Pysselloppis i Lund

Du kommer väl på pysselloppisen i Lund??? Jag och ett gäng tjejer till ska sälja av lite av vårt pysselmaterialsöverskott (phu, vilket ord!) till mycket bra priser - varning för fynd med andra ord! Jag har stämplar, stämpeldynor, papper, album, askar, saker att altra, scrap- och korttidningar, hobbyböcker, pärlor, garn, tusen miljoner (nästan...) påsar med dekorationer, chipboard, band och en hel massa annat. De andra tjejerna har nog inte mindre...:-)

Vi håller till på Rotundan på Täppans koloniområde i Lund, läs mer HÄR! Be there or be square... eller gå åtminstone miste om riktiga fynd!

Nu!

Nu är 94 foton beställda från Crimson... ska bli spännande att se när de dyker upp. Skulle gissa det blir på måndag, de lär nog (tyvärr) inte hinna till i morgon. Som vanligt när jag ska beställa får jag inte med alla foton jag vill ha, jag orkar inte sitta och välja och redigera och ha mig. EGENTLIGEN borde jag väl göra det allteftersom så är det bara att ladda upp när jag tycker jag behöver beställa fler, men det blir ju inte av... *suckar lite* Nåja, racet är över för den här gången och jag ska börja fundera på vilka bilder från Knuthenborg jag ska framkalla, orkade inte gå igenom dem idag. Dessutom saknas pappas bilder, och svärisarnas, och det KAN ju finnas ännu bättre bilder där!

Å andra sidan har jag till ett antal projekt i den högen som kommer nu, så jag kanske inte behöver stressa. :-) Är dock grymt pysselsugen men borde ta tag i dotterns garderob, städa lite, hänga tvätt och en del annat... Vi får se vad som blir gjort på de två timmar som är kvar tills det är dags att hämta lillskruttan!

I tisdags...

fick bonussonen sin födelelsedagspresent. Ett rejält hopp in i vuxenlivet eftersom han fyller 18...:-)



Han är nog hög på adrenalin fortfarande :-)

Sitter just och pillar med bilder, måste snabbt framkalla ett visst foto och passar på att få med lite annat också. Måste få iväg det alldeles alldeles snart, så det är bäst att sätta fart!

Kort i Fokus - kort med omtanke

Dagens tema på Kort i Fokus är omtanke, och så här blev mitt kort:



Ljuvligt söta kottar från Cards of Maria målade med MCP-teknik, en etikett utskriven från ett ark jag fick av en tjej på Scrappiz, mesh, blommor och pappersspets jag fick i födelsedagspresent... Kanterna på "mattan" bakom motivet är kuret med perforeringsblad till Cutterpeden, sen rev och chalkade jag kanterna. Tyckte det gav en kul "pigg-effekt" som passade bra till kottarna!

Någon som vill åka bil från Malmö med omnejd för att gå på mässan i Göteborg???

Det kommer med största sannolikhet gå en bil från Malmö upp mot Göteborg på söndag 7/9, i akt och mening att gå på mässan för den ena av oss, dvs jag. Den andra i bilen ska vidare och plockar upp mässbesökare på vägen tillbaka till Skåneland. Vi har två platser över i bilen för hugade spekulanter, så delar vi bensinpengar och kommer billigare undan. Någon som är intresserad? Hojta till så utarbetar vi detaljerna!

Uppdatering 080831 - RESAN INSTÄLLD. Lika bra, så sparar jag de pengarna :)

Kort i Fokus - svart och vitt

Dagens utmaning på Kort i Fokus handlar om att göra ett kort i svart och vitt. Färg på ett stämplat motiv är OK, men helst skulle vi hålla det så svart och vitt som möjligt. Jag valde att hålla mig helt till svart och vitt, inga färger och inga gråskalor! Så här blev mitt kort:

 

Kortstommen är i svart cardstock, på det har jag monterat en bit av Primas paintable-papper. Jag tycker de är så fantastiskt läckra som de är så jag har svårt att måla dem (fast på den här embossade jag faktiskt), jag är så rädda tt förstöra dem... Texten är stämplad och med återhållen anda satte jag dit stämpeln, och se - det blev rakt! Jag hade en utväg där jag hade vridit pappret ett kvarts varv och monterat texten stämplad på vit cardstock, mattad med svart cardstock, om det hade blivit för snett och hemskt, men det behövdes inte. Tack och lov, för jag gillar effekten som den blev. Tre svarta brads i mitten av snöstjärnorna, lite glitterlim här och var - bara så det ger lite skimmer - och sen var kortet färdigt. Ooch jag är supernöjd!


