Hjärtekort

Idag tänkte jag visa dagens kort från Kort i Fokus...

image206

Hjärtat är stämplat med rosa färg och embossat med två olika embossingpulver. Rosen i bakgrunden är stämplad med en rosa Fluid Chalk med en stämpel från InkyWings. Pappersspetsen som går tvärs över har jag färgat lätt med den rosa Fluid Chalken och sen bara klistrat dit. Den säljer vi i webbutiken, och den är bara SÅ läcker och praktisk! Finns i fyra olika varianter och i både vitt och naturfärgat.

För att hålla kärlekstemat visar jag också upp ett par bröllopskort jag gjort för länge sen...

image207

Guldembossade ringar på "läder"-cardstock.. det blir bara så läckert! Hjärtana under är pärlor som hänger i satinband.

image208

Ett lite annorlunda bröllopskort i lila. Bandet med blommorna har små pärlor på sig också, det var dyrt som pockers men såååå snyggt. Det lila och vita är tyvärr slut men det finns ett liknande på vår rea i webbutiken, under band och snören. Det är i regnbågspasteller, och blir lika snyggt på kort som att använda som armband! I övrigt är det samma koncept med de guldembossade ringarna på lädercardstocken. :-)

Tjapp, det var allt för idag. Nu ska jag sova lite, och sen blir det jobb igen i morgon.. Haken är att jag inte har tid att jobba, jag är såååå pysselnödig. :-)


Utmaning

Av Eva fick jag en utmaning...

Länka till den som utmanat dig.
Berätta sju sanningar om dig själv.
Utmana sju stycken i slutet av ditt inlägg.
Lämna ett meddelande till den du utmanat


Och det är ju inte helt lätt...

1. Jag har en irriterande ovana att läsa slutet på böcker för att slippa undra hur det går, i synnerhet om boken inte riktigt fångar mig direkt.
2. Jag är expert på att organisera - och usel på att hålla mina organisationsvarianter fungerande. Jag organiserar därmed ständigt om allting.
3. Jag älskar blodpudding och tycker blodkorv är riktigt läskigt, det ska INTE vara grynigt och med RUSSIN i... *ryser*
4. Jag har två högskoleutbildningar, varav den ena inte blev riktigt klar. Totalt är det väl sisådär 250 (gamla) högskolepoäng.
5. När jag hade träffat min sambo första gången beskrev han mig som "lång som ett hällregn", eftersom jag är nästan 180 cm :-)
6. Jag har ett uselt morgonhumör och vill helst få vara ifred. När jag gick i skolan brukade inte klasskamraterna säga hej och godmorgon förrän efter fördmiddagsrasten. Det var inte lönt.
7. Jag sparar på ALLT och har jättesvårt att rensa och slänga - det KAN ju komma till användning!

Därmot hoppar jag över att utmana vidare, det är många som redan fått den här (de flesta...) och jag står vid fel dator och har inte tillgång till mina länksamlingar.

Ett par kort

Har ju inte ens lagt upp de senaste korten från Kort i Fokus här i bloggen.. jag vet att det finns de som gillar att läsa mer om korten än vi skriver i den bloggen, så den texten kommer här!

image204

Först ut är ett kort gjort efter en skiss jag själv ritat. Det var inte det här kortet jag hade i åtanke, men så var jag och pysslade med min pysselgrupp och då hade vi en kul utmaning. Alla packade varsitt kuvert med två bitar cardstock (15x30 cm, det var OK att vika dem också) och två bitar mönstrat papper (15x15 cm), fem dekorationer (fem STYCKEN, inte sorter.. jag fick band, brads och knapp) samt ett motiv uppstämplat två gånger. Detta skulle sedan bli ett kort... inte helt lätt, men kul!

