Dagens smarting

Idag känner jag mig riktigt smart. Jag är usel på att orka sätta dit min personliga stämpel på baksidan av korten jag gör, så oftast har jag en hel trave som måste åtgärdas. Och då är det så trist så det gör jag "i morgon"... men nu har jag löst problemet. Jag har stansat ut sådana här:Och satt på min personliga stämpel så här:Smart va! Bara att klistra dit så är det klart, ev med en bandsnutt eller en bit mönstrat papper.

Och så kommer då dagen smarting - jag fick en snilleblixt för några minuter sen och gjorde så här:Så nu är de förklistrade! Jag blev så less när jag stod och limmade dit fnutton stycken på kort jag har gjort, så då tänkte jag att det nog blir mer gjort så här :-) Ska jag ha band eller något under så behövs det nog en limdutt också, men för "vanlighetsbruk" tror jag det räcker med x'ets lim.


Kort i Fokus och Forma Hantverk

Vi har ju en utmaning som tar slut i morgon på Kort i Fokus. Det här kortet gjorde jag till sista inspirationsinlägget! Jag älskar den lilla Vide ung, köpte den till en swap om barnvisor och har använt den flera gånger sedan dess.Kika nu på skissen, inspireras och ladda upp din version i Kort i Fokus galleri!

Pssst

Ni har väl kollat in månadsutmaningen på Kort i Fokus? Sista chansen att vara med den här helgen, senast i morgon kväll måste kortet finnas i vårt galleri. Passa på att vinna fint pris från Forma hantverk!

Och så vill jag gärna påpeka att min önskelista är uppdaterad, bland annat med flera stämplar från just Forma hantverk... *tvärkär*

Och så några kort

Kommer ni ihåg den lilla teasern på kortet jag gjorde med en Forma Hantverks-stämpel? Så här blev det!Du kommer väl ihåg att skapa ditt bidrag till månadsutmaningen Kort i Fokus??? Finfint pris utlovas! :-)

Jag har faktiskt gjort ett kort till med den stämpeln... så här blev det!Hade tänkt ha det till en blänkare om tävlingen i bloggen - tills jag kom på att det ju var en skiss också. Ja, jag är lite snurrig :-) Jag älskar den där musen som ligger och pääääser i choklad/kak-lådan... Just den här har jag färglagt med MCP-teknik, tyckte det passade så bra till färgerna på Basic Grey-papprena.

Italiensk glass och Berlin

På midsommarafton fanns det en underbar skiss i Scrappiz-bloggen och jag var en av de som tolkade den... jag visste direkt vilket foto jag skulle använda, det passade perfekt!Den italienska glassen var supergod, chokladstinn och krämig. Jag ville ge layouten ett somrig tema, för glass är ju somrigt värre, så det fick bli papper från Doodlebug (det med texten) och en snutt som jag inte minns var jag fick den ifrån. Den prickiga "randen" är en rub on från Hambly, pappersspetsen (med hjärtan)) är från Panduro och cirklarna och romberna är rub ons från Imagniation Project Gin-X. Rubriken är gjord med stickers från Rusty pickle och American crafts. Journalingrutan är en sticker som jag fått någonstans, tror det var i en RAK eller så. Formatet är letter, det jag gör vårt resealbum i.

Och när vi ändå är inne på resor tänkte jag visa upp en som jag gjorde för ganska länge sedan, efter vi var i Berlin våren 2006.Den är inte gjord i letter eftersom jag inte kommit på att vi skulle ha något resealbum än då.. Den är gjord i Bazzill och ett mönstrat från Chatterbox, och så lite brads, ett par blommor och en snutt floss. Den blev lite mysko i scanningen, bilderna ser suddiga ut, och jag har inte en susning om varför det blev så :-)

Var ska jag börja?

Det är så mycket jag vill och "måste" så jag vet inte var jag ska börja, så då fastnar jag här, framför datorn. *suckar lite*

Tre halvfärdiga layouter ligger på bordet (varav en som måste bli färdig snart eftersom den ska publiceras), två kort ligger i småbitar och några till är på gång i skallen, jag ska sortera om bradsen och en del annat så jag frigör en hylla så banden kan flytta in där, jag borde uppdatera bloggen bättre eftersom jag har flera alster som inte är visade, pysselrummet håller på att klägga igen av allt som ligger och dräller (ny ordning och lättstädat - javisst, om man gör det! :-) ) och dessutom är tvättstugan full av tvätt. Så vad gör jag nu? Sitter här och möglar..:-)

Nä, nu ska jag rub-on:a layouten till Scrappiz-bloggen, och sen måste jag nog ta ett microröj innan jag börjar fundera på sorteringen av brads, garn, och lite sånt.

