Mors dagIdag är det mors dag och så här ska mor firas:

1. Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång
2. Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
3. Hon bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
4. Henne beredes, så långt det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete under den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
5. Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar. Något vackert läses upp utantill, och hjärtats tack bringas Mor, som är hemmets sammanhållande kraft. Barnen utbedja sig Mors förlåtelse för ohörsamhet och bristande tacksamhet, för allt som vållat Mor sorg, suckar, bekymmer och svårigheter.
6. Frånvarande barn hälsa Mor med brev eller telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahålles för Mors dag.


ur broschyren "Anvisningar till firande av Mors dag" 1920, återgiven i Skånska Dagbladet 2008-05-25.


Själv firar jag med att bjuda såväl mor som svärmor (och bonusdotterns pojkväns mor :)) på middag. Jag fick sova länge i morses men har sedan farit runt som ett torrt skinn. Själva grillandet ska dock bonusdottern med pojkvän sköta så det slipper jag :) Jag gjorde oss en ostkaka till eftermiddagsfikat och det var supermums! I kväll blir det pesto- och salamifylld kycklingfilé, bulgur, coleslaw, tzatziki och sallad.

Kortet ovan är ett inspirationskort till Kort i Fokus månadsutmaning, och idag är sista dagen att delta. Eftersom familjen tar hand om disken hoppas jag att alla mammor får en stunds härlig pysseltid i kväll och hinner göra ett kort till utmaningen. Finfint pris väntar vinnaren!

CyberCrop

Pssst - nästa helg har vi CyberCrop i Kort i Fokus forum, för att fira den nyordning som börjar på måndag i Kort i Fokus blogg... be there or be square! :)

Och ännu mer student!Och ett studentkort med en GROOOODA! :) Beställare är en kollega vars dotter i späd ålder fick syn på en groda och skrek så till den milda grad att hon tappade rösten. I flera dagar var det tyst. Varken förr eller senare har den unga damen varit tyst, så hennes mor tyckte det var ett bra motiv till ett studentkort :) Lite av en utmaning, men det gick! Grodan är en sticker från Penny Black, monterade på vit kartong, där mössan är ska det egentligen vara en balong, men jag kände mig lite Petraso'ig och gjorde en mössballong istället :) Monterade hela härligheten med distanskuddar på en bit Porcelain-papper från BG som jag raspade lite på kanterna på, monterade på en kortstomme och sen var det klart. Ja, lite bokstavsstickers förstås, och lite utstansade bokstäver... men när jag väl löst grodproblemet så gick det snabbt! :)

Mera student...

Ja, det är ju liksom temat nu :)Studentmössa från Cards of Maria - den är så otroligt användbar till studentkort, det blir liksom lagom mycket av det!

Även här har jag lekt med en pärlpinne:Den här gången är det en pärlnål med kula, två mellandelar och en rondell med bling - blir hur läckert som helst!

Studentkort med bling

Vi har fått in lite nya blingar i Apidae/Sykompaniets webbutik, de är fyrkantiga och i flera storlekar - och bara SÅ läckra. Jag gjorde naturligtvis ett studentkort med dem...:)Närbild på blinget:Vi har även nya fräcka pärlnålar och mellandelar i webshopen - perfekta att göra egna pärlnålar med! Här har jag använt pärlnål med kula och två mellandelar, plus en glaspärla från de egna samlingarna. Mer behövs inte för en fräck effekt!Studentmössan är från Cards of Maria, och den finns i tre storlekar - lika användbara alla tre! Här har jag monterat den på distanskuddar och satt en bling som märke.Om du kikar under nyheter hos oss på Apidae/Sykompaniet så kan du se att det kommit MASSOR av nytt - brads i häftiga förpackningar, pärlnålar och mellandelar i flera varianter (inklusive blingade!), figurpärlor... och mer är på väg. Vi har inte hunnit få upp allt nyköpt än och det är en till låda på väg, med beräknad ankomst i nästa vecka.

Motivet

Ja, webshopen Motivet alltså. De som gör Doraline bland annat...
*dregglar bara lite*
*ljuger så jag tror mig själv* 

De har en härlig blogcandy just nu.Klicka på bilden så kommer du dit!

