Resten från CC'n

Jodå, det var lite kvar som skulle visas upp.. sen dess har jag gjort lite som jag inte kan visa upp, så då får ni hålla tillgodo med det här. :-)

Först av allt vill jag visa upp den layouten Y gjorde till barnskisstävlingen!

image278

Hon följde väl inte skissen helt (bland annat skippade hon en oval som var med - "vad ska den vara där för?" :-)) men rätt likt är det väl ändå. Hon valde bilderna, jag skrev ut och skar till, vi bläddrade i spillpappersmappen tillsammans och det skulle vara det med snöstjärnor på. Sen ville hon ha dekoration så då kikade vi lite till och snöflingan föll fröken i smaken. Fast det skulle glitter på. MAMMAS glitterlim, för det finns i så många fina färger! Och sen blev det mer glitterlim...

Jag gjorde också en ask, tänkte göra ett minialbum att ha i den. Skulle bara "behöva" en BIA (Bind-it-all) först...:-)

image279

Framsida

image280

Baksida

image281

Inuti

image282


Detaljbild på blommorna.

Tja, det var vad det blev. Totalt 15 utmaningar hann jag med och det är jag toppnöjd med.

Påminnelse om Tradera

I morgon kväll går mina sista auktioner för den här gången ut på Tradera, så det gäller att passa på. Tanken är att jag kommer tillbaka när jag hunnit samla ihop och förbereda en hög auktioner till, men det dröjer väl någon månad eller så - så passa på!!

http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

Sen kan man konstatera att vi nog har hittat var vi ska fira min födelsedag - om det finns platser kvar på pensionatet. *glad* Det är ju liiiite tid tills dess, men jag bokar gärna i god tid och vet att jag har plats och får det som jag vill... :-)


Å ännu mer från CC'n


Så finns det lite mer att visa upp nu när ljuset är på gott humör. :-)

Först är den en layout som jag gjorde efter en kombinerad scrap- och kortskiss, och i mitt fall blev det en layout. Hade monterat ihop 6 bilder av Y när hon for fram och tillbaka, det är ganska symptomatiskt även om hon är en ganska lugn tjej, hon kan bara inte stå stilla när hon ska prata och berätta. Det är nog generna. :-)

image270

Tyckte pappret var så passande till! :-)

image271

Några av pilarna skar jag ut för att rama in fotot lite. Jag skar fel först, så då fick bandet gå under där jag skar fel så ser det rätt ut. :-)

image272

Ett av de svenska dekorationsorden jag köpte en gång men har så svårt att komma ihåg. Det är en liten repa på det på bilden, men det är fixat nu...

Jag ritade med svart penna runt kanter och det jag stämplat med foamstampsbokstäver så det syntes bättre. Det blev faktiskt rätt bra!


Sen provade jag på nytt format, och det blev som sagt var stående letter. Och en dubbel :-)

image273

image274

Lite detaljbilder:

image275

Bazzill-blomma med en Prima Pop-up blomma på, och så rosenblad från Prima.

image276

Foldern från Botaniska trädgården (syrafri, det är kollat :-)) sticks ner i en ficka bakom fotot och fickan är i totalt tre lager där de ligger över varandra hit och dit liksom. :-) Tyckte det blev en kul effekt när de inte var lika stora, fotomattan och overlayen.

image277

En brun klämma jag fått någonstans fick hålla fast väderkortet.


Tjapp, det var så långt.

Lägesrapport

Nu är det hög tid att kika in på mina utgående auktioner på Tradera, i morgon kväll är det flera auktioner som går ut  bla stämplar, brads, CD med hypernostalgisk musik och mycket mer.

Och jag håller på att fixa med två bidrag till cybercropen på Scrappiz, ett där jag ska testa ett nytt format vilket kommer bli stående letter. Det ska nog bli någon form av resealbum på slutknorren, för att samla bilderna från när jag följer med sambon när han är iväg och jobbar. Just nu håller jag på med en dubbel, för jag kan ju inte göra något som "folk" utan kör ju åp så det ryker. :-) Det andra projektet är ett alter-projekt med tema vår, och just nu måste akrylfärgen få torka riktigt rejält. Med lite tur hinner jag klart båda sakerna i morgon, och i så fall har jag hunnit 15 utmaningar den här helgen... det är inte illa det! :-)


