Mer kottar och dop

Nu kommer sista omgången kottar och dop.. iaf på ett tag.Tja, det är väl inte så mycket att säga om dem... variationer på samma tema liksom :) Men nu har jag en trave, både till flickor och pojkar... skulle väl möjligen kunna göra några namngivningskort också, men det blir inte än på ett tag - jag är rätt less på dessa nu :)

Och så kottarna... även här är det variationer på samma tema, precis som de andra kottekorten. Tycker dock jag har lyckats få dem hyggligt olika!

Och sen måste jag bara visa smartingen nr 2... jag är lite less på min personliga stämpel, den har blivit ruskigt sliten (en kombination av välanvänd och misshandlad misstänker jag...) och det är svårt att stämpla snyggt. Jag gjorde ju ett gäng etiketter att limma fast på baksidan för en tid sedan, men många blev fula och jag har fått kassera mer än hälften. Så såg jag en smartinggrej i en blogg och raskt modifierade jag Mirabylls biljett och har nu en personlig biljett. Det smarta i det hela var att jag helt plötsligt kom på att jag har en "magic hole", dvs ett hålslag som gör ETT hål bara... liten och nätt är mackapären och pillar man av baksidan/undersidan så ser man var man gör hål. Det gick helt plötsligt MYCKET fortare, i synnerhet som jag kan göra hål i tre remsor samtidigt!Snyggt va! :-)

Det var senaste dagarnas skörd, nu ska jag packa ihop och åka på mässa i Helsingborg, och sen blir det julkort i kväll hoppas jag.

Totalt senil

Knepade ihop mitt kort till Kort i Fokus i går kväll och fotade det i eftermiddags, tänkte lägga upp det i KiF-bloggen nu tillsammans med de andra. Fast jag hade glömt att jag gjorde inlägget klart häromdagen så det var redan publicerat :-)

Så här kommer det - mitt eget lilla fickkort!Ett litet grattiskort när man ska ge bort blomstercheckar.Fickan är av samma cardstock som kortet och lätt chalkad på kanterna, och sen fastlimmat i tre sidor. Hur enkelt som helst!


Blandade kort sedan sist

Det blev en stunds kortmakeri i går kväll också...Namngivningskort, men jag snurrade ihop beställningarna så det här har blivit över. Någon som känner en Emil som ska ha namngivningsfest? :-)Så här skulle Emilkortet se ut... så då fick det bli ett till!Lille Gustav däremot, han ska döpas. Också detta ett beställningskort, utifrån ett jag gjorde i förra omgången dopkort.Och skulle en kollega sluta idag, han har fått en fast tjänst närmare där han bor så jag förstår honom - men vi kommer sakna honom!Gjorde lite varianter när jag ändå höll på...Älskar att sätta flippögon på filurerna...:)En snickare till. Det är så svårt att få dem "manliga" men jag tror jag lyckades hyggligt iaf. De två med snickarna håller vi i beredskap om ytterligare en på jobbet slutar, han väntar på besked just nu...

Så, det var gårdagens korthög. Får se vad det blir idag... nu ska vi ut och äta en bit, sen tänkte jag få pyssla en liten stund i alla fall.


83...kortstommar vikta och tillskurna. *pust*

Har beställt mer cardstock också, så förhoppningsvis får jag 150 ark = 300 kortstommar till om ett par veckor. :)


Jag är så lyyyyyyycklig, jag är så lyyyyycklig...

*dansar runt och sjunger*

Idag fick jag ett superhärligt jättemegamumsigt vinstkuvert från Octoberstamps.

*sjunger vidare*

Jag är så lyyyyycklig, jag är så lyyyyyycklig...


Trött

Det är tröttande att vara på planeringsdagar... *gäääsp* En musikquiz till 23 på kvällen och god dricka till den och sen roligt sällskap med härliga diskussioner gör ju inte saken bättre. Ur trötthetssynpunkt alltså :-) Jag tillhör numera dansbandspunkarna och vann musikquizen med mitt lag :-)

Inga nya kort, som ni kanske kan förstå, men med lite tur kommer det en uppdatering i morgon!

Och ännu fler kort...

