You rock!

Lite tuffare kort kan man behöva göra ibland, det här kortet var ett beställningskort från en kollega och visades i Kort i Fokus-bloggen tidigare i augusti. Vad hittar man på till en kille som fyller 20??? De flesta stämplar JAG har är på tok för "tjejiga" till en rockälskande snubbe som tar klivet ut ur tonåren, så jag fick hitta på något annat. Jag letade upp en elgitarr på Internet och ritade av den, även om den inte är korrekt (sambon kommenterade direkt att det fattades någon spak eller vad det var, men jag tycker den ser tillräckligt "elgitarrisk" ut :-)) så blir det tuffare än alla söta flickor och blommor som tycks finnas på mina stämplar.. Tuffa papper och ruffade kanter, en liten skruvbrad som håller ner det vikta hörnet och rejäla siffror som fått en liten blingrand (precis som gitarren) - jag blev rätt nöjd med det. Och det blev min kollega också :)Vad tycks? Lite mer studs i det än mina andra kort va? :)

SurströmmingEtt minikort till surströmmingsskivan...:) Gjort som inspirationskort till Kort i Fokus.

Nä, jag gillar det inte. Surströmming alltså. Och jag vill inte ha min korv med surströmmingsdoft om jag kan undvika det. I år åkte jag och lilla Y till min kusin och hade trevligt istället och sen åkte vi tillbaka till kyrkstuga och lagade god mat till oss och min bror. Det gick lika bra det. Men jag älskar stämpeln ändå! :)

Som fan :)

En liten kortkavalkad med Älskar dig som fan-kort :)Hepp!

Tror de är visade förut, men jag blev så glad av att se dem på datorn så ni får stå ut med dem igen :)

Jubilar

Ett kort till en 50-årig fiskeälskare...Så här skrev jag om kortet på Kort i Fokus: En man som fyller 50 år och gillar att fiska var kriterierna för det här kortet.. jag älskar stövlarna med fiskarna som hoppar, så det var den första stämpeln jag kom att tänka på när jag fick höra vad som gällde. Sen hittade jag pappret med fiskarna i mina gömmor (det är otroligt vad man har samlat på sig...:-)) och därefter så gjorde kortet sig själv, mer eller mindre. En liten stjärna fick hänga med, kortet såg tomt ut utan någon dekoration, Det är svårt att hitta på något som inte blir för feminint till en man så stjärnan passade perfekt till en jubilerande stjärnfiskare!

Stämpeln kommer från Stämpelgården!

Fler födelsedagspresenter

Jag fick det här också i swapparna jag är med i:Tack tjejer!

Klänningen

MInns ni tyget?

Så här blev klänningen!Ett ganska enkelt mönster, en kjol rynkad på ett dubbelsytt liv med blixtlås i ryggen. Eller, ja det hade varit enkelt om man inte krånglat till det med att dubbelsy livet och sätta blixtlås i ryggen - man KAN ju sy med snedremsa och knappar. :) Men det ville jag INTE. Ska ha ett tyg med svampar på och ett med lila babuschkor och... ja, vad det nu blir av det. Fick nog lite blodad tand på den där klänningen, det var ju KUL att sy igen!

Har ett annat mönster jag ska testa också, och det kommer bli enklare... en rak klänning, utan rynk.. och den ska sys i ett hysteriskt randigt tyg. :) Mamman tycker det är kul, flickan tycker hon blir fin och det är smutståligare. Alla nöjda. :)

Hurra hurra hurra

Idag hurrar vi för svärmor, och i går fick hon presenterna:Ljus och matchande tändsticksask. Stämpeln kommer från Stämpelgården och passar superbra i nederkanten på ljus!

Lilla sondottern hade också gjort present till farmor:Ett fint armband istället för det tappade, så mamman snitsade till en ask med sin TopScore. Blev riktigt nöjd! Papprena är från BG, har för mig det var... öh... någon serie? :) Euphoria tror jag bestämt... kanske :)Närbild på pärlorna. Det är mycket effektfullt med de lila transparenta pärlorna ihop med de svagt svagt rosa pärlorna, och mamman är oerhört stolt över hur dottern kombinerar ihop sånt. :-)

Rekordträffen

Jag ska på rekordträffen tillsammans med bonusdottern E, ska du dit också? :) E får det i födelsedagspresent av mig och vi ska ha störtkul...:)

Nu har de en utlottning av biljetter - jag har iofs redan betalt min men kan tänka mig att dela med mig om det är någon som är intresserad och om jag vinner :) Annars kan du ju försöka vinna en egen biljett:Du har väl inte missat att anmäla dig till Rekordträffen, årets största träff? Information om denna utlottning hittar du här http://scrapperietsblogg.se/?p=2180


Klipp klipp

Nu har jag satt saxen i tyget jag köpte häromdagen. En klänning ska det bil, och den ska vara färdig att användas i morgon kväll när vi har födelsedagsmiddag hemma hos oss.