Motivet är färglagt med ProMarkerpennor, de är verkligen jätteroliga att jobba med. Och passar mig som bara tjoff-tjoff-tjoffar... distresserna ÄR inget för mig, och jag överväger allvarligt att sälja de få flaskor jag har - varför ska jag ha något som bara tar upp plats och som jag inte har lust att använda??? Nåja, detär en annan sak det. :-) Knappen och bradsen på kortet är sedan färglagt med ProMarkerpenna eftersom de inte riktigt funkade i färg. Så kan man också göra. :-)

image205

Nästa kort är ett CardJacked, från ett fantastiskt kort gjort av Leamon. Den här gången färglade jag kortet med MCP-teknik, dvs man målar runt konturerna med en pigmentrik färgpenna (INTE akvarellpenna) och sen drar/smetar/föser man ut färgen med hjälp av lösningsmedel. Inte så snabb, men attans så mycket lättare OCH roligare än distresserna. Det senare vet jag inte om det beror på lösningsmedlet, men det struntar jag i...:-) Jag fick lösningsmedel i julklapp och nu har jag och Eva beställt egna pennor som kommer i februari eller så, när jag gjorde kortet lånade jag Monicas.

Försökte få en mjuk, skir och somrig känsla, så där som man tror att ens barndoms somrar var, eller i alla fall någon annans somrar var. :-) Mina var nog lite av varje, och självklart även snäckplockeri på stranden. Jag störtgillar den här stämpeln, tycker han är så söt. Har dock ingen koll på var han kommer ifrån, den är lånad från hon-som-inte-har-någon-blogg-men-hur-många-stämplar-som-helst :-)

Tjapp, det var allt för nu. Och Eva, jag SKA ta itu med utmaningen...:-)

Jag är usel....

...på att uppdatera just nu, men håll ut - det kommer! Ryggen är totalknas just nu, kan inte sitta några längre stunder. Å Ylva har varit skruttig. Å så lite annat. Men det blir bättre, så jag är på gång igen!!!

Jo förresten, tanten kommer från ART Impression och det finns både fram- och baksidor... jag tror "bara" det fanns ansikte till tantens framsida, men jag tycker rumpan är så häftig så det gör inget. :-)


Tuff tant

Just nu är jag sååå trött på mina gulligullkort, så jag kände jag behövde göra något annat. Så till måndagens utmaning på Kort i Fokus gjorde jag det här kortet:

image203

Jag tycker hon är störtskön med sin breda bak, hysteriskt blommiga kjol och alldeles för stora hatt...:-)

Själva tanten och grinden hon hänger på är färglagda med ProMarkerpennor för att få det där skarpa, tuffa och bakgrunden är gjord med torrchalks för att det inte ska bli för mycket. :-)

You make my day

Jag fick den här awarden inte mindre än TVÅ gånger! *mallig som få*

image202

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Tack allra sötaste Anna och Maria!

Nu är det min tur att skicka den vidare!

Anna och Maria får den tillbaka, för ni är verkligen fantastiska!

Pixelit
Eva
Monica
Erika
Ingela
Hella

och så till några som inte har blogg, tyvärr, men det struntar jag i - Ritva, Carina och Sus. De får räknas som två för nu säger min knasrygg att jag inte får sitta här mer. :-)
*stolt*

Lilla Y, som ju inte är så liten, klarade natten galant. Det tog som sagt var en stund att somna, men sen sov hon gott. En liten vakenstund på natten men hon var inte ledsen utan kunde somna om när jag satt på stolen, och det är inte alltid hon klarat det ens MED napp. Så det var nog rätt läge, det var dags nu. Hon berättade stolt för  vår BVC-sköterska att hon slutat med nappen när vi var på 4-årskontroll idag, så då fick hon en skopa beröm till. Ständiga kommentaren på kontrollen var ungefär "jaha, där var en sak till som de inte behöver klara förrän på femårskontrollen" :-) Vi ska iväg och kolla hörsel och tal, mest för säkerhets skull eftersom hennes kusiner haft lite talproblem och behövt gå till logoped. Jag tror inte det är någon större fara, och det trodde inte BVC-sköterskan heller, utan det är mest tid hon behöver. Men för säkerhets skull gör vi så ändå.

Och när vi kommer hem i eftermiddag ska Y få sin första-natten-utan-napp-present. För att inte hamna i samma situation som andra där barnet gråter och vill lämna tillbaka saken han eller hon fick när nappen lämnades så bestämde vi att paketet var efter första natten. Då kan den inte bytas tillbaka första natten eftersom hon inte har fått den. :-) Dessutom råkar jag veta att hon kommer få post från "Bamse" (dvs mormorn i det här fallet :-)) när napparna kommit fram, och kommer det inget från Tomten så ordnar jag det med.

