Ny önskelista...

Jag är ju med i födelsedagsswappar igen... så här kommer önskelistan, trots att jag inte fyller förrän i augusti :)

* Trim w/Flair- självhäftande pappersspets från Flair Designs
* Stämplar med frukter och bär, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Stämplar med lite tuffare motiv och lite manligare motiv, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Textstämplar från Forma Hantverk - de som är lite snirkliga och har använts i juni månads utmaning på Kort i Fokus 2008, dvs Tack, Lycka till och Grattis, jag kan även tänka mig Till brudparet.
* Snygga textstämplar av olika slag - både enstaka ord och snitsiga meningar. Det är alltså inte bara Formas som "duger" men just de har jag OCKSÅ förälskat mig i, liknande stil eller helt annorlunda går också bra...:)
* Blå distressdyna - minns inte riktigt vilken det är men den ska vara BLÅ, inte blågrå
* Bokstavsstickers av olika slag, helst inte för stora bokstäver (max 3-4 cm, de ska passa på kort och 8x8-layouter) och gärna två likadana ark eftersom jag vill våga använda dem plus att de räcker bättre när man ska skriva titlar då. Gärna glittrigt... :)
* Thickers av alla slag
* Swirlar - rubons och stämplar
* Blingbårder och blingswirlar av alla de slag och färger
* Scallop-blad till Cutterpede
* QK-die med pepparkaksgris, om någon nu skulle ha råkat tröttna på sin.. även andra användbara juldies, som klockan, funkar bra - ska ha dem ffa till tändsticksaskar. Har julkrans, snöstjärna (den femuddiga qk 0214), adventsljusstake, järneksblad, miniljus, tändsticka och ljusstake från QK, stor snöstjärna m embossingfolder och flera små snöstjärnor från CB. Har en Double Do XL så den tar alla märken på dies om någon har något annat användbart över...:)

Senast uppdaterad 090331

Sommartider hej hej, sommartider...

Ja, nu är det sommartid i alla fall - du har väl kommit ihåg att ställa om klockan??? Nu väntar vi baa på sommaren också... fast här är det i alla fall vår, vi planterade penseér i går och håller på att röja och flytta runt inne idag. Y har en kompis på besök så jag kan till och med sortera utan "hjälp".. :) Första tvätten hänger ute på tork och jag ska väl hinna få ut en till innan det är dags att fara en sväng på Ikea. Röjningen resluterade i behov av lite nya hyllor... kan låta lite märkligt, men det beror på att vi ska ersätta en stor, ful och klumpig hylla med två smalare och bygga om lite i konceptet. Traven med lådor som stod i vardagsrummet här uppe i väntan på att de ska dra om våra rör fick flytta ner i källaren igen, vi är LESS på dem nu så vi får bära upp igen när de får tummen loss och kommer.

Nu ska jag fixa lite lunch, det får bli färsk pasta i ostsås.. mums!

Säljes

Dags att rensa igen! Den här gången hinner och orkar jag inte knappa in det på Tradera så vi kör här i bloggen (och på ett par forum). Frakt tillkommer, först till kvar gäller - och eftersom jag har samma saker till salu på flera ställen går jag på tidsstämpeln om flera skulle vilja ha samma sak.

Vi börjar med album och tillbehör:12 x 12-album, fortfarande inplastat - 50 kr - tingadPage protectors 12 x 12, innehåller även 10 spine spacers occh 3 förlängningsskruvar för postbound-album. 40 kr (har 2 paket)8 x 8-album i underbar ljusblåturkos färg, helt slät utsida. Innehåller 10 plastfickor. Ny och oanvänd, men inte längre inplastad. 50 krMinialbum med semestertexter på utsidan. Tomma vita sidor på insidan (oöppnad så jag vet inte hur många), blått band på utsidan. 10 kr

Och så kortgrejor:Kortbas till clearcards (dvs helt transparenta ark som är ca 28 x 14 cm), 12 st    30 kr - tingadCardjackets, dvs cellofanomslag som sitter på utsidan av kortet, perfekt för den som dekorerar insidan men ändå vill skydda utsidanpå korten tex om de ska säljas eller när de levereras. Känns hur lyxigt som helst.. haken är att jag aldrig dekorerar insidan så högen blev mest liggande, och därmed säljer jag ca 75 st för 100 kr

