Scrapkryssningen

Jag har ju bokat in mig på Scrapkryssningen redan, för bra tillfälle för att missas! :-) En hel helg med bara pyssel, och så lite shopping...

Men nu finns det möjlighet att vinna en biljett dit, så passa på att kila dit och kika!Hoppas vi ses där!

Jag bara förbereder mig, reder mig, reder mig...

Ja, eller inte MIG då utan den rea vi ska ha på Apidae/Sykompaniet. Det brakar igång 7 januari och vi håller just nu på att rensa ut en massa för att ge plats för nytt. Och vad är då bättre än att sälja ut det som rensats ut på en hääääärlig rea? Ingenting! :-)

Nu ska jag återvända till bandhyllan för fortsatt sortering!

Mer pyssligt i julklappspaketen

Julafton var en härlig dag - jag fick massor av pyssliga saker! Lite har jag redan visat, det jag fick i swapparna, men jag fick också en stoooor och tuuuung sak av mina svärföräldrar:Nu ska här stansas! :-) Ska bara skaffa mig några dies jag vill ha först, så jag KAN stansa... det följde med ett jättefint alfabete, men jag behöver ett par dies till. Och därmed bryter jag mitt inköpsstopp, men det är bara högst tillfälligt och bara för dies och redan tillåtna saker. Ska på en rea nämligen...:)

Jag fick även en trave ProMarker-pennor av bonussonen, så jag ska gå och välja ut dem vilken dag som helst. Ska börja med att komplettera med de grå jag inte har och vill ha, så får vi se vilka det blir mer.

Sen fick jag en massa andra fina saker, ett Hello Kitty-nattlinne, mitt älsklingsbalsam, en kattkalender som kommer passa perfekt här i pysselrummet (sitter redan på väggen - den var PRECIS vad jag behövde för att kunna hålla reda på Kort i Fokus, Apidae och ev tävlingar/utmaningar/blogginlägg/inspirationsinlägg osv jag har lovat vara med på...), hårspänne, jättesöta guldringar till öronen (facetterade, så de är bara SÅ läckra!), en sommarutflykt med hela familjen (inkl brorsorna osv)  och lite annat... en bra julafton med andra ord :)

Julklappar

Jag var med i tre swappar på Scrappiz, så jag har fått en del pyssligt i julklapp:

I firarswappen (där jag firar min namnsdag) har jag inte fått alla paket ännu, men det här har kommit:Tack så mycket tjejer, det ska bli kul att få leka loss med mina nya fina saker!

Jag var också med i en swapp där vi bytte julklappar, och då fick jag det här av Mammyo:


Tack så mycket!

Den tredje swappen var en hemlig-tomte-swap, och då fick jag de här fina sakerna från MOE:


Tusen tack!

Jag fick faktiskt mer pyssligt i julklapp, bland annat en sak som jag inte riktigt trodde jag skulle få.. mer om det senare! :)

GOD JUL!

Hoppas alla har en riktigt skön och härlig jul, för det har jag!


Ljus och tändsticksaskar

Jag har gjort tändsticksaskar med matchande ljus till två av Y's dagisfröknar:
De andra två fröknarna ska få efter jul, de hann gå på ledighet så de får med andra motiv. :)

Y's f.d. dagmamma fick också ett ljus när vi hälsade på en kort sväng i fredags.


Det var ett kärt återseende och även om dagis är jättebra så saknar vi henne jättemycket!

Jag har ett ljus kvar:


Det ska få åka till vår f.d. granne från när vi bodde i lägenheten. Vi brukar lämna något litet till henne varje jul och hon uppskattar det så mycket. Och det är kul att hålla kontakten så!

Sen har jag faktiskt gjort en tändsticksask till:


Och fler ska det bli, till julklappar och presenter. Ljusen var också superroliga att göra så jag ska köpa en trave på Maxi nu när vi ska handla.

Mer från CC'n på Kort i Fokus!