Kort utan stämplar till CC'n

Gjorde ett kort utan stämplar till CC'n, det tärde lite på mitt blomförråd, iaf av de stora blommorna. Tror ni det syns? Nä...:-)

image266

Tre mönstrade papper från samma serie (Rusty Pickle), inte mindre än 6 blommor, en stor och ter små blingbrads och lite band. Voila!

image267

Stor blingbrad i mitten på blomman

image268

Bandet går mellan lagren av blommor för att det ska synas bättre.

image269

En sorts blommor har någon slags genomskinligt jox på sig så det ser ut som vattendroppar.. lite läckert. Ska experimentera med att göra det själv. :-) Genomskinliga bokstavsstickers från BG/K&Company.. blev lagom synligt tyckte jag :-)

Så, det var förmiddagens id så här långt, får se om det blir något mer!


I går kväll...

...gjorde jag något nytt. Inchies! Det är små fnuttig "tavlor" som är (förstås) 1 x 1 inch, dvs ca 2,5 x 2,5 cm. Man gör dem i hela set, och jag begriper ärligt talat inte vad man ska ha dem till, men kul är det :-) Temat var natur, och jag kom på att jag hade den perfekta lilla nyckelpigan.

image263

Så den stämplade jag på alla utom en som fick en...

image264

spindel!

Sen maskades nyckelpigor och spindel och jag stämplade bakgrunden med en bambustämpel och en stämpel med någon slags gräspinnar eller vad man ska kalla det. Bort med maskningen och måla nyckelpigor röda, chalka kanter och montera på små cardstockbitar. 3D-lack förstås, och så här blev hela setet:

image265

Det var vad jag hann i går kväll som blev klart, jag har också plockat fram grejor till ett kort utan stämplar så det kommer väl under dagen!


Ännu mer från CC'n...

Det blev lite gjort i förmiddags också... :-)

Först fotade jag kortet jag gjorde i går kväll när vi kom hem, det var till en utmaning att man skulle göra ett så gult kort som möjligt...

image256

Så det blev förstås ett påskkort. :-) Kycklingarna står egentligen på rad men jag klippte isär dem och sorterade om dem lite. De är målade med ProMarkerpennor och skuggade med Prismapennor och MCP-teknik. Bandet har jag köpt i Tyskland till en swap en gång i världen, så nu fick jag användning för min bit. :-) Glad påsk-stämpel från InkyWings.

image257

En kyckling placerad bakom bandet och en framför. Den främre har så mycket lim bakom blomman så bandet hålls på plats. :-)

image258
Några placerades på 3D-kuddar...

image259

Man KAN blanda glitterlim och 3D-lack, det behöver inte ens torka mellan. :-)

Sen gav jag mig på en färgutmaning för layouter, och då passade jag på att göra något med bilderna på vårt URTJUSIGA pepparkakshus. Notera palmen gjord av lego-palmblad och parkerad i skorstenen. :-)

image260

En ganska enkel layout men med mycket färg, ytterligare en layout jag känner mig jättenöjd med. Två MVG, ett VG och två G är helt OK i mina ögon :-)

image261

Störtgillar den fina vågen från Selhammers SillRecept (pun intended, motsvarande maskin som min Wishblade fast från Qk heter Silhouette=Sillen...:-)), den ser precis ut som kristyr på min layout. Och lite brads lyckades jag göra av med också...:-) Jag har nog slagit rekord med denna och den jag gjorde med E i går, mååååånga brads har det gått åt. Och det syns knappt i "lagret"... Den tjusiga tjocka tagen med text på kommer från paketet med bokstäver som jag använde på Lila hår-layouten, så det är äkta "ta till vara" :-)

Sen fick jag ju köra med embossingutmaningen för kort. Det gjorde jag mer eller mindre simultant med layouten eftersom det tog lite tid att skära ut det jag ville ha och få det som jag tänkt mig (det ligger lite bokstäver i min överblivet-påse kan man ju säga...), så det blev lite splittrat. Jag har torrembossat det stora hjärtat med prickig ram och sen har jag embosat prickarna med transparent glitter-EP. Tre hjärtan är embossade med täckande rosaglittrigt EP och ett hjärta plus några slingor är embossade med ett transprent pulver med rosa glitter.

image262

Ser du embossingen? :-) Det är ett elände att få fram det på bild!