Och sen lite annat blandat gott:Ett riktigt tjockt akvarellpapper, tror det var 300 grams papper. 6 st A5-ark 10 krLiten skärmatta från Fiskars, ca 15 x 15 cm. Perfekt att ha med sig på träffar! 10 kr - tingadMininålar, ca 16 mm långa. Jag har 3 påsar silvriga och 2 påsar guldiga och vill ha 5 kr/påsenPaletter. Använda men i helt OK skick. Perfekt för akrylfärger och distresser.. jag hade den stora till distresser när jag trodde jag skulle måla med dem, men eftersom det inte funkade har jag ingen användning för dem, har en palett till akrylfärgen och det får räcka... den lilla är lite mer fläckad så den vill jag ha 5 kr för, den stora vill jag ha 10 kr för. (stor palett tingad)Paljetter på rulle - de sitter ihop i ett långt bland. Snyggt! Finns i silver resp mörkblått. 5 kr/rulle. - tingadeGlaspärlor, bruna löv och cremevita "pony pärlor". Löven är ca 14 mm långa. 5 krPuffiga hjärtformer som kläs med tyg - riktigt läcker dekoration på både kort och layouter! Hjärtana är ca 6 cm höga. 20 krUrsöta fårklämmor (de går alltså att klämma fast på saker, som klämgem ungefär) 5 kr - tingadeYo yo-maker - dvs man gör någon slags tygblommor/rundlar. Blir jättefina dekorationer med tex en blingsten eller en tygblomma i mitten. 30 kr tingad

Lämna en kommentar om det är något du är intresserad av!

Dagisbilder

Dags att ta något annat än kort iaf i ett inlägg. Det FINNS fler kort, men jag pausar lite... :-)

Har ett par års dagisbilder kvar att göra något av men den här gjorde jag av 2,5-årsbilden:Det kändes viktigt att dokumentera när språket exploderade för Y, det var så många ord och så söta uttal.. En ganska enkel dubbellayout, men med fokus på det jag ville ha fram.

Och det var dagens skörd. I eftermiddag ska jag kanske, kanske på symässan, får se. Och på söndag ska jag kanske, kanske på mässa i Helsingborg, vi får se. Däremot vet jag att vi ska försöka få tummarna loss och plantera lite vårblommor i krukorna på framsidan på lördag. Om det inte snöar igen...

Skiss från Stampavie - utmaning 36

Hittade en sån fin skiss hos Stampavie, så det blev raskt några kort gjorda..En söt Penny Black-kotte med famnen full av rosor..Och en liten Magnoliatjej med en ros.

Båda är lite fritt tolkade, det bara blev så :) Jag gjorde faktiskt ett som var mer likt skissen men det behövde jag till en utmaning på Kort i Fokus..:)

Å ett kort till

Det här kortet gjorde jag av spillbitar när jag kom hem i lördags.. jag behövde en remsa till ett kort och rev loss det från en bit 6x6-papper jag hade. Det var snyggt grönmönstrat på den sidan jag behövde men när jag la det ifrån mig lyckades jag vända på det och vips var där en vacker fågel på baksidan. Och som tur var så rev jag inte bort "fel" bit!Ett band, en rubon och en stämplad hälsning - och jag är SÅ nöjd!

Månadsutmaning på Kort i Fokus

Du har väl sett månadsutmaningen i Kort i Fokus blogg?

Skissen ser ut så här:och den har jag ritat. Cards of Maria sponsrar med en vinst, så passa på att tävla - det är ungefär en vecka kvar på utmaningen nu! Bilden på ditt kort laddar du sen upp i Kort i Fokus galleri, och vi vill se måååånga fina bidrag!