Dottern har beställt en marknadskjol också, så det är nästa på listan. Måste bara leta reda på den där biten cerise tyg jag VET att jag har någonstans...:) Och så blir det väl i min egen version, som vanligt. Varför skulle jag sy DEN enligt beskrivningen när jag aldrig gör det annars? Tänkte ha enfärgat upptill med mönstrade fickor och en kant av det mönstrade nertill istället. Har två bitar från när jag klippte klänningen som är perfekt fickform redan, så det är lika bra att utnyttja dem. Fast jag kanske ska ha svart upptill, med fickorna på och så en passpoal till volangen? Hm. Kanske får bli mer än en kjol i slutändan.

Det ska sys mer av tyget också, köpte ett antal meter extra eftersom det var flera som ville ha av tyget, och då la jag på ytterligare meter för kommande projekt. Tänkte försöka sy en babyklänning också, och så något "filifjonkigt" till Sara. Hm. Får nog se till att symaskinen kommer på plats där hemma också, det suger i sytarmen...:)

Dottern småpratar medan hon gör kort...

Vet du mamma, nu har jag kommit igång och göra kort igen. Det har jag inte gjort på länge. Men det är olika vad man gör i samma liv.

*fnissar* Ibland är en femårings funderingar ganska söta :)

Uppföljning spillpapper...

Jag har fått en del frågor kring spillpappersförvaringen, som ju egentligen inte är SPILLpapper på det viset, utan snarare 6x6-bitar. Det "riktiga" spillpappret ser ut så här:Ett plastkuvert med blandade bitar...

Cardstocken ligger också i plastkuvert:Färgsorterade! Det kom sig av att jag aldrig hittade något när de låg i samma kuvert, och oftast vet jag vilken färg jag letar efter. Småspill av mönstrat är en annan sak, där kan jag ta bitar och slänga ihop på ett annat sätt.

Den mönstrade mappen rensas då och då, och jag slänger då de överblivna spillbitarna i kuvert om ca 95 g (inkl kuvert) och säljer på Tradera. Brukar ge en liten slant trots allt, och det är ju något jag annars hade slängt!

Sen har jag hela bibban med kuvert så här:Inkörda mellan toten och min cardstockförvaring. Lätt att få tag i, och jag har använt MYCKET mer spill (ffa enfärgat) sen jag gjorde så.

Åter till min 6x6-förvaring;

Sorteringen var faktiskt snabbt gjord, det var bara att lägga dem i färghögar. Tog nog max en halvtimme, i vilket fall kortare tid än att göra flikarna :)

Dubbelsidiga har jag sorterat efter den sida jag tror jag kommer använda mest, eller så har de hamnat i "tokmönstrat" om de inte har liknande färgskala på båda sidor och jag inte vet vilken sida jag kommer använda. Är det mer eller mindre enfärgad baksida har jag sorterat på den mönstrade sidans huvudfärg. Något dubbelmönstrat papper har jag haft två bitar av och då kan en ha hamnat i ena sidans färg och den andra på baksidans färg. Det är lite olika och jag har gjort lite på känn. Det är inte en superstrikt sortering, ibland har jag gått på känslan i pappret helt enkelt.. :)

Jag delar inte hela papper i förväg, men när jag skurit i dem till en viss gräns (till kort eller layouter) så delar jag upp dem i 6x6 och spillbitar, det är lite olika när det inträffar. "Storpappersförvaringen" innehåller med andra ord en del spillpapper den med, men jag funderar på att hålla mer strikt på att det ska vara hela papper, eller åtminstone stora bitar, minst 6x12-bitar. Kanske :) Det är ett av de där "djupt-andetag-projekten" som jag inte riktigt kommit igång med än...  men Real Soon Snart ska det bli av, och då blir det nog mer bitar i både plastkuvert och 6x6-lådan :)

Än så länge är jag jättenöjd. Det känns som det kan funka och det jag har åstadkommit i pappersväg som ska in där har jag faktiskt satt under rätt flik direkt än så länge. Annars är det tänkt att det kan hamna längst fram i väntan på insortering, för att inte ha dem flytande. När den högen är större än resten är det väl dags att sätta fart antar jag :)

Stansning pågår...