Jag stämplade ordet Puss isvart och embossade med transparent pulver, den stämpeln liksom kottarna kommer från Cards of Maria. Pappret? Rest av Prima Paintables från layouten om E's hår. :-)

Tja, det var så långt, får se om det blir något mer i kväll!

Mer CC!

Idag han njag klart gårdagens layout, en layout till och ett kort. Så här blev de!

image249

Vårens färg är GUL! För det är den ju.. iaf om man tittar på vårblommorna. Jag var ute och fotade för några veckor sen, och när jag kikade igenom bilderna såg jag att det var många gula blommor. De fyra bästa fotona monterades ihop till ett foto innan jag skickade det till framkallning hos Crimson. Och jag måste säga att jag är supernöjd med fotona, valde matt papper och de är PRECIS som jag vill ha dem. Valde autojustering och la in ett par "elaka" kombinationer (där jag klippt ihop flera bilder i helt olika färgskala) och de klarade det förvånansvärt bra. Det var inte EN bild jag var missnöjd med!

image250

Eftersom den här layouten gjordes till en 3D-utmaning fick jag ju jobba lite på höjden. Den här delen av titeln är gjord av chippisar som jag målat (eftersom de var grisrosa... såg något märkligt ut när jag la ut ordet GUL.. i grisrisa! :-)), gnuggad med rub ons och sen 3D-lackat. Jag gillar den effekten! Första delen av titeln är gjord med stickers så den är p-l-a-t-t för att ge mer kontrast.

image251

Även klamrarna är av chipboard, så dem målade jag också. Sen monterade jag diverse Primablommor (från Apidae/Sykompaniet) på dem och dekorerade med pärlfloss (och gissa var du kan köpa den då? :-)) och halvpärlor.

Sen gjorde jag en layout till svart-vitt-utmaning. Man kunde göra antingen kort eller layout, men eftersom jag hade det perfekta foto så... blev det en layout!

image252

Och jag är så jäkla nöjd!!! Den blev precis som jag ville (inte hade tänkt mig, eftersom jag inte hade tänkt, det var mer en känsla...), lagom tuff och kaxig, precis som E. På tagen bakom fotot (ovankant, rutig bandstump) ska jag skriva lite om det lila håret. Pappret är ett Prima Paintables, men man BEHÖVER inte måla på dem. Så det gjorde jag inte. Det är nästan snyggare som det är, i synnerhet som det har lite struktur.

Den känns faktiskt lite freestylig...:-)

image253

Blandade blommor från Prima (en del har vi i webshopen, annat är egna fynd) och Magdas och sen svarta och vita brads, alla dem hittar du iaf hos Apidae/Sykompaniet. Visst är den svarta blombraden med prickar (inne i den stora vita blomman) häftig!

image254

Jag skar ut en del av hjärtana i pappret, dels för att hålla fotot på plats och dels för att få det att "gå ihop" mer. Sen fläskade jag på med mer brads här och var. :-) Bokstäverna på sina små chipboard-tiles är ett fynd jag gjort, $1 för en hel liten låda med 96 st! Och de passade så bra i stilen.. *nöjd*

image255

Och så blev det ett kort till utmaningen om minst 25% stämplat på ett kort. Den stora påskliljebuketten är en av mina favvisar, har haft den i många år och den kommer fram då och då. Egentligen står det Daffodil vid sidan av den, men jag tror aldrig jag har stämplat med den biten. :-) Jag stämplad med en grön distressdyna, sen tog jag en fuktad pensel och d-r-o-g in färgen från kanterna på stjälkarna, tyckte det blev ett lagom mjukt resultat på det viset. Och sen fram med Prisma-pennorna och färglägga blommorna, så jag blev hög på lösningsmedlet som vanligt. :-) Lite stickles glitterlim satte lite sprätt på det och sen var blommorna klara. Jag skar till remsor av papper från BG's LilyKate-serie (tre olika tror jag) och klippte ut fågeln från en överbliven bit (ser du den? Uppe till höger på kortet! Den är tryckt på pappret som jag klippte ut den från så den är inte frihandsklippt :-)) och klippte också ut en prickcirkel. Sen var det bara limma, limma, limma... och sen fram med små swirl-stämplar för att hålla ihop det hela. Det är stämplat med samma gröna dyna, men jag har stämplat av det på ett skräppapper först för att få det lite mjukare.

