Fixar och donar...

...på mitt pysselbord! Håller på att leka med senast månadspaketet för kortmakare som vi på Apidae/Sykompaniet skickade ut för en liten tid sen. Jättekul! Ett par kort, en skylt och en halv layout är dagens skörd, och bilder kommer att komma, jag lovar!

Men inte just nu, för jag är trött som en påse nötter efter en underbar spelkväll hos mitt största extrabarn! Nu är det kudden som väntar, men i morgon - DÅ ska jag fota det jag gjort!

Studentalbum

I våras tog bonussonen studenten och i julas fick han ett album med bilder från studenten. Jag väljer att inte visa alla sidor här, men några kan ni få se!Första sidan.Bubbel i trädgården.Jag och bonussonens mamma lagade mat i flera dagar innan, det blev mycket lyckat!Massor av vackra blommor.Mer blommor...Jag valde att använda ChatterBox-papper i blått och grönt genomgående och dekorera sparsamt, bonussonen är inte så mycket för blommor, bling och lull-lull..:) Nöjd och glad blev han dock, iaf vad jag vet!

Voff och vargarna

Y kallas ju för Voff ibland, i synnerhet av sin far... och när hon blir fotad framför varghägnet på Skånes djurpark är ju titeln given...

Voff och vargarna :)

Tur det hann göras medan det fanns vargar kvar.. vi får hoppas de snart har en fin vargstam igen!Bazzill som bakgrund och fotomatta, mönstrat papepr från Maja Design. Den stämplade vargen blev jag bara SÅ nöjd med, tycker den blev himla bra där. Biljetten har jag fått av någon och blomma + halvpärla kommer från Cards of Maria, där man även kan köpa cardstock och Maja-papper :)


Bästa Erica

Så var det dags för ännu en layout från mig, den här gången med en liten extra tvist. Julpapper har vi väl allihopa, men de går faktiskt att använda till mer än jullayouter och julkort!

Jag har gjort en layout om min bonusdotter, en av de bästa döttrar man kan önska sig. Egensinnig, envis och med ett hjärta så stort så stort! Foto är taget en kylig sommardag i Norrbotten när jag satt och lekte med kameran, och jag bara älskar det. Jag valde att plocka upp den varma röda färgen från huset i bakgrunden för att ge bilden värme, och då passade julpappret Glögg och pepparkaka från Maja Design perfekt! Det prickiga pappret är även det ett Maja-papper, Nykära från Du & jag-serien. Det enfärgade röda hittade jag i samlingarna här hemma.

Bakom fotot satte jag spetsar över varandra. Rivna och chalkade kanter förstås!

Några vackra nålar och ett par charms fick också följa med.

Den otroligt vackra pärlswirlen lyfter verkligen layouten och ger liv och rörelse till den.


Och som vanligt - vita blommor som chalkas och får en metalldekoration!

Maja Design-papper, pärlswirl, vita blommor och metalldekorationer hittar du hos Cards of Maria, spetsar och nålar hittar du hos Apidae/Sykompaniet!Sista julkorten!

Så var det dags för de sista julkorten...

Jag har faktiskt gjort årets första julkort också! Det ligger i högen i väntan på fotografering, för det är då jämmerligt vad mörkt det är även när det är dag just nu, det är mulet, kulet, mulet, kulet... så fotografera går knappt! Mem det kommer väl vad det lider... borde ju göra av med en del av julsakerna innan årets nyheter dyker upp, så har jag gjort en trave julkort får jag handla nytt, annars inte :)

Fun Flock och Flower soft

Idag har jag ett kort med på Kort i Fokus, där jag har lekt med Fun Flock och Flower soft...

