Hemma!

Så var vi hemma från Rekordträffen, mitt i natten...:) Har haft en underbar dag, klarade 10 utmaningar på en dag - 5 kort och 5 layouter vill jag minnas. En utmaning missade jag på brist på rätt sorts foto och en på grund av tidsbrist och tappad ork :) Det kommer här i bloggen lite pö om pö, så ni ska få se alltihopa :)

Think Pink!

Rosa blev det och kanske inte det traditionellt juliga - men jag tycker det blev ganska läckert! God Jul är stämplat både till tändsticksasken och på ljuset.



God jul är chalkat med rosa i kanten och monterat med distanser:



Snöstjärnan är också chalkad och blingad med såväl Stickles som med en blingsten.



***In English***
I've decorated a large match box and a candle for Christmas. Pink isn't a traditional Christmas color, but I like it anyway. *smile*

Vill du åka på Rekordträffen?

Jag råkade vinna en biljett (tack så mycket!) och eftersom jag redan har en biljett så undrar jag nu om det är någon mer som vill åka? I så fall kan du få min extrabiljett!

Mer om Rekordträffen kan du läsa HÄR.

I morgon...

...så är det äntligen dags för höstens (för mig) första pysselträff med tjejerna! ÄTNLIGEN! Och vi ska vara här hemma och det är så skönt, då slipper jag packa. Så istället för att tokpacka i kväll så har jag laminerat alla typ 180 skisserna... nu ska jag bara klippa ut dem också :)

I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket pyssel, utöver en shoppingtrip till Stämpelgården. Träffade två av tre som kommer i morgon där, och en av dem handlade till den tredje, så jag tror det blir en del likadana saker på borden i morgon :) Jag köpte av Inkidos nya julpapper, de är (förstås...) bara sååå snygga och jag blev väldans sugen att göra något av dem. Har ett par idéer så jag får se vad jag får gjort i morgon. Tänkte i vilket fall försöka hinna typ 50 av mina 200 tändsticksaskar, och kanske ett par stora också... Måste bara ta mig samman och börja stansa ut ljus... det är bara såååå trist! Men det är nog de som blir finast så det är bara att sätta fart :)


Utlottning hos Änglahus

Hittade en utlottning av det här:



Klicka på bilden så kommer du dit! Själv tänker jag sätta mig och hålla tummarna :)

Mer scrappat!

Smäckte på foton på en av de halvfärdiga layouterna som låg... denna gjorde jag på Scrapeventet för typ 1,5 år sen.. och nu blev den färdig. Jag fick dit foton och lite text iaf...:)



Sen gjorde jag klart den här, den började jag också på under eventet, på cropen vi hade på kvällen:



Tyvärr blev det blänk ovanför Y's ena öga i overlayen när jag fotade men jag oooooorkar inte fota om den. :) Den gick preciiiis in på en 8x8, fick kapa en aning i kanterna men upptill lät jag den sticka upp. Jag la bara till bokstäverna idag, är inte säker på om den är färdig eller om jag ska ha lite mer bling på den.. eller.. eller...

Jag gjorde en tredje layout klar också, men den kan jag inte visa eftersom ett av barnen på fotot inte får förekomma på internet öht. Den får åka direkt in i albumet istället :)

Jag har SCRAPPAT!

Idag för första gången på mycket länge åkte scrapsakerna fram igen. Jag har varit sugen ett tag och när jag satt och monterade skissr på små kort i går så blev det akut...



Lådan ska snyggas till, korten lamineras och lite sånt, men principen ser ni. Och jag är nöjd redan nu...:)

Började med att dra ett skisskort i högen...



Det blev en skiss av Joggemia. Sen tog jag det första fotot i lådan som öht passade alls i storlek och format, det råkade bli ett tvådelat foto som jag fick beskära lite i kanten. Snabbt fram med två papper som funkade och började skära - ingen idé att tveka för mycket, det viktiga var att komma igång!

Pang - på med lite dekos och lite journaling. Klar!



Lite detaljer:



Fick syn på min Fastenater när jag skulle fundera över häftklamrarna på skissen, så då fick det bli den. Perfekt matchning på färgerna gjorde slag i saken :) Som synes på bilden är det ena pappret lite embossat och cardstocken har tydlig struktur. Alla papper kommer från DCWV.



