GOTT NYTT ÅR!

Jag vill önska er alla en underbar nyårsafton och ett fantastiskt nytt år! Må 2008 bli det bästa året hittills i era liv.

*skålar*

Gott nytt år på er!


Kameran

Jaja, det är en Sanyo E60 Xacti. Går att ta upp till 10 megapixelsbilder med den men jag har den inställd på 6 megapixel tror jag det var. Första stunden var den bara knasig, pratade och tutade och flippad ehit och dit med autofokus och jag vet inte allt, men när vi ställt om nästan allt är den heeelt OK. *småkär*


*chockad*

Jag måste varit otroligt snäll det här året, jag är fortfarande i chock...

JAG HAR FÅTT EN NY DIGITALKAMERA!!!

Det tar ju lite tid att lära sig nytt, men vilka bilder den kan ta jämfört med min gamla kamera...

image195

Bild tagen med det "vanliga" läget. Med min gamla kamera hade det i bästa fall gått att se vad det föreställde om än suddigt.

Sen hittade jag makroläget...

image196

Man ser ju vartenda dammkorn! :-)

Bilderna är alltså obehandlade här, bara minskade i storlek... och det är så underbart att kunna gå NÄRA och fota saker och se vad det är och inte bara en massa blurr. :-D

Nu ska lycklig liten jag gå och nanna kudden. I morgon lär kameran få hårdjobba när jag ska testa "allt"... *studsar glatt omkring*


GOD JUL!

Så är det äntligen julafton och kulmen på alla förberedelser är nådda. Jag tänkte mestadels slappa under dagen, även om julafton firas hemma hos oss. Men eftersom allt är klart och mamma och svärmor kommer med maten så blir det tid till att slappa och ta det lugnt också!

I går klädde vi granen hos mormorn och morfarn, det krävs nämligen ett litet barn för att en morfar ska kunna klä granen riktigt fint. Y tycker det är så spännande och så här fin blev granen:

image190

image191

image192

Och sen var det dags för tradition 2 - gröt och julskinka på limpmacka... det är nog den enda julmaten jag MÅSTE ha. :-)

image193

image194

Och nu önskar vi er alla en RIKTIGT GOD JUL! Hoppas ni får god mat, fina klappar och en helt underbar dag!


Ca 2 x 30 minuter...

Just nu är jag o-tro-ligt mätt på att göra kort, det har blivit lite mycket under hösten - så jag njuter av att kunna göra annat. Jag har fått härliga nya kollegor på Kort i Fokus och de är så underbart kreativa och bara sprutar ur sig kort. Och då "slipper" jag ett litet tag. Häromkvällen (kvällarna) gjorde jag snabbpyssel i scrapform, jag fick ihop 2 layouter på två kvällar à vardera ca 30 minuter. För mig passar det utmärkt att jobba "omlott", för då hinner hjärnan med att hitta på saker medan jag jobbar med den andra layouten :-)

Jag började med ett kort på Y när hon fyllde 2 år, papprena var snabbt hittade (faktiskt!) och jag hade redan innan en idén om att ha titeln i chippisar.

image187

Den blanka och glittriga biten papper precis under fotot har Y själv valt på Stämpelgården, hon blev störtförälskad och delade sedan nådigast med sig av en bit till mamman. Färgen på bokstäverna är blandad för att stämma överrens med det gröna i papperssnutten. Plockade fram lite filtband och klippte till, sen fick det ligga på tork i väntan på montering. Jag ville inte montera fotot etc innan jag var säker på att jag ville ha det som det låg och att det funkade med bokstäver etc. Dessutom behövde jag de målarfärgskladdiga bokstäverna för att måtta in titeln. :-)

12 minuter hade gått och jag slet till mig översta fotot i högen, typ. Förra julen bakade Y en pepparkaka hos dagmamman och de fick dekorera med godis. Y var SÅÅÅÅ stolt, och bjöd på smakbitar.

image188

Här gav nallepepparkakan direkt associationen till nallarna som snälla Ritva i min pysselgrupp stansat till mig. Fick leta en liten stund, men sen hittade jag dem. Lite chalk på kanterna för att sätta lite liv på dem och sen fick jag leta papper. Jag gav mig själv max 5 minuter, sen fick jag ta vad jag hade i handen, men hann bestämma mig för det här pappret innan. När jag skurit till det och flyttat runt lite hade min halvtimme gått, och jag gick faktiskt och la mig.