Uppdatering om posten

Jodå, de hade hittat en påse med "pärlor med ben" (öh? Jaja, jag fattade vad hon menade iaf...) så det ska skickas till mig tillsammans med minst ett nytt frimärke, så mottagaren ska förhoppningsvis kunna få sina brads efter helgen någon gång!


Dagens garv, typ

Fick ett brev från posten idag. I det låg ett kuvert som jag skickade i går, då innehållandes brads som skulle till en tjej... så här såg kuvertet ut när jag fick tillbaka det:Tjusigt va! Snacka om att Fido löpt amok...

Det var ett följebrev med också. När jag läste det visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.Notera speciellt raden "Om ni saknar något innehåll eller om ni har några synpunkter på vår hantering går det bra att kontakta..." Döh? Nä, jag brukar ALLTID skicka trasiga kuvert utan innehåll till mina vänner, så det är ju inget innehåll som saknas. Eller? Jag misstänker att jag riskerar att låta NÅGOT spydig när jag ringer dem i morgon...:-)

Det riktigt tråkiga är att jag inte har några fler brads att skicka till tjejen som skulle ha dem, jag rensade ut nästan alla mina mörkblå (har några få kvar, mest för att jag inte ska behöva dem :-) ) och skickade till henne :-(

Undrar om jag får pengar för portot tillbaka? *morrar* Hoppas jag får pengar för bradsen också, så jag kan köpa nya till henne! Det som retar mig mest var de jag sorterade ut till henne som jag inte ens har några dubletter kvar av... *morrar igen*

*går och drar något gammalt över mig*

Sorgligt eftersatt...

Just nu är bloggen lite eftersatt, det är lite mycket.. jag jobbar heltid igen och ovanpå det är lillfian sjuk, med någon slags virus som gav feber och en massa utslag. Nu är bara utslagen kvar och hon mår bättre, men är fortfarande ganska medtagen. Det innebär att man inte får så där värst mycket gjort, kan man lindrigt sagt säga.

Nu ska jag gå och kolla på Fem myror.. igen. :-)

Packar för glatta livet...

Ja, månadspaketen alltså. Just nu håller jag på att packa klart kortmakarnas månadspaket, och sen ska jag ge mig på "banditerna", som den här gången ska få ett härligt grönt paket. De ni! :)

Blir du också sugen på att få ett månadspaket för kortmakare eller för bandtokingar? Skynda, ila, rusa till Apidae/Sykompaniet och beställ så får du nästa paket som kommer i mitten på augusti!

Veckans alster på Kort i Fokus

Den här veckan är det "mitt" DT-gäng som stått för utmaningarna och de alster som visades upp i bloggen.

Först ut på måndagen var en härlig skiss gjord av Ingela. Jag gjorde ett studentkort i sprakande ljusgrönt. Den uppmärksamme känner igen papprena - jepp, det är rester från MM-kursen på Scrapeventet :) Draken kommer från Cards of Maria, och han är bara SÅ söt! Maria har dessutom öppnat en ny webbutik precis och firar hela helgen ha 20 % rabatt - skynda fynda! Bandet kommer från Apidae/Sykompaniet, och vi har många andra band också som passar till alla tillfällen!På onsdagen hade vi en bildinspiration från ett fotocollage gjort av DT-tjejen Babbalalla, och mitt kort blev ganska blommigt.. och med ytterligare rester från MM-kursen :) Tack-stämpeln kommer från Forma hantverk, vår månadssponsor på KiF.Och idag fredag var det dags för en annorlunda utmaning - ATC! Läs mer i KiF-bloggen.
Jag valde att plocka ut några av de mest svenska saker jag kunde komma på - midsommarstången (från midsommarrenen från Stämpelgården), en jordgubbe och en svensk flagga (från studentdraken från Cards of Maria), och sen monterade jag det på gul och blå bakgrund. Inte så illa trots allt, den kan nog få plats bland mina 250+ ATCer utan att skämmas. :)That's all folks. Nu ska jag gå och grilla hos grannen! :)

