7 år

Idag är det 7 år sedan min lilla ängel Johanna kom och vände om igen. Jag önskar så vi kunde fira dig med tårta och presenter, istället får det bli en blomma och ett mjukisdjur i en regnig minneslund. Grattis på födelsedagen min älskade dotter!


Jag deltar ...

...i en utmaning på Julkort året runt - och nu i oktober var det 1 eller 10 st julkort med glitter, bling och/eller halvpärlor. Tja, 1 var för enkelt så det blev 10, och det där med glitter, bling och halvpärlor var ju inget problem - det har jag ju "alltid" på mina kort ändå :)

Här kommer de, håll till godo!

Kort 1: Julstrumpan från Cards of Maria, med glitterlim på det vita och halvpärlor i blommorna.Kort 2: De söta snögubbarna från Cards of Maria, med glitterlim och blingsnöstjärnor.Kort 3: Ljuset från Cards of Maria, med glitter i lågan.Kort 4: Fräck gran från Octoberstamps, blingad och med glitter + krackeleringslack på stjärnan.Kort 5: Ett till ljus, med halvpärlor på hörnen av pappret den är stämplad på och glitterlim runt kanten på det torrembossade pappret.Kort 6: Ljuset igen, med glitterlim och blingstenar.Kort 7: Snirklig God Jul (som bara är SÅ vacker!) från CofM, med glitterlim och blingstenar.Kort 8: Den snirkliga igen, med glitterlim.


Kort 9: Julgranen från Octoberstamps kombinerad med snirklig God jul från CofM, glitterlim, blingstenar och en bling-snöflinga i blått.Kort 10: God Jul igen, och glitterlim igen. Duttade dessutom med glitterlimmet i hörnen.That's it - mina 10 julkort för oktober!

Mer kort

12 helt färdiga och 6 på tork, måste nämligen låta glitterlimmet torka innan jag monterar God Jul-arna på dem... men i övrigt är de färdiga!

Ingen av dem är fotade än dock, så ni får håla tillgodo med ett urval av gårdagens!Rosa och lila funkar det med! :-)Skönsjungande pingviner?Turkos och lime - inte heller helt vanliga julfärger. Men lite ballt blev det :-)Söt tomtenisse...


Och en av de häftigaste brudarna i stan kanske? :-)

That's all, folks. Nu ska jag nanna kudden!

15!

*pustar lite* Fick ihop 15 julkort idag! Inte illa.. i morgon ska det bli fler tänkte jag, eftersom jag ska göra en superdupersnabb modell... :-) Vi får väl se vad räknaren står på så här dags i morgon... Ska försöka hinna fota några av dem och lägga ut här, alla blir nog lite väl bra.

Nu är det sängen som gäller. Natti natti!

Jag pausar...

...ibland med att surfa runt bland bloggarna på min lista. Just nu har Karin en utlottning i sin blogg och sånt är ju alltid spännande! Kika in där du med vettja!

Och bara så ni vet - det blev 12 kort så här långt idag, och tre ligger halvfärdiga på bordet! Gott hopp om minst 15 färdiga kort i dag med andra ord...

Jodå, arbetet fortgår...

... i julkortsverkstaden. Fast det börjar kännas som jag redan visat alla varianter på julkort redan, det känns liiite meningslöst att rapa upp 40 julkort till :)

Lite tändsticksaskar kanske?Något suddig bild, tagen med blixt. Dags att ladda kameran...

Nu ska jag påbörja dagens femte julkort. Hepp, liksom. Än så länge är det två traditionella och så ett i lila och rosa och ett i lime och turkos. :)


Diamantkort

Till i fredags gjorde jag ett diamantkort - och det var verkligen superkul!Och det var mycket lättare att göra än det först såg ut! Läs gärna artikeln på Kort i Fokus hemsida så ser du hur enkelt det är!

Var på pysselträff i lördags och hann inte mindre än 40 tändstickaskar. Väntar bara på dagsljus så de kan fotas...

Julrenar

Jag har gjort några julkort med Stämpelgårdens ursöta ren också. Här kommer två av dem!