Ja, jag skapar kort efter kort just nu, är verkligen inne i ett stim och trots att jag har lite press på mig är det KUL! Jag har hundra idéer till, och frågan är bara hur jag ska hinna förverkliga alla...

Här kommer några kort till!

Ett till manligt kort:Och gissa vad? Mer kottar!

Som sagt var - oerhört användbara! De kan symbolisera både kärlek och vänskap, och det gör det så härligt lätt att variera korten även om man utgår från ett "tema" på något vis. Kottekorten idag och förra gången (och förmodligen en kommande gång också - jag har fler på gång!) är uppbyggda på liknande sätt, kika närmare så ser du det. Och ändå är de så olika - olika papper, olika färg på kortstommen, olika färg och färgläggningsteknik på kottarna, olika texter, olika dekorer.. men ändå så lika på vissa sätt! Sånt tycker jag är kul!

Fler kort...

Först ut blir mitt kort för idag till Kort i Fokus!En variant av tidigare kottekort, men lite annorlunda. Och med paljettband och punchinella!En till variant på tematOch änu fler kottar. Jag älskar hur användbara de är!

För att bryta av lite varierar vi med ett lite manligare kort.Fick frågan idag om vem mannen är och jag har noll koll. Men han är rätt ball! :-)

Julkort del 2

Så kommer del 2!Den traditionelle tomten i en annan modell och här färglagd med torrchalks.Två söta småtomtar!Katten igen - han är bara SÅ söt!Den söta raden från Pyzzla, som tyvärr inte finns längre. Men jag har några stämplar i min samling och är sååå nöjd med det! :-) God Jul-et är av textil med klisterbaksida, finns i webshopen.En till gammal hÄngel, kan även den vara en hÄnglar&Wings... söt är den i vilket fall! Blomman är från Prima och ger verkligen lite pizzaz till vilket kort som helst!

Idag är det helt andra kort som står på attgöra-listan, har fått lite beställningar så jag passar på att göra varianter på temat. :-)

Julkort del 1

Nu börjar det finnas lite julkort klara! 12 är färdiga men alla är inte fotade än, glitterlimmet tar lite tid på sig och det hann bli kväll innan jag hann fota de sista. Men här kommer de 6 första iaf!Han är bara så söt, den där älgen! Kortet är gjort för ett bra tag sedan, men ovisat så det får bli det första ut i julkortskavalkaden.

EDIT: Älgen kommer från High Hopes, heter Stirrin´Milton och är från Stämpelgården.Ett ganska enkelt men effektfullt julkort, tycker jag själv.Och här ett kort med den roliga Snögubbe i ring från Cards of Maria. God Jul-stämpeln kommer också därifrån och jag bara äääälskar den!Å så en hÄnglatjej från förra året. Och så fick jag använding för meshen jag fick i födelsedagspresent! Häftklamrarna är färglagda med Promarkerpennor för att passa ihop med den gröna färgen på hÄnglans byxor.En gammal stämpel - tror det är en hÄnglar&Wings till och med! Och så Auds ljuvliga rundel...Och slutligen en "klassisk tomte", som ni kommer få se mer av. Misstänker att det är sådana kort som säljer bäst, och jag tycker han är rätt fin faktiskt!

Så, det var dagens visning... mer kommer i morgon eller så!

Bokmärken del 2

Och här kommer den utlovade del 2 av bokmärkena!Några söta till... att det ska vara så lätt att göra söta, och svårt att göra tuffa, roliga, häftiga bokmärken...Dessa är gjorda med det jag kallar för "bokmärkesstämplar", dvs en avlång panel. En del är stämplade på enfärgad cardstock och några på ett lätt gulmönstrad papper som jag tror kom från Basic Grey... de får lite olika effekt då, vilket är kul. Färglade detaljer med torrchalks, lite glitterlim, 3D-lack, krackeleringslack och blingblingar, sen var det så tjusigt så. :)


Å tre till fast med segeltema.

Det kommer nog mer bokmärken snart, högen med färdiga bara växer...:)

Det var inget kul...