Jag knogar vidare med förberedelserna inför tändstickask-racet... i kväll (och häromkvällen) var det det fernkvistar som stod på programmet, sådär 100 st åt varje håll = ca 200 st. Stansen är som många vet INTE rolig att stansa många med, den är hård och besvärlig. Men jag har ett litet hjälpmedel......och med den går det som en dans. Ganska hård dans, men bättre än utan :)

De tändsticksaskar jag håller på med nu (de 200...) är den lilla modellen. Jag använder bara Solstickans askar, de är lite dyrare men ack så mycket bättre. De billiga köpta på Jula, Plantagen och allt vad det är ÄR inte lika bra, de är lägre, har sämre tändstickor osv så jag tycker det är värt pengarna att köpa "riktiga" tändstickor. Fast tjejen på GeKås i Ullared såg lite undrande på högen med 200 tändsticksaskar...:) Å andra sidan, sparar jag 3-5 kr per 10-pack så blir det en hel del...

Jag ska också göra stora tändsticksaskar, men de tänkte jag ha stämplade motiv på och därmed blir de lite dyrare eftersom de kräver mer jobb. De små måste gå snabbare eftersom jag inte får så mycket för dem på en julmarknad. Förra året tog jag 20 kr för en liten tändsticksask med två värmeljus (där köper jag Euroshoppers, de är lite lägre men snygga ändå - och billiga :)) i en cellofanpåse med snyggt band runt, och det blir det nog i år också. De stora ska nog packas med ett blockljus med matchande motiv på, och då tror jag att jag kan få lite mer för det. Tror jag, trallala :)

Mot stansen!

Måste snart...

..få pyssla lite - jag är ABSTINENT! Hinner ju aldrig fram till pysselbordet, kvällarna är för korta och jag är för trött, helgerna går för fort och det är för många andra måsten... jag vill pyssla NUUUUUU! :)


Mer blogcandy

Den här gången hos ANNAANNA:


Inte illa va? :) Klicka på bilden så kommer du dit!


Hon har även en annan blogcandy:
Den här gången en dekorerad tekula - supernice till mitt höstte tänkte jag! :) Klicka på bilden så kommer du dit istället!


Paket och kort

Jag är ju med på flera födelsedagsswappar på Scrappiz, och idag var det äntligen dags att öppna paketen!Visst är det massor av härligt godis! Ett kort missade jag att få med, men annars ska det vara allt :) Tusen tack tjejer!

Sen har jag fått kort av två av mina härliga pysselvänner, Ritva och Eva:Och så har jag ätit middag med mamma och pappa, supergod skomakarlåda som mamma gjorde. Och så har jag öppnat andra paket, en ny klockrem, ett matset till läger osv och en ny cykelhjälm... inte illa!


En till blogcandy

Den här gången hos Bitte71, när hon firar ettårsjubileum!Klicka på bilden så kommer du dit!

Blogcandy hos BellaMio

BellaMio firar ettårsjubileum med en blogcandy:Klicka på bilden så kommer du dit!

Kutzing...

Nu är det sista dagarna på utlottningen i Kutzing-bloggen... jag drömmer fortfarande om båderna längst till vänster på bilden. :) Siffrorna hade också varit trevligt, men dubbeltur kan man ju inte hoppas på...:)Klicka på bilden så kommer du dit!

Spillpapper

Eller rättare sagt, 6x6-papper. Det har jag måååånga av, och de har bott rätt bra i en Kassett-låda från Ikea. Men jag får ju rota igenom alla varje gång jag ska ha ett papper och det irriterar mig. Jag ska sortera fullstora 12x12-papper någon gång och funderar på färgsortering, så jag tänkte jag testar med de mindre och ser om det är så jag funkar eller om jag bara tror det.

Så här blev det:Flikarna är utstansade med en QK-die i självhäftande cardstock, en framsida och en baksida. På framsidan satte jag på en extra plutt i "den andra färgen" som finns i, dvs en ljusare eller mörkare variant i vissa fall (tex blå och grön) och en kompletterande färg (tex gul-orange och vitt-svart/grått). Tokmönstrade fick en egen flik, de är så svåra att färgbestämma. Och sen blev det separata flikar för jul, baby, födelsedag och lite sånt, och det är bara de mer "speciella" papprena som hamnar där, tex med text på eller med tryckta bebisar eller något sånt. Julpapper är mer blandat, men det är papper som "känns" jul, för att jag snabbt ska hitta dem när jag ska göra julkort (eller tändsticksaskar för den delen), och då struntar jag i om det verkligen är julgranar eller "bara" julkänsla. Än så länge känns det bra!För övrigt kan man konstatera att tokmönstrat och rosa är överrepresenterat :)