Nu ska jag packa ner kameran och sticka iväg på hembesök, bestämde mig för att köra en EFIT (ett foto i timmen) idag, får se om jag får till det hela dagen. :-) Men har jag kameran med ökar det ju chansen att klara det... vi får se!

Gårdagens kort till Kort i Fokus

Jag skulle ju visa gårdagens kort till Kort i Fokus skissutmaning. Den läckra skissen har Lilla Anna gjort, en riktigt utmanande skiss som går att tolka på många sätt, som synes i Kort i Fokus-bloggen!

image201

Ett riktigt rosa-svart-bling-döskallekort! Vanlig svart cs som bas, ett härligt Rusty Picke-papper med hjärtan och döskallar som bakgrund, svart spets, döskallar stämplade och embossade med rosa glitter-EP och utskuren text i rosa blingpapper. I mitten en rosa blomma med glitter på kanterna som jag fått av underbara Tris som RAK och ovanpå det en svart pappersblomma, dekorerat med en blingig paljett och en blingbrad. Gillas av båda damerna här hemma, så det passar både någon som är 4 och någon som är 15...:-)

Stor dag idag!

Idag är en stor dag, lilla Y är inte så liten utan hela FYRA år nu! Och idag postade vi napparna till Bamse och Tomten, för hon bestämde själv att de skulle få hennes nappar. Snufsarna (snuttefiltarna) är undanpackade, för de ska hennes bebis ha när hon blir stor och får en egen bebis. :-) Kvällen gick oväntat bra, när hon hade sagt godnatt till pappan och skulle krypa ner så gjorde hon först sitt nappljud, stannade till, knackade sig i huvudet och sa "Oj, jag GLÖMDE!" och sen var det inte mer med det. Det tog en stund att somna, men hon somnade utan napp och snufs!

Och hennes korkboll till mamma glömde kameran hemma när vi skulle posta napparna... *suckar*


Min allra första layout.. typ.

Kanske dags att visa upp hur gräslig den var, min allra första layout. Grejen var att den SKULLE vara gräslig. :-)

image199

Temat var nog glitter och glamour... så jag blingade på med lite av varje. Titeln är dessutom stämplad i skimrande stämpelfärg, så den är ännu glittrigare i verkligheten...

Min andra layout blev så här:

image200

Den gjorde jag en re-do och CASE (Copy And Steal Everything) på sen, dvs en ren kopia, eftersom jag ville ha en egen i Y's album... den första fick mormor och morfar, och tyvärr har den blekts lite eftersom den står framme... men min kopia är mycket lik orginalet. Bara lite andra blommor. :-)

Sen minns jag inte riktigt i vilken ordning jag gjorde dem, mina layouter, och jag vet inte hur många det är.. men de här två första minns jag i alla fall. *snurrig*

Sen undrar jag - är det någon som kan berätta för mig hur fasen man gör när man går och lägger sig i tid??? Har varit så himla trött hela dagen, skulle fixa lite med scouternas bokföring innan jag fick pyssla en stund, sen skulle jag gå och lägga mig i tid. Bah. Scoutbokföringen gjorde jag hur duktigt som helst, pysslandet blev bara en liten stund - kändes det som. Och nu är klockan för mycket. Igen. GAH! Jag är inte skapt för att kliva upp på morgonen, jag är NATTMÄNNISKA! Jag hade faktiskt kunnat sitta flera timmar till, om jag inte hade vetat att jag skulle upp i morgon bitti.. idéerna väller fram, ett kort ligger på torkning, 10 ATC'er väntar på färgläggning, dekorering och montering, jag har nya saker att leka med - och måste gå och lägga mig. Blä.

God natt.

:-))

SuperREA och ett par bilder...

Nu brakar den loss, vår stora rea hos Apidae/Sykompaniet! Ja, inte NU då utan vid midnatt natten mellan 6 och 7 januari, dvs i natt. Massor av fynd!

Sen tänkte jag bara visa vad jag gjorde i morses...
image197

Jag bakade färska bullar till frukost!

Så här såg de ut när de var färdiga...
image198

Och de var precis så mumsiga som de såg ut...


RSS 2.0