DT-kort för Cards of Maria - barnvagnen

Jag har gjort ett riktigt knalligt färgglatt kort till någon som precis fått ett litet barn! Många av grattiskorten till nyblivna föräldrar går i mjuka pasteller och softade toner, men det passar inte alla föräldrar så därför gjorde jag det här knalliga kortet.



Barnvagnen (som du hittar i webshopen) är färglagd med ProMarker-pennor för att få till knalligheten. Jag har dekorerat med punchinella och knalliga pappersblommor. Punchinella kan vara lite svårt att fästa snyggt, på det här kortet fäste jag det med stora gluedots under motivet och häftade sedan fast kanterna så det ligger stilla.

För det är freeeeeedag...

...morgon och mitt huvud känns så tungt. :-) Nä, så illa är det inte, men trött är jag och snart är det helg. Skönt!

I morgon ska jag på pysselträff - äntligen! Den här gången blir det bara kort gjorda, ska försöka få till en hel hög. Det är bara frågan vad jag ska packa ner... *suckar lite*

Annorlunda LO-swapp

Kom på att jag nog glömt att visa den layouten jag gjorde till vår Annorlunda LO-swapp på Scrappiz, där vi bytte foton och scrappade åt varandra. Jag gjorde den här:



Det är två premiärer för mig - formatet 6 x 12" och punchinella. Nu när jag har fått mer punchinella i födelsedagspresent så lär det komma fler saker med punchinella på - lita på det!

Malmöfestivalen

Idag har vi varit på Malmöfestivalen. Y fick en hatt av kabelband och fick hjälp att tejpa fast en bit rör på orgelbygget och bytte en sak i bytestältet. Sen gick vi och åt. Mamman åt en langos, pappan åt en burgare som var värd att stå i kö 20 minuter för samt en vildsvinskebabliknande grej och det lilla barnet åt ris, för det var vad hon ville ha. :) Sen åt vi banan med glass och saltlakritsrem. Killarna som sålde bananer (Bananpågarna) är verkligen för goa, vi fick en extra kula glass utan extra kostnad trots att jag var villig att betala extra. Dessutom fick vi nog 1,5 banan... Där jag tänkte köpa först fick man för en femma mindre en halv banan och två små kulor italiensk glass. Ville man byta den italienska vaniljglassen mot vanlig sketen GB-glass istället (eftersom barnet ville ha den med daimkulor i och mamman ändå helst ville ha bara bananen) så ville de ha 5 kr extra. Per glasskula! Och när jag frågade om han menade allvar med att jag skulle betala extra för att byta den dyrare italienska glassen mot GB-glass och han svarar ja så konstaterade jag att då skulle vi inte handla där. Högt. Och sen gick vi. Och fick som sagt var superservice av Bananpågarna, som dessutom kostade på sig att le mot Y och säga att de bjöd på den där extra glasskulan, för det var klart att hon skulle få glass. Heder åt sådana killar - DÄR hade jag gärna betalat en slant extra för en så stor extra kula glass bara för deras glada leenden och härliga attityd.

Nu är det sängen som gäller. Natti natti!

Mer födelsedagspresenter!

Här kommer bilder på lite till som jag fått...

Från annblo:

(lite kul är det att jag fått flera uppsättningar av just de här glittriga bokstavsstickersarna - i olika färger! Jag ÄSLKAR dem!)

Från annica16:


Från Fanny:



Från heffaklumpen:


Från Ina7117:



Sen fick jag ett underbart grattiskort från min pysselkompis Ritva, hon gör nog bland de vackraste kort jag sett. Och hon är ruskigt jämn i sin kortproduktion - ALLA är lika välgjorda och vackra!


Och så ett underbart paket från Maria, en kompis som flyttat alldeles för långt bort...

