En layout från Italien

Första layouten som blev gjord från helgen i Italien handlar om en av sambons stora intressen - geocaching. Jag är väl inte riktigt lika fast, men det är rätt kul och man får se saker man inte hade sett annars. Kort beskrivet handlar det om någon som gömmer en låda med en liten loggbok och eventuellt några byterssaker, tar reda på koordinaterna med sin GPS, publicerar hela härligheten på http://www.geocaching.com/ och sen är det några andra som tar sina GPSer och letar upp den här lådan. Efter ett tag blir det ganska många som hittat lådan och det är jättekul att se vilka som varit där, de skriver både i loggboken och loggar det på siten, så man kan följa vad som händer. När man är någonstans så kan det vara väl värt att kolla upp vilka cachar som finns i närheten, ofta kommer man till ställen som på något sätt har en historia eller är spännande på annat sätt och får sig en dos kunskap och kultur på köpet. Vi har jagat ett antal framförallt i Malmö-trakten (sambon har plockat på fler ställen, men då har jag oftast inte varit med), vi tar det ibland som en helgutflykt och kniper ett par cachar eller så. Lillfian tycker också det är kul, jaga pappas skatter som hon säger. :-)

Så här blev layouten:Bakgrunden är en kraft-cardstock från Bazzill (tror jag) och de mönstrade papprena är från DaisyD, rester från ScrapEvent 2007. Kom väl till pass här, tyckte de plockade upp färgerna från fotona riktigt bra. Min sortering av pryttlar resulterade i att jag använde mesh för första gången! Ser ni den lilla metallgrejen på ovankanten av fotot? Ett klockrent fynd - kommer från sambons Milano-köpta skjortor (satt på axlarna istället för nålar när de var förpackade, och han fick INTE slänga dem för mig..:-)) och på ena sidan står det Handsome och på andra Valuable. :-)

Geocoin är alltså en "peng" som reser mellan olika cachar. Någon köper ett sånt, stoppar det i en cache, registrerar det på http://www.geocaching.com/ och väntar på att se hur det reser världen över. Det finns även TravelBugs som kan resa på det viset. Det är extra skojsigt att hitta något sånt, och kan man då flytta rejält på det blir det extra kul.

Så här ser geocoinet vi hittade ut:Var det är nu har jag ingen aning om. :-)

Minikort

Just nu har jag dille på minikort - sådana där som man kan sätta på en present eller en blomma, eller skicka med något som man ska skicka till någon. Jag har gjort 15 st hittills men det är bara tre som kan visas upp än - 5 + 6 st kommer i Stämpelgårdens blogg när som helst (och sen här) och ett väntar jag på besked om var det ska visas upp, tillsammans med ett annat kort jag också gjort.

Men de här tre kan jag visa upp!Mycket enkla att göra, jag har som de flesta andra en massa uppstämplade motiv, en del färglagda och en del ofärglagda... två små färdigmålade och ett som jag använde en rund punch runt och sen målade med ProMarkers fick bli motiven, några små snuttar papper, eventuellt lite Fluid Chalk och/eller glitterlim och så en stämplad cardstockbit med grattis - klart! Jag gjorde remsor och stämplade grattis flera gånger så har jag gjort mig ett lager med små grattislappar så går det ännu snabbare. De är fortfarande handgjorda och de är fortfarande gjorda med kärlek :-)

Storleken är ca 6 x 6 cm på det lilla och 6 x 7,5 cm på det lite större, beroende på att mina spillbitar från när jag gjorde sidor till ett minialbum blev just så stora :-) Jag har börjat skära till och vika alla sådana remsor som jag får över, så kan jag snabbt göra några minikort när jag har små spillbitar av mönstrat papper på bordet. Himla praktiskt!

Två layouter

Jag har gjort klart en till från Scrapeventet, men inte lyckats fota den förrän nu...Allt material kommer från Making Memories-kursen. Så här såg Y ut om benen hela sommaren, och den här sommaren kommer nog se likadan ut. Känns som ganska hälsosamt ändå med blåmärken och skrubbsår - det betyder ju att hon är ute och leker och hoppar och far!

Nästa gjorde jag häromdagen, det är Y och hennes mormor som gör köttbullar:Materialet hade jag plockat ihop till ett page-kit till eventet, sen var det lite dekorationer som togs bort (alla jag hade med mig, typ...:-)) och en del som lades till, men papper och grundtanken var klar, så det blev en snabb layout. Tror inte det tog mer än max 45 minuter, om ens det.

Sen har jag lite kort på gång, men inget jag kan visa än. Jag är hemma med feber och skruttighet så mellan varven pysslar jag en liten stund. Det är ungefär vad jag orkar just nu... har sovit middag en gång idag, och skulle nog behöva en gång till, men nu är det snart dags att hämta Y så jag får väl ta mig en tupplur i soffan medan hon tittar på TV eller något.