Mer från i lördags

Här lekte jag lite med samma papper och två liknande motiv... Jag hade två 6x6-bitar mönstrat papper (från vårt senaste kortmakeripaket hos Apidae/Sykompaniet), ett lite tunnare (det ljusare) och ett lite tjockare där delar av mönstret var lite upphöjt. Två ark med matchande cardstock lyckades jag också hitta och sen kombinerade jag vilt. :) Motiven kommer från Wiff of Joy och är färglagda med MCP-teknik. Notera den lilla metallgrunkan i mitten på blomman på det översta kortet, i vår pysselgrupp numera kallade fillijonker (filigraner tror jag de heter...:)), och de är bara så läckra att ha i blommor. Finns i flera varianter hos Apidae/Sykompaniet! Halvpärlorna är Pearl maker, världen smartaste halvpärlor på flaska - finns även de i webbutiken. Förstås. :)

Det var riktigt kul att sitta och jobba med kortet parallellt, de blev lika men ändå så olika.. och så var det ett smart sätt att använda upp hela pappersbitarna :)

Kort från igår...

Så, här kommer några av korten jag gjort!Ett grattiskort med lånad stämpel. Det syns inte så bra på bilden men det gula bandet på hatten och flätorna har prickar precis som bandet bakom henne...:)Å så ett lite halvknasigt påskkort. Jag gör inte så många påskkort eftersom jag knappt skickar några, men den här stämpeln är bara så söt :)

Och medan jag satt och pysslade och fotade och grejade gjorde unga fröken lite kort också. Hon har en trave med motiv (dvs mina felstämplade och/eller överblivna...) som hon kan färglägga osv och göra kort av som hon vill, och hon tycker det är jättekul. Hon har en låda med saker (papper, dekorationer osv) som hon får använda precis som hon vill, jag har INGA åsikter om hur det "ska" vara - jag tror på fri kreativitet. Tids nog börjar hon matcha och våndas precis som vi andra, men än så länge är det äkta skaparglädje!

Först gjorde hon två kort, och hon har själv gjort ALLT (utom kortstommarna, de har hon färdiga i sin låda), inklusive skära papper osv. Tack coh lov för Fiskars skärmaskin (finns hos Apidae/Sykompaniet), den kan jag utan minsta rädsla låta henne hantera, den är svår att göra sig illa på...:-)Sen ville hon göra ett grattiskort, men hade inga lämpliga motiv. Mamman höll precis på att knyta rosetter och montera saker på ett kort så hon hade inte tid att stämpla upp nytt, så då tar kreativa fröken hand om det och ritar själv sitt motiv, färglägger det och dekorerar med glitterlim. Jag vet inte riktigt vad lucian har med födelsedag att göra (kanske inte en lucia utan en flicka med tårta på huvudet, vad vet jag?) men det spelar ingen roll - det är SÅ fint ändå! *stolt mamma*Tjopp. Det var dagens skörd. Det kommer fler kort, har fotat fler men portionerar ut dem lite... känns som kort-lusten kommit tillbaka igen så det blir nog fler. Har idéer som ligger och bubblar i skallen... enda problemet är att få tid att få det ur skallen också :)

Utmanad igen...

Så var det dags för en ny utmaning, och den här är lite kul...:)

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Annica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Alls
3. Flicknamn: Amanda
4. Pojknamn: Andreas
5. Yrke: Arbetsterapeut
6. Färg: Ananasgul ( :-) )
7. Klädesplagg: Anorak
8. Mat: Aladåb
9. Sak i badrummet: Astmaspray
10. Plats/stad: Arboga
11. En orsak att vara sen: Avstånd
12. Något man skriker: Attack!
13. Film: Air Force One
14. Något man dricker: Apelsinläsk
15. Band: Abba
16. Djur: Antilop
17. Gatunamn: Annetorpsvägen
18. Bil: Audi
19. Sång: Alla fåglar kommit re'n

Och jag utmanar:
Eva
Ingela
Pixelit
BellaMio
Anki

Ska bli kul att se era svar!

8 kort...

...har jag gjort idag! Så produktiv har jag varit, och det är alltid lika kul på våra pysselträffar. Idag var vi tyvärr inte full styrka, men vi som var där hade iaf många goa skratt. Som vanligt :-)

Korten ligger och väntar på dagsljus och ska fotas i morgon hade jag tänkt. Några är jag riktigt, riktigt nöjd med, några måste vänta med att visas för de är till annat och somt blev sådär. Men det blev iaf, och det var huvudsaken.