Kan ju säga att Doraline och Dexter mer än gärna får flytta hem till mig, ett par av dem kommer jag nog inte kunna motstå i vilket fall... Doraline med sjukväskan till exempel, hur söt är inte hon då??? :)

Student igen

Jag köpte mig ett begagnat alfabet av sötaste Cornelia, och Daisy kommer nog trivas bra hemma hos mig. Vi blev omedelbart kompisar och jag tycker hon är rätt dekorativ. Vi passar liksom ihop :) Jag var ju tvungen att testa henne direkt, så det blev ett studentkort. Igen :)Använde cirkelpunchen och stansade ut en del av motivet, för att få cirklarna på det ena pappret att gå igen. Det mönstrade pappret är dels tryckt i färg och dels är det ett lager med typ embossing, också i cirklar, vilket ger en väldigt läcker effekt. Tyvärr syns det inte så bra på foto, och jag missade att ta en närbild.

Kreativt arbete pågår

Fast det ligger fortfarande kvar i kameran. :) Jag har dock lyckats göra ett studentkort med en groda, bekanta mig med min nya kompis Daisy och leka med pärlpinnar. Så snart jag lyckats få bilderna ut kameran så ska ni få se! :)

Blommor

Nu är det nog som vackrast ute... det blommar för fullt i trädgården och häromdagen slog den första vallmon ut. Den står mot en norrvägg så den är lite sen, men å andra sidan håller den länge, länge... iaf för att vara en vallmo :)Syrenerna blommar också för fullt...

Nu är det bara en schersmin som fattas, och den ska planteras när vi är mer färdiga på framsidan. En schersmin under köksfönstret - det är sommar för mig!

Avlångt kort

Ibland är det kul att skapa i lite oväntade format - det här kortet är 7,5 x 20 cm och skapat dels till forumutmaningen på Kort i Fokus, men allra mest till min pysselkompis Eva som behövde ett litet krya på dig-kort efter sin operation:Den söta fjärilsslingan (en clearstamp jag köpt begagnad och inte har en aning om varifrån den kommer...) stämplade jag först två gånger med en Versamark-dyna och sen en gång med en färgad dyna i samma färg som cardstocken fast mörkare. Jag gillar effekten av hur fjärilarna flyger in i varandra! Samma dyna användes till den runda stämpeln från Aud, sen stansade jag ut cirkeln och fäste den med ett band bakom. En liten garnbit i ryggen och sen var det klart. Jag satt och flyttade halvpärlor och blingstenar hit och dit hur länge som helst, men det blev för mycket, fjärilarna försvann och det blev inte alls den där effekten av en fjärilssvärm som jag hade sett för mitt inre öga och som det för en gångs skull också blev :)

Beställningskort 2

Här kommer det andra kortet jag fick beställning på... ett i rosa färger!Tack Lotta för att jag fick skapa korten till dig, jag hoppas du blir nöjd!

Pysselpaketsnominering :)

Råkade halka runt lite på min bloggrunda och hamnade i Pysslotekets blogg där de lottar ut ett pysselpaket. Kunde förstås inte låta bli att nominera Y's dagis - de gör så mycket härligt med ungarna trots kommunens usla ekonomi. Med sparbetinget jag vet vi har i stadsdelen (eftersom jag jobbar i samma stadsdel) så lär de ju inte få MER pengar, så kan de få lite extra material tycker jag det hade varit underbart!

Beställningskort 1

Det är så kul - jag har fått beställning på dopkort!

Första kortet jag visar är ett i blå toner.Älskar det pappret, det är tillräckligt barnsligt utan att vara översockersött :) Glitterlimmet är inte riktigt torkat på bilden så det är lite bulligare än vad det är nu.

Studentnalle

Den här veckan har vi studentkort som utmaning i Kort i Fokus blogg, och så här blev mitt kort:Den söta studentnallen från Cards of Maria fick sällskap av underbara Maja Design-papper från samma ställe. Lite bling är aldrig fel, och den här gången hamnade den i mössan...:) Den vackra textstämpeln är också från CofM.

