Pixiboksförvaring

Jag blev så trött på dotterns alla pixi-böcker (och andra småbökcer i den storleken) som flöt omkring i bokhyllan, trillade åt alla håll och inte fick plats i den lilla korgen vi hade till dem... så jag gjorde en pixibokslåda till henne! Det är ett tag sen men nu har jag äntligen fotat den!



Jag började med att skära till tre kraftiga kartongbitar av sådan där kartong man får med när man beställer papper (om man har tur...), en till botten som var ca 1 cm bredare än en pixibok och två till sidorna, så där lagom höga. Minns inte riktigt vilket mått det blev, men jag provade ut vad som var lagom. Längden på dem gjorde jag ca 29-29,5 cm, dels för att jag skulle ha några millimeter över på en cardstock när jag skulle klä dem och dels för att hylla den står i (Ivar) är 30 cm djup. Sedan måttade jag ut på en cardstock och bigade så bottendelen blev bredden på bottenplattan + 2 x tjockleken på kartongen, så sidobitarna "står" brevid bottenplattan innan cardstocken går upp över dem. Bigade för nedvik i ovankant också när jag ändå höll på. Jag tog en cardstock med ljusare kärna från Coredinations, tycker det blir så snyggt när man sandpapprar den...

Framstyckena är i lite tunnare kartong, mest baserat på att jag inte hade mer av den tjocka vad jag kunde hitta, men det funkade det med :-) Även de kläddes med den mörkare rosa cardstocken. Insidan klädde jag med en ljusare cardstock, samma som jag har på skylten på fronten. utstansade bokstäver med två olika alfabet (ett double do och ett QK), petaloo-blommor och en blingbrad, sen var det klart!

Fler bilder:



Närbild på framsidan. Här syns de sandpapprade kanterna.



Tom låda. Här syns den ljusare insidan bättre.



Insidehörnet. Jag har samma färg på insidan av fram- och bakstyckena som på utsidan eftersom det var den jag hade mest över av :-)

Vi har haft den nu ett tag och det funkar jättebra, hon stoppar till och med tillbaka pixiböckerna i den när hon har läst dem..:)

Tradera igen!

Jag fortsätter rensa ut och i onsdags tickade typ 80 nya fräscha auktioner upp på Tradera. Det är lite av varje men mest pysselprylar. Utstansat, embossingpulver, en himla massa stämplar... massor av kul att fynda. Välkommen dit och kika! Lägg gärna ett bud också förstås...:)

Äääääntligen fredag!

Idag ska jag försöka sluta tidigt på jobbet... Ha, blir väl som vanligt det... :) Sen ska jag iväg och fixa ett par småsaker innan jag hämtar Y och sen är det ta det lugnt som gäller. Jag och Y ska roa oss själva i morgon förmiddag, så det blir väl handla på Maxi och partaja loss på fiskbullar som gäller :) på eftermiddagen får vi besök av et par kompisar som det är alldeles för länge sedan vi träffade så det ska bli kul. Söndag är det dags för geocaching, det har varit lite dåligt med det den senaste tiden men nu så.. vi ska ta lunch med oss (lutar åt soppa i termos och goda mackor, men vi får se) och vara ute flera timmar. Skönt!

Vad hittar du på i helgen då?

Rååååsa bloggcandy!

Alltså, jag brukar inte hoppa på bloggcandys, mest för att jag så sällan kommer ihåg det när jag väl har tid att fixa det... men den här är RÅÅÅÅÅSA, och vad passar väl bättre när man har en liten prinsessa hemma, vars garderob blir ammt mer rååååsa? :)

Här kommer ett smakprov:


Har jag nu gjort rätt ska du bara kunna klicka på bilden och hamna rätt :)


