Småpyssel

I eftermiddags och kväll hade jag trevligt sällskap av en f.d. kollega. Hon blev kär i mina ProMarkers när vi hade julkortspyssel så hon kom över och lånade dem, och jag satt och småpysslade några enkla julkort. Båda tjejorna här hemma satt och pärlade, så det var riktigt RIKTIGT mysigt!

Ska försöka hinna fota korten så snart jag är hemma i dagsljus. Jag har lite annat på lut som ska ut här i bloggen också, men det får vänta lite, det blir så trist om allt kommer på en gång och sen ingenting :)


Julkort del 2

Å några till julkort:Det blev inga kort gjorda alls i går, tyvärr. Däremot fick lillfian våningssängen på plats, så hon var nöjd. Nu ska jag fortsätta städa undan det jag skulle gjort i går eftermiddag när våningssängen istället hamnade på to-do-listan...:)

Julkort del 1

Jaja, det blev några i år ändå... fast det blir nog inte så många. Är fortfarande "mätt" från förra året :)Mycket enkelt och lite blingigt. Punchinella är banne mig bland det värsta man kan försöka fota i lampljus... GAH! Jaja, ni får en idé om hur det ser ut iaf...Söt snögubbe som jag inte vet vart han kommer från..

Det var dagens uppvisningsskörd. Delar upp dem lite för det ska hända något här också :) Idag ska jag montera hylla och städa min "Traderagarderob", plus lite annat sånt jox, så jag får se om det blir några kort gjorda...


Tändsticksaskar

Jag gjorde ett gäng stora tändsticksaskar som jag packade i cellofanpåsar. Här kommer några av dem!
Jag gjorde också ljus med stämpelmotiv, men de glömde jag fota :)

Cellofankanistrarna är 10 cm breda och perfekta i storlek till tändsticksaskarna, funkade lika bra till blockljusen. Alla fick likadana tag toppers, de är verkligen superenkla att göra och mycket effektfulla. Cellofankanistrarna kan du köpa hos Apidae/Sykompaniet!


Fler godispåsar med tagtoppers

Jag har gjort några godispåsar till Cards of Maria som DT-alster också.

 På den här toppern har jag låtit pappret vara i fokus eftersom jag tyckte det var så vackert. Jag behövde göra ganska många till en julmarknad, och då var det också behändigare om de hölls ganska enkla. Med en vacker dekoration i form av en metallblomma och en till pappret matchande halvpärla så behövs inte så mycket mer!

 


(Papper ur Apidae/Sykompaniets kortmakeripaket)

 

Jag har även gjort några godispåsar med minimashmallows - snögubbebajs! :)

 

 

Här har jag använt de underbara papprena från Maja Design till mönsterpapper. Stämplarna kommer från Cards of Marias gamla kollektion, jag har ju ett litet lager :)

 


 

Versen är på engelska, men den har gett många fniss. :-)

 

Jag passade på att göra en svensk version också, även om den inte blev lika rolig. Men snögubbebajs låter inte lika kul som snowman poop...

 

 

Här blev det istället att snögubbarna faller från himlen omonterade - sött men inte lika retsamt.

 

Här ser man hur jag har häftat fast toppern i påsen:

 


 

Själva topperdelen är består av en dubbelvikt bit cardstock, till min 10 cm breda påse skar jag en bit som var 4 x 4 tum (dvs ett ark cardstock räcker till 9 toppers). Denna viks dubbelt och framsidan  dekoreras med en bit mönstrat papper från Maja Design, skuren 3/4 inch mindre än toppern i storlek, dvs 1 1/4 x 3 1/4 inch. Eftersom alla papper baseras på inch och min skärmaskin har inchmarkeringar var det lättare att ta måtten på det sättet - dessutom blir då toppern någon millimeter bredare än själva kanistern och det gör det lättare att få det snyggt.


 

Här ser man tydligare hur toppern är vikt runt påsen.

 

Det är både enkelt och roligt att göra egna toppers - och snabbt går det också när man väl får kläm på det.  Hoppas du kan finna det inspirerande!

Adventskalendersortering

Så här såg det ut när jag sorterade kalendrar :)Nu är de ivägskickade och har börjat komma fram... hoppas ni får kul tjejer, det kommer iaf jag ha!