Så, det var dagen så här långt. Får se om det blir något mer idag, vi ska äta påskmiddag också, och det tar ju sin lilla tid.CyberCrop på Scrappiz

Den här helgen är det CyberCrop på Scrappiz, och jag knogar på för fullt. För den som inte vet vad en CC är så kan man väl lättast beskriva det som en gigantisk internetbaserad pysselträff. Som en distanskurs ungefär, fast man pysslar. :-) CC-gänget har raggat sponsorer (och Apidae/Sykompaniet är förstås en av dem) och hittat på tävlingar, och det finns tävlingar för alla. Scrappare, kortmakare, de som sysslar med digiscrapping, ATC/Inchies-folk osv osv. Det var ovanligt bra tävlingar den här gången tyckte jag, jag brukar skriva ut drygt hälften - den här gången skrev jag ut alla utom digiscraptävlingen och den som är för barn upp till 16. Fast den sistnämnda ska jag nog skriva ut och se om Y kan prova på det. Hon har ju faktiskt redan gjort två layouter!

Och jag har hunnit en hel del! Två kort och två layouter är redan uppladdade på Scrappiz, en layout ligger på tork (och får göra det till i morgon, jag har försökt få bort 3D-lack tillräckligt många gånger från scannerglaset redan, dessutom tror jag denna behöver fotas och det går INTE när det är kväller, blir inte bra alls...) och en kortidé har börjat snurra så den ska jag nog förbereda. Jag räknar med att sitta här strax efter jag har vaknat i morgon, och fortsätta, för det är bara SÅÅÅÅÅ kul!

Dagens (och gårdagens) alster:
Först ut var en layout, den var till en teknikutmaning där man skulle ha 1 ord till titel, 2 foton, 3 mönstrade papper, 4 band/garner och 5 öljetter...
image245

Jag gillar lila, men det gör inte scannern...:-(

Sen gjorde jag ett kort som samtidigt är ett DT-kort för Cards of Maria. Den här gången är det ursöta Student-draken som fick vara modell...
image246

Även de blågula banden kommer från Cards of Maria, men filtblommorna hittade jag i min låda för "relativt nya saker jag borde använda" :-) De vita banden är självhäftande pappersspets från Apidae/Sykompaniet.

Och sen gjorde jag en layout igen (ja, jag tar varannan...:-))
image247

Den gjordes till en skisstävling, och jag följde nog skissen rätt mycket, frånsett två extra häftklamrar. Varför de sitter ojämnt? För att jag inte fick de två första att sitta jämnt...:-)

Jag håller på med en serie som heter "jag är rik" till min BOM (Book Of Me, Boken Om Mig) för att påminna mig själv om hur rik jag är, och då är det inte pengar jag menar. Rikedom kan också vara att få torka sin tvätt utomhus så den doftar så där ljuvligt, att få koka RIKTIG sylt på sommarens blåbär eller, som här, att få känns doften av nybakat bröd i hela huset. Jag ska nog baka under helgen känner jag...:-) Nåväl, jag råkade börja med Chatterbox-papper så för att hålla ihop den serien fortsätter jag med det.

Och så blev det ett kort igen!
image248

Kortet är gjort efter en skiss som min dubbel-DT-mamma (Kort i Fokus och Cards of Maria) har gjort, men jag fick vara med i tävlingen ändå eftersom det är Scrappiz medlemmar som röstar! Så då gjorde jag ett DT-kort till :-) Den här gången använde jag barnvagnen och gjorde ett tjejigt kort, för jag tycker det är ruskigt tjejigt trots att det är en hel del ljusblått på.

Ganska blandad kompott med andra ord, men det är halva (hela) charmen med en CC!


Så kommer det mer på Tradera...

Just nu tickar det upp flera nya auktioner på Tradera, fler stämplar, en hel del pärlor, grunkor till systemkalendrar vi hittat i skåpen och lite annat jox. Välkommen in och kika!


Cards of Maria

Nu har all 3D-lack torkat... :-)

Föst var jag tvungen att leka med Häx-draken... så här blev det:

image243

Draken är färglagd med MCP-teknik förutom äggen/godiset i korgen som jag färglagt med ProMarkerpennor. De har även fått lite 3D-lack på sig. Stjärnorna på hatten fyllde jag i med en vanlig guldig gelpenna eftersom Prismapennorna inte var så guldiga som jag ville. Kortet är inspirerat av ett kort som Biggan gjort, tyckte det var ett så bra upplägg.