Journalingblomma, tror det är den som Jenny S har ritat. Hade en uppstämplad i min journalinglåda.. Målades med ProMarker och TriaMarker, lite highlight med en Sakura Souffle (som var den enda vita pennan jag hade som funkade öht... grmbl) och så 3D-lack på hjärtana. Satte blomman med låga 3D-kuddar. Jag tyckte spaden på foto blev så söt när den låg intill blomman! :)

Det här gick ju undan, tog väl en timme och då gjorde jag lite annat under tiden också.. så raskt slet jag åt mig en skiss till, vilket också råkade bli en av Joggemia. De ligger lite blandade i lådan så det var ren slump :)



Samma sak här, första fotot som funkade, bara det att här började jag i mitten av högen :)

Försökte låta bli att tänka för mycket och bara skapa, det blev väl kanske inte mitt livs bästa layouter men de BLEV iaf! Och här är resultatet:



Och så lite detaljer:



Underbart söt körsbärstejp.. Den behöll jag när jag säljer av några av de andra jag hade på Tradera :)



Rubons från Hambly... inte så ruggigt impad av dem, de flesta hade fastnat på bagrundspappret..:( De fick dock styra valet av papper lite eftersom jag ville ha med det gulgröna i papper också, det var innan jag visste att de flesta satt fast. Fick improvisera lite, men det är väl bara som det brukar :)

Tja, det var allt för idag... får se vad morgondagen bjuder!

Auktionerna på Tradera

Som sagt, det ligger en hel del ute på Tradera nu. En liten sneakpeak:



Album, tyg, papper, dekorationer, en underbar självhäftande spets, chipboard, porslin av alla de sorter och mycket mycket mer!

Klicka på bilden så kommer du till auktionerna!

Pärlat

I söndags eftermiddags satt alla tre tjejerna här hemma och pärlade i godan ro. Vår nya lampa i taket lös så intensivt och trevligt (tack käre sambo!) och man såg verkligen vad man gjorde. Jag bestämde mig för att pärla ett halsband, och så här blev det:



Jag blev rätt nöjd, funkar visserligen bäst på sommaren men jag tror det kan vara lite fräsch-krispigt på vintern också :)

Några närbilder:



Hänget, med en "krossad" glaskula, kommer från ett armband jag fyndade på Glitter, sådana här pärlor i flera storlekar.. yummy! Strassrondellen är också en av mina favvisar, den ger verkligen det där lilla extra! Finns hos Apidae/Sykompaniet om någon skulle behöva...:)



Älskar de rosa "såpbubblepärlorna".. tänkte först sälja dem på Tradera men ändrade mig :) Sen är det ceriserosa, vita och turkosa sötvattenspärlor, skimrande små transparenta glaspärlor och ett par större skimrande transparenta runda pärlor.

Fotobok

Ibland räcker inte tiden riktigt till, trots att den borde göra det, jag har inte fått tummen loss att scrappa på bra länge... så nu är jag väldans sugen på att testa en fotobok från Fuji för att få undan liten foton! Kolla in mer här! Jag tror jag ska ta och samla ihop ett gäng foton från i somras, från Norrbotten, sommarläger, fågelparken, när kusinerna var på besök osv osv och sätta ihop något enkelt och snabbt, och då har jag det dokumenterat. Sommaren 2009 liksom... Sen kan jag scrappa några enstaka sidor om just de tillfällena som känns viktigast och släppa pressen att försöka få med ALLT på en och samma pynkelilla layout. Vem vet, jag kanske till och med testar att digiscrappa :) Jag tror ju inte det, har inte tid med ännu en passion... ska ju hinna jobba på nya jobbet också! :)

Ja, jag har fått nytt jobb! Börjar 1/10 och det är sååå skönt. Det blev inte så lång arbetslöshetsperiod den här gången heller...:D

Bokföring

Just nu sitter och jag kör lite bokföring åt scouterna. Men mellan varven belönar jag mig med en paus och senaste pausen innehöll det här:



Pausen innan skar jag cardstockbitar till mina skisskort :)

NU...

