Kvällens hjältar

Vi började kvällen med en smaskig middag - årets första grillade köttbit och till efterrätt blev det...

image337

rabarberpaj! Mums med kall glass till...

Sen bar det av till Folkets park, vi räknade ut att det nog var det som passade oss bäst i storlek. Vi vuxna var ju måttligt roade av hela ståhejet, vi har ju liksom sett det förut, men Y ville gärna se "lägerelden". Hon är nog lite scoutskadad ändå :-)

Först en lååååång väntan.. med kör som sjöng och någon snubbe som läste något jox som vi knappt hörde. Y tyckte mest han var konstig -  "Vad SÄGER han? Så kan man väl inte säga heller!" :-)

image338

Sen var det äntligen dags.. två stackars vakter hade fått tillslängt sig ett par flaskor T-Gul och lite tändstickor strax före det var dags och de hade det inte lätt... halvsur ved i en bröteshög och inte tillräckligt med förkunskaper...

image339

De fick fjutt på ett par kartonger, men sen falnade det liksom.. DÅ, mina vänner, kliver kvällens hjältar in på scenen!

image340

Tur det finns scouter som vet hur man gör! Pappa och B fick fart på elden och församlingen jublade.

image341

Så här vackert brann det sen! För visst är det något speciellt med en eld...

Trevlig valborg på er allihopa! Nu ska jag gå och mysa med föräldrarna och B en stund innan det är dags att sova.

Mer från Scrapeventet

Jodå, jag hann fota layouterna som gjordes klara! Även de här är från MM-kursen, och skulle vara två layouter. Jag gjorde en dubbel.. och den ena av dem vände jag upp och ner och båda fick lite extra papper :-) Den med tre små foton skulle bara ha ett, men jag gör som jag vill jag :-)

image335

image336

I efterhand såg jag att de två r-en i Norrfjärden borde bytt plats, men det är så dags när man redan limmat fast dem.. jaja, det får vara som det är!

Jag har faktiskt en layout till men den får man komma hem till mig om man vill se, för den vill jag inte ha utlagd här :-)

Nu kommer det nog dröja lite innan det kommer mer alster från eventet, jag har inte fler foton som passar utan måste framkalla först. Och innan jag kan göra det behöver jag gå igenom och redigera de bilder som behöver det och fixa o dona lite, och det hoppas jag hinna i helgen. Sen är ju Crimson supersnabba upptäckte jag, så får jag bara iväg filerna ska det nog gå bra. :-)


Första alstren från Scrapeventet

Nu har jag lyckats fota två av sakerna iaf. :-) Canvastavlan och asken vi gjorde står hos föräldrarna så de bilderna dröjer, min kamera hade plötsligt slut på batterier när jag kom till eventet, så det blev inget fotat varesig där eller av de saker jag lämnade kvar... men första layouten kommer här:

image333

Det här är en av de fyra som vi påbörjade på MM-kursen, och jag valde ett foto på Ylva och hennes kusiner. Namnen och ansiktena är utsuddade så de är inte så slätstrukna som det ser ut :-) Ylva och kusintjejerna hade jättekul en hel dag när vi var och hälsade på i somras, de bor ett par timmars körning från Norrfjärden (där vi "alltid" tillbringar ett par veckor på sommaren) så det ju dumt att inte passa på!

image334

Och här är den, min favorit. Ett papper. Ett foto. Arton glitterlimsprickar. That's it. Gör jag något mer är den "förstörd"... det funkar inte med varesig titel eller journaling, ett klockrent exempel på less is more :-) Jag älskar det fotot, Y har en sån härlig glimt i ögat och man verkligen ser hur hon älskar att duscha/bada. När hon var liten trodde vi hon varit vattensköldpadda i ett tidigare liv, dels för att hon lämnade spår efter sig när hon skuttade på rumpan på sand eller snö som såg ut som sköldpaddsspår och dels för att om det fanns vatten så skulle hon dit. Fortast möjligt. Pappret är också helt underbart, det kommer från DCWV's Once upon a time-stack, och det kommer fler layouter med de papprena.

En dubbellayout är på gång men den är inte riktigt färdig än, kommer förhoppningsvis i morgon eller så, tror inte jag hinner klart den i dagsljus. :-)

Rapport från scrapeventet

Nu är jag hemma efter en intensiv helg på Scrapeventet, jag är helt slut i boet nu... Tänk er, full rulle 8-24 på lördagen, hem och sova några timmar och så dit igen och köra igång kl 9 och hålla på till 15.30. Jag är helt utmattad :-)

Första kursen var Paleda. Vi gjorde en canvastavla där vi stöpplade färg över utstansade fjärilar och blad som vi sedan pillade bort, och sen dekorerades tavlan med band, klädnypor och blingblingar. Och tidningspapper. :-) Meningen var att man ska kunna använda den som memo-tavla, men det lär jag ju inte göra. Det är inte riktigt min stil liksom...:-) Men Y gillade den, när vi skalat bort en del av dekorationerna, så hon kan nog ha den någonstans.

