Nästa kommentar...

Vem lägger nästa kommentar? Det blir nämligen kommentar nr 200 enligt vad jag kan se. :-)

Ett kort och en layout...

Jag fortsätter att skapa med mina papper och stämplar från Stämpelgården..

Det här kortet gjorde jag till Kort i Fokus skissutmaning den här veckan. Tycker det blev rätt bra trots att jag inte lyckades följa skissen och kortet inte alls blev som jag tänkt :-)

image229

Stämpeln kommer från High Hopes, ett märke som Stämpelgården precis tagit in och där det finns SÅ många härliga stämplar. Jag måste nog, dessvärre, skaffa mig fåret också... trots att det är mot mina principer eftersom de är monterade. Men den är bara så söööööt, och så ser den ut som Silverlockig, fåret som jag köpte mig när jag låg på sjukhuset och som Y adopterat och älskar över allt annat för tillfället. Idag är de på nallefest hos dagmamman. :-)

Åter till kortet... motivet är färglagt med MCP-teknik, det är så himla lätt och blir så bra! Lite glitterlim (förstås..), en utskuren ram av papper som jag själv hade, brads och blommor från Stämpelgården. Journaling cardet är andra halvan av det jag använde på kortet med tjejen som håller ett paket. :-)

Och så en layout också!

image230

Här har jag använt papprena från DaisyD igen, blommor, brads och journaling card är också från Stämpelgården. Sen var det lite eget som slank med också, lite rubons, paperfrills och vardstock stickers-bokstäver. Måste väl använda lite av mitt lager iaf :-)

Fotot är taget första kvällen utan napp, och egentligen skulle layouten handlat om det, men så blev det inte. Det finns fler layouter att göra :-)

Tradera igen

Så var det dags, ett nytt gäng auktioner rullade upp på Tradera igår - dem hittar du HÄR! Stämplar, en stämpeldyna, dymo-tejp i lila, ljusblå och orange, skor i massor, underkläder som jag aldrig kunnat ha (ja, jag har rensat lite i garderoben, sambon byggde inredning till min kliv-in-garderob och då passade jag på att sortera undan en del saker...), dekorationer till kort och scrapbooking, akvarellpennor, en handpunch som är superlätt att använda (men jag behöver den inte, har ju min WB...:-)), chipboardbokstäver, fiskars shapecutter-mallar, pärlor.. och en del annat. Jaghåller på att knappa in en omgång till, ska försöka bli klar med den i morgon så den kan sättas igång i morgon kväll, där kommer bland annat distressrefiller (jag använder dem ju aldrig, tycker det är aptrist! :-)) och lite mer stämplar och dekorationer.

kika in och seom du inte kan hjälpa mig att bli av med ett och annat!


Fortsatt sjukskriven

Jag är fortsatt sjukskriven en vecka till, lite drygt, sen ska jag få börja jobba igen.. visserligen börjar jag lite lugnt på halvtid sådär, men det ska bli skönt att komma tillbaka - jag saknar faktiskt både jobbet och arbetskamraterna! Det är en ny känsla för så kändes det inte på mitt förra jobb... men jag stormtrivs verkligen med att jobba som distriktsarbetsterapeut. Hoppas bara det kan fortsätta att vara så kul och att ryggen håller, för det ju hit jag varit på väg sen jag slutade ungefär.

Jaja, vi får se. Men det är skönt att doktorn såg positivt på det iaf!


Kort jag fick när jag kom hem från sjukhuset

Så här fina kort fick jag när jag kom hem från sjukhuset och de närmaste dagarna efteråt:

image228

Tack Anette, Monica, Monika, Anna, Ritva och Eva!

Tack också för alla blommor och telefonsamtal jag fått, det har verkligen värmt ända in i hjärteroten!

Idag ska jag till doktorn igen, fick en tid som "inte finns" dvs troligen hennes lunch. Får se om det blir fortsatt sjukskrivning och så fall hur mycket..

EFIT för ett tag sen...

Jag lyckades ju faktiskt få tummen loss och köra en EFIT (Ett Foto I Timmen) för ett tag sen, 11 januari för att vara mer precis. Däremot har jag inte lyckats få till bilderna förrän nu. Jag är lite stolt, jag missade faktiskt bara ett timslag!

Så här såg dagen ut:

06:12
image212

Klockan har ringt och jag försöker ta mig ur sängen... Borde varit uppe för en stund sen, men idag är det inte lika bråttom som vanligt så jag kostar på mig att dra mig en liten stund.

07:11
image213


Frukosten är äten och det är dags att borsta tänderna. Blir så glad av vår färgglada samling tandborstar!