Båda renarna är färglagda med MCP-teknik.Blommor och papper är från Stämpelgården.Pappret är från Stämpelgården.

Det lär nog bli fler kort med den här ursöta renen...

Just nu

...händer det inte mycket. Kvällarna är lite struliga, så det blir inte så mycket pysslat.. men i går knepade jag ihop två snabba kort till Kort i Fokus, de ser ut så här:

Drakarna är från Cards of Maria och användbara till bra mycket mer än bara halloween resp födelsedag. :-)

I måndags hade vi kort med häftklamrar, och ni kan ju gissa vad jag gjorde? Ett julkort :)Tjopp, det var dagens alster det. Det ligger ett gäng bilder i kameran men klockan är för mycket så nu ska jag trilla isäng i stället. I morgon är det handla, tvätta och en attans massa kort som står på planeringen. Får väl se om jag kan få ihop 10 st, det är iaf målet!

Nä, det gick inte...

Det blev inte 15 kort i går. Men jag klippte ut och färglade 15 motiv, plus några textstämpelmotiv som är tillklippta (de är runda, Inkidos underbara stämpel) och monterade inte mindre än 8 kort! Inte så illa pinkat av en trähäst med tanke på vad dagen i övrigt innehöll. Får se om jag klarar att montera resterande 7 i kväl... Måste börja på kortet till "min" vecka på Kort i Fokus också... Måndagens är klart, kommer i bloggen lite senare, men onsdagens och fredagens är inte påbörjade än... men de ska nog bli klara de med!

Dagens utmaning...

Dagens utmaning är hurvida man kan klippa ut och färglägga motiv samt montera 15 kort på en dag - TROTS att lillafian är hemma, sambon ska till Österrike och man måste hinna handla och tvätta... I kväll vet vi! :-)

Julkort del 9

Jaja, vi tar väl lite julkort till...variation på ett tidigare tema - här med blått också istället för enbart svart och vitt. Cardstocken är blå och glitterlimet är ljusblått. Syns bättre i verkligheten... Pappret är Prima Paintables, och det är sååå läckert i tyngd och struktur.Och en variant med rött.Lilla Magnolian fick sällskap av en bit punchinella och en läcker blomma.Landstokens tomte fick sällskap av tygrenar - bara SÅ läckra. Sådana fick de som prenumererar på Apidae/Sykompaniets kortmakeripaket...En räddad snögubbe - han fick färg på nederdelen men det syns inte så här! SKylten har fått krackeleringslack, blev ganska tufft.Och en liten hÄngla med både paket och kort.En räddad snögubbe till...

Och det var allt för den här gången. Idag har jag hittills gjort 6 bröllopskort när jag satt hos Monica och pysslade, och det är ytterligare ett femtontal på gång. Nästa uppdatering riskerar med andra ord bli bröllopskort istället :)


Önskelista inför julen

Dels är jag med i en swapp där jag ska få paket eftersom vi satt min namnsdag som "min" dag och en där jag ska byta julklappar med någon och sen är det ju faktiskt jul snart... så här kommer min önskelista!

* Trim w/Flair- självhäftande pappersspets från Flair Designs
* Stämplar med frukter och bär, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Stämplar med lite tuffare motiv och lite manligare motiv, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Textstämplar från Forma Hantverk - de som är lite snirkliga och har använts i juni månads utmaning på Kort i Fokus, dvs Tack, Lycka till och Grattis, plus Välkommen i samma stil. Jag kan även tänka mig den här stämpeln med Tack, den här kramstämpeln och den här Grattisstämpeln! Eller så någon annan av deras andra fina stämplar :-)
* Snygga textstämplar
av olika slag - både enstaka ord och snitsiga meningar
* Blå distressdyna - minns inte riktigt vilken det är men den ska vara BLÅ, inte blågrå
* ProMarker-pennor: Berry Red, Yellow, Green, Turquoise, Holly, Petrol Blue, Agean, Cyan, Royal Blue, Slate, Dusky Pink, Coral, Spice, Raw Sienna, Shale, Burnt Sienna, Cool Grey 2 o 3, Ice Grey 4 o 5 och metallisk guld resp silver. Även Pastel Beige, Satin, Vanilla och Warm Grey 1-5 går bra, men de känns inte lika viktiga i nuläget.
* Bokstavsstickers av olika slag, helst inte för stora bokstäver (max 3-4 cm, de ska passa på kort och 8x8-layouter) och gärna två likadana ark eftersom jag vill våga använda dem plus att de räcker bättre när man ska skriva titlar då
* Papper frills - enstaka bitar eller flera i samma färg spelar ingen roll, har redan vit, lila, svart och gul men alla andra färger är välkomna
* Swirlar - rubons och stämplar
* Blingbårder och blingswirlar av alla de slag och färger
* Scallop-blad till Cutterpede om det finns
* En lila ZIG Writer, i nödfall kan även en Journal&Title funka men jag föredrar den med en tjock spets och en tunn spets framför kalligratispetsen. Finns det två lila färger, typ blålila och lilalila så vill jag ha båda färgerna, jag använder en hel del lila har jag insett.. Har Journal & title Pure violet (skitsnygg!) men kan ha användning för fler lila pennor eftersom jag (och dottern) älskar lila!