Nästa kurs var Basic Grey där Theresa (Pysselgumman) fick oss att göra en ask av minialbumssidor, fast en del gjorde minialbum istället. Jag gjorde en ask till Y's Barbiekläder, annars vet jag inte vad jag ska använda den till. Papprena (Sultry) är som vanligt underbara, men jag hade nog valt en annan kombo om jag skulle valt helt själv. Idén var också rätt kul, men det blir nog inte något jag gör igen. Dessutom blev jag "tvungen" att köpa en Japanese Screwpunch, för jösses vad bra den var! Hur enkelt som helst att göra hål i chipboard med... bara trycka och så var det klart!

Efter lunchen körde vi Maja Design, och fram tills dess hade jag väl hållit mig hyggligt i skinnet och gjort som det stod, men när det var dags för layouter fick jag ju bygga om lite :-) Det gick utmärkt att kapa ner till 8x8 hela helgen, men det blev nog inte riktigt som de tänkt att det skulle se ut varje gång. :-) Maja Design har släppt nya jättesöta papper (funkar bra till kortmakeri också), tyvärr var den här leveransen aningen sned i trycket så det blev lite bökigt och en del fick inte riktigt till det. Jag har ju lite extra utrymme så att säga så jag fick väl till det till slut, men innan jag fattade varför det bara blev snett hela tiden... En dubbellayout på temat vänskap blev det i alla fall, i ljust turkost och mjukt brunt. Inte så illa även om det inte är mina färger.

Sen kom Bazzills kurs och den var i mitt tycke i särklass sämst av alla, den är så ruggigt amerikansk med grälla färgkombinationer i färdigskurna bitar och märkliga upplägg. Men vi fick ett snyggt liggande letter-album, om än märkligt färgmatchat på utsidan. De två gröna färgerna det hade på sig skar sig aningen med varandra.. undrar om vi fick dem för att det blivit fel i färgerna och vi ändå skulle dekorera utsidan, vilket vi inte hann på kursen och nog ingen kommer göra ändå :-) Så nu ska jag prova på det formatet också och inte bara stående letter. Vi fick även material till tre layouter som jag raskt gjorde om till två liggande letter och har mer än hälften av materialet kvar eftersom jag vägrade använda det illorange pappret ihop med det bruna, olive-lime-färgade (är inte säker på om jag ska kalla det limeoliv eller olivlime...:-)) och det... öh... blågröna. Det var som vanligt full rulle med de amerikanska ledarna, och det var konstant prat och utlottning och frågesport... men jag vann inte, jag fick nog aldrig svara ens en gång. Jag satt näst längst bak och på utkanten så att säga, så hur jag än viftade syntes jag inte. Men så är det ibland.

Sen var det middag, helt OK med någon slags ryggbiff, potatisgratäng och sånt, och till efterrätt glass med hallonsås. Just matbiten var en besvikelse under hela helgen, maten i sig var god men de hade noll koll... det kändes som de konstant blev överraskade av hur många vi var, vilket känns lite märkligt. De hade inte någon större koll på när maten tog slut utan kön stoppade upp och man fick leta reda på någon att säga till. Sen tog det en bra stund innan det kom mer mat och strax där efter tog något annat slut (för de kollade inte när de ändå skulle fylla på...) så då blev det stopp igen. Vi fick varken förmiddags- eller eftermiddagsfika på lördagen och inget förmiddagsfika på söndagen. Eftermiddagsfikat idag var någon slags kakbuffé och de goda sakerna räckte till ungefär hälften, sen kom det fram typ Gillekakor istället för äppelpaj med vaniljsås, vaniljhjärtan, små chokladbitar osv. Jag hann med i första svängen :-) Men med 180 pers eller vad vi nu var, så tycker jag det krävs LITE mer organisation hos det företag som åtar sig att sköta markservicen... även om själva maten var helt OK, till och med ganska god.