Jag har haft en burk med gult Fun Flock i min låda sen det var poppis för många år sedan, men aldrig blivit färdig att använda det. Nu var det dags! Jag valde att färglägga mitt motiv först, det fick bli med Tombows och utan vatten för det skulle gå fort och jag mindes inte riktigt med vad jag stämplat ankan.. Jag la sedan lim över hela kroppen på ankan. Jag strödde över Fun Flocken och pressade försiktigt ner den i limmet och skakade sedan av överflödet. För mig fastnade Fun Flocken typ överallt så jag fick knäppa en del på baksidan av kortet för att få bort det, och det gjorde att det blev lite tunnare lager på ankan än vad jag hade tänkt. Nästa gång ska jag nog använda en pensel istället :-)

Närbild på ankan. Man ser hur det ser sammetsmjukt ut på ytan. Y stod och klappade försiktigt på kortet bra länge och konstaterade att det var mjukt som en persika :-)

 

 

Runt fötterna använde jag en annan produkt som ger fin 3D-effekt - Flower soft. Den är betydligt grövre och ger en fin gräs/moss-yta. Jag valde här att lägga lim även ovanpå eftersom kortet är tänkt till ett barn, och på det viset sitter det bättre fast.

 

 

Även brads kan "sammetas till" - doppa din brads huvud i lim, doppa i sammetspulver och låt torka. Voila - en sammetsbrad! Just den här jag har använt är köpt, mitt lim tog slut (!?!), så det här fick duga - men det kommer bli gula Fun Flock-brads framöver, var så säker!

 

 

 


Budapests två sidor

Förra våren vi ju i Budapest, en troligt vacker stad. Budapest hade verkligen två sidor, en med vackra gamla hus och en med nybyggda skapelser i stål och glas. Ibland fanns dessa sida vid sida, som de här två som låg i den gamla delen av ena staden (ja, för Budapest är ju egentligen TVÅ städer, Buda och Pest!) och där jag fångade den gamla byggnaden speglad i den nya glas-och-stål-konstruktionen. Snacka om kontraster!Som bakgrund använde jag en skimrande cardstock, det vete 17 var jag har fått tag i den men den var i letter-size i vilket fall :-)  De mönstrade papprena är från Maja Design behövdes det bara spillbitar av, det räckte för att rama in fotot. En bit av en vacker pärlswirl gör också sitt till för känslan av lite gammeldags, eftersom jag fotat själva glasbyggnaden kändes det som jag ville framhäva det äldre för att visa på kontrasterna. Den lilla fjärilen ovanför fotot kommer från samma swirl. För att framhäva kontrasterna använde jag olika sorters bokstäver till titeln, "budapests" är rubons, tvåan är en tygklädd thicker och "sidor" är stickers. Journalingrutan är i chipboard och kommer från Prima om jag minns rätt. Några små fotohörn i metall fick det också bli, liksom en klocka som jag köpt någonstans någon gång. Noll koll som vanligt :)

*pustar ut*

Så, då var vi färdigpysslade för idag.. ungefär 12 timmars pyssel, skratt, lånande av saker och ätande blev det och jag har, som vanligt, haft supertrevligt! "Mina tjejer" (som Y kallar dem, "mamma, när kommer dina tjejer?" :)) är verkligen ett härligt gäng!

Dagens skörd blev 5 kort och en layout (som var nästan klar när de kom), ett resultat jag är mer än nöjd med. Är inte lika nöjd med alla korten, men det spelar mindre roll - det viktga var att komma igång igen! Ska fota i morgon när ljuset är bättre, ett par av dem kan ni få se direkt och andra får vänta lite.. men de kommer de med såsmåningom! :)

Minialbum

Före jul gjorde jag ett minialbum... som jag bara kan visa ett par sidor på eftersom det är för mycket folk med som jag inte har koll på om det är OK för dem eller inte :)

Framsidan:Ett uppslag:

Resten av sidorna innehåller mest bilder av de som var på kalaset.

Jag fäste ihop det med ringar eftersom jag inte hade tid att invänta BIAn, det skulle ges bort någon dag efter det blev klart. Jag använde papper från samma serie och ville ha dem både våriga och festliga, så det fick bli dessa. Har för mig det är BG Euphoria, men jag minns banne mig inte vad jag valde till slut. :) Albumet är sparsamt dekorerat eftersom det är till en man som fyllt 70, men också för att det ska hålla att bläddra i trots att det inte är så stadigt.