Tickers

Nu är jag på gång igen... *pekar uppåt* Nya tickers igång, eller ja - den ena är gammal och den andra är ny. Tyvärr kan man inte ha mer än en av varje sort igång så jag bestämde mig för att bortse från att det står "paid" och "still due" på den, det betyder "done" och "created" :) Jag delade upp dem så jag har en för kort och en för layouter, så får vi se vad det blir av det innan jag får köpa något nytt... fast det bryter jag mot om jag vill och kan motivera det för mig själv :)

Mer godispåsar...

Jag gjorde som sagt var en trave, så här kommer några till:Med lakritskonfekt...Toppern är dubbelvikt runt ovankanten på påsen och fasthäftad.Små fyrkantiga blingstenar från Apidae/Sykompaniet.Med kolor!Ljuvligt snögubbeband från Apidae/Sykompaniet, gör det o-er-hört snabbt att fixa till en påse! :)Textilord - också ett snabbt sätt att bli klar... finns hos Apidae/Sykompaniet.Några små blingstenar kan räcka - här i storleksordning och olika färger.En liten bling i mitten på en snöstjärna.Och bling som bär på grankvistar... klockorna kommer från ett paket med jul die-cuts hos Apidae/Sykompaniet.

Det är vrålkul att göra godispåsar! :)

Städning pågår...

När jag hade grejat klart inför Fingrar kan såg det ut så här:Fotot taget från ingångsdörren. Diskbänk och arbetsbänk belamrade.Fotot taget vid arbetsbänken, mot ingångsdörren. Småbyråarna för band (ja, en del av lådorna är fulla... den rosa och den svart/vita tex... *rodnar*) står fortfarande kvar på golvet, och när de här bilderna togs hade jag precis lyckats få undan högen med prylar som stod brevid den. Och framför den. Och hela vägen bort till lådhurtsen... bilderna är alltså inte tagna när det såg ut som värst, det glömde jag :)Arbetsbordsröran. Ser inte så farligt ut men det beror mest på att jag burit det mesta därifrån, det var inte där jag satt :)Datorplatsen, mitt emot arbetsbänken... Y's plats belamrad med allt möjligt.Här satt jag och jobbade... betänk att ALLT som jag tillverkat redan är bortflyttat och en del skräp slängt när jag tog bilderna - det HAR sett värre ut! Soffbordet som skymtar till höger, det med röd duk, är också fullt...Jag belamrade en bänk till... där hamnade spillpapper, laminator och stansmojjar. Bland annat...


Och sen började jag städa på allvar. Höll på i en vecka ungefär, och drygt halvvägs såg det ut så här:Ny skrivare på plats, den fick flytta i sidled. Minibyråarna för band fick flytta upp i hyllan, ovanför landade chippisar, foamisar och sånt. Pappersfacken reducerades i antal till de jag FAKTISKT behöver och en massa rensades ut - slänges, ges bort och transport till dagis (alltid kan de göra NÅGOT av typ 3-400 enfärgade A4-papper...:)), Y's plats är upphittad, kontorsdelen sorterad och röjd... SKÖNT! Det har jag tänkt göra sen jag blev någorlunda färdig med OOO...:)Andra sidan. Samma grundstruktur som under OOO, frånsett att 8x8-cardstocken har fått flytta. Den står just just nu i en back på golvet i väntan på att pappersstället (LP-stället...:)) längst ner till vänster på bilden har flyttat ut i vardagsrummet och ska sorteras in tillsammans med mönstrat, i mappvagnen i färgordning... Real Soon Snart.

Och nu är det faktiskt så gott som klart, men bilder på det kommer lite senare - jag har missat att fota och nu är det lite rörigt igen eftersom jag håller på med ett kort som vi ska ha till Kort i Fokus blogg i december. Det kommer hända MYCKET där under 1-24 december, så det är värt att hålla koll! Jag ska göra klart pappersförvaringen och lite sånt också, sen kommer de äkta efterbilderna...

Godispåsar!

Godispåsar är en trevlig liten present att ge bort före jul, och ännu trevligare blir det om man dekorerar dem själv.Jag har här använt cellofankanistrar som är godkända för matförvaring, men det går bra med vilken sorts godkänd plastpåse (eller papperspåse!) som helst. Kanistrar, cellofanpåsar och papperspåsar hittar du hos Apidae/Sykompaniet.