Kväll två satte jag igång Wishbladen med titeln och tagen till layout två medan jag gnuggade dit rubons på layout etts titel. Monterade ihop layout ett och sen layout två, skrev på tvåan och lät färgen p på titeln torka medan jag la 3D-lack på ettans titel, sen var det bara att fortsätta med layout 2's 3D-lack på titeln. Klar på ungefär 30 minuter till!

Jag är rätt nöjd med resultaten, kanske inte det bästa jag gjort men "gott nog". Två foton till är avklarade, resultatet är helt OK och Y tycker själv det är jättefint. Och storleken på båda är 6x6, eftersom de är till hennes album för 2006.

Sötaste lucian

Sötaste lucian i stan, ja i hela landet, hade vi hos oss...

image189

Dessutom är det personligt rekord - från jag plockade fram fotot och BÖRJADE fundera på vad jag skulle hitta på tills den såg ut så här tog det 16 minuter! Och då har jag till och med hunnit MÅLA stickersbokstäverna till titeln eftersom färgen var fel och jag ville ha samma färg som jag kladdade med bakom fotot. :-)

Sen tillbringade jag iofs en bra stund efteråt med att stå och glo på den, men nej - den är färdig. Allt jag funderade på såg bara konstigt ut eller tog fokus från fotot som jag bara älskar. Så den ÄR färdig så här!

Akutpyssel...

I kväll har det blvit lite akutpyssel gjort. Jag begriper inte varför jag alltid ska vara ute i sista sekunden?!? I morgon är sista dagen för terminen hon dagmamman, jag har köpt lite småsaker till dagmamman (vin, ljus, servetter) och bestämde redan i oktober att det blir den "obligatoriska" tändstickasken (hon får ett par om året, hon tycker det är så trevligt eftersom de ofta har ljus tända när de är i sommarstugan), med tillägg av flaskhängare det här året. Tror ni jag har börjat? Nä. I KVÄLL började jag!

Så här blev de:

image184

Närbild på en av flaskhängarna (tyvärr lite suddig, jag BEHÖVER en ny kamera! :-))

image185

Tändstickasken:

image186

Tja, det var dagens id. Nu är det dags för sängen, och i morgon är sista dagen före nästan 2 veckors ledighet. SKÖNT!


Tre med samma

Här tänkte jag visa upp tre DT-kort som jag gjort till Cards of Maria. Passa gärna på att kika i DT-bloggen för ännu fler underbara inspirationskort!

Jag har till alla tre korten använt stämpeln Fyllt hjärta, jätte och stämplat med mörkt grön Brilliance-dyna på strukturerad cardstock.

image181

På första kortet stämplade jag God Jul med watermarkdyna och embossade med clear-pulver innan jag stämplade hjärtat ovanpå. Sedan inkade jag kanterna på en bit strukturerad cardstock och monterade på kortbasen. Hjärtat fästes ovanpå och därefter täckte jag kanterna med pappersblommor som fick en guldglitterlimsprick i mitten. Enkelt men ganska effektfullt!

image182

På andra kortet inkade jag kanterna på hjärtat med rött. Hjärtat monterades på fem remsor mönstrat papper som fått inkade kanter. God Jul skrevs med glitterlim.

image183

På tredje kortet monterades hjärtat på ett ljuvligt blommönstrat papper och jag valde pappersblommor som matchade färgmässigt. För att få kortet lite skirare i känslan valde jag att placera blommorna lite glesare. Den här gången blev det rosa glitterlim i mitten på blommorna, också det för att ge det en mer somrig känsla.

Alla tre korten är ganska snabbgjorda, hjärtat i sig är en vacker dekoration och jag har bara försökt framhäva hjärtformen på olika sätt. Rekommenderas varmt!

Kom ihåg Tradera-auktionerna!