Blogcandy hos BellaMio

Den här tyckte jag såg mumsig ut!Klicka på bilden så kommer du till blogcandyn. Och du, kika på bilden nere till vänster - där finns underbara BellaMio-blommor..  och sådana har jag redan några! *mallig*

BoM

BoM, vad är det undrar kanske några, andra vet. Boken om Mig, eller som den heter på engelska Book of Me (behändigt när översättningen får samma förkortning...:-)), helt enkelt layouter som handlar om mig och mina tankar, idéer, känslor, upplevelser, drömmar och allt det kan vara. Ego med andra ord. :-) Och det är OK, man måste få vara ego ibland, och det är också viktigt att föra vidare till eftervärlden - vem jag egentligen är. Typ :-)

Jag är ingen flitig skapare till min BoM, men lite har jag gjort. Vi börjar med mig, här är jag!Ett ganska bra foto på mig, ett av de få som finns.. taget av Camilla eller Jessica på en fotosafari vi hade för några år sedan. Jag kisar litemot solen, men det får man leva med :-)

Nästa layout är en utan foto:Den handlar om att jag gillar att swappa. En swapp är en organiserad byteshandel, antingen genom att alla skickar in det-man-ska-byta (dekorerade receptkort, band, dekorationer, ATCer eller vad det nu är) till en värdinna som sen sorterar om och skickar tillbaka eller genom att man skickar runt ett kuvert och alla tar det de vill ha och stoppar i nytt. Knappar och band på den här layouten kommer från ett par swappar jag var med i så jag tyckte det var ett kul sätt att visa upp grejorna.

Och så slutligen en på ungefär samma tema, en bingobricka.Till en omgång bingo på Scrappiz under en cybercrop någon gång vill jag minnas. Man skulle välja ord från en lista och sen dekorera rutorna efter orden man valt. Om man ville dekorera, och det ville jag. Tyckte det var ett bra sätt att dokumentera de orden jag valde, eftersom jag valde de som tilltalade mig mest :-)

Tjapp, det var det hela för idag!

Carpe diem!

Att fånga dagen - vad är det? För mig är det att återgå till det rena, enkla, det som ger mig möjligheten att ta tillfället när det kommer och leva i nuet. Jag tog fasta på det rena, enkla när jag skapade det här kortet till Kort i Fokus forumutmaning den här veckan:Bambun, en symbol för stillheten och ron för mig, stämplades med falsk akvarell-teknik i en (två...:)) mild grön färg, kantades med grön fluid chalk, inte för mycket.. vackert grön kortstomme, en biljett och jag var färdig. Det som tog absolut längst tid var att acceptera att jag var färdig med kortet, att det behövdes inte mer...

Personliga stämplar hos Prickiform

Dessa gillade jag massor!


Klicka på bilden så kommer du till deras blogg och en möjlighet att vinnad in egen stämpel! Min favvis är den översta i mitten - vilken är din?


Bloggodis hos Inkywings

Snacka om godispåse.. inte lite stämplar är det heller!Ävn om jag tror jag ser någon dubblett (har ju typ ett par stycken stämplar från InkyWings i samlingarna...:)) så är det flera som jag inte har och som jag gääärna hade sett i min samling! Klicka på bilden så kommer du direkt till inlägget om bloggodiset och var med du med! Passa också på att kika runt i InkyWings butik, det finns massor av härliga stämplar där.. har ju som sagt var ett par stycken, typ, och fler lär det bli i vilket fall! :-)

Uppdaterad önskelista

Jag är ju med i födelsedagsswappar igen... så här kommer en uppdaterad önskelista, trots att jag inte fyller förrän i augusti :)

* Rosor och andra blommor på stjälk
* Ljusgrön pearl maker
* Trim w/Flair - självhäftande pappersspets från Flair Designs
* Stämplar med frukter och bär, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Stämplar med lite tuffare motiv och lite manligare motiv, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Textstämplar från Forma Hantverk - de som är lite snirkliga och har använts i juni månads utmaning på Kort i Fokus 2008, dvs Tack, Lycka till och Grattis, jag kan även tänka mig Till brudparet.
* Snygga textstämplar av olika slag - både enstaka ord och snitsiga meningar. Det är alltså inte bara Formas som "duger" men just de har jag OCKSÅ förälskat mig i, liknande stil eller helt annorlunda går också bra...:)
* Blå distressdyna - minns inte riktigt vilken det är men den ska vara BLÅ, inte blågrå
* Thickers av alla slag
* Swirlar - rubons och stämplar
* Blingbårder och blingswirlar av alla de slag och färger
* Scallop-blad till Cutterpede
* QK-die med pepparkaksgris, om någon nu skulle ha råkat tröttna på sin.. även andra användbara juldies, som klockan, funkar bra - ska ha dem ffa till tändsticksaskar. Har julkrans, snöstjärna (den femuddiga qk 0214), adventsljusstake, järneksblad, miniljus, tändsticka och ljusstake från QK, stor snöstjärna m embossingfolder och flera små snöstjärnor från CB. Har en Double Do XL så den tar alla märken på dies om någon har något annat användbart över...:)