...att skära kortstommar idag, så jag satte igång med julkorten istället. Första i den här omgången är klart och ligger på tork, så det ska nog kunna komma lite julkort här i bloggen vilken dag som helst. Men det bästa är att jag kan skutta ner ännu en plipp i min ticker här ovan :-)

3 done, 197 to go...:-)

Cardstock

När jag inventerat förrådet av färdiga kortstommar (oroväckande lågt redan från början) och cardstockförrådet (kändes hyggligt välfyllt även om jag aldrig har den färg jag vill ha...) så inser jag att jag har till drygt 100 julkorts-kortstommar. Det Är För Lite. Ruskigt för lite till och med. Jag måste skaffa cardstock. GAH! :-) Har några förfrågningar ute och hoppas det går att få tag i till ett bra pris, har ett som jag överväger allvarligt men inväntar ett svar till innan jag bestämmer mig. Sen är det fram med stora plånkan, 150 cardstock kostar lite...

Men att det var så lite i samlingarna, det överraskade mig faktiskt...

Nu är det lunch och sen åker skärmaskinen fram!


Städa, putsa och feja

På ett ungefär i alla fall. :-) Jättemycket städande blir det väl inte, men eftersom torsdagen är min jobba-hemma-dag så har jag kört igång hårt, så jag hinner pyssla lite i eftermiddag också! Y's vintertäcke är äntligen tvättat och åker karusell med tre tennisbollar i torktumlaren, andra tvättmaskinen snurrar, jag har städat runt i vårt matförråd så det blev lite bättre plats och Y kan skickas ärenden ner och hämta majsburkar etc eftersom hon numera når dem, jag har preppat toaletterna för städning (dvs slängt i mirkalestädtabletter i toaletten och fått hjälp att kånka ner berget med tvätt) och tömt diskmaskinen och förberett den för rengöringsomgång med specialrengöring. Dessutom har jag hunnit gå ut med sopor, skriva shoppinglista, prata med mamma, duscha, klä på mig och packa ett sponsorpaket. Hepp liksom. :-)

Och i går bakade vi en supermusig banankaka, som vi gjorde mjölkfri så Y kunde ta med en bit till dagmamman och bjuda på. Gissa om hon var stolt!


Bokmärken del 1

Som kanske nämnts så är det bokmärken på programmet just nu. Har lyckats fota om de första nu, första omgången foton raderade jag från kameran när jag läst in dem i bildbehandlingsprogrammet hos föräldrarna och sen flippade något ur och de gick inte att spara. *morr* Men nu finns nya bilder, så här kommer del 1!Ett är gammalt inser jag nu, och ett är ett omgjort gammalt. Men de andra två är nya. :)En liftning på ett jag gjort tidigare, och då blev det fyra varianter.. plus en som inte är fotad än. Tyckte det behövdes något till hårdkokta deckare :)Några med pojkar på iaf, och så lite flickor.Å så några söta till.

Mer kommer i morgon eller så!

Outsägligt mallig!

Just nu är jag ruskigt mallig. Jag vann en tävling hos Octoberstamps, och det tänker jag leva på resten av veckan, minst. Så det så!

Så här såg mitt kort ut:


Spindelnät

Så här vackert var det i morses:Till och med jag som inte gillar spindlar något vidare tycker det blev rätt bra. I synnerhet med tanke på att bilden är tagen med en liten kompaktare!

Formas nya stämplar...Forma hantverk lottar nu ut några av sina nya stämplar i sin blogg, hur kul som helst!

Dopkort - del 2

Här kommer så de utlovade dopkorten i del 2! Det blir bara två kort den här gången, ett kan inte visas än och tre är bara halvfärdiga eftersom jag fick beställning på tre kort till när de såg de andra jag hade gjort :-)

Håll tillgodo!Tyvärr lite suddigt i fotot, men man ser principen. MCP-teknik igen, och så kunde jag inte låta bli blommorna... :-)hÄnglakillen är färglagd med ProMarkers och pappret kommer från en swap jag var med i - det gick runt ett kuvert med allt möjligt i och jag norpade åt mig de här papprena. Passade ju perfekt nu när jag ska göra dop- och babykort. Pappret föll en kollega i smaken och ska finns med på ett av korten hon beställt.

Nu ska jag fortsätta med mina bokmärken. 12 st är färdiga och ska fotas så snart kameran är laddad igen, och jag har en hel hög som ska monteras och dekoreras så det ska nog hinna bli några idag!


Hantverksmässa!