Önskelista

Jag är med i inte mindre än fyra födelsedags/firar-swappar på Scrappiz, och i tre av dem så har jag min födelsedag som "min" dag (den fjärde är det julafton eftersom jag har namnsdag då...:-)) så nu tänkte jag åstadkomma en önskelista. Eftersom jag fyller nolla i år och vet att bla bonusdottern gärna köper något pysselrelaterat (som hon sen kan låna :-)) så blir det en önskelista till familjen också, iaf vad det gäller pysselsaker. Cykeln har jag redan fått och resor är alltid bra, så resten av önskelistan blir inte så lång :-)

Jag kommer uppdatera i det här inlägget och hänvisa hit, därmed så stryks saker allteftersom jag får eller köper dem. Jag kommer stryka över dem så man kan få en uppfattning om vad jag vill ha för typ av saker...

* ProMarker-pennor: Magenta, Maroon, Carmine, Prussian, Burnt Umber, Burnt Sienna, Ice Grey 2, Ice Grey 3, Ice Grey 4, Ice Grey 5, Coral, Spice, Yellow, Soft Lime, Cool Aqua, Blue Pearl, Primrose i första hand. Även Berry red, Red, Bright Orange, Gold, Saffron, Mustard, Apple, Emerald, Green, Turquoise, Holly, Petrol blue, Agean, Cyan, Royal blue, Slate, Pastel beige, Satin, Vanilla, Dusky pink, Raw sienna, Cinnamon, Shale, Warm grey , Warm grey 2, Warm grey 3, Warm grey 4, Warm grey 5, Cool grey 2, Cool grey 3 samt metalliska Silver och Gold går bra, för de har jag inte heller :-)
* Bokstavsstickers av olika slag, helst inte för stora bokstäver (max 3-4 cm, de ska passa på kort och 8x8-layouter) och gärna två likadana ark eftersom jag vill våga använda dem plus att de räcker bättre när man ska skriva titlar då
* Papper frills - enstaka bitar eller flera i samma färg spelar ingen roll, har redan vit och lila men alla andra färger är välkomna
* Swirlar - rubons och stämplar
* Two scoops-papper - helt OK med nerskuret eller spillbitar
* Blingbårder och blingswirlar av alla de slag och färger
* Blå distressdyna - minns inte riktigt vilken det är men den ska vara BLÅ, inte blågrå
* Streckkodsstämplar från Easer
* Journalingstämpeln med hjärtat, tror det är Easer, den som användes på Scrapeventet i alla fall
* Punchinella (ja, jag ger mig.. jag måste nog ha lite ändå :-)) - har nu en transparent rosa och en lilasvartskimrande. Vill gärna ha med hjärtan och/eller stjärnor, men alla färger och modeller utom de jag har är bra-å-ha :-)
* Stämplar med frukter och bär, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Stämplar med lite tuffare motiv och lite manligare motiv, helst EZ-monterade eller helt omonterade
* Scallop-blad till Cutterpede om det finns
* En lila ZIG Writer, i nödfall kan även en Journal&Title funka men jag föredrar den med en tjock spets och en tunn spets framför kalligratispetsen. Finns det två lila färger, typ blålila och lilalila så vill jag ha båda färgerna, jag använder en hel del lila har jag insett.. (Uppdatering: Har fått Journal & title Pure violet (skitsnygg!) men kan ha användning för fler lila pennor eftersom jag (och dottern) älskar lila!)
* Helt vita pappersblommor i olika storlekar, jag vet att det finns påsar med blommor mellan ca 2 cm och ca 5 cm i storlek, jag TROR det var YouDo som har dem, men jag är inte säker. Flera av blommorna är av "daisy"-typ, alltså med många flikar, tror bara det är de minsta som är av annan sort. Fast alla helt vita blommor går bra!
* Svart Adirondackdyna
* Textstämplar från Forma Hantverk - de som är lite snirkliga och har använts i juni månads utmaning på Kort i Fokus, dvs Tack, Lycka till och Grattis, plus Välkommen i samma stil. Jag kan även tänka mig den här stämpeln med Tack, den här kramstämpeln och den här Grattisstämpeln! Eller så någon annan av deras andra fina stämplar :-)
* Julstämplar med fina motiv - kom på att det börjar vara dags nu igen... *suckar lite* Och lite ovanligare jultextstämplar. Typ Snögubbar faller omonterade från himlen (Inkywings?) och liknande.