Efter det ett cropparty. Det här året var det inte lika mycket demos och make'n'takes, och det var rätt skönt. Vi hade ett tävlingsprojekt i gruppform, och vår grupp vann inte. :-) Det tog en timme och resten av tiden kunde man mingla runt (i den mån det går att göra det när det är hypertrångt och massor av väskor överallt...) och scrappa lugnt. Jag hann faktiskt tre layouter, två av dem var inte speciellt avancerade, men jag är nöjd med att ha gjort dem i alla fall. En av dem är jag hypernöjd med till och med, den blev så klockrent rätt fastän den varken har titel, journaling eller dekorationer utöver 18 pluppar glitterlim...:-)

Efter några timmars sömn var det full rulle igen idag. Först körde vi igång Karen Foster/Hambly/Easer, dvs papper från KF, Rubons från Hamblys och journalingstämplar från Easer (som jag tror släpptes till oss i helgen men inte har kommit ut i Scrapaddicteds webbutik än). En lite busig layout gjord av JennyS var förlagan och med lite pyssel blev det en rätt söt 8x8 också. RubOnsen från Hamblys har jag tittat på innan och inte begripit vad jag skulle ha dem till, men det blev rätt bra. Inte tillräckligt för att jag ska köpa dem, men det blev bra ändå. Stämplarna hade jag redan köpt en av dem på lördagen och det köpet är jag nöjd med, känns som jag kommer använda den en hel del. Det är ett rutigt litet "utrivet" notblocksark, känns som det är lättplacerat. Hjärtat funderar jag på om jag skulle ha köpt, men vi får se, de finns ju kvar. Vi kunde ha gjort ett kort av en overlay också, men jag orkade inte riktigt just då så det tänkte jag faktiskt göra hemma.

Sen blev det QK-kursen, och tyvärr kunde The Man, Gary, inte vara näravarande. Strax innan han skulle åka lades hans lille son, 4 veckor gammal, in på sjukhus med RS-virus. Jag har full förståelse för att han stannar hemma och hoppas av hela mitt hjärta att det går bra och att pojken tillfrisknar snart, jag vet så väl vad RS-virus kan leda till. Marie fanns dock på plats så det gick ju bra ändå! Kursen var en typisk produkt-kurs, som det brukar vara med QK, och blev en layout med en lååång ranka (en av de nya 12"-diesen, tyvärr fick vi inte stansa det själv eftersom Gary skulle haft de sakerna med sig...), fjärilar, blommor och grejor. Rätt söt faktiskt, och väldigt Qickutzk och Marie-ig. :-) På den kursen fick jag min första vinst i en utlottning, sån där vinyl till Silhoutten (och den borde ju funka i WB också...), fast vad jag ska ha VIT sådan till vet jag inte. Pratade med en tjej om att dela med henne eftersom hon fått svart, men det glömde vi av sen... Vi fick också prova ett av de nya alfabetena som släpps nästa helg (och som såldes med specialtillstånd på eventet, så jag köpte ett till Monica...:-)), och det gillade jag massor.

Efter lunch var det dags för sista kursen, Making Memories. Fyra layouter på 1,5 timme och jag var klar före utsatt tid. Men det handlade mycket om att det var ett par pappersbitar som skulle sättas dit på varje del, dekorationerna kan man inte få på plats förrän fotona är ditsatta, och jag kan inte göra titeln förrän jag vet vilket foto jag ska ha... ska sätta mig med alla layouter och bestämma foton snart, ska ändå framkalla om någon vecka eller så. Något foto kanske jag redan har, och då får de layouterna bli klara först. På den här kursen fick jag en vinst till, då blev det ett paket till av de chipboardbokstäver vi skulle använda , och det passar ju mig bra som gärna vill ha dubbla paket av sånt så jag kan ANVÄNDA dem. :-) De var rätt söta, ganska våriga i färgerna (passande när det är "Spring fever - MM Garden Party Program" :-)) så de kan bli användbara.

På det hela taget har det varit en underbar helg, nu återstår bara att packa upp och slutföra de saker som påbörjats. Välja foton är första projektet, så det blir väl framkallning om någon vecka eller så. Har jag foton som passar kommer bilder här snabbare. :-) Hade tänkt scanna några saker och lägga in här, men det får vänta, klockan hann bli mer än jag tänkt och nu tänker jag zåååååååååva.


Scrapeventet

I morgon går det av stapeln - Scrapeventet! Det var jättekul förra året och det kommer säkert bli minst lika kul i år! En hel helg med bara kurser med massor av ny inspiration och så en härlig crop på kvällen. Underbart!

Barntävling på CC

På vår cybercrop hade vi även barntävlingar, så naturligtvis skulle Y få vara med! Hon tyckte det var jättekul, och har bestämt och gjort det mesta själv, med varsam guidning av mamman. Det är inte så lätt när en 4-åring är i "den där fasen" och provocerar lite då och då, men på det hela taget gick det rätt bra även om några kort fick kasseras när hon blev arg eller hittade på något annat tokigt. Det ÄR inte snyggt med ett rosa kort med blommor på som man ritat illblåturkosa blobbar över blommorna på... det blir liksom inte så blommigt då upptäckte hon :-)

Så här blev i alla fall korten, och jag är en O-ER-HÖRT stolt mamma, för hon är jätteduktig!

