63581 och scrapkryssning

63581 steg gick jag den här veckan, från fredag morgon till fredag morgon. Det ger ett snitt på lite över 9.000 steg per dag, och det är jag nöjd med. Målet är att jag ska ligga över 70.000 steg per vecka, men ett trilskandes knä och överjävligt stressigt på jobbet satte punkt för det den här veckan.

Och idag sticker jag på Scrapkryssningen.. en hel helg med 119 andra scrappande och kortmakande tjejer, kan det bli bättre???

04:17

..är en dum tid att vakna på. Jaja, jag har fått lite sånt där som måste göras gjort iaf och nu börjar det vara dags att gå och duscha och sånt istället. Får blir en tidig kväll i kväll istället...

Låda för foton

Det pågår en cybercrop på Scrappiz i helgen och jag har inte hunnit delta alls under de första dagarna... så jag tänkte att ETT alster skulle jag väl hinna idag. Började leta bland fotona och fick totalspunk, det ligger projekthögar här och det-foto-vet-jag-vad-jag-ska-ha-till där, och andra projekt ligger i "stora högen"... GAH! Jag hittar inget! Så, det blev en låda!Ovansidan:


Insidan:


Närbild på ovansidans blommor:Band med spets knutet ovanpå, och så en vacker nål med en "diamant" på instucken...


Närbild på sidan:


Blomman med knappen i mitten, den som syns rätt bra här, har jag fått av sötaste BellaMio, fast jag inte vann henens utlottning. Här kom den väl tillpass och jag har planer för de andra blommorna jag fick också!

Jaja, ETT alster blev det iaf, om än inte en layout eller ett kort :)

Koma

Just nu verkar det vara koma här i bloggen :) Jag har inte haft tid att göra något, inspirationen saknas och livet är mest rörigt. Jag har fått reda på att jag ska in i ett projekt på jobbet och en vecka före projektstart vet vi inte vilka vi är (2 av 3 är klara, 2 ytterligare är oklara hur de ska höra till oss...), var vi ska sitta, om vi har prylar (skrivbord till exempel, KAN ju vara bra att ha... liksom datorer om vi nu ska ha datorjournaler... eller?) eller någonting. Hepp liksom :) Som grädde på moset finns ingen finansiering av projektet än, och jag vet inte var jag är anställd eftersom mitt nuvarande vik går ut 28/2. *asgarvar* Livet ÄR underbart! :)

Jaja, i går fick jag iaf röjt på dotterns rum och jag blev SÅ nöjd. Flyttade runt i hennes bokhylla och hade fixat nya plastbackar att sortera alla små mojänger, pryttlar och manicker en femåring anser är nödvändigt att ha. Och det är STORA backar så vi inte behöver idiotsortera när det ska röjas undan på kvällen eller före städning. Överför med andra ord min egen tanke om sortering till hennes rum så får vi se om det funkar bättre än tidigare. Bilder kommer så snart jag kommer ihåg att fota det!

Och som grädde på moset så lyckades jag faktiskt börja på en layout i går kväll, har en som jag ska göra till Scrappiz-bloggen och till den fick jag härliga Marrakech-papper och dekorationer från Ilona på Skaparlusten. När jag skulle hitta foton hittade jag TVÅ omgångar foton så det blir två layouter... och jag har en idé om ett kort OCKSÅ, så man kan väl säga att de sparkade igång min kreativitet lite :) Så ja Marie, du hade rätt - jag äääälskar dem :)

Layout till Skaparlustens utmaning

Skaparlusten hade en utmaning i sin blogg förrförraa veckan att man skulle använda minst fem olika fonter/typsnitt i sin rubrik.. jag fick med  sju st. :-)Påbörjad i lördagsför drygt en vecka sedan (och jisses vad jag svor över blinghjärtat... det var INTE lätt att få det på plats...) och avslutad söndag förmiddag eftersom hjärnan la ner efter en hel dags pyssel med gänget, och jag är rätt nöjd. Den blev lagomt ruskigt girly girly och dessutom var cardstocken close to a perfect match med Y's tights, och DET är inte vanligt när det gäller turkos! Och så har jag fått min lilla tjejs passion för nagellack dokumenterad, risken är väl att hon blir som jag var när jag var runt 30 - ca 25-30 olika färger (och inte bara rosa och rött, nä turskos, ljusgrön, mörkgrön-med-glitter, lila osv) på nagellack och alltid snyggt lackade naglar. Hm. Kanske skulle försöka börja igen, det ÄR ganska läckert :)

Hade gärna hunnit förra veckans utmaning också, men så blev det inte eftersom vi inte var hemma - men det kommer nya utmaningar! :)

Hemma!