Minikort

Häromdagen knepade jag ihop några minikort till... de är så behändiga att ha när man ska ge bort en present eller en blomma, eller ska skicka något litet till någon.Och fort går det! Dessa gjorde jag när jag satt och sorterade mina spillpapper, jag hade redan gjort en packe minikortsstommar och sen var det bara att kapa till lite mönstrade bitar. Dunkade dit stämplade grattis på löpande band och sen fick några stickers komma till användning. Ett par redan fixade motiv (regnbågen och blomraden) fick också komma med. Klart!

Säljes!

Jag har rensat ut en hel del papper, både mönstrat och cardstock.. så nu säljer jag det i packar! Porto tillkommer och betalas av köparen. Jag har räknat dem men i storpacken kan jag ha missat att räkna något ark så det blir ett ungefärligt antal :) Det KAN förekomma små skador på hörn eller kanter men de flesta papper är i mycket gott skick. Dubletter förekommer i paketen.

Först ut är cardstocken:Cardstockpaket 1, ca 48 ark, 100 kr - TINGAD
Cardstockpaket 2, ca 49 ark, 100 kr- TINGAD
Cardstock i beige/brunt, 18 st, 45 kr - TINGADSvagt flammig (pergament) cardstock, 9 ark, 25 kr- TINGADLila cardstock i typ A4, mycket vacker färg. Jag vet inte exakt hur många det är men åtminstone 40 st skulle jag tippa. 60 krFem bitar av knallig kartong med litet mönster på, drygt 20x20 cm. 10 kr. - TINGADLite blank kartong med ränder resp rutor, enfärgad baksida, typ A4. på några av papprena finns det några små hål i ovankanten från häftklammer. 7 st. 20 kr- TINGADOch så något jag inte riktigt vet vad det är :) Tunna plastark, nästan som OH-plast fast tunnare, storlek 12x12". Jag TROR det är typ 35-40 ark i paketet, har köpt det öppnat någon gång men orkar inte räkna de där tunna flimsiga arken :) Det är en hel hög iaf. 50 kr- TINGAD

Nu kommer de mönstrade!
Papperspaket Basic Grey, 15 ark plus ett ark med tags att trycka ut. 65 krPapperspaket Bisous (ganska tjocka glansiga papper), 7 st. 25 krPapperspaket ChatterBox, blandat tunnare och tjockare, flera är dubbelsidiga. 22 st. 90 krPapperspaket födelsedag blå, 7 st. 20 krPapperspaket födelsedag rosa, 7 st. 20 krPapperspaket LeatherLook (tunna papper som ser ut som det är präglat i läder, ena kanten har en mycket mycket svag tandning), 16 st. 50 krPapperspaket gröna toner, 9 st. 35 krPapperspaket prinsessa, 13 st. 50 krPapperspaket randprick, 7 st. Arken är tjocka och lite glansiga, nästan som cardstock. Påminner om de ljust turkosa som finns under cardstock. 25 kr- TINGADPapperspaket retro orange, 6 st. 24 krPapperspaket retro turkos, 5 st. 20 kr- TINGADPapperspaket Sei, Arctic frog och något mer, 8 st. 30 krPapperspaket soft, 16 st. 50 krPapperspaket storpack, 67 ark, minst... vikt inkl kartong är 990 g, så det är välmatat :) Flera olika märken, som Cosmo cricket, Sassafrass lass, Basic grey, Daisy D's, Cactus Pink, K&Company, Three bugs in a rug, My Minds Eye, DCWV mfl. 200 kr, vilket ger ett pris på under 3 kr/ark!