Jag ska stå på en stooor hantverksmässa i Höganäs! Jag fick plats fastän jag var sent på det... så nu skapar jag så det glöder här! Kvällens skörd är 11 bokmärken, plus ett gäng som är halvfärdiga. De står på planen för i morgon. Jag ska också jaga rätt på röd, grön och mörkblå cardstock (någon som vet var man får tag i Bazzill billigt???) till en himskans massa julkort. Första målet ligger på 200 st *pekar upp mot tickern ovanför* - sen får vi se om det blir fler så jag får ändra målet. :-)

Men glad är jag!

Inga kort idag...

Idag blir det inga kort i bloggen, missade att fota de senaste medan det var ljust - vi har ju sim på tisdagar. Just nu håller jag på att skära till papper till bokmärken, och sen ska det stämplas upp en del motiv så jag har att greja med när vi ska ha pysselträff på jobbet i morgon. Får väl se hur mycket snack och hur mycket verkstad det blir :-)

Dopkort - del 1

Så kommer de utlovade dopkorten!

Först ut är två variationer på samma tema - som dessutom är en liftning av mig själv :-) Så går det när en kollega ser det man gjort och vill ha likadant, fast annan färg. Hoppas hon ska gilla något av dem i alla fall!En gammal Magnolia-stämpel, men jag tycker den är så bra till dopkort!


Variant 2, eftersom hon muttrade något om blommorna på det rosa kortet och inte tyckte det passade med blommor till en pojke. :-)Misslyckade stämplingar kan man också använda (*vinkar till Carina*) - stansade ut den delen som inte fått för mycket färg på sig och monterade med en annan "running" (uttalas på skånska), så blev det så bra så! Pappret har en satinkänsla och har lite embossat och lite glitter på sig så jag ville inte dekorera för mycket med annat, det är så fint i sig!ETT rosa var jag ju tvungen att göra när jag hade ytterligare en bit av fairytale-pappret :-)

Mer bröllopskort

Fem bröllopskort till blev det, och jag hann fota dem innan ljuset försvann. Dopkorten som gjordes under i går eftermiddag och kväll däremot, de får ni vänta på eftersom det blev för mörkt. Men det kommer i kväll det!

Här kommer så korten!En ljuvlig stämpel som jag lånade av någon (Carina?) vid något  tillfälle.. så jag satsade på lite romantiskt.Ett till mer romantiskt ljuvt... stämplar från Inkywings.Inky-stämpeln igen. Den här gången ackompanjerad av en dubbelblomma monterad med pärlfloss och sheer ribbon. Litet tips: Knyt ihop band o floss med lite sytråd innan du sätter fast det på kortet, limma sen fast blomman över. Då ligger de STILL när man ska få dit dem :-)Ett betydligt mer rosa kort. :-) Pappret är egentligen dotterns, men jag fick en bit. Tyckte texten passade så bra! hÄngla-stämpel och så en biljett och lite Prima-blommor som fick bli dekoration.Den otroliga stämpeln igen. Nu har jag inte fler uppstämplade...:-( Här satsade jag på en lite mer vintage-look, med lite slitet och så där. Tänkte det skulle ge känsla av "mormors bröllopskort" ungefär :-) Spetsen är färgad med en fluid chalkdyna (creamy brown) eftersom den var alldeles för vit...

Så, det var allt för nu. Dopkort kommer som sagt var i kväll (om inte blogg.se bråkar med mig igen, i går kväll kunde jag inte ladda upp bilder...), så håll utkik.


Och så några julkort

Jodå, jag är igång med julkorten OCKSÅ. De här började jag dock på för ett par veckor sedan när vi hade pysselträff, och jag gjorde klart dem mellan varven med bröllopskorten. :-)

Båda korten är gjorda med underbara stämplar från Cards of Maria. Vill du se fler alster så kika in i vår inspirationsblogg där!En färgglad liten juldrake! Som vanligt är det mina älskade ProMarkerpennor som fått stå till tjänst. Och jag tränar på med punchinella, tycker bara det är så svårt att klippa det så där snyggt som andra gör :-)Och så den underbara julkulan! Mycket användbar för både julkort och vinterkort. Det syns inte på bilden men snöflingorna som faller i kulan är blingade med lite glitterlim.