08:14
image214

Dags att klä på oss, vi ska till BVC för 4-årskontroll, som fröken för övrigt klarade galant. Hon klarade en del från 5-årskontrollen också :-)

09:20
image215

Framme hos dagmamman, och så här glad är man när man får komma till sin älskade dagmamma! Det är skönt att Y trivs så bra där, det gör det mycket lättare att gå till jobbet...

10:05
image216

Skrivbordsarbete... journalföringen måste också skötas! Vattenflaska och tekopp gör det lite uthärdligare...

11:25
image217

Har varit på hembesök, dags att åka hissen ner och hoppa på cykeln igen.

12:19
image218

Fredagslunch! Jag och en kollega försöker passa på att ha köpemat på fredagar, för att blanda upp alla medsläpade matlådor med. Den här fredagen blev det kycklingkebabrulle med fetaost. Mums!

13:14

image219

Hembesök igen. Massor av hjälpmedel den här gången så jag fick skjuts och hjälp av vår vaktmästare.

14:17
image220

Tillbaka vid skrivbordet. Har fått smala förvaringsfack (som egentligen ska befinna sig i en skrivbordslåda, men jag har dem för att sortera allt möjligt i pappersväg på skrivbordet) som ska monteras, passar på att städa skrivbordet lite.

15-bilden missades, var på väg för att hämta Y hos dagmamman.

16:16
image221


Y fick en förtryckt canvas i födelsedagspresent och jag hade lovat henne att hon skulle få måla den, så det gjorde vi.

17:14
image222


Dags för Y att duscha, blev lite i senaste laget eftersom vi höll på med maten också... så hon fick en snabbdusch och var nöjd med det.

18:14
image223

Matdags! Janssons på enträgen efterfrågan av de stora pysarna, provade att göra på anjovispasta och det blev väl OK. Ostmacka och ädelostrester till maten förgyllde en ganska vanlig fredag.

19:14
image224

Tar hand om tvätten, en maskin startad, en hängd och ren tvätt vikt. Allt i väntan på att lilla Y ska somna...

20:14
image225

"Mamma, jag kan inte soooooooova!" - det är inte lätt att sluta med napp, andra natten var nästan svårare än den första även om Y inte frågade efter nappen. Det är svårt att hitta ett nytt sätt att komma till ro och somna... det slutade med att mamman fick sätta sig på stolen och hålla handen en stund, och strax efter att bilden togs somnade Y äntligen.

21:14
image226

Scoutbokföring... måste bli färdig med bokslutet, pust, suck och stön....

22:07
image227

Sovdags!

Tja, så såg den dagen ut.. jag har fått blodad tand och ska försöka dokumentera några dagar om året, det är rätt kul att kunna se tillbaka och se vad man gör en helt vanlig dag...

Vattenlöst...

Just nu har vi inget vatten, och har inte haft sen i går kväll... det nyinstallerade handfatet började läcka i en av tillkopplingarna, och trots vårt taskiga vattentryck (pga gammalt hus med igenslammade ledningar) kunde vi inte täta det så det höll tätt i väntan på min fars sakkunskap. Så i natt fick det vara avstängt och i morses tejpade vi ihop det hela och fyllde hinkar, dunkar, kannor och badkar med vatten. Sen torkade vi golvet... Men nu har vi iaf lite vatten att ta till, och det känns skönt eftersom det är så dags i månaden och ospolade toalettbesök inte uppskattas av omgivningen...

Tja, så ser det ut här... i väntan på min far går jag nu och pillar med lite fler auktioner, man kan lika gärna passa på att utnyttja den tid man har. :-)


Phu...

Nu är 45 auktioner till Tradera inknappade och läggs upp i morgon kväll... ytterligare en hög är på gång, så håll utkik!


Kort och layout med de underbara papprena från DaisyD!

Sådärja, nu tänkte jag visa upp lite av det jag gjort med det underbara paketet jag fick från Stämpelgården häromveckan! Jag fick helt underbara papper från DaisyD att arbeta med, perfekta för såväl kortmakare som scrappare eftersom de är dels lagom mönstrade och dels dubbelsidiga. Hur lätta som helst att matcha med andra ord! Jag fick också härliga stämplar från Whipper Snapper Design, och det lilla biet (Queen Bee) vad den som fångade mig först, och  det här kortet gjorde sig nästan helt självt - texten på den var det första som poppade upp i skallen på mig :-)

image209

Ibland är jag bara SÅ vitsig.... *självironisk* :-)

Bokstavsstickersarna kommer från Doodlebug och är supertuffa (så jag fick köpa mig ett ark i en annan färg också, jag ÄR ju en Doodlebugflicka :-)) och för att få det att passa ihop med de lite mer finstämt färgade papprena löpte jag amok med en Fluid Chalk i rätt nyans. Biet är färglagt med både ProMarker-pennor och MCP-teknik. Prismacolorpennorna är verkligen härliga att arbeta med, tack Eva för hjälpen med shoppingen! Lite glitterlim och blinblingar är ju aldrig fel, så det la jag också till...