Dessutom önskar jag mig faktiskt en Cuttlebug numera, så jag kan tänka mig embossingfoldrar (inte den med prickar och den med siffror, för dem har jag redan...) och "generella" dies, typ hjärtan, tags och sånt. Helt OK med begagnat - självklart!

(Senaste uppdatering 081201)

Och så den genererella infon om mig och min stil, så man kan hitta på något utanför listan om man vill! Gör mest kort och scrappar en del i 6x6 och 8x8. Har en ganska enkel och ren stil, oftast, men vinglar som en kråka och gillar att testa saker. Gillar pasteller och klara färger, använder inte så mycket jordfärger, limegrönt, gröngult osv. Har en dotter så det blir en hel del rosa (och det behöver jag dekorationer i, liksom lila, eftersom det är lillfians favvisfärger), egna favvisfärgen är annars grönt. Använder nog de flesta färger trots allt... har inte svårt att använda någon färg utom just de som drar mot gulgrönt. Gillar prickar och små blommor, eller på annat sätt småmönstrat. Älskar bling och halvpärlor och har mängder av det redan, men speciella saker är självklart välkomna! Har mängder av band och garn, så ska man köpa något sånt ska det vara ett speciellt band, inga "standardband" för det har jag tonvis av i alla himmelens nyanser (och ändå aldrig något som passar?!? :-) )

Andra saker jag önskar mig (så familjen kan använda listan också, om de inte vill köpa pysselprylar till mitt överfulla pysselkök...:-)):
* Skärmtak över entrédörren
* Resor, gärna tillsammans med givaren
* Nytt armband till min GUL-klocka    Fått!
* Bidrag till centraldammsugare, för det har vi bestämt oss för att vi nog behöver en!

Tradera-dags igen!

Så var det dags för ett gäng nya auktioner på Tradera.

Välkommen att kika in på http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

Det rör på sig!

Idag har jag redan hunnit göra två kort, har lite sovmorgon från jobbet eftersom jag ska jobba till ganska sent. Och fler kan det nog bli idag. Tyvärr inga bilder än, ljuset räcker inte till så här dags på dygnet. Men håll ut, det kommer FLER julkort! *stööönar*

*viskar* Och så beställde jag några nya söta stämplar från Octoberstamps.. jag som inte har några stämplar behöver ju några till. Den nya tomteapan Otto är ju bara för söt, så han får flytta hem till mig! Å så en bakande Nisse... å lite annat! Ska man göra över 200 julkort så får man ju ha lite att variera sig med...

På måndag ska jag raida Stämpelgården, för då kommer deras nya stämplar. Måste nog ha renen som är en ängel... och kanske den som sitter i paketet. Får se vad som mer dyker upp!


*suck*

Det blev nästan ett kort i går. Och idag har det inte blivit så mycket som tänkt heller, men det är iaf två som blev gjorda idag, plus det sista på gårdagens. I morgon MÅSTE jag sätta fart igen.

Men jag har fått en hög med nya fina band av mamma, så jag är glad ändå :)
Vad gör jag här???