Nu är vi hemma från Tyskland igen! Lite shopping blev det, men inte så mycket som vanligt, det fanns inte så mycket jag ville ha... lite kläder till Y, en kofta till mig, ett (svindyrt) paket med ganska stooora halvpärlor... ja, ungefär så. Men vi har haft supertrevligt, och jag har två layouter i skallen - ska bara framkalla foton först :)

Jag har fått en award!

Av sötaste Chruss (som gör de häftigaste, ballaste kort som finns - och dessutom har en ursöt liten vovve!) fick jag den här awarden:Reglerna är sådana:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera 8 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.

Så nu lämnar jag vidare till Eva, Monica, Ingela, Pixelit, Anna B, Nina, Maria och LillaAnna.

Nytt, nytt, nytt...

85 nya roliga auktioner är just nu på väg upp på Tradera...

En liten aptitretare...Välkommen att kika in - det finns mycket mycket mer!

Mer från helgen...

I somras började de äntligen gräva för vår fjärrvärme, drygt ett år försenat. Skulle bli klart under hösten, och tror ni det är klart än? Nä. Jaja, det blir väl klart såsmåningom hoppas jag...

Y blev oerhört fascinerad när de skulle börja gräva i vår trädgård, hon ska ju ha en lila traktor när hon blir stor...Blev så glad när jag hittade det här pappret från Sassafraslass, det passar verkligen bra till..

Resten från helgen får vänta, det är två dubblar och en enkel som ska tävla lite först, sen kommer de här de med!

En läcker blogcandy till!

Den här finns hos Fia:Den innehåller mycket mer än så, men jag valde just den här bilden att visa här. Så skynda, ila och var med du med!

ATC

Jag gjorde några ATCer i går, till en swapp med vilket-land-det-nu-var, och så här blev de:Spillpapper, motiv som jag gjort redan tidigare med Perfect Pearls så de skimrar vackert och nu klippt sönder lite, och så lite Pearl Maker (finns hos Apidae/Sykompaniet - ett perfekt sätt att få precis så stora "halvpärlor" som man vill!) för den där gyllene extra touchen... klart! :)

ATC? Artist Trading Card, ett kort som är 64 x 89 mm (dvs 2,5 x 3,5 tum) som man byter eller ger bort. Perfekt sätt att testa nya tekniker och dessutom ganska kul småpyssel! Förvaras lättast i plastfickor för samlarbilder, typ Pokemonkort, så raida ungarnas avlagda samlarbildsamlingar och sno plastfickorna...:)

Stor och läcker blogcandy!

Mums, vilken blogcandy!Hos Camilla kan man vinna den här blogcandyn... ser väl supermumsig ut!


Äääääälskar pysselträff!

Det är verkligen stormkul när gänget är här och pysslar, och jag fick massor gjort. 6 st ATC, två dubbla layouter (förutom titeln på den ena, för jag har inte rätt alfabete... men det ska jag försöka fixa senare idag, om en av de som har det är hemma och har tid...:) ) och en helt färdig och en nästan färdig enkellayout. Ska försöka fota när ljuset blir bättre... men allt kan inte visas eftersom jag tänkte testa att vara med i ett par tävlingar. Lär väl inte vinna, men chansar man inte lär man inte vinna iaf :)

Lyckades fota det jag gjorde innan i veckan igår iaf, med lite hjälp att hålla en lampa gick det hyggligt om än inte bra... Ni får hålla tillgodo med snedfotografering, lite blänk i fotona och aningen märkliga färger...En lätt orgie i färg... :)


Jag scrappar!

Jadå, nu har jag kommit igång igen! Har gjort klart en påbörjad layout om när vi var i Lodi och gick en stadsvandring, gjorde klart den dubbeln jag började på häromdagen när Y var sjuk och är nästan klar med en till. Hepp liksom. Och i morgon tänker jag bara scrappa, inte göra kort... har ju hur-många-foton-som-helst som ligger...En ganska enkel layout men jag ville att alla de små fotona skulle synas. Jag tog bilden innan jag skrev texten, det var nämligen det jag gjorde i kväll på den :)

Vi följde "de blå pilarna" runt i Lodi en söndagseftermiddag och fick se det mesta av Lodis sevärdheter. Det var en intressant tur med många olika saker att titta på, och jag valde ut en bråkdel av fotona jag tog för att visa på lite av det iaf. Bagrundspappret (det mönstrade) är från BG, sen är det två Prima-blommor med utstansad.. öh.. snöstjärneblommitt, ungefär. Bradsen och halvpärlorna kommer från Apidae/Sykompaniet, meshen klämde jag dit för att "fylla ut" lite, blev rätt nöjd med effekten.

