom där på slutet. :-)

image94

Tja, det var dagens alster, återkommer med annat senare. Tror jag. Om vi får igång datorn igen... :-)

Dagens (och gårdagens) övningar!

I går kväll satt E och jag och pysslade tillsammans. Jag gjorde en minicanvas till henne, och det var riktigt roligt. Min allra första!

image90

E scrappade själv samma foto, fast större, och med samma papper så det var lite kul. Canvasen grundade jag med vaniljvit akrylfärg med några stråk av två olika rosa nyanser och en anings svart, för att få den lite mer "levande". Pappret har jag inte en susning om var det kommer ifrån eftersom jag fått det i någon swap eller liknande. :-) Det har gett mersmak, det här med canvasar, så räkna med mer sånt från mig framöver - det riskerar att bli årets julklapp! :-)

Just nu är det en efter-crop-tävling på Scrappiz, så jag försökte peta ihop ett bidrag till den också i går... med lite plock här och lite plock där fick jag ihop den här:

image91

Jag tyckte dock inte den kändes bra till tävlingen (i övrigt är jag jättenöjd med den, tycker den blev söt och ganska "ren" trots allt. Storlek 6x6, så det ÄR svårt att få plats med allt när skissen är gjord för 12x12...

Men som sagt var, tävlingen... Så i morses så spann jag loss på ytterligare en utskrift av fotot på E, och då blev det så här:

image92

På tagen bakom fotot finns lite text om hur jag minns att det var att vara snart 15, om hur E är och att hon faktiskt är en toppentjej och att jag är väldans glad över att ha henne i krokarna. Typ.

Man tager vad man haver...

...och i brist på en brayer testar man andra varianter. :-) Vi hade en SÅ läcker inspirationsbild på Kort i Fokus den här veckan, och jag ville så gärna göra en sån där vacker glidande bakgrund som man gör med brayer på glossypapper. Men jag har ingen brayer och budgeten tillåter INTE något inköp just nu, jag har totalt köpstopp i minst flera dagar...:-) Jag klurade lite och plockade fram min enda regnbågsdyna, en Adirondack i färgen Noel, och testade att hoppa över den där delen med brayer och köra DTP (Direct To Paper) istället. Blev sådär. Ganska läckert, men inte så där glidande som jag tänkt mig... Det var svårt att få det jämnt, som det ju ofta är med DTP.

image87

Nja, det dög ju att stämpla bambun på ändå... och det SKA bli ett kort av det ändå. :-)

Fram med en plastficka, dra med dynan först på ena hållet, sen på andra...på med glossypapper och gnugga lite fram och tillbaka. Hm. Bättre. Men fel ordning på färgerna kändes det som, så det fick kapas lite och bli blommor på den biten.  

image88

"Mitten" är egentligen strax under blomhuvudena, men det blev bättre när jag kapade bort det övre gröna. Ser så märkligt ut med en himmel som glider från rödaktig till GRÖN...:-)

På det igen. Lägg ner pappret försiktigt den här gången och gnugga försiktigt utan att låta pappret glida fram och tillbaka på plastfickan. Hm. Mycket bättre. Pang dit med bambun. Jaaaaaaa! Svart fotomatta. Och så lite rubons... "tack", det blir bra, allmängiltligt och så. Tjoff, pang, krasch - ett kort på några få minuter, och som ser lite arbetat ut ändå. :-)

image89

Inte så illa va? :-)

Jag är kär - i en liten drake!

Jag köpte en så söt liten drake av Maria på Cards of Maria - visst är han (hon?) ljuvlig?

image86

Det fick bli ett blingigt grattiskort till en liten tuffingtjej, som jag gjorde efter veckans skiss på Kort i Fokus. Det är jag som gjort skissen dessutom, just med draken i åtanke. :-)

Helgens alster

Tänkte ta och visa det jag gjorde i helgen, eller rättare sagt två layouter och ett av korten, det andra kortet ska jag göra om lite först, jag hade inte med mig de blommor jag behövde.