Nu går CC'n på Kort i Fokus in på sista skälvande dagaran, i morgon kväll är det över och det digra arbetet att utse vinnare (röstning och lottning) i de 18+3 utmaningarna tar vid. Men än är det tid kvar och vi ser gärna ännu fler härliga bidrag att inspireras av!

Jag har hunnit ett par kort till:

I utmaning 2 ska man Cardjacka en i DT, och jag valde det här kortet av Pixelit:


Och så här blev min version:


Sen gjorde jag ett råååååsa kort till utmaning 5, där man skulle göra ett monokromatiskt kort:


E gjorde också ett kort, till utmaning 8. Får se om hon hinner ladda upp det också :)


Skynda nu till Kort i Fokus och var med i cropen!

Skriver julkort

Ja, jag vet jag är sent på det, men nu äntligen skriver jag mina julkort! :)

Sovande barn

Jag har några olika layouter med sovande Y...Först som liten liten bebis... hur söt som helst när hon håller fast nappen :)Och som 20 månader gammal när vi flög hem från Spanien, skönt sovandes i pappas famn. Han sov också :)Och här sover lilla fröken första natten i stora sängen!Till sist en ljuvlig bild på ett sovande barn, första natten utan napp. Jag ska dokumentera att det var första natten också men just här var det viktigare med mina tankar kring ett sovande barn.

CC på Kort i Fokus!

Jag försöker hinna göra några kort till Kort i Fokus Lucia-CC som vi har i forumet. Kika gärna in där och inspireras av de härliga utmaningarna. Det finns utmaningar för alla smaker och både lottade och framröstade priset så det ska finnas något som passar alla!

Det här kortet har jag gjort efter Nitas härliga skiss:Jag har gjort ett kort till, som jag försökt fota TVÅ dagar, men det funkar inte - ljuset är alldeles för knäppt. Jag väntar på att min "fotostudio" ska komma, sen ska jag nog kunna få till det hoppas jag. Så håll ut, det kommer mer!

Minikort

Jag har roat mig med att göra några minikort att ha att skicka med när jag ska ge bort presenter i alla swappar jag är med i... så här blev de!Första gänget är riktiga minisar, det största (med kotten i krukan) är ca 7,5 x 6 cm! Det finns just nu en utmaning under Kort i Fokus Lucia-CC (som håller på ändra fram till 21 december så du hinner vara med!) där du ska göra ett minikort. Häng med vettja, det finns två priser i den utmaningen!

Sen kommer ett gäng som är lite större, men små och behändiga ändå. Perfekt att göra av bitarna som blir över när man skär ner cardstock till letter eller 8x8"...:)Motiven är stickers från Penny Black, klistrade på vit kartong och utklippta. Perfekt att göra i soffan framför bollibompa och ett snabbt sätt att få söta kort. Himla praktiskt!

Och några till!

Och så tar vi några till i 6x6 tums-format!Liten bussåkerska som fått tidning på centralen. Gjord till en CC på Scrappiz tror jag bestämt.Tror också denna är ett CC-alster från någon CC på Scrappiz... bara cardstock, stämpelfärg och penna! Ja, och så några microbrads förstås.Den här är i vilket fall gjord på en Scrappizträff, även om jah inte minns vilken. Jag satt mitt emot Mella och fick pappret av henne, och fick pilen av ytterligare någon annan...:)

Du har väl inte missat att vi har stor CC på gång på Kort i Fokus forum??? Det brakar loss redan i morgon kväll, och sen blir det CC helgen lång. Kom och häng med vettja!

Några layoter till...

I brist på annat att visa upp (pga julklapperi etc) så får jag väl visa några till av mina "gamla" layouter. Den här gången kör jag ett gäng i 6x6 tum!En liten alyout om när Y red på min kusins häst. Den är gjord efter en skiss på Scrappizträffen i Göteborg vill jag minnas.Lilla kakmonstret äter smet :)Den här är också från Göteborg, tror jag. Eller från någon annan Scrappizträff. Man skulle ha en en-ords-titel i vilket fall.. Och ja, hon älskar att baka :)


Bok till dagis

I lördags gjorde jag en liten bok till dagis, med lite info om Y. Tänkte visa några av sidorna!