Queen Bee passar ju också till en liten prinsessa, så den här layouten blev nästa sak jag skapade:

image210

Samma pappersserie och samma stämpel och samma bokstavsstickers... men ändå annorlunda. Och så mer blingbling, för det ska väl en prinsessa ha? :-)

Den andra stämpeln jag skapade med kommer också från WSD och heter Polly. Att hon håller i ett paket inspirerade mig till upplägget på kortet.

image211

Återigen samma pappersserie, den är verkligen underbar att jobba med! Och ja, jag älskar det prickiga pappret, det är med på alla tre sakerna :-)
Bandet kommer från Heidi Swapp och är precis så där lagom mjukfast att arbeta med. Blommorna kommer Primas Bubbles-serie och är bara SÅ fräcka, dem fäste jag med ursöta hjärtebrads. Texten under det stora paketet kommer från ett journaling card, och andra halvan kommer senare på ett kort - himla praktiskt sätt att använda dem på! :-)

Förresten - det är väl ingen som missat att det är tävling i Stämpelgårdens blogg??? Överhuvud taget händer det massor i bloggen och det är väl värt att hålla koll, det dimper in nyheter, massor av inspiration och fantastiska kort och layouter...

Så, det var allt för idag. Och jag har INTE tittat på melodifestiskvalen. :-)


Skapande pågår...

...men inget jag kan visa just nu! Håll däremot utkik i Stämpelgårdens blogg på fredag så kommer det lite där.

Jag var dessutom och hälsade på Marie på Stämpelgården i går, och då blev det lite mer stämplar, jag fick två av de nya härliga från High hopes med mig hem, och inspirationen bara flödar. Två kort ligger halvfärdiga (ett blev precis klart) och dessutom har jag en (till) layout på gång... plus att jag har tre högar med uppstämplat motiv, kortbas, papperssnuttar och lite dekorationer där jag redan har idéer om hur det ska bli. Det är underbart när inspirationen flödar - om bara ryggen hade varit mer samarbetsvillig! Har väl lyckats pyssla uppemot en timme idag, vilket är en förbättring, men viljan säger mycket mycket mer! :-)


Hur svårt kan det vara?

När jag skrevs ut från sjukhuset skickades ett e-recept på en av mina mediciner till apoteket. Eftersom tanken är att jag inte ska äta den så länge så valde vi (dvs läkaren i samråd med mig) en mindre förpackning. Jag fick också med mig några tabletter så jag inte behöver ha panik med att hämta medicinen, jag hade (och har) ju svårt att röra mig några längre sträckor. Så lång är allt väl.

När sambon ska hämta ut medicinen till mig visar det sig att den förpackningsstorleken finns inte att uppbringa i hela Malmö med omnejd, det finns bara en större förpackning. Och den delar de inte på. Och de kan inte lämna ut den eftersom receptet var på en mindre förpackning. Jag ringer upp till avdelningen, och eftersom det inte finns någon läkare på plats får sambon åka dit och hämta piller till mig. Förutseende sjuksköterska skickar då med honom så det ska räcka över helgen, men de ska ändå försöka ordna recept till mig när en läkare kommer på lördagen.

Lördagen kommer och går, och ingen hör av sig. Jag ringer igen på eftermiddagen och ingen vet något men ska ta det med läkaren när han/hon kommer på söndag morgon. Söndag ringer jag igen, och den sjuksköterskan vet inget hon heller, men ska försöka få tag i en läkare. Ytterligare ett antal timmar passerar innan jag ringer igen och då får jag reda på att det inte var någon läkare som ville skriva ut medicin till mig utan de tyckte det var ordinarie avdelningsläkare som skulle fixa det. Tur jag fick rejält med tabletter av sköterskan på fredagen...