Önskelistan

Jag har fått några nya frågor om min önskelista eftersom jag är med i en (flera...) födelsedagsswapp på Scrappiz, och önskelistan hittar du HÄR. Ska ila och uppdatera den också, så den stämmer :)

Julen är officiellt igång

för nu har jag börjat fixa med tändsticksaskarna!Satt häromdagen och skar till pappersbitarna till inte mindre än 200 tändsticksaskar. Det blir fyra hundra små papperslappar det!Papperslappar till 100 tändsticksaskar...

Nu håller jag på att stansa ut fernkvistar. :)

Tyget jag bara MÅSTE köpa...

Idag var mamma och jag och handlade lite saker, och då sprang jag på den här tygbiten...Jag bara var tvungen att köpa den, eftersom jag var heeelt säker på att jag hade...ett papper som passar PERFEKT! :) Tyg till vänster, papper till höger.

Hur skadad är man då?

Joooooooobbigt...:)

Det är ju jobbigt att börja jobba igen efter semestern...:) Idag, nä INATT, ringde klockan tidigt och det var dags att kliva ur sängen och göra sig i ordning och gå till jobbet. Fyra veckors semester är över och nu är det tillbaka i trallen igen. Hemkommen är jag helt mosig i skallen trots en lugn dag på jobbet, helst av allt hade jag satt mig under ett träd med en kall dricka och struntat i allt. Eller gått och lagt mig en stund... Istället väntar matlagning och lite småplock innan det är dags att gå och lägga sig igen, klockskrället ringer ju lika tidigt i morgon.

Tur jag trivs på jobbet iaf :)

Pssst...

Du har väl sett att vi har en blogg-godis i Kort i Fokus blogg? Ila dit och var med du med, fin fint stämpelpaket från Cards of Maria i potten!

Litet set

I går på Kort i Fokus visar vi ett par set med samma tema som inspiration till bröllop och fester. Tanken är att de skulle vara hyggligt snabba att göra, passa ihop och ändå vara lite arbetade :) Så här blev mitt försök:Siffrorna är embossade med ett enamelpulver, dvs ett pulver som blir lite tjockare och mer flytande-metallaktigt. Siffrorna är från Octoberstamps, en av mina favvisar :) Sen stämplade jag swirlarna med Watermarkdyna, för det ger så snygg ton i ton-effekt. Klart :)

Underbara damer

Okej, jag får väl erkänna att jag ÄR dum i skallen.. men det gjorde bara att det blev ett extra kort med de underbara damerna i sin bil :)Jag GLÖMDE skissen när jag gjorde det första kortet :) Som ni ser gjorde jag båda på samma tema, en höstresa.. så nu hoppas jag att någon eller några ska ge sig ut på en höstresa så jag kan skicka korten... :) Den här gången är motivet färglagt med ProMarkers, något som jag tycker är lite lättare eftersom jag har fler färger...:)

Och du, kom ihåg månadsutmaningen på Kort i Fokus!

Blommor

Idag har vi varit och handlat nya blommor till krukorna på framsidan. Jag framhärdar i mitt rosalilavita tema :)

Höstaster, krysantemum, prydnadskål, nån gigantisk lobeliasak, nån med prickiga blad... blir nog fint när det blir klart!

Nu ska det bara sluta regna så jag pallar gå ut och plantera också...:)

Prickiform

Det händer en del på pysselbordet, och det mesta kan jag inte visa i nuläget. Men ett kort kan jag visa!Jag har fått en stämpel av Prickiform som sponsrar Kort i Fokus månadsutmaning den här månaden.  Jag bara äääälskar de här underbara damerna, som nu kommer i höst- och vinterversion. De andra två i teamet som sponsrades fick andra stämplar och de är bara underbara de med!

Mer sånt där man kan vinna...

Snubblade in en blogg och hittade en massa skoj att läsa, plus lite annat spännande. Tjejen lottar ut de mest hystersikt söta hår-rosetterna (modell amerikanska...:)) och en himla massa limprodukter.. jag tar en chans och hoppas på tur jag!

Var? Här: http://lifeaslou.blogsome.com

Håll tummarna för mig nu :)

Blogcandy hos Inkido

Inkido har en blogcandy i sin blogg för att fira att semestern är slut, klicka HÄR för att komma dit!

RSS 2.0