*fnissar*

I går var jag på en teaterpjäs gjord av några elever på mitt extrabarns skola (jag har alltså två extrabarn också, en flicka som är 23 och en som är 13, de är systrar och deras mamma är min bästa väninna) och då hade de med den här...Vi hade fnissparty här hemma i går och jag blir fortfarande fnissig när jag tänker på Ragu sliding. :)

Fast den här är nog lika bra...:)


Så, det var fniss-stugan för idag. Fast ska ni fnissa mer kan ni söka själva på Sovjetiska nationalsången, det finns en underbar misheard lyrics där också :)

Mer minikort

NU kan jag visa bilderna på resten av minikorten jag gjorde för några dagar sedan.. så här blev de!

På de översta har jag utnyttjat att SassaFrassLass-papprena har två sidor och använt fram- och baksida eller papper från två olika ark för att snabbt göra bakgrunder. De dekorativa kantbårderna ger det där lilla extra som gör att det ser arbetat ut. Lite fluid chalk, kanske något ritat stygn och sen är bakgrunden klar. Här passar stickers-kottarna perfekt, det går så snabbt och blir så snyggt, faktiskt! Litet tips är att de passar utmärkt att sitta och klippa ut när man sitter framför TV'n och sällskapar barnet när hon ska titta på Bompa eller annat barnprogram. Det gör det betydligt uthärdligare. :-) På det nedre setet har jag använt små spillbitar, och med en cirkelstans (fast det går lika bra med fyrkantsstans för den delen) har jag “räddat” delar av motiv som blivit fel när jag stämplade eller färglade dem. Jag har ju en hög sådana... också :-) Samma teknik som på de som jag gjorde på pysselträffen med andra ord...

Allt material och stämplar till dessa (utom grattisstämplen, den är min privata) kan du köpa på Stämpelgården!

Så, nu är det iväg till jobbet som gäller.. första dagen på heltid efter sjukskrivningen. Tur det är helg i morgon :-)

*imponerad*

Om man skickar sin beställning till en webbutik på andra sidan pölen på en onsdagkväll och kan hämta ut sakerna på måndagen på sitt utlämningsställe, då får man nog vara lite imponerad. Jag hade inte en tanke på att  det kunde vara DET paketet... Nu grämer jag mig bara över att jag inte köpte ett fyndpaket Bazzil i lettersize till... fast jag kanske har tillräckligt med prylar ändå? :-)


Pysselträff i går

- och jag var oerhört produktiv! 36 inchisar, 3,5 kort och 3 minikort! Och idag är jag slut i både kropp och skalle..:-) Men TACK tjejer för en härlig dag och kväll med massor av fniss! Och tack Monica för att vi kunde vara hemma hos dig!

Jag kan inte visa mer än lite av det jag gjort, men minikorten kan jag i alla fall visa:Allt är gjort med Evas "misslyckade" stämplingar, jag högg dem direkt och lånade en cirkelstans, och sen tjoff, tjoff - småkort. :-) Den översta med kossan ska nog få en text också, men tills jag vet vad det ska stå så får det vara tomt.

Sen gjorde jag ett annat kort häromdagen:Stämpeln är lånad av Eva och färglagd med Prismapennor och lösningsmedel. Lite blommor och pärlfloss.. det ska på en text också, på vänstra sidan, men den måste jag hitta först :-)

Och till sist en liten teaser:


Idag släpps en ny månadsutmaning med chans att vinna ett fint pris på en inspirationsblogg nära dig! Sponsorn är Forma hantverk och jag lånade en urhärlig textstämpel av en av de andra DT-tjejerna, och började på ett inspirationskort. Resten kommer senare i månaden, men de tre fantastiska alster som gjorts av Kort i Fokus's DT-tjejer kan du se redan under dagen någon gång. Och det kommer mer, för vi har fler kort på gång! :-)

Kommande vecka är också "min" grupps vecka på Kort i Fokus så det kommer många härliga kort där. Det kommer lite av varje den här veckan så håll utkik!

RSS 2.0