...ska jag ägna sådär en kvart åt att sortera foton och påbörja högen som ska beställas.. det kommer ta en stund och jag måste skicka beställningen senast i nästa vecka, så jag hinner få dem i tid för Rekordträffen. Jag vet lite vad jag vill ha för foton med mig, men jag kan lika gärna beställa en del annat jag vill ha också. Och om jag börjar nu, gör en mapp för det som ska beställas och kopierar ett par foton dit så kanske jag kan komma igång så jag verkligen får dem i tid också :)

Copics

Har ju inte lyckats skaffa mig några Copics ännu trots att jag varit frestad, men nu har jag kanske chansen att vinna några... Hos Lou (som har en Mycket Trevlig Blogg) kan man just nu vinna några Copicsar, och jag kan ju bara hålla tummarna...

**In English so Lou will understand if she gets here** (*smile*)
I haven't managed to get my hand on any Copic Markers as of yet even if I wanted to, but now I might get the chance to win some. At Lous blog (and she's got A Very Nice Blog) you can win some Copics and I just have to keep my fingers crossed..

27 igen?!

Vi hade lite annorlunda grattiskort på Kort i Fokus förra månaden, ett av det bästa jag sett på länge gjorde nog Pingvinmamman med sitt svarta-tavlaninspirerade kort, det är bara SÅ klockrent! Jag gjorde också ett kort och så här ser det ut:



Kraftigt inspirerad av min pysselkompis Monica kan jag ju lugnt säga. Så nära en copy JAG kan komma, hon är ännu duktigare på att dekorera och ha en massa detaljer som gör att man kan njuta lääänge av ett kort.

Höstkort

Nu känns det som hösten är på väg mer och mer. Idag skiner visserligen solen men det blåser snåla vindar. Jag ska till doktorn och få ett par födelsemärken kollade, förmodligen ska de tas bort eftersom jag stöter till dem då och då. Sen får vi se vad som händer!

Tänkte bjuda på två små höstkort, först ut är det sista inspirationskortet till förra månadens utmaning på Kort i Fokus:



Och sen kommer ytterligare ett inspirationskort med samma stämpel:



Damerna är bara för balla...:)


Jahapp typ

Efter en del krångel med uppladdningen (är INTE imponerad av den nya ProLister som ersätter Powerlistern.. dumt att släppa en buggig beta som enda alternativ!) så är auktionerna på Tradera äntligen igång!

Tradera i morgon istället :)

Det blir Tradera i morgon istället - det blir så när man inte läser ordentligt och upptäcker att de bytt grunka som man knappar in auktionerna i, så nu får jag sitta och redigera allt. *suck*

Men de komemr i morgon istället, var så säker!

Jahapp

Då var man officiellt arbetslös också, sen igår kl 12 typ. Var nere och anmälde mig på Arbetsförmedlingen på första arbetslösa dagen, precis som man ska. Och fascinerades som vanligt över den otroliga ineffektivitet som försigår där. Mitt besök kunde tagit 3 minuter, det gjorde det faktiskt effektiv tid INKLUSIVE lite småprat med handläggaren. Jag var där i en bit över en timme... Först när man kommer dit ska en person skriva upp namn och personnummer på en lapp, den läggs sen i en hög där den får vandra neråt i väntan på att komma underst. När den är underst får en handläggare den och då får man gå dit och prata med den handläggaren, som först har knatat runt och sagt ens namn en stund innan de kommer till rätt ände av lokalen så man faktiskt kan höra att de säger ens namn. Därefter konstaterade vi att ja, jag var redan inskriven, och nej, det var inget som behövde ändras utan det var bara ett datum (gårdagens) som skulla fyllas i. Hepp liksom. Ibland undrar jag varför man kan checka in på ett flygplan från sin dator hemma men inte anmäla sig som arbetslös ens om man har e-leg. Men något ska jag väl ha att fundera på :)

Och idag har jag, utöver att söka jobb, diskutera med en arbetsgivare, undersöka löneläge och lite sånt ägnat mig åt att få klart listan med Traderaauktioner som låg förberedd... så i kväll tickar det upp ett 75-tal härliga auktioner på Tradera igen!

RSS 2.0