Först ut; utmaning 1 - BLOMMIGT. Och blommigt blev det...

image330

Stämplade blommor i olika lila toner med rosa och lila primor på och mellan sig. Rosa glitterlim, förstås, är pricken över i. Kortet ska Y skicka till sin dagmamma, så det var viktigt att namnet stod på.

Utmaning 3, SPILLBITAR. Löp amok i mammans spillbitshög löd uppmaningen...

image331

...så det gjorde hon. Vi hade nog först 10 pappersbitar som inte direkt matchade och sen började vi prata om hur de passar ihop och tittade på baksidor och sånt, och då blev det de här bitarna. Blommor behövdes också, och eftersom det var döskallar på ena pappret så ville hon stämpla en sån. Och så grattisstämpel föreslog mamman, och det blev så snyggt så det skulle det vara tre gånger. Glitterlim - förstås.

Och så dagens alster, Utmaning 2 Färg - GULT OCH GRÖNT.

image332


Vi började med att välja motiv som Y målade och klippte ut själv, och där var mamman inte inblandad öht. Hon är duktig med saxen, min lilla tjej! Sen valdes det papper, jag plockade fram lite gula och gröna papper som hon valde och kombinerade mellan, sen skar jag till dem efter hennes anvisningar. Hon limmade dem på plats helt själv och likaså limmade hon blomman där hon tyckte den skulle vara. Jag fick skriva GRATTIS på ett papper så kunde hon skriva själv sen, utom S för det är en hemsk bokstav att skriva tycker Y så den fick vi hjälpas åt med. Och så glitterlim, för vad är väl ett kort utan glitterlim? Som Y själv hade sagt - "vad är det att titta på???" :-)

Inte så pjåkigt av en fyraåring va? *mallig* Nu återstår bara att se om det blir någon vinst, det är utlottning så alla har lika stor chans. Vi tyckte inte det var rättvist med röstning, antingen röstar alla på söta-lilla-flickan eller så är det en av 13-åringarna som gör mycket kort och som är tekniskt duktiga som tar hem det. Nä, då var det "rättvisare" så här, utlottning i alla barntävlingarna!

Fler cybercropsalster


Först ut är utmaning 2, en skiss:

image325

Jag blev så glad när jag hittade stämpeln på träffen i förrgår och kom på pappret som låg hemma... färgläggningen med ProMarkers gjorde jag i går och sen monterade jag när jag kom hem från svärisarna. Snabbt och enkelt med andra ord. :-)

Utmaning 4 Split It - dvs split negative:

image326

Ett lite romantiskt kort, och jag tyckte motivet var dekoration nog så jag kompletterade bara med ett mjukt mönstrat papper och en bandsnutt med knut på.

Utmaning 9 Citat, "Ingen kan vara nere med en ballong!" - och vem kan vara nere om man får så här många ballonger?

image327

Ganska mycket 3D-effekt med kuddar i olika höjder på det kortet... och knalliga färger. Ett riktigt gladkort, tycker jag!

Utmaning 14, Kort på kort:

image328
Det är det sista kortet jag gjort idag och någonstans halvvägs dog inspirationen och jag fick bara göra klart det... är ruskigt trött nu, så snart är det sängen som gäller!

Utmaning 17, en bildutmaning med en godislåda:

image329


Godiset inspirerade mig till det här godisglassiga kortet med den ursöta musen i chokladasken. Även här blev det en del 3D.

För den som undrar varför jag skrev att inspirationen tog slut på kortet innan så beror det på att jag lagt upp dem i nummerordning efter utmaningsnumret, och då kommer det här kortet sist. :-)

Y har också gjort kort till barntävlingarna, men de kommer i morgon!


Alster till cybercropen

Trots gårdagens hektiska schema hann jag få gjort lite kort till Kort i Fokus CC gjorda, tur en del av dagen var vikt till pysselträff. :-)

Tre kort han jag:

Utmaning 3, färg = lila:

image320

Ruskigt lila blev det. :-) Motivet färglagt med ProMarkers, 3D-lack på några av blommorna,  pappersspets från Apidae/Sykompaniet och så lite papperssnuttar jag hade. Tack Monica för hjälpen med "blänket" på bokstäverna. Jag måste nog öva på det där...