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska göra en schal eller en halsduk eller vad det ska bli av det, men garnet är bara SÅ läckert!

Tack allihopa, ni är underbara!


Födelsedagspresenter

Nu är jag hemma från en underbar tripp till Danmark med familjen, inklusive föräldrar och svärföräldrar. Vi har ätit gott, haft mycket trevligt och letat lite geocachar. Mer om det senare!

Jag är med i några födelsedagsswappar i på Scrappiz, så i år var födelsedagen dessutom extra rolig! Jag hade massor av paket att öppna, och de här hade kommit till min födelsedag:

Från miao_1:


från ansol:


från Leia:


från blueeye:


från llg7007:


från JoMa:


från Kicki_76:


från Ammi76:


från StinaD:


från helenehalmsjo:


från Pia74:


från Elsa (dubbelpaket eftersom vi är med i två swappar tillsammans :)) :


från Malwa:


från LottaRos:


från Mella (och ja, du träffade klockrent rätt - förstås! :) )


från bitte71:


från ninmol0103:


från Nordmyra:


från PetraW:


Tack så mycket tjejer, det var UNDERBART att få öppna så många härliga pyssliga presenter! Nu MÅSTE jag verkligen städa klart mitt pysselrum, för det kliar i fingrarna efter att få börja pyssla. Vilka härliga layouter och kort jag kommer kunna skapa av allt detta!

Sen vill jag också tacka min goda vän Eva, ett underbart kort och en underbar notis-hållare! Ska ha den på jobbet så alla får beundra den!


Sen hade det kommit ännu fler härliga paket och kort när jag kom hem, men de har jag inte hunnit fota än. Men det kommer bilder på det också!

GPS

Så kan vi konstatera att mannen i mitt liv inte är riktigt klok. Jag fick en sådan här i födelsedagspresent:



En alldeles egen GPS! Tror han blev less på att jag norpade hans med jämna mellanrum :) Jag fick den ett par dagar för tidigt för att hinna sätta mig in i den innan vi ska ut på en runda, så vi får väl se hur många cachar det blir plockat i helgen :)


Ett ords-svar

Nu har jag sett den här på så många ställen så nu norpar jag den också. :) Grejen är att man ska svara med ETT enda ord... det är inte så lätt som man tror!

1. Var är din mobiltelefon? Byxfickan
2. Var är din (o-)äkta hälft? Jobbar
3. Ditt hår? Lockigt
4. Din mamma? Bäst
5. Din pappa? Snäll
6. Det bästa du vet? Choklad
7. Din dröm inatt? Bortglömd
8. Din dröm/ditt mål? Tillfreds
9. Rummet du är i? Pysselrummet
10. Din hobby? Papperspyssel
11. Din skräck? Bilolyckor
12. Var vill du vara om 6 år? Här
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad du inte är? Långsint
15. En sak du önskar dig? Tid
16. Var du växte upp? Salem
19. Det sista du gjorde? Bloggsurfade
20. Dina kläder? Vardagskläder
21. Din TV? Avstängd
22. Ditt/dina husdjur? Kattänglar
23. Din dator?  ModdyVII
24. Ditt humör? Trött
25. Saknar någon? Alltid
26. Din bil? Mammas
27. Något du inte har på dig? Strumpor
28. Favoritaffär? Apidae/Sykompaniet
29. Din sommar? Kort
30. Älskar någon? Ja
31. Favoritfärg? Grön
32. När skrattade du senast? Idag
33. När grät du senast? Förrgår

Vet DU vem som gjort någon av dessa stämplar?

Jag har lyckats sortera upp det mesta av mina EZ-monterade stämplar, tror jag, men 40 stycken saknar fortfarande tillverkare... Vet du vem som gjort någon av dessa?


(bilderna är klickbara för att få dem större...)

Några av stämplarna KAN vara avmonterade från träkloss, jag har ett svagt minne av att tex 24 och 25 är det... Åldern på dem varierar också vilt, någon köpte jag på mässa i våras och någon har jag haft i flera år. HJÄÄÄÄLP! :)

Uppdatering: Jag är nu klar med 1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 11, 20, 21, 22, 23, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 35, 36, 37, 38 och 40. Tack för hjälpen!