Nästa drake ut är Ägg-draken:
image244

Här har jag målat draken med ProMarker-pennor och äggskalet har fått ett massivt lager 3D-lack, vilket inte syns i scanningen. Blommorna och pärlflossen kommer från Apidae/Sykompaniet och knapparna i mitten på blommorna hittar du hos CofM.

Det var det som har torkat... mer kommer! :-)

Vi söker fler till vårt DesignTeam på Kort i Fokus!

För att kunna visa en härlig bredd och för att belastningen per DT-medlem ska vara lagom vill vi gärna utöka vårt DesignTeam på Kort i Fokus. Passa på du också och sök plats i ett av de härligaste gäng man tänkas kan!

Mer information hittar du på Kort i Fokus - och kom igen, skicka in bilder på dina kort så kanske vi blir kollegor snart!

Och så ska jag visa kortet jag gjorde till den här månadens utmaning (för du har väl inte missat den??? Fin vinst från Scrapparazzi står på spel!), ett påskkort som min goda vän Eva fick.

image242

Gaaaamla papper från ProvoCraft, men så söta.. lånad kaninstämpel färglagd med ProMarkers, blomman har fått lite 3D-lack. Ursöta minimorötter på tags (ser du färgmatchningen mot kaninerna? En gråaktig och en beige...:-)) och en gladpåsk-stämpel från InkyWings... 

That's all folks, men i kväll eller så kommer mina första DT-kort från Cards of Marias nya kollektion.. de ska bara torka först. :-)

Påskpynt

Jag gjorde ett par fina ägg, eller rättare sagt dekorerade ett par chipboardägg som jag köpt någonstans. Jag använde papprena från DaisyD som jag fått från Stämpelgården, tyckte de passade så bra till det. Också. :-)

Så här blev de:
image241

Jag har alltså använt flera olika av papprena och limmat fast dem på chipboardäggen. Sen har jag skurit runt kanterna för att få det snyggt. För att de ska kunna hänga framme målade jag baksidorna och kanterna med akrylfärg. Sen var det bara att släppa loss och dekorera, med knutna band av olika slag, knappar, blingblingar, blommor och lite glitterlim. Blev inte så pjåkigt!

Förresten - du har väl sett de nya renarna hos Stämpelgården? *tvärkär*

Mera nytt på Tradera

Så lägger jag upp fler auktioner på Tradera, den här gången passar vi på att göra oss av med en massa CD som bara legat och skrotat. De har högt nostalgivärde - det är Mr Music från 90-talet i olika varianter, någon Radio City-skiva och lite sånt... men de har lågt utrop, endast 2 kr/st, och det är bara för att täcka vad det kostar mig att lägga upp auktionen! Sen finns det ett gäng fina stämplar och en hel del läckra brads också, så det ska nog passa de flesta att kika in på http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique och göra finfina fynd. Det är ett gäng som tar slut i morgon också, även där finns fynd som tex pärlor, stämplar och lite annat bra-å-ha. Välkommen in!


 

Sliter med påskkorten

Sent i går kväll och under eftermiddagen (en liten stund) och kvällen idag har jag slitit med ett gäng påskkort. Har kommit på ett sätt att göra dem hyggligt snabbt och ändå ha kul - jag gör tre kortstommar av en cardstock så de färdiga korten blir 15 x 10 cm, dvs i liggande format. Jag skär upp några cardstock i taget eftersom jag behöver ett helt gäng kort. Sen åker spillpappret fram och lite bandsnuttar jag har och så monterar jag en dröse i taget. Sen tar jag fram min eminenta låda (pekar neråt) och väljer motiv för varje kort, färglägger och monterar. Det har resulterat i åtta helt färdiga kort, två som väntar på Glad påsk-text (eftersom det inte gick att stämpla likadant som på de andra) och och två som ska färgläggas i morgon men jag orkar inte dra fram de andra pennorna och lösningsmedlet idag :-) Och, ALLA ÄR OLIKA! Olika papper, olika band och olika motiv. *klappar mig själv på huvudet*

Däremot får bilderna vänta lite, tänkte korten ska få skickas iväg först. :-)

Heroisk insats

I går kväll gjorde jag en heroisk insats... som "alla andra" stämplare har jag drivor med uppstämplade motiv, överblivna egna och lånade stämplar som jag samlat på hög. Jag har sällan använt något från högen eftersom jag blir tokig när jag ska leta i den, eller rättare sagt dem eftersom det är flera högar på olika ställen.