Kalasfunderingar

I morgon ska lilla dotern på kalas. Jag tycker det är så svårt - vad är lämpliga presenter, hur mycket "får" de kosta och vad "ska" de kosta??? Vad är egentligen rimligt? Jag vill ju inte lägga förmögenheter på presenter till kalas och vara den som skickar med barnet "för dyra" presenter, men vill samtidigt inte att dotern ska utmärka sig som "hon som har snåla föräldrar och ger dåliga presenter på kalasen"... Vi är ju nya i kalasbranchen, det är hennes första "riktiga" kalas på egen hand (innan har det varit mina kompisars barn osv och då är det lättare, för vi pratar ju om vad ungarna behöver och vill ha så att säga...) och jag vet inte om jag handlat rätt saker och till rätt pris. Har försökt kolla upp det lite, såg ju vad dotran fick på sitt kalas, men vet inte om det är normen...  GAH!

Vad säger ni? Om man ska på kalas hos dagiskompisar, hur mycket är lagom att lägga på en present? Hur är det där ni bor? Finns det någon (outtalad?) norm att rätta sig efter hos er?

Scrappar som en galning

Och förstås kan jag inte visa det än... :-)

SÅ under tiden får ni hålla tillgodo med det här:Ett lyckligt, lerigt barn för snart 2 år sedan :) Hon blir lika lerig fortfarande...

Nollat min ticker...

Nu börjar jag om. Det blev inga 100 layouter och kort innan jag handlade annat än cardstock och fästprodukter, så nu får jag skämmas och nolla den. Jag har försökt lura mig själv, men si det går inte. In i skamvrån med mig bara. Jag börjar räkna igen på måndag om ett par veckor, vågar inte ha inköpsstopp när jag ska på mässa på söndag 29/3 (Helsingborg).. men det blir nog inte mycket handlat, för det finns faktiskt inte så mycket jag VILL HA! Funderar fortfarande på om jag ska vara med på träffen, får fundera några dagar till och sen får jag väl bestämma mig. Jaja, sånt är det. :)

Skissutmaning i Scrappiz-bloggen

Jag tillhör ju en av skisstolkarna (och skissritarna också för den delen, men det hör inte hit :)) på Scrappiz och till i fredags fick vi en underbar skiss att tolka, plus material från Skaparlusten. En layout skulle man göra och med de läckra papprena blev det snabbt TVÅ  layouter :)

Först ut är den jag gjorde till bloggen:Sen tippade jag skissen ett kvarts varv och gjorde den här:Och då gick det åt en massa brads - gillar effekten av det! Och, low and behold, JAG är med på bild! :)

Tack Skaparlusten för det underbara paketet med Marrakech-papper och matchande dekorationer - det var verkligen jättekul att jobba med det!

Ljus och tändsticksask

Vi var bortbjudna i lördags och jag gjorde en liten present till värdinnan:Vår värdinna älskar allt vad vilda djur heter, och hon blev mycket nöjd med uppsättningen hon fick :)

Pysselröra...

För någon vecka sedan fick jag slutligen totalspunk - det var så rörigt i mitt pysselrum så jag kunde inte göra något. Varje gång jag skulle ha tag i något fick jag flytta på något annat, det stod prylar på golvet staplat i högar, saker över hela bordet och ingen ordning på någonting.Rörig arbetsyta...Fullproppad diskbänk. Hur ska man då kunna tvätta av saker??? Notera högarna av saker framför diskbänken. De står där för det står saker ivägen när jag ska öppna skåpen och sätta in dem... GAH!Extraarbetsplatsen, den jag står vid, var dels överfull och dels blockerad.