Morr

Hade anmält lilla Y till en dans- och rytmikgrupp för barn, och det lät så bra. Hon sjunger jämt och har små dansuppvisningar osv... Har ju själv jobbat med den typen av anmälningar så jag fiskade ganska odiskret i hurvida den beräknades komma igång eller inte och jo, det räknade de med. Vi pratade om vilka åldrar det var och hon sa det var mest barn födda 04 eftersom 05-orna inte får börja förrän de fyllt 4 år, och det lät ju bra. Det visade sig att "de flesta" = ett (ETT!!!) barn, så gruppen var inställd. Och Y fanns inte ens med som anmäld... Jag är NÅGOT irriterad, den skulle börjat om mindre än en vecka och Y är så förväntansfull.. känns inte alls kul att berätta för henne att det inte blir något. Och inget besked fick vi om det heller eftersom hon inte var anmäld. Undrar om det finns fler? Hon står som preliminäranmäld om det blir en grupp som startar runt v 10 eller så, men det är ju låååååångt tills dess. Har iaf lyckats få tag i en Teaterlek-grupp, om den nu blir av.. det är bara Y och en till anmäld än så länge men å andra sidan är det en månad kvar tills den startar. Men skulle du känna något barn som är 4-5 år och vill gå på en teaterlekgrupp 6 ggr under våren i Malmö så ring ABF! :) Ska se om jag kan lirka med en liten tjej till, men de måste komma hem från sin semester först :)

Tja, dagens utbrott avklarat, nu ska jag jobba vidare.

Lite gammalt igen...

I brist på saker att kunna visa upp har jag rotat lite i arkivet. Idag är det "gamla" kort jag bjuder på så håll till godo!

Det blir helt enkelt två bröllopskort - samma upplägg och bitvis samma dekorationer, och ändå är de olika :)





Kul va? :)


Söt award

Jag brukar vara usel på att skicka vidare awards, och lär väl vara det den här gången också - men jag blev så glad!

Jag fick den här från Maria (Saawan), en tjej vars blogg jag faktiskt följer hyggligt regelbundet (men är lika usel på att kommentera där som överallt annars - shame on me!) och som verkligen gör härligt enkla layouter i min smak... Tack söta du!



Kriterierna för att få denna award är att:Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Man ska också skicka vidare awarden till åtta stycken.

Att skicka vidare är som sagt inte min starka sida, och dessutom är det många som redan har fått den. Jag gör som vanligt och skickar den vidare till alla er där ute, skicka den gärna vidare om ni vill!

Busy saturday

Idag blir en dag fylld av full rulle... efter en ganska hektisk vecka... men det ska väl gå det med!

Kommer ni ihåg shakerkortet med strössel? Idag fyller Thea 6 år och det är kalasdags. Gånger två! Det börjar med barnkalas så då lämnar jag av lilla Y på kalaset (hennes första kalas utan mamma! Hon är supertaggad...:)) och sen åker jag vidare till en av våra leverantörer till webshopen tillsammans med mamma och ska kolla in deras nyheter. När vi är klara där är det tillbaka igen och dags för mer kalas! Det blir inte mycket pysslat idag med andra ord... Jag ska ägna kvällen åt att fixa med bordet med nya saker som ska in i webshopen.. lite är inlagt (du har väl sett att vi har Pearl Maker till oslagbart pris???) och mer är på gång!

Som liten bonus och kompensation för den usla bloggveckan bjuder jag härmed på kortet jag skapade tilljanuari månads utmaning på Kort i Fokus:



Kottarna och texten kommer från Cards of Maria, blommorna och braden har vi i shopen.
Det finns fortfarande tid att göra ett bidrag till månadsutmaningen som sponsras av Scraplyckan. Läs mer om vad utmaningen går ut på, regler osv här!

Du kommer väl ihåg min utlottning här nedan? Gör ett inlägg med en länk i din egen blogg, kommentera inlägget nedan och du är med i utlottningen! Jag har sett att det är någon som har missat att göra kommentaren, även om jag inte minns vem det var...:)

Ha nu en riktigt skön lördag allihopa!