Och sen rensade jag ut lite av mina bokstavsstickers också...Blandpaket bokstavsstickers, 15 krBokstavsstickers Sofie 2, jag har två omgångar, 20 kr/stBokstavsstickers Rosevelt 1, 20 krBokstavsstickers Kennedy 1, jag har två omgångar, 20 kr/st
Bokstavsstickers Kennedy 2, jag har två omgångar, 20 kr/stBokstavsstickers DCWV, 15 krSvarta foambokstäver på stort ark, jag har 3 ark, 10 kr/st- TINGADERejäla chipboarbokstäver från Prima. 40 krGuldiga thickers, några tagna. 30 krPappersbokstäver- o siffror blå, oöppnad. 1o krPappersbokstäver- o siffror grön, oöppnad. 10 krPappersbokstäver- o siffror rosa, öppnad men jag tror inte jag tagit någon... 10 kr.Pappersbokstäver o -siffror vit/creme, öppnad och uppsorterad, tror jag tagit typ 6 bokstäver eller något sånt. 5 kr.

Tjaha, that's it. Hojta i en kommentar om det är något du vill köpa, glöm inte att ange din mailadress så jag kan kontakta dig! Annonsen kommer ligga ute på några forum också, så först till kvarn får mala och jag går på tidsstämpeln om det är flera som vill ha samma. Hepp, liksom :)Mappvagn

Jag älskar mappvagnen jag har mina papper i - och nu älskar jag den ännu mer. Sittandes i soffan, flämtandes efter luft och hostandes mina lungor all världens väg (nåja, men SÅ pigg har jag ju inte varit så det har varit mycket soffläge de senaste dagarna...:)) har jag rensat och sorterat och rensat lite till, så nu ser mappvagnen ut så här:Längst fram journalingpapper, overlays, några stora ark med bokstavsstickers (typ BG's hela 12x12-ark) och papper till Mycket Speciella Saker, typ legopappret som anas på bilden som ska vara till minialbumet om vår tripp till Legoland i somras. Sen kommer i färgordning rosa, röd, lila, blå, grön, gul, brun och svart/vit, och ja, det är medvetet en regnbåge. :) Det är en mapp för mönstrat med en plastficka för spill på slutet och sen en mapp för cs, ev en extra för de där jag har en megapack av något (typ svart, grönt och vad det nu var). Sen avslutas det med mönstrade-med-ett-tema, tokmönstrade-i-många-färger och julpapper. Och allra allra sist lite blandat bra-å-ha, som vellum, mulberry (någon gång SKA jag göra egna rosor - Real Soon Snart!), guldåsilver och sånt. Hepp liksom! ALLA papper på samma ställe (utom cs i 8x8 förstås, den står fortfarande separat eftersom det var för mycket att få ner i mappvagnen än så länge...), och relativt lätt att få ner allt på rätt plats igen.

Inte helt otipat kan vi konstatera att rosa och grönt är i särklass störst, men att jag hade så mycket bruna papper hade jag ingen aaaaning om! Det är nog för att jag köpt med tanke på resebilder som jag gärna scrappar i brunt av någon anledning... men så har jag glömt att jag redan har köpt och så köper jag lite mer :)

Kan tala om att min färgsortering för dekos och annat FUNKAR! När jag röjde mappvagnen dök det upp flera kit från Scrapeventet och Scrapkryssningen och nu var det superlätt att bara hälla ner det i små påsar och dänga ner det i rätt låda. HURRA! :)

*morr*

Nu har jag sorterat en massa papper i färghögar, det passar utmärkt att ta ett i taget när man sitter i soffan och inte orkar andas ordentligt.. men inte hittar jag mitt rosa prinsesspapper!!!

Hm. Kom precis på att jag har papper på ett ställe till... kanske ska ta och sortera in dem också. Kanske. :) Om inte annat kan jag ju titta om det ligger där. Eller så har jag helt enkelt använt det utan att komma ihåg det. Inte helt otroligt.

I övrigt kan jag underrätta intresserade om att jag mår lite bättre, kan numera andas lite bättre och hostar inte lika mycket. Jag låter fortfarande som en korsning mellan Leif Smokerings Andersson och hon-vad-hon-nu-heter-med-den-hesa-rösten, men det lär jag väl göra ett tag till. Jag är fortfarande småfebrig, men det verkar också vara på väg åt rätt håll. Den som lever får se och det tänkte jag göra!

Var är...

mitt rosa, glittriga prinsesspapper??? Jag vet ju att det ska finnas ett någonstans, men jag hittar det inte. Jaja, det får bli ett annat papper utan glitte roch prinsessor, så sätter jag dit glitter och bling själv då.