Fick ett par timmar på mig när dotran är med sin far och simmar. Vad har jag gjort? Frimärkerat en hel trave Traderapaket som ska skickas i morgon och SLÖSURFAT... jag som har hur-många-julkort-som-helst att göra... *suck*

Jaja, 30 minuter kvar, ETT kort ska jag väl kunna få till? :)


Julkort del 8

Så var det dags för en omgång julkort till...Grisen igen. Han är bara för söt! Nu åkte punchinellan fram också.Tomas tomten från Kortmakaren, God Jul-band från Apidae/Sykompaniet och upphittade röda granbrads från samlingarna.En felstämplad Magnolia fick nytt liv med hjälp av en cirkelstans... himla smidigt sätt att rädda felstämplat och felfärglagt!Även här blev stämpeltrycket smetigt, men det gick också att rädda.Och slutligen pinuppan. Jag gillar henne faktiskt, vad de andra än sa när jag köpte henne! :)

Det var dagens kavalkad... det ligger fortfarande tre som ska fotas, får se vad jag hinner i kväll. Ska fortsätta hamra in fler auktioner på Tradera också, hann med 38 st i går så håll utkik på onsdag eller torsdag på Tradera, då kommer det mer godis där!

Julkort del 7

Inte mindre än 14 julkort blev det i torsdags! Tre är ofotade, ett är till en utmaning och de övriga tio delar jag upp på två omgångar, så det inte blir så mastigt. Här kommer de första fem!Landstokens tomte och "snödrivor" gjorda av embossad kartong. Granen är en die cut från Apidae/Sykompaniet.Å så den evinnerliga tomten... här med en stjärna som också är en die cut från Apidae/Sykompaniet.En sööööt liten gris!Å så tomten. Igen. Och snödriva av embossad kartong. Igen. :)Sist ut den här gången är en söt liten Magnolia, punchinella i bakgrunden och härliga snöflingebrads.

Är ni less på julkort än? Det kommer mer...

Julkort del 6

Så kommer de tre utlovade julkorten...Klassisk tomte och prickig cardstock från Bazzill, med de fina papprena från DaisyD's.. mums!En tomte till...Och en (suddig - vet inte varför det blev så och orkar inte fota om eftersom kortet är packat i cellofan nu) Magnolia, rätt söt tycker jag.

För er som är nya kan jag tala om att det finns MASSOR av julkort längre ner i bloggen, så det är bara att scrolla neråt. Jag har julkortsverkstaden igång så det kommer nya nästan dagligen. Lite andra kort ska det också bli, och det går att följa mina framsteg i tickern längst upp på sidan. Alla korten ska vara klara senast 7/11, för då ska jag stå på hantverksmässan Fingrar kan i Höganäs.

Påminnelse om Tradera...

Du minns väl att jag säljer lite överblivet på Tradera? Skynda fynda, tar slut i kväll!

Jag har visserligen mer i samlingarna, men har inte hunnit och orkat ta itu med att lista dem i Powerlistern än, så det dröjer innan de kommer.

Nu ska jag ringa Panduro och kolla om mina saker kommit till Outleten, sen ska jag handla mjölk och sen är det tillbaka till pysselbordet. :)


YEEEEEES!

De första 50 julkorten är avklarade! Det blev tre i går kväll (kommer här i bloggen när jag orkat plocka dem ur kameran...:-) ) och därmed är jag över första delmålet, 50 julkort. Tre till ligger och torkar, ett ligger halvmonterat på bordet och en trave ligger förberedda. Dagens mål är minst 10 st, vi får väl se hur det går med det, har ju liiiite annat att fixa också :-)

Julkort del 5

Så kommer här några julkort till!Först ut är ett kort till Inkywings WCD-crops utmaning Begränsat skapande.Och så ett lite annorlunda kort, ett julkort i turkos och rosa. Tyckte det blev rätt bra faktiskt!Och så ett mer "klassiskt", med ett vinterlandskap från Rachelle Ann Miller.Och sist kommer kortet till InkyWings WCD-crops utmaning Följ färgen. Jag antar att ni kan se vilken som blev min färg... ganska rosa va? :)

Jag har gjort två till, men de väntar lite på att dyka upp hos Stämpelgården först. Tänkte de kunde få vara först med just dem, jag har ju julkort så det räcker ändå :)

Och så får vi se om kvällens mål blir nått - 3 st. I morgon är målet 10 st eftersom jag är hemma... vi får väl se!