Sen är det önskelista till släkt och sånt;
Jag drömmer om ett klinkergolv i tvättstugan så bidrag till det mottages tacksamt. Jag skulle behöva en ny cykelhjälm också, min gama är nog runt 6 år gammal och börjar behöva bytas ut. Och av de stora pysarna önskar jag mig en totalstädning av köket, från golv till tak och inklusive i skåp och bakom spis/kylskåp osv. Och så naturligtvis snälla, glada barn och det obligatoriska klockarmbandet. :)

Senast uppdaterad 090814

Student 2

Mer studentkort:Ett ganska enkelt kort, men jag är nöjd med det. Tror det finns en och annan 18-19-årig kille som kan tänka sig ett sånt här kort, det är inte så fjolligt :)Också ett kort som kan passa till en kille som inte vill ha det så fjolligt. Mössan kommer från Cards of Maria och passade jättebra här!

Student 1

Ja, nu närmar det sig studenten, så här i kortverkstaden så produceras det en del studentkort nu. Idag tänkte jag visa två av dem! Båda korten har jag inspirerats av min pysselkompis Ingela, hon är verkligen en mästarinna!En liten studentska i lila kofta. Papprena kommer från Maja Design och kan köpas hos Cards of Maria och pappersspetsen kommer från Apidae/Sykompaniet.Studentkillen fick sällskap av en blomma och ett par tags där man kan skriva namn och datum eller vad man nu vill ha. Pappret har jag ingen aning om var det kommer ifrån, det låg i min låda för 6x6-papper och där har jag absolut noll koll :) Nålarna är från Apidae/Sykompaniet, och jag tycker verkligen det ger det där lilla extra på många kort.

Jarre!

Jean Michel Jarre - här kommer vi!

Kort till barn...

...är måndagens tema på Kort i Fokus, och det här kortet gjorde jag:Passar lika bra till en liten kille som till en liten tjej och funkar lika bra som välkommen till världen som grattis på födelsedagen de första åren. Himla praktiskt :) Papper från spillbitslådan och min nya kärlek bollfransen... Motivet är färglagt med ProMarkers.

Rosor

Bemärkelsedagar och sånt är han inte så bra på, men det gör inte så mycket när man en vanlig torsdag kan få något sånt här:Jag fick dem som sagt var i torsdags och igår var de fortfarande så här fina, ja de är fina idag också men jag fotade dem i solskenet i går för att göra färgen rättvisa. Och doftar gott gör de också... *lycklig*

Köksmatta

I går köpte sambon en ny matta till köket, på min beställning. Inte riktigt som jag vill ha den men den bästa jag hittat hittills i sort kontra pris. Och den är iaf färgglad!Vi måste ha en matta där, med tanke på hur jag (med flera) dräller omkring mig (och sig) när det lagas mat. Och den måste tvättas då och då. Nu har vi två mattor, en längre vanlig trasmatta i blå toner och den här av plastband i knalliga färger. Det känns bra för nu slipper jag vara utan matta när den smutsiga ska tvättas :)

Fast helst skulle jag vilja ha en matta från By Ylva... en grön Prick eller en Kadett i tex mörkblåeller en Spikensiken i marin/varmvit eller... ja, egentligen nästan vilken som helst av dem. Så jag ska fortsätta drömma och så kan jag ju spara mina små slantar i en burk tills jag har råd, för jag VILL :)

Vi putsar och fejar och...

Njä, just putsar och fejar gör vi inte så mycket, men röjer och fixar och donar. Fjärrvärmetjofräsen är äntligen på plats och tvättstugan ska fixas till lite provisoriskt (men bättre!) tills vi har hunnit köpa på oss allt vi behöver för att kunna renovera på allvar... så i födelsedagspresent önskar jag mig ett klinkergolv, lite bilning av golv, puts och väggfärg samt Elfabackar till diskbänken :)


Utmaning på Kort i Fokus

I går kom det upp en ny utmaning i Kort i Fokus forum, den här gången var det en skiss. Och jag gjorde förstås ett kort :) Är inne i världens stim för tillfället...Korset är färglagt med Tombow-pennor, ett av mina första försök. Cardstockbiten bakom korset är chalkat "bakvänt", dvs med mer färg mot mitten och mindre mot kanterna (tack Monica för idén!) för att ge en illusion av att det strålar bakom korset. Nålen är från Apidae/Sykompaniet.