Utmaning 10, ett dopkort med bifogad mall:

image321

Framsidan, så att säga:

image322

Insidan (eller vad 17 man ska kalla det), där man kan skriva lite tex datum och plats och sånt.

image323

Utmaning 11, format får inte vara 15x15 cm (eller kvadratiskt) och det ska vara minst två garn med:

image324

Klurar just nu på om jag ska ge mig på skissen eller Split negative...:)


Cybercrop på Kort i Fokus-forumet

Nu kör vi vår jubileusm-CC med massor av härliga tävlingar med finfina priser på Kort i Fokus eget forum! Missa inte det - för det finns tävlingar för ALLA, nybörjare som vana, stora som små!

Bläääää

Jag HATAR att vara förkyld.. både jag och Y började få en brakförkylning i går, sov orolig i natt och är helt väck idag. Får se om det blir något gjort öht idag, hade en teori om att jag skulle röja lite här men har inte orkat något än. Y sitter och vegeterar i soffan framför nya Fem myror är fler än fyra elefanter-DVDn hon fick av mig *nostalgitripp al al grande*

Och nu ska vi fixa mat.. är inte sugen och vet inte vad jag ska göra :-)

Minikort

Ibland sätter jag mig ner med mina spillbitar, både cardstock och mönstrade, och lite uppstämplade (gärna färdigfärglagda) motiv och gör lite småkort. Sådana där som är så bra att sätta på paket och blombuketter...

image314

En fjäril stämplad med en pastellig regnbågsdyna, en liten bit mullbärspapper, två buttons - färdig!

image315

Lika enkel den här - en stämplad blomma som får en mitt av en button, lite mullbärspapper...

image316
Ett vackert ljus från Inkywings, två snuttar med regnbågsfärgad vellum (spillbiten där den bytte randning så att säga) och två öljetter.

image317
En hel radda med ljus (stämpeln ser ut så, även den från InkyWings) och tre snå stjärnknappar. Det räcker faktiskt!

image318

En snögubbe stämplad med vitt och embossad med vitt på vellum. Vantar, halsduk, mössband och morotsnäsan är färglagda på baksidan. En bit blå vellum med snökristaller och en öljett...

image319

Och till sist ett litet flickbebiskort, med den allra sötaste koftan (som jag tror jag lånat av EvaF), enfärgat papper och två små hjärtebuttons.

Hm. Jag måste nog sätta mig snart igen, mitt lager är slut! Den stora fördelen med de här är att det går snabbt och man blir av med en del av sitt spill...:-) Måste bara vänta på att jag får röjt i pysselrummet så jag kan komma åt att göra nya :-)

Tema-layouter

Jag håller på med min BOM (Boken Om Mig, Book Of Me) i sakta mak, och en sak som jag bestämt mig för att ha med är saker som gör att jag känner mig rik, och då är det inte pengar jag menar. Första jag gjorde handlade om tvätten...

image312

Jag ÄLSKAR doften av tvätt som hängt ute, och känslan när man står där och hänger upp sin tvätt och ser hur den fladdrar i vinden.. oskattbart! Det var en av de absolut bästa sakerna med att flytta hit till huset, att kunna hänga tvätten ute.

Sen kokade jag sylt...

image313

och det får mig också att känna mig rik. RIKTIG sylt, bara bär och socker, inget konserveringsmedel eller annat skit.

Tredje i serien blir en repris från cropen, men den hör liksom hit så jag tar den igen...

image247

Och här ser man bättre hur den passar in i temat - det är chatterboxpapper på alla och jag har valt att hålla dem ganska "enkla" (sylten undantagen, men det var en skiss, tror jag, som ställde till det), de SKA inte vara mycket dekorerade utan det är fotot och texten "jag är rik" som ska stå i centrum...

Fortsättning följer, eller som de brukar sjunga... Det kommer meeeeera! :-) Fast inte just nu, för de här tre är de som är klara, sen finns det ett gäng till i min skalle, ska bara putta ut dem därifrån också.

Hemma igen, förresten :-)

Nu är jag tillbaka från Milano! Vi har haft en underbar helg och jag har tagit en mass foton - och har typ 5-6 layouter klara i skallen. Grundlayouterna till dem i alla fall, dekorationerna ska väl som vanligt värka fram :-)

På det hela taget är jag mer förtjust i Lodi, den lilla "byn" (40.000 invånare) där vi bodde än själva Milano. Och italienarna är på det hela taget ganska snobbiga, det känns som det är viktigare att det är dyrt än snyggt, och defintivit viktigare att det är snyggt än att det är hållbart och funktionellt :-) Men det kanske är mina fördomar... Sen var de sämre på engelska än jag hade trott, de flesta klarade nätt och jämnt "Hello"... sen tog det tvärnit. Inte lönt att fråga något, de fattade ändå inte vad man frågade om. Inte ens i butikerna eller på caféerna, inte ens de i närheten av Duomo (den stora katedralen) eller Castillo (slottet). Märkligt.