*muttrar*

Skruttig

Kalasandet i går gick över förväntan, alla glada och nöjda vad jag vet. Men i morses slog någon liten bacill till och jag blev tvärskruttig helt plötsligt. Har vilat mest hela dagen, så nu på kvällen har jag laddat över förra veckans bilder till datorn och gjort en sammanställning. Den här gången gick det på 30-40 minuter istället för knappt 2 timmar, eftersom jag blev påmind om hur man gör :)

Så här blev bilden för v 1Den här gången fick jag ingen ram runt, men det gör inget - jag ville ju ändå inte ha den där :) Jag vet PRECIS vilket papper jag ska ha - rosa, glitter, prinsessa! Vad ska man annars ha när ens älskade barn fyller 6 år? :)

Och ja, jag vet att det är mycket fokus på Y på bilderna, men det blir lätt så. Det är lite hennes år jag dokumeterar också, fast vi hänger med på ett hörn..

*suck*

Blev med ens så totalt omotiverad. Har hållit igång hela dagen med kalasförberedelser, vi har handlat, gjort både köttfärssås och köttgryta (barnkalas med lunch 11-13 och vuxenkalas med tårta 15-17 med möjlighet till smaskig rengryta efteråt), plockat fram muffinsarna som ska få frosting, fixat lunch, gjort en piñata och fyllt med godispåsar (som vi också fixat till idag) och nu tog orken bara slut. Och vi som ska blåsa upp ballonger och göra frosting och jag vet inte allt, och jag bara Vill Inte. Jag vill krypa upp i soffhörnet med min bok och försvinna från omvärlden. Men det går inte så istället ska jag gå och hänga de nyinköpta påslakanen som precis tvättats, så kanske de har en chans att bli torra tills vi ska sova.

Ett år på 120 sekunder

Bara så läckert!


Reastart 11/1!Klicka på bilden så kommer du dit!

Ring, ring...

Jag gjorde ett litet kort till Cards of Maria... Ibland hör man inte av sig till vänner och bekanta så som man kanske "borde" (eller VILL!), och då kan det vara bra att ha ett litet kort på lut!

 

Här har jag använt ljuvliga papper från Maja Design, de är så mjuka och fina i färgerna.

 

 

Som vanligt får min favvisdekoration hänga med, en metallblomma och en chalkad stor blomma.

 

 

På telefonen använde jag 3D-lack för att framhäva displayen. Stämpeln är en äldre Cards of Maria-stämpel.

 

 

Jag har även använt små halvpärlor för att markera textskylten. Brads och spets ur samlingarna...  de ÄR ju rätt omfångsrika :)


Julklappsswapp

Jag anordnade en julklappsswapp på Scrappiz, och det här fick jag i mina paket:Massor av mums! En del har jag redan hunnit använda... som maskerna längst ner. Eller en av dem iaf, på en layout som ska fotas idag. Jag är nog inne i ett litet stim just nu, nästa layout är nästan färdig och ett kort är planerat i skallen. :)

Veckosammanfattningar

Sådär ja, NU ska jag komma igång igen - med pysslande och med bloggande! I går kväll gjorde jag mitt livs första 12x12-layout och den innehöll veckobilder för v 53, dvs veckan med de första dagarna 2010. De andra fick naturligtvis hänga med de också, det blir lite löjligt annars. Jag ska försöka göra en sån här för varje vecka under 2010, kan vara lite spännande att ha att titta tillbaka på!Den blev samtidigt en layout för Cards of Maria, eftersom materialet kommer därifrån :) Bradsen och bokstavsstickersarna är egna men papper och bling, det har hon iaf! :)

De kommer nog bli ganska textrika allihopa, så jag håller designen ganska enkel. Fotona är monterade i en template från Ali Edwards som jag köpte på Designers Digital, ett mycket trevligt ställe. Jag kommer nog aldrig bli en övertygad digiscrappare, men hybridscrappare kan jag nog erkänna mig vara :)

RSS 2.0