Uppdaterat önskelistan

Nu är det inte så länge kvar tills jag fyller år, och jag kom på någon sak till att önska mig!

Önskelistan är uppdaterad HÄR!

Stämpelförvaringen

Som utlovat tänkte jag visa hur jag förvarar mina stämplar numera... eller rättare sagt - håller på att flytta över mina stämplar för att kunna förvara framöver :) Gjorde drygt 100 stämplar i går och har nog gjort ungefär lika många hittills idag. Och fler ska det bli. När jag är färdig tänkte jag faktiskt RÄKNA mina stämplar också, kan ju vara spännande.. men mer om det en annan dag. Jag klår i vilket fall inte Evas 156 stämpeldynor, eller hur många det nu var :-)

Nåja, det material som behövs (utöver EZ-monterade stämplar) är vattenlöslig stämpeldyna, penna, vitt papper, lamineringsmaskin + lamineringsfickor, sax, A5-plastfickor och en förvaringslåda för DVDer.

Jag började med att skära till mina pappersark så de blir lite mindre än en A5, helt enkelt anpassade till lådan jag ska ha dem i (med extra utrymme för lamineringsfickan och lite extra plats i plastfickan). I mitt fall blir det 185 x 140 mm. Det anpassar man ju till sin egen förvaring, förstås.




På ett sådant pappersark lägger jag ut de stämplar jag vill ha, med baksidan uppåt. Jag pusslar in så många jag kan på varje ark för att få plats i lådan (och ska jag vara ärlig har jag TVÅ...:-) ) och sedan så stämplar jag dem som de ligger. De första arken stämplade jag varje stämpel för sig, och det rekommenderas inte. Dels tar det evigheter och dels så flyttar de sig lätt lite och då blir det kanske någon som inte får plats attt stämplas snyggt. Inte för att det behöver vara snyggt, men jag vill ha HELA stämpeln med iaf! Istället kom jag på att jag kunde ta en gratängform med helt flat botten och trycka ner botten över de upp- och nervända stämplarna. Poff, så sitter de fast, kan färgas in med den vattenlösliga stämpeldynan och sen stämplar man hela arket på en gång! Det gör inget om det inte blir perfekta avtryck, det viktiga är att man får en uppfattning om hur de ser ut så man kan välja. Sen kommer supertricket - ta med gratängformen och spola av färgen under rinnande vatten, inte för hård stråle. Torka lätt med handduk, pilla av dem och låt torka medan du gör nästa och nästa och nästa ark. Där jag har flera märken på samma ark drar jag linjer runt de som hör ihop och skriver tillverkaren i området för att kunna minnas.




När alla arken är färdiga (eller iaf några stycken, jag gör 10-12 i taget... sen får jag inte plats med fler högar med stämplar på tork :-) ) så laminerar man dem. Jag får plats med två ark i varje lamineringsficka.




Klipp ut arken, runda hörnen så de inte drar sönder plastfickan sen. Spara någon mm på varje sida, bara så det håller ihop.



Så ska det se ut!



Använd sedan motljus och sätt stämplarna på baksidan. På det viset passar de perfekt eftersom du har måttat in att de faktiskt får plats, det är därför man ska lägga ut alla stämplar på en gång!



Arket fullt...



...och stoppas in i plastfickan. Jag har kapat mina plastfickor en dryg centimeter på bredden (eller vad man ska kalla det, där man stoppar in arket i vilket fall) eftersom de inte får plats så bra i lådan annars. Jag skriver också tillverkaren (eller en förkortning) i ovankanten på plastfickan, för att lättare kunna hitta när jag bläddrar.

Sen är det bara att stoppa ner arken...




...i den behändiga lådan och sätta igång med nästa omgång. Om man har så mycket stämplar som jag det vill säga...

Fast det FINNS de som har fler. Mycket fler... nämner inga namn, det är nog lugnast så, men jag vet de som slutade räkna på några tusen, och jag tror inte jag kommer upp i ETT tusen stämplar ens en gång. Men flera hundra... *rodnar* Och ja, flera av dem är oanvända. För att inte tala om ett till två år gamla stämplar som inte monterats än, eller ens kommit ur sina förpackningar... men nu ska det bli skärpning, för nu kommer jag kunna sortera in nya lätt och också kunna leta bland mina stämplar. För ni ska veta att jag hade flera osm jag inte ens mindes jag hade köpt - om än inga dubletter. Än...:-)

Åter till stämpel- och lamineringsbordet!