Jaja. Hemma igen och det ska bli skönt att sova i sin egen säng!


Minialbum

Några minialbum har jag hunnit göra, tyvärr är inte alla fotade.. men några har jag bilder på!

Först gjorde jag ett till svärmor:

image309

Jag använde bilder från ett besök i Skånes Djurpark sommaren 2006, och för att vara mitt första minialbum tycker jag det blev rätt bra. Siforna är ca 5 x 5 cm.

Så med blodad tand gjorde jag ett till min mamma också:

image310

Samma storlek, lite samma stuk och några av bilderna är de samma. Man ska inte krångla till saker i onödan. :-)

image311

Min mormor skickar ofta små presenter till Y, bland annat små Pixiböcker vilket uppskattas mycket av både Y och mig. Jag var själv en Pixiboksflicka, och tycker de är så lagom långa och lagom dyra... Som tack gjorde jag det här minialbumet, kan man väl kalla det, med några bilder på Y när hon läser för sitt "mysedjur" Glennie.

Nu kommer det nog kunna bli ännu fler minialbum, min pysselgrupp har gått ihop och köpt en BIA (Bind-it-all) tillsammans så jag ska preppa några album och böcker till nästa träff. Ska bli SÅ kul!

Vår!

Tänkte fortsätta min blandning med att visa upp lite vårlayouter som jag gjort...

Först ut är årets första snö... det blev inte detenda vita som trillade ner, men bra nära...:-)

image307

Den gjordes till Scrappizbloggen när vi skulle skapa med MME's små overlays. Jag tyckte det blev en snygg, nästan lite isrosig, inramning med den swirlande overlayramen, passade bra till. Snöflingepapper och vitt filtband, sen kändes den rätt färdig.

image308

En tidig layout om en liten Y som är ute i vårsolen. Hon kunde inte gå själv riktigt så då var vagnen mycket bra att ha. I vagnen ligger lille Kalvin, en underbar fleecekalv som mormorns väninna sytt. Vill minnas att den här också är gjord efter någon skiss på en crop eller så. :-)

Tussilago-layouten

Jag har ju glömt att visa layouten det blev av första tussilagon!

image304

Papprena är spillpapper jag köpte i ett block, och en illandes härligt grön cardstock från Bazzill. Titeln är gjord med stickers, de gröna är från Doodlebug (och matchar förstås crisscross-bazzillen...:-)) och jag störtgillar dem.

image305

Öljetterna är satt genom foto och mönstrat papper, det är cardstocken som syns igenom. Jag använde både lite större och lite mindre öljetter, mest för att jag inte hade tillräckligt av bara en sort. :-)

image306

Pappersspets från Apidae/Sykompaniet (den är bara SÅ användbar!!!) som jag färgat lätt med två Fluid Chalk-dynor för att få den att matcha.

Skåpmat del 2

Jag får väl ta några gamla layouter också...:-)

image301

En layout från 2006, så det var en av de första jag gjorde... bara foton och enfärgad cardstock! Inspirerades av Malena att använda ett stooort foto (fast i mitt fall blev det ju inte så stort eftersom storleken på layouten är 6x6 inch... ca 15 x 15 cm :-)) som mönstrat papper och låta det verkligen vara i fokus. Jag är fortfarande nöjd med den här, tycker den blev himla tuff.

image302

Också gjord 2006 även om fotot är taget på Y's ettårsdag 2005. Hon älskade att bada redan då, och vi har knappt fått upp henne ur badkaret än :-) Den här är gjord till en utmaning om att använda orange och turkos, och det passade så bra till fägerna (det lilla som finns...) på fotot.

image303

Och så min första dubbel-LO, gjord efter en skiss på en cybercrop. Jo, i början gjorde jag bara layouter till cybercropar, nästan i alla fall.. Tycker den här blev rätt bra den med!

Så, det var litet smakprov på mina tidiga alster.. mer kommer!

Lite gammal skåpmat

Tänkte visa upp lite gammal skåpmat eftersom det jag gör just nu inte kan visas :-)

Temat blir blommigt, för jag upptäckte jag hade en dröse blommiga kort liggandes på hårddisken...

image297

Först ut är ett kort där jag mer eller mindre liftade mig själv, från ett kort som jag gjort efter en kortskiss på en cybercrop vill jag minnas. Tycker det blir ganska effektfullt när man kombinerar blommorna med det söta biet som flyger omkring.

image298

Ytterligare ett kort från en cybercrop, ett ganska enkelt och snabbt tack-kort. Tyvärr blev det lite märkligt i scanningen, men sånt händer. :-) Blomman är stämplad med en watermarkdyna och sen borstade jag lite torrchalks över, det blir en mjuk och fin effekt av det.

image299

Här är ett kort som jag gjorde till en liftningskedja, där jag liftade Peterlina. Det vita vid blommorna är någon slags strykmotiv som blir lite upphöjt - hur läckert som helst!
image300

Sist ut är ett minikort jag gjorde till min mormor en gång. Krångligare än så behöver det inte bli!