Och nu ska jag göra färdigt det sista bröllopskortet och när ljuset tillåter fota de totalt fem korten det blev i går kväll. Och sen är det dopkort som gäller... efter scoutbokföringen. :-)


Bröllopskort

Nu har jag lyckats fota 6 av bröllopskorten jag gjort. Ytterligare ett ligger på tork och tre ska strax monteras. Jag har hunnit färglägga motiv till fyra dopkort (tre pojk- och ett flickkort) under kvällen också, men de hinner jag nog inte montera i kväll :)

Här kommer gårdagens och dagens skörd så här långt!hÄnglar färglagda med ProMarkers, papper från DaisyD's som jag fått från Stämpelgården. Band från Apidae/Sykompaniet.hÄnglar igen, färglagda med Promarkers. Den runda stämpeln är från Aud.Fler hÄnglar... Promarkers igen, punchinella som jag fick i födelsedagspresent och biljett som jag skrivit ut från ett ark som jag fått från Mirabyll (fast med ändrad text).Nu en InkyWings-stämpel (jag vet brudparet kommer därifrån och jag tror texten gör det också), som omväxling! Däremot är det ProMarkers igen, men det beror på att MCP-varianterna ligger bakom ryggen på mig och ska monteras i kväll. Eller i morgon.. Försökte hålla kortet lite stilrent, som omväxlande till mer gullenuttiga hÄnglar, får se om det är någon som gillar det!hÄnglar och biljett igen. Lite hjärtan och blommor för romantiken skull!Och så sista hÄnglarna ut för i kväll! Nu med lite mer studs i så det fick bli rött och grönt. Blev rätt bra att sätta biljetten över blomman så där, det känns inte lika blommigt då.

Så, det var allt ni får för den 25-öringen - men det kommer säkerligen mer i morgon!

Å några gamla kort...

Jag kan inte visa så många nya kort eftersom de ligger på tork allihopa. :-) Fick beställning på bröllopskort på jobbet så jag passar på att göra en hel hög... och dopkort, ffa till pojkar, ville de också ha... och lite annat. Så kortverkstaden pågår för fullt och jag räknar med att kunna visa en hel trave snart!

Under tiden får ni hålla tillgodo med några gamla kort!Ett bröllopskort jag gjorde till goda vänners bröllop för ett par år sen. Minns inte om jag visat det innan, men ändå :)Ett av mina äldre bröllopskort.. ska nog ta och leta rätt på de där ringarna, de funkar ju också rätt bra till bröllopskort kom jag på när jag såg det här :)

Och så hade vi dop/babykort...Det här kortet gjordes till en söt liten Fanny för ca 1,5 år sedan, och hennes mamma känner förhoppningsvis igen det :) Jag älskar det där pappret med fötterna!

Tja, det var dagens skörd så långt.. jag har börjat fota de senaste alstren så jag hoppas kunna lägga upp lite nytt under kvällen!
Jag får nog ge mig...

Doodle Factorys stämplar är faktistk rätt häftiga. Jag har stretat emot, men de är ganska balla - och väsenskilda från söta och tuttinuttiga stämplar :-)

Nu är det en blogcandy på gång i deras blog, man kan vinna ett set av de nya Halloweenstämplarna - kika HÄR!

Ett kort till!

Jag glömde ju fredagens kort förra veckan :)

Här kommer det!Allt är färglagt med ProMarkers, ramen ritade jag själv med blyerts och fyllde sedan i med svart ProMark-penna. Jag valde knalliga färger och försökte färglägga lite huller om buller med färgerna så det inte blev likdant hela vägen. Giraffen kommer från Cards of Maria och är bara SÅ söt! Bokstäverna är utstansade och har fått ett lager 3D-lack på sig så de är upphöjt blanka och fina. Ett ganska enkelt men effektfullt kort tycker jag själv!

Nu ska jag fortsätta förbereda mina auktioner på Tradera... fick ju sålt en hel del på loppisen, men det finns mer kvar. Mycket mer...:-)

Ticker

Nu har jag lagt in en så kallad ticker också, för att hålla koll på julkortstillverkningen. Har satt målet på 200 st, men det kan ändras... vi får väl se! :-)

RSS 2.0