Ey!

Tro't eller ej, men jag är äntligen igång och sorterar upp mina stämplar! De omonterade alltså, de monterade ryms fortfarande i en liten byrå, och så ska det förbli. Jag tycker INTE om monterade stämplar, så de flesta ska monteras av när ork och tid finns. :)

Jag har fotat lite på hur jag bygger min sortering, bilder kommer - förhoppningsvis - i kväll.  Sen ska jag tvinga E att hjälpa mig att montera bandförvaringen, så kan den iaf stå på golvet istället för att alla påsar ligger här och var och överallt...

Nu ska vi på höstens första sim med Y!

Inget nytt att visa...

...eftersom jag måste gräva fram mitt pysselrum först!

Alltså tar vi lite gamla alster...

När jag kollade igenom vad jag inte visat än så fanns det en del kort med blommor på. Håll till godo!



Ett helt stämplat kort! Bakgrunden är stämplad med en stämpel från Inkywings, dels nyinfärgad och dels efter att jag har stämplat en gång - därav de olika svärtorna på blommorna i bakgrunden. Ett superbt sätt att få liv i bakgrunden! Allt är färglagt med torrchalks.



Ljuvliga Alota-bin i en tulpan. Härligt vårigt tycker jag! Återigen färglagt med torrchalks, förmodligen för att det var min favoritteknik just då (för typ ett år sen...), numera delar torrchalksen platsen med ProMarkers och MCP-teknik...



 Och så ett JÄTTEGAMMALT kort, från typ 2004 eller så! Motivet tror jag att jag fick i en swapp redan 2002 eller möjligen 2003, det är färglagt med akvarellepennor. Ganska enkelt, men jag gillar det fortfarande!

Hemma!

Så är jag tillbaka i Skåne igen... det är inte utan att jag längtar tillbaka till paradiset, men nu är det dags för vardag igen. Jag har tack och lov en veckas semester kvar, och den ska ägnas åt att städa pysselrum och greja lite inför pysselloppisen som ska vara sista augusti.

Jag har över 500 bilder att sortera igenom, och det ska läggas en rejäl beställning på foton hos Crimson ganska snart. Ska bara lura ut en vettig förvaring för mina framkallade foton först! Någon som har något tips? Det kommer vara några hundratals bilder som behöver sorteras i väntan på inspiration och lust för scrap eller undansortering i någon slags vanliga album. Jag behöver kunna sortera på tillfälle eftersom jag vill ha de foton som hör ihop tillsammans och avskilda från de andra, så många sorteringsflikar behövs... inte lätt inte!

Paltschwimme

Nu är jag MÄTT. Som det ska vara när man ätit palt. :) Faster Jenny gör världsgod palt, den här gången blev det dock flatpalt och inte pitepalt eftersom potatisen så här års inte sammarbetar. Men det är lika gott det!

Och nej, det är inte blod i palt. Det är blod i blodpalt. Och i paltbröd har jag för mig. Och det äter man INTE. Pitepalt (och flatpalt) däremot, DET äter man. Med stort nöje och god aptit. Och sen är det dags för paltkoma. *burp*


Surströmming

I går åts det surströmming här. Det gjorde inte jag. Och sill får en säregen smak när den äts i närheten av surströmming. :)


Loppis och Stora Nolia

Idag har vi varit på loppis i Badhusparken, fyndade lite barnspel och sånt. Och i eftermiddag är det Stora Nolia som står på programmet, kanske... annars blir det väl en annan dag. För Nolia måste man ju bara gå på när det är i krokarna, det är nog... öh.. typ 27 år sen jag var på Nolia senast :)

I övrgt är det fasen så mycket kallare här nu, från 28 grader i onsdags droppade det ca 10 grader på några minuter när åskan kom, återhämtade sig lite och sen blev det kallt som f*n igen. Nu är det väl knappt 14 grader ute... *hutter*

RSS 2.0