Bland det svåraste tycker jag är att avgöra hur lång toppern ska vara, men jag har kommit fram till att någonstans mellan 2/3 och 1/2 av bredden blir ganska lagom. Till mina 10 cm (dvs knappt 4 inch) breda kanistrar har jag använt både 2 inch och 3 inch höga toppers. Personligen föredrar jag de som är 2 inch höga, men ska man ha lite större motiv eller få plats med fler dekorationer är de större att föredra. På bilden har jag använt en som är 2 inch hög.

Dekorationen:Läckert med en halvpärla i mitten på en dubbel blomma... halvpärlor och fyndpåsar med blommor hittar du hos oss på Apidae/Sykompaniet!

Fler godispåsar:Den mittersta påsen har en högre topper, men jag tycker det ser obalanserat ut - men det är jag det :)

Blomma med mitt av Pearlmaker (finns hos Apidae/Sykompaniet):Små halvpärlor för att framhäva snöstjärnorna:Även halvpärlor finns hos Apidae/Sykompaniet, liksom blingstenar som på nästa topper! :-)Tjam det var dagens påsar det... kommer fler en annan dag, jag ska bara bli färdig att fota dem... och mitt nystädade pysselrum! :)

Städar och röjer...

Efter sommarens och höstens skaparövningar såg det ut som kriget i pysselrummet.. ja, inte bara i pysselrummet, även vardagsrummet var barrikaderat! Så köpte jag mig en ny skrivare och behovet blev akut - jag MÅSTE städa!

Så det är vad jag har gjort de senaste dagarna... ut med det mesta och sen in med det igen, fast på rätt ställe. Det går sakta framåt och jag tänkte vara klar till helgen eller så. Och sen mina vänner, sen är det slut på tystnaden här för då ska det skapas!


Hjärtlig skål

Jag gjorde ytterligare ett kort med en hjärtlig skål, passandes till ett bröllop eller kanske en förlovning. Eller bara till någon man tycker mycket om som fyller år!Det mycket passande pappret är Du & Jag; Förälskade från Maja design. Perfekt i all sin enkelhet! Med ett sådant papper behövs inte så mycket mer än pappret som dekoration, det är så effektfullt med snirklarna och de små hjärtana. Stämpeln kommer från Kortmakaren.

Fingrar kan...

Nu är Fingrar kan över för i år... och det gick rätt bra i år med. Sålde en hel del kort men inte många tändsticksaskar, tvärt emot förra året. :) Bilder kommer så snart jag lyckats få dem ur mobilen :)

Älskad

Och så en liten layout till...

Jag har fått totalt dille på metalldekorationerna och de stora vita blommorna från Cards of Maria - de är så tacksamma att arbeta med! När jag var på Rekordträffen och skulle göra en layout på temat kärlek och jag inte hade några "standardfoton" när det gäller just kärlek (sambon, dottern osv) så hittade jag det här fotot i min samling. Y's älskade "mysefår", förevigad hängandes i nosen medan hon tittar ut genom fönstret under en biltripp till Norrbotten, en trogen följeslagare i både vått och torrt. Kan ju berätta att idag är hon ÄNNU tuffsigare :)Jag har använt det otroligt vackra pappret Du&Jag - Förälskade från Maja Design, det är så gulligt med sina snirklar och små små hjärtan.Återigen blev det en blomma i flera lager, den här gången med den stora blomman stämplad i grönt och chalkad i Creamy Brown och med en brun ros från Inkido i mitten.

Tystnad och Morfars trygga hand

Jag vet det var varit tyst här ett tag. Det blir så ibland. Men nu ska jag förhoppningsvis vara på gång igen, så idag bjuder jag på en layout, innan jag återgår till mitt "snögubbebajs" :)Det var egentligen ett "misslyckat" foto, Y hann nästan ut ur bilden men när jag tittade efter var det ju ett "perfekt" foto... Jag bara älskar bilden av hennes lilla hand i hans stora hand!Det blå pappret är Maja Designs Skogspromenad; Jeans från Cards of Maria och jag har skurit ner det till 8x8. Utflykten är vid Kullens fyr och de är ute på havsklipporna, så jag tyckte det passade så bra i känslan till fotot.Den ljuvliga metallfjärilen fästes med metallim.Jag valde att "rama in" deras händer med självhäftande blingstenar i blått och turkos, för att ytterligare förstärka havskänslan.Och så rispade jag lite på kanten för att rama in fotot, det är mitt senaste dille :)

Layouten är också en av de som gjordes under Rekordträffen.


RSS 2.0