I kväll går de ut, mina sista auktioner för det här året! Skynda fynda - snygga stämplar, häftiga brads, tuffa dekorationer, en speciell QK-die och mycket annat!

Kika in på http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique , i morgon är det för sent. :-)


Ask

Idag har vi haft pysselträff, och jag for mest runt och fixade med mat och sånt eftersom pysseltjejerna var så snälla så de kom hit - jag har nämligen störtont i ryggen och orkade inte riktigt köra till vårt vanliga ställe. Men EN sak hann jag göra (nästan) klart, en sparbösseask som ska ges bort i julklapp!

image177

Stommen är en ask från Panduro, gjord i stadig kartong. Den klädde jag med två papper från Basic Greys Periphery-serie, ett lite mörkare och mer mönstrat i bottendelen och ett ljusare på locket. Mycket dubbelhäftande tejp blev det! Kanterna fick en duvning med Fluid Chalk-dyna (creamy brown), så hela dynan flög av... :-)

image178

På kanten satte jag en spets och lite blekt rosabeige halvpärlor.

image179

Spetsen knöt jag i en rosett på ena sidan.

image180

Ovansidan fick vackra blommor och samma sorts halvpärlor som dekoration. Det ska stå "SEMESTERKASSA" på ovansidan är det tänkt, men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska få dit det. Ev kommer det ett par swirlar som ska stämplas med Fluid Chalken också, men det beror lite på hur jag gör titeln.

Det var kul - och enkelt - att dekorera asken med papper, spets och blommor, så det kanske blir någon ask till före jul. Vi får väl se...:-)


Traderi tradera traderalla?

Jaja, Tradera iaf. Kör ett litet race igen, kändes som det var dags. Har ju lite julstämplar kvar att bli av med!

Nyfiken?

Kika HÄR: http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

Det finns en hel del stämplar som jag tycker jag inte behöver ha på hög, lite album, en speciell QK-die, brads, peel offs, en Notch&Die tool och lite annat. Skynda fynda! :-)


Massor av kort

Jag har slarvat upptäckte jag.. har ju en dröse kort som inte lagts upp här! De flesta kommer från Kort i Fokus...

Först ut kommer ett CardJacked-kort från Kort i Fokus:

image171

Tanken är att man står inne och kikar ut i djungeln på de söta djuren som kikar tillbaka. Kan ju säga att det tog en stund att linda bandet med bladen... :-) Ser du de små myrorna som står bakom bladen och kikar på dig?

Nästa kort är ett grattiskort med lite mer manlig touch...

image173

Tycker jag fick till det rätt bra! Killen kommer från Stämpelgården, och har använts i fler sammanhang :-) Jag gillade också effekten av det skira och lite romantiska bandet, som ändå får en manlig touch genom färgen och att det inte är rosetter utan bara knutar.

Nästa i raden är ett helvilt julkort:

image172


Det är för övrigt det första jag färglade med mina ProMarkerpennor... och som vanligt är jag ju inte riktigt klok, utan köpte 22 st i första vändan och har kommit på 11 till jag behöver och önskar mig i julklapp. :-)

Och så tar vi ett kort i silver och blått:

image174

Kortet är samtidigt ett DT-kort till Stämpelgården, och de små fåglarna glittrar/skimrar i verkligheten mer än vad som syns på bilden.

Och sen tar vi ett av de numera så populära flaskkorten/flaskhängarna (jag har fler på gång, men de kommer nog inte före jul här i bloggen...:-)):

image175

Mörkblå, turkos och orange är INTE min färgskala kan jag ju säga - fick leta som en tok bland sakerna för att få ihop det! Men flaskhängaren gav mersmak, så nu ska jag bara lyckas göra något för Wishbladen så jag slipper klippa ut dem...:-)

Och sen så tar vi ett renodlat DT-kort för Stämpelgården:

image176

Tyckte sälen blev SÅ söt i en utstansad tomteluva. :-) Ska nog jobba vidare på den idén, man borde kunna sätta andra saker på huvudet på honom.. en liten krona kanske, eller en partyhatt? Hm, tål att tänka på!
RSS 2.0