Den jag påbörjade häromdagen får ni vänta på, det är INTE fotoljus nu... så istället fortsätter jag på den jag håller på med! Hoppas hinna klart den också så den kan fotas den med i morgon, så blir det lite nytt godis i bloggen i morgon! Inga löften dock, jag är lite cement denil. :)

Kort i fokus månadsutmaning

Den här månaden sponsras Kort i Fokus av Scrapgalen, och jag var en av dem som hade förmånen att få ett materalpaket. Mitt första kort blev så här:De ursöta kalenderkorten hittar man hos Scrapgalen, fast min stora favorit är nog pappret med de små små bladen på... bara SÅ sött!
Blomma och brad kommer ur eget lager.

På tisdag kommer nästa omgång av inspirationsalster i Kort i Fokus-bloggen, så håll utkik där! Det händer en massa annat trevligt också, både i blogg och i forum - olika typer av utmaningar, inspirationsalster, artiklar...

Handgjorda blommor

Visst är de läckra!I den här bloggen kan du vara med om en utlottning av dem, och jag kan ju säga att jag gärna hade tagit mot paketet.. speciellt den där prickiga ganska långt nere till vänster. Läcker!

Sjukligt fortfarande..

Jodå, lilla skruttan är fortfarande skruttig så det blir inte så mycket gjort. Jag hann NÄSTAn en dubbel-LO medan bolibompawebben underhöll i går, men det är också allt... ska göra det sista, sen kommer den här i bloggen även om jag inte är 100% nöjd. Den blev mest gräll, men det är ju Axels tivoli också :)

Jag har dock hunnit packa Apidae/Sykompaniets kortmakerimånadspaket nästan klart, men mer om det kommer senare. Jag fick lite över av lite av varje, så det kanske kommer en liten utlottning här i bloggen lite senare! *frestar lite*

Sista dagen på Tradera

...ja, för den här omgången alltså! Hjälp mig nu att bli av med allt skrot som ligger här och skräpar, jag vill det ska booooort så jag får plats att pyssla igen... :)

Du kan alltså klicka

HÄR

för att komma till mina auktioner. Den länken funkar alltid, men det är inte alltid det finns auktioner. Omkring varannan vecka lägger jag ut en ny omgång, i runda slängar 60-100 auktioner per gång. Och jag har till minst tre omgångar till...:) Vanligen löper auktionerna från onsdag till onsdag eftersom jag är ledig på torsdagar och kan packa paketen då, men nästa gång blir det nog på tisdag i nästa vecka det kommer nya auktioner.

Jag rensar på så det blir nog mer än de tre omgångarna jag har till hittills, vi ska passa på att göra av med en hel del som bara ligger och som vi inte använder, så det blir mer än bara pysselsaker. Den här gången finns det cykelväskor, en ensidig spork och lite filofaxgrejor med också. Nästa gång vet jag inte vad det blir än, det får ni se! :)

Scoutloppis i Malmö

Det kommer en stoooor scoutloppis i Malmö första helgen i april (be there or be square - jag vågar nästan lova en hel del fynd med tanke på vad jag vet en del av vad de har hämtat in hittills!!!) och jag passar på att rensa lite nu när jag ändå är hemma idag. Skönt att bli av med en massa saker som visserligen funkar men absolut inte används! Pärmar, prydnadssaker, praktiska-saker, allt utom stoppade möbler tar de emot. :) Är det någon i Malmö som vill ha mer info så hojta så förmedlar jag kontakt.

Dessutom har jag bytt tonerkassett i min laserskrivare och hoppsan vilken skillnad det blev.

Åter till rensningen! Nu ska jag packa om en massa gamla saker jag inte kan slänga men som ska få bo i en mindre låda iaf...


VAB...

Så var det dags igen. Feber och lite illamående på morgonen, "bara" feber nu.. stackars lilla Y! Jag tar idag och pappan i morgon, dagis kräver ju en febri fri dag innan de får komma tillbaka. Hoppas det är över till på onsdag!

Märks att Y börjat på dagis, för det är tredje gången i år, fjärde sen hon började på dagis och hade varit mer om inte julen kommit mellan så hon kunde vara sjuk hemma i lugn och ro. Jaja, det går väl över, om inte förr när det är vår ordenligt.

Gääääsp

Så var det morgon igen och vi ska ut och "leka" om några timmar. Geocaching står på schemat och det ska bli skönt att få vara ute (mer eller mindre...) en hel dag! Ska bara försöka få med kameran också...:)

RSS 2.0