I går fick jag en snilleblixt - jag har ju ett sånt där kartotek som jag hade tänkt ha någon slags register över mina stämplar i, när jag hade dem i CD-fodral. Det funkade inte när jag hade dem i fodralen och än mindre nu när jag har dem på laminerade ark (som också ska göras om, har skaffat lådor till det iaf...:-)) så den har bara stått där. Men den är ju perfekt att ha alla de där uppstämplade motiven i! Jag stämplar ju oftast på A6-kartong (som finns hos Sykompaniet, det är den som jag tycker allra allra bäst om - plus att det är en behändigare storlek än albumbladen som jag inte gillar alls...) så för det mesta behöver de inte ens beskäras för att kunna stoppas ner.

Så här blev det:
image240

Spiffigt va? Jag är inte klar över kategorierna ännu, det ska ändras lite tror jag... men det duger som första sortering iaf! Jag funderar på att skaffa en till så jag kan ha färglagda motiv i en och "bara uppstämplat" i en...

Om det är någon som behöver en sån här så hojta till så ska jag kolla vad de kostar hos vår leverantör, minns inte längre vad jag betalade... Eller så hittar ni sådana här i något hörn på jobbet, de används ju nästan inte längre så det borde gå att norpa en eller ett par. Hm, ska nog kolla med sambon, de har allt möjligt kvar på hans jobb :-)*sjunger* Ett påskakort, ett pååskakort, ett påååååååskakort

Det blir mycket påskkort nu, nästan bara påskkort till och med. Så till dagens utmaning på Kort i Fokus blev det... ett påskkort. :-)

image238

Lånad stämpel, färglagd med ProMarkerpennor, kotten är dessutom skuggad med MCP-teknik. Bokstäverna är utstansade i självhäftande kartong - hur smart som helst! Band och blommor från ni-vet-var...

Nu när jag tänker på det har jag nog gjort fler påskkort i år än jag gjort på de senaste åren sammantaget. Förra, eller möjligen förrförra året, gjorde jag det här:
image239

Det måste vara förrförra året, jag har ett minne av Olympiaskolans matsal nämligen :-) Både kyllingen och fyren kommer iaf från Inkywings, molnen tror jag är en hypersupergammal Magnolia, eller rättare sagt en Dreamcottage... Den fick jag nog i något paket när vi bodde i första lägenheten, och därifrån flyttade vi 2003... så jag skulle tippa det var typ 2002. :-)

För övrigt kan man konstatera att det är jobbigt att jobba igen hur kul det än är, jag är helt slut efter fyra timmar..  slut i ryggen alltså, inte i huvudet. Där är jag alltid slut :-)

Nu ska jag sova...


Nytt på Tradera

Så var det dags igen. Och igen :-) Ett gäng auktioner går ut i övermorgon och ett gäng har precis tickat upp, så det är bara att skynda och fynda! :-)

http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique

Kort i Fokus-kort

I går jackade vi en kille som heter (kallar sig) Fabrizio, lite kul med en kille som är kortmakare också! Kortet passade mig perfekt i stilen, så kortet gjorde sig nästan självt...

image237

Stämpeln kommer från High Hopes som du hittar hos Stämpelgården, och jag har färglagt honom med MCP-teknik. Egentligen borde väl mössan vara brun, men jag tyckte det blev fräckare i samma gröna som finns i pappret. Däremot har jag totalt förträngt var pappret kommer ifrån. :-) Texten är en lånad stämpel som numera står på önskelistan..

Hepp och hej!

:-)

Två kort från Kort i Fokus

Här kommer så de två senaste korten jag gjort till Kort i Fokus-bloggen:

image235

Dagens färg har jag "ställt till med", det blev orange och lila. Riktigt påskigt, men eftersom jag inte har några påskstämplar (har något ägg och någon kyckling, sen är det stopp!) så fick det bli en liten flicka som sitter på en mur. Bokstäverna är utskurna med WB och kortet är dekorerat med band, knappbrad, blommor och ursöta filtfjärilar. Fjärilarna hittar du hos oss på Apidae/Sykompaniet!