Hann inte...

...fota de tre korten som blev klara i går kväll. Eller rättare sagt - jag glömde när jag mellanlandade i full rulle för att hämta upp Y och åka på simmet. Vilken härlig känsla det är att simma med henne, hon är som en liten fisk och nu sticker hon iväg på egen hand, börjar få kläm på hur hon ska andas, börjar få fason på crawl-armtagen osv. Det är så underbart att se hur orädd hon är i vattnet, hur naturligt hon tar sig fram och hur kul hon tycker det är. Nöjd jag!

Och så har jag dessutom hunnit tre kort till i kväll, så jag hoppas jag kommer ihåg att fota dem i morgon :)


Gårdagens alster...

Jodå, lite hann jag knåpa ihop...Den klassiske tomten - igen... här i lite knalligare och mer fartfyllda färger. :)Tomteluvan från Landstoken är bara SÅ ball...:)Å en liten hÄngla på julklappssäck, ett av mina distressförsök. Ett av de bättre, men jag la av ändå. Me not like distresser. :)Till färgutmaning på Kort i Fokus WCD-minicrop, ett kort i rosa, silver och vitt. Fast det blev mest rosa tycker jag :) Det finns fortfarande tid att skapa - tidsfristen går ut i kväll kl 23.59... så marsch till pysselborden!Och eftersom det var så kul att göra rosa julkort så gjorde jag ett till... och har två till på gång. :)

Det var dagens visning, får se vad jag hinner skapa i kväll!

Kort i Fokus WCD-crop

Just nu pågår det en minicrop inne på Kort i Fokus. Man har på sig till måndag 6/10 kl 23.59 att ladda upp sina bidrag, så skynda dit och få lite härliga utmaningar!

Här kommer mina bidrag så här långt:Bling, glitter och pärlor var utmaningen här - och jag har allt med :) Bling på den skimrande punchinellan, glitterlim på granarnas stjärnor och guldiga halvpärlor på granarna, som för övrigt kommer från Octoberstamps.Och så ett spotlight-kort med Tomas, tomten från Kortmakaren.Ett till med Tomas, här skulle man använda blommor och band/garn.Och så en kortlift där man skulle tolka ett bröllopskort fast med jultema. Den här var nog den som var snabbast att komma på för mig, jag visste direkt både papper och motiv och allt :-) Snögubbe i ring kommer från Cards of Maria.


Tja, det var det det. Kommer mer kort snart!

Julkort del 4

Det blir nog inte mycket ljusare idag, så bilderna är lite si och då... blixten ställer till det, men min kamera klarar inte riktigt att bortse från blixten och fota ändå när det är sånt pisseväder ute...

Här kommer delar av gårdagens skörd!Söta stämplar från Rachelle Anne Miller, och sen min senaste favorit som jag nog "måste" skaffa - flower soft, dvs det där vita luddiga. Blir hur sött som helst som snö osv!Ett mycket enkelt kort med en hÄngla, tyckte cardstocken i sig var så fin så jag ville inte dölja den för mycket. Har gnuggat på lite guld på stjärnorna osv för att high lighta lite...Och så julpinuppan igen, här i helfigur!Rachelle Ann Miller igen, fast här med glitterlim på kanterna. Blir fint det med...Mysig stämpel från Prickiform, och så nya favvisen - en utstansad grunka från Cuttlebug. Funkar lika bra som "ram" till biljetter som på band... gårdagens trend bland pysseltjejerna kan jag nog säga :-)Och så ett Penny Black-kort, men det blev lite konstigt med den matta 3D-lacken... jaja, det får duga!Snabbt och enkelt kort med en liten tomtekille.Ursöt tomta som öppnar paket.Pingviner från Penny Black, kommer nog komma på fler kort för de är så balla.