Dagens kort på Kort i Fokus

Nu när vi ändå är inne på girly girly så blev jag rätt nöjd med dagens kort till Kort i Fokus.

image296

Också ett ganska tjejigt kort, kan man väl säga. :-) Två söta rosa mönstrade papper, en ljuvligt liten björn (lånad stämpel och jag har ingen aaaaning om vem som gjort den) och så ursöta blompaljetter från Apidae/Sykompaniet. Pyttebradsen är också supersöta, men vidriga att få dit - de är stenhårda i benen och man får ont i fingrarna av att försöka dela på dem. :-)

Nu ska jag sätta mig och leka lite med ProMarkerpennorna... behöver nog göra några färgstarka kort, det blev ju lite nya stämplar på mässan... och jag är sugen på att göra lite med dem. Vi får väl se! Eller så slår det till och blir något helt annat. :)

Och JA Kicki, ATB's remsor funkar i Junior-Dymon, det var det jag och Sanna inte trodde men som Sara sa att de gjorde - och det gjorde de. :-) Kolla på den rosa layouten här nedan, där är det ATB-dymotejp. Den är lite trickigare att få att "fästa" men har den väl börjat mata igenom tejpen så funkar det utmärkt.
 

Dymo

Okej, jag erkänner - jag har skaffat mig en ny älskling. Min lilla dymoapparat. Har numera NITTON olika bandrullar, och en stump. :-)

image295

9 av dem köpta på mässan, den 10:e i paketet är ivägskickad som en rak tillsammans med lite snuttar. :-)

Men visst är de fina??? *klappar på rullarna*

All time high

Det är jättespännande - jag har nog aldrig haft så många besökare till bloggen som just nu! Och då blir jag nyfiken, förstås... vem är du som kikar in i min blogg?

Om du lämnar en kommentar till det här inlägget senast på måndag 14/4 kl 20.00, så deltar du i en liten utlottning av något litet från mina samlingar av småprylar och dekorationsjox. För att göra det mer "rättvist" kommer jag inte annonsera ut det någonstans, utan du måste läsa just det här inlägget för att veta om det. :-)

Självklart får du mer än gärna kommentera på andra ställen också, det är något av det roligaste som finns att få kommentarer. Tack alla som redan kommenterat och tack alla som kommer att kommentera!
Två layouter

Lite har jag hunnit använda mina mässfynd...

Lace cardstock och bandet med siffror på:
image293

Y har dille på siffror just nu, så när jag hittade den här lace cardstocken med siffror var den ganska given. Klockrent blev det med bandet till. Bilden är en som jag tog när hon stod och fånade sig, och jag tycker den är lite sötkul. Fotot av layouten blev inte lika bra. :-)

Blomman och dymo-bandet:

image294

Jodå, värsta prinsessåldern är det. Rosa, rosa, lila, rosaglitter och så lite rosa. :-) Ett litet urval av frökens leksaker, en snutt av hennes älskade prinsesstejp och så rosa papper från BG's Perhaps. Girly girly! :-) Det är rätt underbart att få frossa i rosa, glitter osv även för en liten mamma. Jag ÄR glad att jag har en dotter och jag ÄR glad att hon älskar rosa och glitter. Tack och lov är hon inte "överflickig" utan hon gillar tuffa kläder och leksaker OCKSÅ, hon bygger massor med lego (vanligt lego, inte bara "flicklego"), ritar och målar, sjunger och berättar. Världens bästa lilla prinsessa med andra ord. :-)

Prickigt värre

Jag gjorde några kort till Scrappiz-bloggen när Malena skrev lite om prickigt - och som vanligt kunde jag inte hålla mig normal utan löpte amok. :-) Två av dem visades i bloggen och ett får du bara se här! :-)

image290

Bara rött, vitt och massor av prickar.


image291

Här blandade jag in lite grönt för att bryta av, det är nog favoritkortet här hemma...


image292

Och så ett på spillbitarna som blev över när jag skar till bitarna till de andra två korten. :-)

Prickiga papper och prickiga blommor hittar du hos oss på Apidae/Sykompaniet, vi har andra prickiga band också - just de här kommer ur min privata (gigantiska) samling av band. Stämpeln är en av de roliga filurerna från Kortmakaren.