Först ut blir en layout om att det rör sig så mycket i Y's huvud. Hon frågar och frågar och det är inte alltid lätt att hitta svaren. Vad svarar man på frågan "Var finns man när man inte finns mer?" och hur förklarar man hur många massor är?

image83

Formatet är 8x8 och papprena är från paketet jag fick i en swap på ScrapEventet i våras. Jag blev så glad när jag såg att ränderna på tröjan passade så bra ihop med Y's tröja! :-) Dekorationerna är dock inte från paketet, eftersom jag glömde asken hemma... Layouten är gjord efter en skiss som jag själv gjort, hade det här fotot i åtanke men det blev inte alls som jag tänkt mig när jag ritade skissen. Som vanligt. :-)

Nästa blir ett kort, som jag inte är speciellt nöjd med. Men jag hade kul när jag lekte med kakservetten (hjärtat nere till vänster), den är färglagd med torrchalks och dekorerad med brads och glitterlim. kakservetten och alla bradsen (och en hel del annat!) håller vi precis på att få in i webshopen, så det var extra kul att få leka med dem i förväg.

image84

Kortet är gjort efter en färgutmaning där man skulle använda rosa, lila och vitt. Inte ett av de bättre jag gjort men lite roligt flippigt... :-)

Dagens sista är en layout i HELT andra färger, inte direkt "mina" färger - men de passade så bra till den "underbara" tapeten på fotot..:-) Fotot är taget för några år sen, så det är inte ett gammalt foto... det är bara tapeten som är gammal. :-)

image85

Storleken är 6x6" och den är gjord efter en teknikutmaning på träffen.

Så, det var dagens uppvisade. :-)

Blandade kort

Nu ska jag ta och visa lite kort jag gjort tidigare... tänkte "hinna ikapp" med korten från Kort i Fokus, så jag kan lägga ut dem allteftersom. Jag väljer ut några och sen blir det nog bara nya kort därifrån hädanefter. :-)

Det här kortet är tänkt som ett lite annorlunda "grattis till bebisen"-kort, jag tycker den lille dinon är SÅ söt!

Det var min premiär med Tildapennorna, eller rättare sagt - första gången jag fick till det någorlunad. Så nu måste jag nog skaffa mig några till trots allt, gillar effekten av dem...

image78

Nästa kort är från när vi hade semestertema. Jag älskar den där gladspralliga Filuren, han är bara SÅ söt. Egentligen blir han så där glad för att han får ett brev av Post-filuren, men jag har klippt isär stämpeln och använder dem minst lika mycket var för sig. Övre pappret är en spillbit från ett projekt på Scrapevent of Scandinavia, så det är tredje (eller fjärde?) alstret med papper från det projektet. Jag älskar spillbitar! :-)

image79

Och så ett kort i en helt annan stil. Här "halvliftade" jag mig själv från ett kort jag gjorde till en cybercrop på Scrappiz, jag tycker det är så läckert med blommorna och det lilla stämplade biet. Det är lite risk för ytterligare varianter på det framöver...:-) Orginalkortet jag gjorde hittar ni här.

image80

Sista kortet ut för idag är ett kort jag gjorde till cardJacked för några veckor sen.. Uppmärksamma läsare känner säkerligen igen pappret - det är ytterligare ett med samma papper som när jag gjorde 10 kort Lika fast olika.

image82

Så, det var dagens titt.. håll utkik, för nu ska jag försöka uppdatera lite flitigare. I morgon, om jag hinner och kommer ihåg det, kommer kort och layouter som jag gjorde på Uppysslingen i Uppsala i lördags. Blir det en repris och du kan komma - gör det, vi hade SÅ trevligt! Härmed vill jag rikta ett ordentligt tack till Maria på Cards of Maria för en härlig tillställning, och ett stort tack till alla deltagare för en härlig dag!!!

RSS 2.0