Och idag är det måndag. Söndagssköterskan hade lovat att se till att det blev fixat, och vid halv tre började jag bli fundersam. Ingen hade hört av sig och inget recept gick att se på apoteket. Jag ringer igen och det enda de kan säga är att det ligger en lapp om det där, men ingen vet om det är vidgjort. Det ska dock vara rond vid tre så hon pratar med den sköterskan som har hand om den sidan och det ska ordnas då. Halv fem håller jag på att få spunk, ingen har hört av sig efter ronden och jag börjar bli fundersam på om sambon kommer hinna hämta på vägen hem om det dröjer mycket längre. När jag ringer visar det sig att läkaren har inte dykt upp än, men sköterskan hör nog min desperation och lovar att jaga rätt på dem... En liten stund senare ringer hon och säger att läkaren kommer om en halvtimme, och då blir jag än mer desperat. Hon lovar att se till att det blir ett recept fixat och jag konstaterar att FÖRHOPPNINGSVIS finns det tabletter på jourapoteket och FÖRHOPPNINGSVIS hinner sambon dit innan de stänger, för han är precis på väg hem... och han ska iväg direkt efter kvällsmaten. Vi kommer överrens om att OM det inte fixar sig så receptet är på plats OCH det finns på det apoteket så får sambon åka upp och hämta några piller så jag klarar mig till morgondagen, trots att avdelningen knappt har några kvar av den sortens piller de heller... Nu börjar jag bli riktigt less...

Fem minuter senare ringer hon igen, då har hon lyckats övertyga läkaren om att skriva ett recept pronto och det är redan inskickat till apoteket. HURRA!

Sambon lyckas ringa apoteket och ta reda på att det faktiskt FINNS den förpackningsstorleken på det apoteket han ska stanna till på. Nu är nästa problem fullmakten. Det finns ingen sådan registrerad, förmodligen för att den lämnades på fredagen när han skulle hämta ut medicinen första gången. Och utan fullmakt ska man inte få ut några mediciner till någon annan än sig själv och sina minderåriga barn. Hepp liksom. Med en massa meckel går det till slut ändå, och jag har fått mina tabletter.

Men hur svårt kan det vara????

Nåja, som belöning för att ni står ut med babblet kommer här dagens kort till Kort i Fokus. Inte riktigt min "vanliga" standard, men jag skyller på ryggen. :-)

[DesignAnnique+CJ+v8+2008.jpg]

Tack för idag!

Rapport från en sjuksäng

Inte blir det mycket gjort när man är hemma så här... ligger mest och läser. Håller på att plöja igenom Balgariaden och Sagan om Mallorea igen, och sen väntar Riddar Spjuthök. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men det är lagom ansträngande att läsa dem. :-) Författare? David Eddings och genren är fantasy. Rekommenderas varmt!

Dagens pyssel: Jag har färgsorterat mina 72 nya Prismacolor-pennor! Tyckte de låg i en faslig röra, och det störde mig. Ska försöka måla lite med dem i morgon, eftersom jag har fått ett nytt spännande DT-paket från Stämpelgården! Ett riktigt tjejigt rosahärligt paket, som ska bli SÅ kul att sätta tänderna (fingrarna...:-)) i! Hoppas bara ryggen ger mig tillåtelse att få göra mer än bara klappa ganska så snart.. ska iaf stämpla upp mina stämplar från paketet och börja färglägga och komponera upplägg så jag kan få komma igång så snart som möjligt!

Det var allt för idag, nu är det dags att sova lite också. Om man nu kan sova efter att ha legat större delen av dagen... Håll tummarna för en lugn natt, lilla Y vaknade precis och hade kissat på sig - och det har inte hänt sen hon slutade med nattblöjan för över ett halvår sen. Ont överallt hade hon och kliade gjorde det, så jag befarar en rejäl förkylning eller något sånt - precis vad jag INTE behöver just nu.


Natti natti!


Hemma igen

Så, då är jag hemma efter nästan en vecka på sjukhus... ryggen packade ihop och gick hem. Utan mig. Typ. Har fortfarande rätt ont (och nej, det är inte diskbråk (thanks heaven for that!) utan sitter i leden mellan bäckenet och ryggen) så det går lite på halvfart. Kvartsfart. Tiondelsfart... Men det är SÅ skönt att vara hemma, har världens dator- och pysselabstinens! Fyrasalar utan bredbandsuppkoppling och tokont i ryggen är inte så värst främjande för någonting kan jag berätta...

Nu ska jag lägga mig ner igen.


Hemma igen!

Nu är jag hemma efter några dagar i Hamburg, eller rättare sagt utanför Hamburg. Resan var en julklapp från svärisarna, och vi fick också jacka respektive skor, så jag är fortfarande överväldigad! Vi har också varit på Musikparade, en stor konsert med militärorkestrar. Vi gick förra året också, och det var ungefär lika bra den här gången. och så var vi på Bordershop på vägen hem...:-)

Och ja Carina, jag HAR köpt munspatlar! :-)


RSS 2.0