Framsidan:Första uppslaget handlar om familjen:Andra uppslaget handlar om mormor och morfar resp farmor och farfar, men det visar jag inte här eftersom jag inte har kollat med alla inblandade att det är OK.

Tredje uppslaget handlar lite om vad Y gillar att göra:Sista uppslaget handlar om Fåret och innehåller dessutom en lista på viktiga telefonnumer, så det alltid går att få tag i någon.Fotona är tyvärr usla, men skrivaren fick spunk och ville inte skriva ut snyggt när jag skulle skriva ut snabbt på väg till träffen. Men det duger att ha på dagis tills de lär känna Y bättre!

Jag håller på med fler minialbum, men de kan jag inte visa än...
*visslar hemlighetsfullt* 
:-)


Kort till novembers månadsutmaning på Kort i Fokus

I lördags när jag var på träff gjorde jag det här kortet till månadsutmaningen i november:Temat var egengjord dekoration, och jag nålfiltade det rosa hjärtat. Jepp, det sprider sig, det där nålfiltandet. :-) Och det kommer bilder på det också snart, så snart jag lyckats fota grejorna det vill säga.

Några julkort

Jag tänkte ju haka på en utmaning på Julkort Året Runt, men fick inte till de 11 jag tänkt... men några blev det i alla fall! Sen skulle de visats upp senast i går, men det fick jag inte till det heller...Det blev mest Tomasar, det jag gjorde med Octoberstamps stämplar ligger fortfarande i mobilen och just nu har den fått för sig att den ska ICKE prata med min dator... *suckar över teknikens under*

Julkalender

Så är det äntligen dags för julkalendrarna! Jag har en alldeles egen som jag fått i en swapp på Scrappiz, butikerna har sina (så kika in hos Apidae/Sykompaniet om du handlat och fått en liten lott, nu är det dags att börja kika efter lucköppningen!) och i går kväll gjorde jag klart lilla Y's kalender. Tidigare har hon haft paketen på ett snöre högt ovanför skrivbordet, men i år kan hon nog låta bli att pilla på dem så hon får dem i en korg:För att hon ska veta vilket paket hon ska leta efter har jag gjort en enkel dra-bort-almanacka så hon får ta bort dagens lapp, leta reda på rätt paket och på så vis träna siffrorna. Smart mamma :)Almanackan var mycket enkel att göra! Den består av ett cardstockark som perforerades på 0,5, 3,5, 6,5 och 9,5 inch. Sen skar jag remsor på 3, 6 och 9 inchmarkeringarna så att säga, dvs varje remsa blev 3 inch bred och är perforerad 0,5 inch ner, det är där vikningen är där man kan se 2:an. Sen skar jag remsorna i 2 inch breda bitar, så blir det perfekt 24 bitar av ett ark cardstock! Jag gjorde små hål i ovankanten (lite pilligt, men det gick - en tjock nål och skärmattan till Silent Settern för mätning så de hamnar lika, och så tre ark i taget, är lösningen :)) och sen trädde jag på dem på så långbenta brads jag kunde hitta. De räckte precis...:) Jag tog varje ark för sig när jag trädde på dem för jag har lite lite lim mellan arken för att hålla ihop dem, även när ivriga barnafingrar sliter i dem. Det BORDE gå att limma ihop och sen borra hålen, ska experimentera med det någon dag.

Ska för övrigt göra något liknande till Y när hon fyller fem, hon vill ha en kalender så hon kan ta bort en lapp varje dag och räkna dagarna fram till sin födelsedag. Tänkte det kan vara lagom att räkna ner från 1/1 eftersom hon fyller 10/1, men då blir det nog lite mer arbetade lappar än de jag gjorde i går kväll. Kl 23 räckte det med handskrivna siffror. :)

RSS 2.0