Utlottning

Nu är Apidae/Sykompaniets månadspaket klara för den här månaden och jag fick lite av varje över... så det satte jag ihop till en miniversion av den är månadens paket! Vill du vara med i utlottningen av paketet? Gör då ett inlägg i din egen blogg om utlottningen och länka till min blogg, kom sen tillbaka hit och lämna en kommentar där du anger din egen bloggadress så drar jag en vinnare om en vecka, dvs på söndag 25/1. Eller rättare sagt, du har på dig fram till midnatt den dagen så jag drar vinnaren först då :) Kom ihåg att skriva din mailadress också, den syns inte här i bloggen men underlättar när jag ska ta kontakt med den som vann...:)

Vad paketet innehåller? Mönstrade papper, dekorationer av olika slag... allt på ett tema (romantik den här gången :-)). Det är inte meningen att du ska kunna göra X antal kort av paketet, utan det är mer tänkt som en härlig blandning att plocka av och komplettera med det du har själv för att kunna göra fantastiska kort! Exakt vad som finns i är en överraskning...:)

Tradera...

Det rullar på med mina auktioner på Tradera, du kikar väl och ser om det är något du "behöver"? :-) Jag vill ju bli av med grejorna, så jag får plats i mitt pysselrum...:)

Bubbelfisk från Cards of Maria

I går hade vi pysselträff hemma hos mig - HÄRLIGT! Tyvärr är det ju så att vår vanliga lokat brann ner för några veckor sedan så vi har varit lite husvilla, men eftersom älskade sambon har byggt ett jäääääättebord (typ 255 x 120 cm!) till vår ovanvåning så funkar det att pyssla minst 6 personer där och man har fortfarande gott om plats. I synnerhet om man jämför med amerikansk "standard" på större träffar, vad jag har förstått har man typ 60 x 50 cm på sig, och vi får ju liiiite mer ändå :-) Det funkade finfint och vi hade en toppendag, och jag fick gjort massor. Det mesta går inte att visa än, men det här kortet gjorde jag till Cards of Maria:



Ett bra-å-ha-kort såtillvida att man kan använda det till lite av varje. Genom att sätta en liten * i nederkanten och skriva "översättningen" av Blubb kan man snabbt göra det till ett grattiskort eller ett krya-på-dig-kort, eller ett hej-kort, eller ett länge-sen-vi-sågs-kort, eller... ja vad man vill! :-) Jag har använt den supersöta Bubbelfisken och stämplat honom två gånger på vanlig vit cardstock. Därefter är han färglagd och utklippt tätt inpå konturerna. På mitt mönstrade papper stämplade jag främre delen med "nosen" och alla bubblorna två gånger och sedan monterade jag fisken med hjälp av distanskuddar. Det lilla stämplade som kom med av nosen hjälpte mig att placera fisken rätt på pappret. Även bubblorna har färglagts och sedan fick de en liten dos 3D-lack för att ge rätt bubbeleffekt. Ett litet band, utstansade bokstäver (tack Ingela för lånet av diesen) och sen var kortet klart. :-)

NU ska jag packa vidare på månadens kortmakeripaket hos Apidae/Sykompaniet...

Shakerkort

I måndags var det dags för Kort i Fokus första bloggutmaning för i år. Den här gången är temat shakerkort, och jag gjorde förstås ett sådant!



Plasten i fönstret är kört i embossingfolder med siffror, och det är där 6:an fyllts i...



Här syns det liiiite bättre iaf. Nästa gång ska jag ha tag i tjockare plast, den jag hittade i röran var för tunn.. men det kändes som en fräck idé. Nästa år vill jag ha embossingfoldern med julgranskulor, och den med snöstjärnor också förresten, till julkorten!

Det för för övrigt strössel i den. Passar väl bra till en 6-åring som är söt som socker? :)

Dags för Tradera igen!

Så var jag igång igen - inte mindre än 98 auktioner rullade glatt upp nu under kvällen! Brads, pärlor, stämplar, barnkläder och jag vet inte allt. Kika gärna in där och se om det är något som kan passa!