Kortet

som jag gjorde i förrgår:


Just nu vinglar jag vilt mellan mycket dekorerat (iaf för att vara mig...) och oerhört sparsmakat. Det här är Den Dekorerade Sorten :) Halvpärlorna är målade med ProMarkers, strösslade som Monica fått mig att få dille på (fast vi körde med blingstenar förstås) och så bollfrans som är min nya kärlek :) Stämpeln är ursöta Doraline från Motivet.

Något gammalt...

...får det blir eftersom gårdagens kort ännu inte är fotat...

Och bara för det får det bli lite gamla layouter:Först layouten till Y's album, i storlek 6x6, fast dubbelt upp.Och sen dubbeln till familjealbumet, i 8x8. Båda är från samma tillfälle på Tosselilla, en regnig födelsedag (min!) 2006. Trots regnet hade vi en jättemysig dag med många glada skratt.

Men det var då fasen...

Skulle unna mig en pysselstund så jag blev klar med ett kort och började (och förhoppningsvis avslutade också) ett kort, men som vanligt fastnade jag med att fixa med än det ena och än det andra. Det började med ett program på BBC lifestyle om folk som skulle köpa lägenheter som kostade typ 2-3-5-9-11 miljoner. DOLLAR. Och SÅ fantastiska var de ändå inte tyckte jag... och sen skulle jag bara kolla Kort i Fokus och då upptäckte jag att en sak jag skrivit inte dykt upp som den skulle och vår omröstning för vinnare av april månads utmaning blir försenad och så fick jag fixa med det samtidigt som jag målade om några halvpärlor och fäste lite blommor. Summan av kardemumman är ett kort färdigställt och inget mer :)

Nu ska jag skära till en kortstomme i märkligt format, så har jag iaf BÖRJAT på nästa kort. :)

Kort nummer 3

från lördagens pysselträff:En liten djävulsfilur! Det har kommit önskemål om fler sådana här kort till mitt jobb, så jag ska sätta mig och göra några till... men den här blev först ut! Blomman i lager på lager är skapad med filigran och pärlnål från Apidae/Sykompaniet.

Kort nummer 2

från lördagens pysselträff, även det i falsk akvarell...Bambupinnarna skulle egentligen vara till ett annat kort (men det kortet får ni inte se än på några veckor :)) men blev fel i färgerna. Jag råkade lägga det på en bit cardstock och insåg att jag hade kommit så nära i färg som man kunde komma, så då fick jag ju göra ett kort istället för att slänga det "misslyckade" motivet. Jag ville få lite kinesisk/japansk/asiatisk känsla, så när jag hittade pappret med de små blommorna blev det bara så rätt kändes det som. *nöjd*

Kort nummer 1

från lördagens pysselträff!Falsk akvarell är något som är min kompis Evas speciella favorit och nu när jag har egna Tombow-pennor fick jag ju prova. Jag tyckte först motivet blev misslyckat, men när jag (vi...:) ) tittade närmare på det så var det ju rätt läckert. När jag sen började plocka fram lite olika papper insåg jag att hur mycket det än skär sig så matchar det också, och ibland får man vara lite wild&crazy. När jag sen hittade bandet var det klippt, då ÄR kortet bara i de färgerna. Jag vet inte var jag fått bandet i från, jag tvivlar på att jag skulle köpt det själv, men här blev det klockrent rätt bara... Och stort tack till Ritva för fjärilen, den blev klockrent rätt på kortet!

9 kort

blev det i går! De flesta av dem är till kommande utmaningar på Kort i Fokus, men några kommer komma ganska snart här i bloggen. När jag fått dem ur kameran.. det är lite rörigt här så jag måste röja lite först :)

Aktiv dag

Idag har det gått i full rulle hela dagen - städa, tvätta och annat sånt "kul". Är helt slut i boet och av kvällens planerade packning av pysselsaker blir det inget. För vi ska vara här :) Efter fnutton turer så landade pysselträffen hemma på min ovanvåning, så jag slipper packa. Hade tänkt pyssla en stund istället men jag o-r-k-a-r inte. Och inte orkar jag städa pysselrummet heller, så jag ska gå och nanna...

Trevlig valborg

...hade vi!Hoppas ni haft lika trevligt som vi!

RSS 2.0