Ett kort...

får jag ju visa i alla fall! Det är hygglig trafik just nu, så nu får jag väl hänga på och visa upp lite. Lämna gärna ett avtryck, så jag vet vilka ni är! :)

image289

Ett litet grattiskort med en PB-stämpel, gjort efter en skiss på Kort i Fokus.

Mässa

I går var jag på mässan i Helsingborg. Det blev ett par timmar, och det räckte gott för mig. Jag BEHÖVER ju ingenting, så jag handlade ju inget. Nästan. Eller så...

* Ett antal ark Lace cardstock. Vet fortfarande inte vad jag ska ha dem till men ändå. :-)
* Queen&Co filtband, de var på rea så jag kunde inte låta bli.
* 10 (!) rulllar dymoliknande tejp, fast till den rosa mackapären. Sanna/Liljan_ och jag var nästan helt överrens om att de inte funkar i Dymon men så kom Sara och förstörde allt. :-)
* Två stämplar från Stämpelgården, två andra stämplar som jag inte minns var de kom ifrån och ett litet alfabete
* Doodle genie-mall, så kanske jag också kan doodla. Eller drodla som det står i en bok jag har. :-)
* Vita pappersblommor - blev så sugen på att testa att färga om dem själv med fluid chalks, så jag köpte ett paket.
* Rosa självhäftande blingstenar i en snurra, så att säga
* 2 paket med vardera 6 rullar band i varje - för jag har ju inga band. Hrm. Fast ett av dem passade så bra med ett av lace cardstocken... och så var det ett bra pris. Så det så. :-)

Och det var ALLT! *klappar mig på huvudet*

Och lite har jag redan börjat använda.

image286

Lace cardstock och ett av banden - de som passade ihop. Ska bara få ihop resten av layouten också. Real Soon Snart. :-)

Notera det URTJUSIGA kaklet... *ryser*

Idag har vi (jag och lilla dottern) varit en snabb sväng på Ikea. Jag behövde en Glis till eftersom jag håller på att sortera upp mina chipboards, jag drar mig för att försöka göra en titel med dem eftersom jag aldrig får ihop det med bokstäverna, det fattas alltid någon och så har jag fem varianter framme och det fattas olika bokstäver. Och inte kan jag kombinera dem heller för det är alltid något som inte stämmer. Nu är de sorterade i bokstavsordning, en bokstav i varje fack och ett fack för !, ?, & och prickar å sånt. Det blev tre lådor det. Och så en för "annat". Så här:

image287

Glislåda med A-I

image288

Glislåda med (uppe till vänster) andra konstiga tecken (som %, euro-tecken och sånt), pilar o noter, sen är det lååånga saker i det långa facket upptill (tex hakar, pusselbitar o bokstäver som inte fick plats i de andra lådorna), siffror nere till vänster, sen diaramar och annat jox, tags av olika sorter och sist blommor i olika varianter.

Förhoppningsvis betyder det att jag använder dem mer nu. Och ja, jag har alldeles för många :-)Flytta?

Jag funderar på om jag ska flytta på bloggen.. jag trivs generellt bra med blogg, men jag saknar att man kan bläddra bakåt bland sidorna på ett enkelt sätt, jag skulle vilja ha en sån där "äldre inlägg" eller vad det nu kan tänkas stå och så kliver man bara bakåt bland blogginläggen. Och så skulle jag vilja kunna sätta fler kategorier på inläggen, det är ju ofta det är lite av varje i dem. Men jag vet inte, det verkar så jobbigt. :-)

Vad tycker ni som kikar i bloggen? Är det bra som det är eller ska jag fundera vidare? Vad ska jag i så fall välja? Finns det något bra sätt att migrera över till något annat och i så fall hur?

Livet är fullt av stora frågor...:-)

Igång igen...

Så är det förhoppningsvis igång igen och funkar utomförträffligt!

Jag firar med att visa ett par kort som jag gjort till Kort i Fokus.
image283

Först ut är ett påskkort som är gjort efter en skiss. Tre olika BG-papper (från Oh Baby-serierna) och ett färdigfärglagt stämpelmotiv jag hittade när jag gjorde min heroiska insats...

image284

Sen blev det ett födelsedagskort till en tjej i min pysslegrupp - som jag passade på att göra efter en CJ. Papprena har jag fått i vinst en gång och de har mest legat, jag gillar dem jättemycket men hade glömt att jag hade dem. Och så hittade jag dem så nu har jag gjort flera saker med dem. :-)

image285

Och sen ett CJ-kort till, som blev till ett påskkort sen. Det ser lite tomt ut i ovankanten men det beror på att jag inte riktigt visste vad jag skulle ha det till när jag gjorde det, så då lämnade jag tomt där. När det skickades stod det "glad påsk" :-)

Så, det är vad det blir just nu.

RSS 2.0