På blomman ser vi andra trenden från igår. Erikas punch fick jobba stenhårt, och efter en halv tesked matolja så gick det riktigt bra att stansa. Tur  Carina började så oljan hann stansas bort :-) Men den där... snöstjärnan?... blev verkligen bra som mitt i blommor!Penny Black-kotte som tittar på stjärnor. Den här fick jag klura med länge, det var svårt att få till det bra. Tycker fortfarande den är ltie obalanserad, men det får vara så. Snödrivorna är utklippta ur ett embossat papper - kul idé som jag var tvungen att testa. Ingen hade dock en fungerande Ice Blue Fluid Chalk så det blev inte riktigt som jag tänkt mig.Och så ett kort till InkyWings WCD-crop. Har ett par till på tork, så det kommer väl mer som ska dit med tiden :)

Sen är det en minicrop på Kort i Fokus också, med fina priser som lottas ut. Jag har gjort fyra kort dit också så här långt, men de sparar vi till en annan gång!

WCD

I går var det Workd Cardmaking Day, och jag gjorde ett par kort till Scrappiz-bloggen:

Först var det en teknikutmaning.
Villkoren:
Du måste ha:
* minst 2 stämplar
* Någon form av glitter (lim, papper, band eller deko)
* minst 3 olika mönstrade papper och helst från olika tillverkare
* minst en egen tillverkad dekoration (ej utstansad)
Du får inte:
Ha tickets
Ha utstansade bokstäver eller figurer.
Övrigt: Du får självklart använda lim, gluedots, cardstock. Du får även lägga till andra deko som tex. band, punchinella, blommor mm.

Så här blev mitt kort:Både katten och rundeln är stämplade, med stämplar från två olika tillverkare till och med - Penny Black och Aud. Katten fick lite rött stickles på sina bär under hakan, och jag satte en röd blingsten på blomman jag gjorde av en bit spets. Spetsen är en av mina favoriter just nu och den hittar du hos Apidae/Sykompaniet. Mönstrade papper från MM och BG, tror jag.

Sen hade Lina gjort en skiss, och den var jag ju tvungen att tolka - jag älskar Linas skisser!ag har använt Bazzills nya prickiga cardstock, den ger fint liv åt kortet utan att man behöver en massa mönstrat papper. Ett par spillbitar blev ränder och en spillbit mönstrat från MM kom också till användning. Ett stämplat God Jul från Cards of Maria (love it!) och lite halvpärlor tillsammans med fernkvistar och sen var kortet klart.

Fler julkort kommer när det har ljusnat...:)

Slut i rutan

Nu är jag riktigt trött. Över 12 timmars fnissande, kortmakande, stämplande, färgläggande, glitterlimmande, ätande och ännu mer fnissande tillsammans med 7 fantastiska tjejer. Underbart!

10 kort blev det plus 28 kort förberedda med papper skuret och kombinerat, lådan med julmotiv påfylld... Och nu ska jag SOVA!

Ska fota och visa korten i morgon, så håll utkik!

Julkort del 3

Så blir det mer julkort... som ni kanske ser på tickern där uppe så rör det på sig lite ibland i alla fall!Först ut är en rad med vantar, stämplade två gånger efter varandra. Tyckte det blev en söt bård på det viset!En liten hÄngla på julklappsäck...O en Magnoliakille med ett vackert filtband vakom sig.Tomte från Landstoken, ett av förra helgens inköp. Man måste ju få variera sig lite på korten... köpte fyra stämplar där så det kommer mer, de ligger bara längre ner i den förberedda högen...:)Och en riktig "pingla", även hon inköpt på mässan i söndags. Kommer från Stämpelboden.En gammal Magnolia på skridskor...Och ballaste renen i stan! Kommer från Stämpelgården, och jag bara äääälskar honom!

Det finns fler, men de ligger på tork. Och i morgon ska jag på pysselträff... gissa vad jag ska göra? Ingen får någon vinst för gissningen "julkort", det kan jag lova :-)

Auktioner på Tradera

Så var det dags igen, jag säljer lite saker på Tradera för att minska på berget av saker jag har... brads, dekorationer av olika slag, stämplar och mycket mer. Passa på att fynda!

http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

Välkommen!

RSS 2.0