Nästa kort gjorde jag till skissutmaningen i onsdags, och det blev också ett påskkort...

image236

Lite mildare och mjukare färger den här gången. :-) Papprena kommer från DaisyD som man kan köpa från Stämpelgården, där finns även det ursöta biet (ja, jag har dille på den, den ÄR bara så söt.. och dessutom är ju Apidae det latinska samlingsnamnet för humlor, bin och andra små flitiga djur..:-)) som jag den här gången färglade med torrchalksen. Lite av Primas månadsblomma (aster) som du hittar hos Apidae/Sykompaniet slank också med, det blev så tomt annars..

Tjapp, det var dagens grunkor det. Nu ska jag packa klart för jag ska på pysselträff med mina underbara pysselkompisar i morgon!

Pyssel pågår

Men inget jag kan visa just nu, förstås. Har gjort två layouter, två kort och håller på med lite påskdekorationer just nu, så håll ut - det kooooommer meeeera :-)

I övrigt kan man konstatera att nu kom frostknäppen även i Skåne. Tror till och med det snöade lite i natt, det såg ut som mer än frost när sambon och Y skulle iväg i morses. Svinkallt var det i alla fall..

DT-aster för Cards of Maria

Jag har gjort lite barn/babykort med Cards of Marias stämplar, och tänkte passa på att visa upp dem idag!

Först ut är den supersöta giraffen!

image232

Giraffen har fått en svans av en garnstump, ett utmärkt sätt att göra kortet mer levande! Du vet väl att Cards of Maria ska bli återförsäljade för GarnGlad nu? Ett perfekt tillfälle att skaffa läckra garner till ett överkomligt pris!

Giraffen är målad med ProMarkerpennor för de där glada, knalliga färgerna och sen har jag jobbat med två olika mönstrade papper. Pappersspetsen har jag färgat in med två nyanser av Fluid Chalk-dynor för att få den i rätt färg.

Nästa två kort ut är mer babybetonade. De gjordes ursprungligen till en skiss på Kort i Fokus, men när jag blev dålig missade jag att scanna och ladda upp i tid. Dessutom hade jag inte lyckats välja vilket jag skulle använda. :-) Men det spelar ingen roll - här kommer de!

image233

Ett grattiskort till en liten kille! Jag har använt den söta barnvagnen, och som ni ser på nästa kort är den lätt att anpassa till den färgskala man vill använda.  Upplägget är ganska enkelt, för att låta stämpeln komma till sin rätt. Och sen är det rent krasst så att de kort jag sålt bäst av är de som inte är så överbelastade med detaljer, det är de som är populärast bland de som inte är inom branchen. :-) Vilket iofs passar mig eftersom jag har svårt att överlasta så till den milda grad, jag föredrar att stämpelmotivet syns tydligt...

Nåja, ett mönstrat papper, ett band och tre brads - sen var det klart. Även brads och band hittar du hos Cards of Maria, även om det inte är precis de jag använt!

Och så det andra "likadana" kortet:
image234

Som ni ser - samma upplägg men annat papper, annat band, bradsen har fått sällskap av några paljettblommor och det är en annan färgskala. Men superenkelt när man ska göra flera kort samtidigt, båda dessa kort gjorde jag på under en timme tillsammans. Frånsett glitterlimmets torktid då, men det räknar jag inte. :-)

Det var det hela för nu!Å så blir det mer reklam!

För mina auktioner på Tradera alltså! Utrensningen fortsätter - ännu mer stämplar och dessutom lite pärlor och annat bra-å-ha upphittat i såväl garderober som i pysselskåpen. Skynda fynda! :-)

Jag kan för övrigt nog rekommendera spillpapperskuverten, jag har lagt ut dem för 1 kr/st och egentligen vill jag bara bli av med dem. Jag är för snål för att slänga även små fina pappersbitar, men jag använder dem ju aldrig själv... däremot borde de vara perfekta för den som gör mycket tändstickaskar eller altrar andra saker som det behövs småbitar till, ett som helt enkelt gillar att använda småbitar på kort eller layouter.

Nåja, rusa genast till http://www.tradera.com/auktioner/DesignAnnique och kika på vad just du kan behöva!


Tussilago!

I förrgår hittade vi årets första utslagna tussilago. Dvs jag hittade den, Y har inte riktigt koll på digniteten i ett sådant fynd än. :-)

image231

RSS 2.0