Sagt och gjort, allt som stod ivägen åkte ut och sen var det dags att börja sortera in. Och då tackade jag min lyckliga stjärna för att jag la tiden på att hitta ett vettigt system när jag körde Operation OmOrganisation för snart ett år sen (du kan läsa mer om det i arkivet för maj 2008, eller här och här, dvs de två inläggen från när det var klart). Det gick förvånansvärt smidigt, trots att det tillkommit en del saker. Det mesta hade redan platser och skulle bara sorteras in rätt. Hepp liksom :)

Och då blev det så här:Renare bordsyta med ny plats för DD XL på Moppe i fönstret. Åtkomligt men ur vägen...TEVA-lådan är för småsaker som ska på auktion, så den får stå där en stund till. I övrigt kommer man åt diskbänken igen...Ett GOLV!Nu kan jag stå och jobba igen! Stapeln med vita lådor är min bandförvaring, det är samma sort som jag har til smådekorationer. Inte optimalt att ha den på golvet, men det funkar medan jag funderar på hur jag ska göra med kontorshyllan...  Orange korgen är transportkorg till mamma och pappa, den är attans behändig att ha stående så kan jag bara stoppa ner saker allt eftersom. Himla snajdigt! :)

Nu är det VÅÅÅÅR!I går hängde vi första tvätten ute.. den hann inte torka helt klart, det var lite väl kallt, men det dofta ljuuuuvligt även om det sista fick torka i källaren som vanligt.

Passade på att fota lite vårblommor:Ljungfrun i det gröna. Tycker de är så vackra med sina smäckra stjälkar mitt i gräsmattan... de är verkligen skira och spröda på ett helt annat sätt än den mer robusta krokusen.Vintergäck och fler jungfrur...En annan sorts vårtecken... de överblivna morötterna från vinterns snögubbar...:)


Same same but different

Och eftersom jag FORTFARANDE inte fotat lådan och minibyrån från scrapkryssningen bjuder jag istället på några bröllopskort jag gjorde i höstas. Den minnesgode läsaren minns några av dem jag visade då, men de blev så poppis så jag fick göra fler. Stämpeln är densamma, upplägget likaså - men ändå är de olika!

Först några med ett band på vänstersidan:En annan variant på dekorationerna, bandet trillade ner och blev vågrätt...och sen glider det över i en dekoration vid knuten :)Tjapp, det var dagens visning det!

Minialbum

Inte har jag lyckats fota något än nej, men det kommer. Nog. :-) Real Soon Snart, som Simon Sendmailhackaren hade sagt...

Under tiden tänkte jag passa på att visa ett minialbum jag gjorde strax före jul och gav till mina svärföräldrar. Bilderna är från i somras när vi träffade sambons bror med familj i ett par omgångar. Jag visar bara några uppslag här, det finns fler...:)

Framsidan:


Bokstäverna är 3D-lackade och sen är det ett filtband jag har chalkat och dekorerat med brads från Apidae/Sykompaniet. Minialbumet sattes ihop med BIAn, och så lite bandstumpar som dekoration. Har du ont om band så kika in till Apidae/Sykompaniet!

Baksidan:


Några uppslag:
Jag har hållit designen ganska ren, papprena kommer från ett kit med matchande papper och det var några få sorters dekorationer med som jag använde, tex chipboardfigurer. Sen la jag till lite band, några blommor osv för att fylla ut och sen var det klart. Men det tog några timmar ändå :)

Traderapåminnelse

I kväll går mina hysteriskt billiga auktioner ut - sakerna ska bara bort, bort BORT! 55 auktioner som startade på en krona, och även om några gått upp lite från en krona så är de fortfarande otroligt billiga, prylarna jag säljer... så hjälp mig att få väck allt på:  http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

I kväll vill jag inte behöva lägga tillbaka någon av påsarna i säljes-lådan... *håller tummarna*

Tack för hjälpen :-)

I väntan på...

...att jag ska få tummen loss och lyckas fota de sista sakerna från Scrapkryssningen så visar jag lite annat istället!Ett snabbt grattiskort jag gjorde när jag satt tentavakt en gång... färglagt med mina dåvarande favvisar, akvarellpennorna.Ett kort jag är ruskgit nöjd med! Löven är stämplade och sen färglagda med akvarellpennor. Sist la jag på 3D-lack och fick dem att flyta precis lagom mycket i färgerna för att de ska se otroligt levande ut. *nöjd* Har för mig jag gjorde kortet till en cybercrop eller någon speciell utmaning eller något sånt...Det här är iaf ett crop-alster, därom lämnar mitt minne inget tvivel :) En skiss som jag vred och vände på, och ut trillade det här tror jag. Tycker fortfarande det är ganska läckert!