Sen vet jag att jag varit usel på att uppdatera... en kombination av för mycket på jobbet och sjukt barn har satt käppar i hjulet, men det kommer!


Dags för REA hos Apidae/Sykompaniet!

Nu har vi dragit igång Apidae/Sykompaniets stora rea - vi har rensat och rensat för att göra plats för nytt, och det som ska väck säljer vi nu till toppenpriser! Det rasar in ordrar men vi uppdaterar så snabbt vi kan, så passa på att göra din beställning nu så har du större chans att få det du vill. En hel del reavaror finns i dessutom bara i ett mycket begränsat antal så det gäller att inte tänka för länge - då kan man missa chansen.

Vi har också en massa härliga nyheter - riktigt läckra band, en supersöt liten sax (som dessutom är BRA! :)), snygga kuvert och passepartoutkort, nya storlekar på cellofanpåsar... och mer är på gång! Vi har en hylla med nyheter som skall ut i butiken och dessutom kommer flera av våra stora leverantörer med ett större nyhetsutskick inom ett par veckor och där brukar finnas mycket matnyttigt. Kolla NYHETER då och då så ser du allt det nya som kommer. Kom ihåg - du kan påverka vilka varor som finns i butiken. Är det något just du saknar - maila oss så ser vi vad vi kan göra.

Det finns fortfarande vinnare i julkalendern som inte hört av sig om sina vinster. Vi har ingen möjlighet att se vem som fått vilket nummer så vi kan tyvärr inte hjälpa dig med det. Vi måste ha ditt meddelande senast den 18 januari, sedan är det tyvärr för sent.

Välkommen in i webbutiken önskar Annica och Elsebeth

På jobbet

Så var man tillbaka på jobbet igen. Jag har bytt rum och det känns lite konstigt, satt på den andra platsen i 1 år och 3 månader... nu ska jag sitta här i 2 månader och sen vet jag inte var jag ska sitta. Känns inte lönt att "boa in sig" alltför mycket, men jag kan inte jobba om jag inte har "min ordning" (=mitt kaos :)) omkring mig... Gah, moment 22...

Om någon timme slutar jag för dagen, och sen bär av det av mot Viken. Vi är inne på slutspurten av förberedelserna inför rean vi ska ha i webbutiken så det finns lite att göra. Jag har bakluckan full med fyndpåsar jag ahr grejat med de senaste dagarna och förhoppningsvis ska vi bli av med en hel del av det under rean - de behöver nya hem! :)

Just nu längtar jag mest efter att få pyssla i lugn och ro. Hade ju tänkt hinna en hel del under julledigheten, men det gick åt pipsvängen... är framför allt scrapnödig, men skulle behöva göra några kort också. Jag väntar på ett par DT-paket så det ska bli kul att sätta tänderna i dem. Måste bara röja fram delar av mitt pysselrum först, det är liiite mycket saker överallt fortfarande. Traderandet tar lite plats och sen är det en massa sk*t som står på golvet och tar upp plats, men när jag blir av med Traderasakerna så får jag plats att sätta upp en del av de sakerna på ovanskåpen så blir det nog så bra så.

Åter till jobbet!

Layout i Scrappizbloggen

I går visades en av mina layouter i Scrappizbloggen. Jag hade snappat upp att de skulle göra layouter med det vackra bladet på kesolocken, och då gjorde jag den här:



Pappret vet jag inte var det kommer från, bladrankan är kesolocket som fått lite akrylfärg på baksidan, samma färg som på bokstäverna och runt fotot. Blommorna är de vi säljer i webshopen, charmen och sammetsrubonsen på bokstäverna hittade jag i lådorna. En ganska snabb layout när jag väl visste hur den skulle se ut, pappret och fotot valde jag för länge sedan men sen kom den inte längre :)

GOTT NYTT ÅR!



Gott nytt år önskar vi er alla!


RSS 2.0