Usch, nu blev jag sugen på att göra kort igen.. måste nog ta tag i att städa klart så jag får pyyyyyssla! :) Ska göra några namnskyltar till whiteboardtavlan på jobbet också tänkte jag mig, blir lite piffigare så :)

Men hallå???

Det ska väl inte var vitt ute NU?

JAG VILL HA VÅÅÅÅÅR! Vintergäckoch snödropparblommar, jag vill inte ha mer kyla, is och frost...

Jaja, jag går väl ut och skrapar bilen då... *muttrar*

Tävlingar på Scrapkryssningen

Nu mår jag lite bättre, och håller på att städa mitt pysselrum. Eller städa och städa, just nu kånkar jag ut allt jag staplat på bänkar och golv så jag KAN städa :) Ska ta ett röj i "packgarderoben", dvs där jag har alla bubbelplastpåsar, kvuert och annat till Traderandet.

På kvällarna på scrapkryssningen hade vi crop, och naturligtvis fanns det utmaningar/tävlingar att ta tag i.

Först gjorde jag den här:Rosa, band och bling - glamouröst skulle det vara. Och jag bara älskar det här fotot på Y's nacke, min egen lilla prinsessnacke. :)

Och sen tror jag det var en skiss, eller hur det nu var... *förvirrad*Jaja, en nyårslayout blev det iaf. Är inte helt nöjd med den, men det får duga.

Och så var det helt säkert en skiss, och man skulle ha tre foton. Hade bara ett tillfälle det fanns tre foton från med mig så det fick bli det:Morfar fick kulbanana så får alla leka. Inte för att det är något problem, men ändå :) Hade rätt kul med blingstenarna, även om det var pilligt att få dem på plats.

Inget idag...

Orkar inte visa upp något mer idag, är helt utmattad. Magen totalknasar och jag mår illa. Så nu går och jag lägger mig istället...

Ännu mer från Scrapkryssningen

Den här layouten kommer också från en kurs. Man skulle ha en massa cirklar och så molnet ovanpå dem, men det funkar inte på 8x8, så jag gjorde färre och mindre cirklar och flyttade molnet (som egetnligen är en trädkrona - passande va! :)) till ovankanten och har titeln i den istället för journalingen.Älskar det där fotot, som kom till av en slump. Testade att göra en ram på den innan jag framkallde, men visste inte vad jag skulle ha det till egentligen, tycker bara det är så fint.. så det blev rätt bra så här!

Mer från Scrapkryssningen

På Jennys kurs gjorde jag den här:Tar man bort den stora bilden så hittar man det här bakom:Egentligen var den tänkt att ha en massa text bakom, tex om varför man scrappar, men jag gjorde ju (som vanligt...) som jag ville. :) Sen gillar jag egentligen inte sådana här "interaktiva" layouter, jo förresten det gör jag, men de är så BÖKIGA... man måste ju pilla upp dem för att kunna se det som är bakom eftersom de ligger i plastfickor. Men en fick gå bra, annars brukar jag försöka undvika det.

Nytt på Tradera igen!

Nu har jag slängt upp 55 auktioner med utrop 1 kr på Tradera. Massor av dekorationer blev det... så bara buda på så jag blir av med det!!!

Auktionerna hittar du

HÄR

Välkommen!

Från scrapkryssningen

Så ska jag försöka visa lite av alstrena från Scrapkryssningen...

Först ut blir en layout som jag gjorde på Linas kurs. Jag lyckades montera allt snett så jag fick skära till den så den blev lite mindre och montera på en lagom stor bit cardstock istället. Fortfarande lite sned, men inte lika hemskt sned. :) Och tur jag hade rätt färg med mig... den blev nästan bättre så till och med!Av resterna gjorde jag ett kort:Roligast var nog att spraya med distress + vatten, blommorna däremot var inte riktigt min grej så den kommer jag nog inte återkomma till...


RSS 2.0