(Senaste uppdatering 080814)

Och så den genererella infon om mig och min stil, så man kan hitta på något utanför listan om man vill! Gör mest kort och scrappar en del i 6x6 och 8x8. Har en ganska enkel och ren stil, oftast, men vinglar som en kråka och gillar att testa saker. Gillar pasteller och klara färger, använder inte så mycket jordfärger, limegrönt, gröngult osv. Har en dotter så det blir en hel del rosa (och det behöver jag dekorationer i, liksom lila, eftersom det är lillfians favvisfärger), egna favvisfärgen är annars grönt. Använder nog de flesta färger trots allt... har inte svårt att använda någon färg utom just de som drar mot gulgrönt. Gillar prickar och små blommor, eller på annat sätt småmönstrat. Älskar bling och halvpärlor och har mängder av det redan, men speciella saker är självklart välkomna! Har mängder av band och garn, så ska man köpa något sånt ska det vara ett speciellt band, inga "standardband" för det har jag tonvis av i alla himmelens nyanser (och ändå aldrig något som passar?!? :-) )

Andra saker jag önskar mig:
* En lampa till framsidan i lite gammeldags stil men som passar till vårt raka, fyrkantiga hus - med rörelsesensor. Finns det även skymningsrelä i den så är det ännu bättre. :)
* Skärmtak över entrédörren
* Resor, gärna tillsammans med givaren
* Nytt armband till min GUL-klocka

DT-kort för Stämpelgården

Jag har även gjort det här kortet med material från Stämpelgården:Ett ganska enkelt och snabbgjort kort, mycket tack vare motivet som faktiskt är en sticker! Jag satte den på en bit vit kartong som jag sedan klippte ut i kanten av stickersern, och det ser nästan ut som ett stämplat motiv! Två bitar av papprena från SassaFrasLass, lite fluid chalk och ritade stygn, stickersbokstäver och några utklippta blommor, sen är det klart. Härligt med sådana kort!


Bilder på väg och layout!

Det är fantastiskt... laddade upp bilder på Crimson för framkallning vid ca 19.30 igår. Idag 9.40 är de packade och på väg hem till mig. Förra gången blev jag supernöjd vilket jag inte blev när jag framkallade på en annan firma, jag vill ha MATTA bilder med KLARA färger, och det fick jag från Crimson, så därför blev det en gång till därifrån. Kanske lite dyrare än många andra ställen... jo det är det, om man jämför med supererbjudanden de ger på andra ställen, men om bilderna inte blir bra... då betalar jag hellre och får som jag vill ha dem! Nu längtar jag till i morgon...:-)

Under tiden tänkte jag visa upp min senaste layout, som är gjord med mitt underbara paket från Stämpelgården. Jag fick flera papper från SassaFrasLass, och med dem kan till och med en ganska strikt och “mesig” person som jag få till det lite freestyleaktigt.Jag tyckte fåglarna var så söta, de fick flipp-ögon så de blev lite busigare, en klippte jag dessutom ut och monterade så den kom lite över fotot. Under den sitter en mindre fågel, så jag fick med benen från den..:-) Nederkanten på pappret som var bågigt fick bli som en extraram runt halva fotot, jag skar till hörnet och klistrade ihop det för att det skulle hänga ihop. När jag satte dit det på layouten hittade jag ett ställe där det passade precis så det ser ut som om ramen går över i pappret. Titeln gjorde jag med stickers, bland annat de underbara stickersarna från Doodlebug - just love them. Måste skaffa fler färger... Journalingrutan från Peterlina är stämplat på baksidan av ett av de andra papprena från SassaFrasLass - superbehändigt när det är färgmatchat och klart! Tycker själv jag för en gångs skull lyckades plocka färgerna från fotot även om det är chockrosa, gult och turkos i en salig blandning. Näst efter bästa-layouten-hittills-alla-kategorier är nog det här en av de jag är mest nöjd med för tillfället.

Y ser lite mysko enbent ut, men jag älskar hennes skratt och busiga min. Hon hade kul när hon sprang omkring på lekplatsen på Arlanda, även om jag tycker den är gaaanska trist och inte riktigt fyller sin funktion för att "motionera" barn som sen ska sitta på ett flygplan. Det finns liksom inte så mycket att klättra och klänga på längre, även om "Alfons-miljön" är rätt kul i sig. Det finns dock inget att leka MED, det är liksom bara en miljö. Mulle Meck-flygplanet kan man visserligen sitta i men det får bara plats några få barn, och då var tåget (?) de hade där innan bättre.

Regndroppar

Passande nog har jag fått ett te som heter regndroppar av mamma...Regnet skvalar ner.. säkerligen bra för trädgården, men jag tycker mest det är blött och kallt. Å andra sidan, jag slipper iaf släpa ut slangen och vattna :-)

Har samlat ihop lite foton som ska framkallas, ska bli härligt att ha lite nya foton att leka med. Flera av dem har jag redan skisser till, passade på att fundera när jag vilade middag när vi var i Lodi (Italien) så det ju passar ju bra att framkalla dem nu när sambon är i Italien igen.

Nu ska jag hämta Y och sen blir det nog en pysselstund, hon har längtat så efter att få prova sin vinst från Pysselgården, den hon vann för kortet på Kort i Fokus cybercrop.


Utmanad...

Jag har blivit utmanad av Monica, och här kommer mina svar

Tre namn jag går under: Annica, mamma (sen är det faktiskt inte fler!)
Tre saker som skrämmer mig: Att något ska hända någon i min familj, trafikolyckor, sjukdomar
Tre saker som jag har på mig: Mitt nya fina randiga linne, skjorta med tassemärken och capribyxor
Tre sanningar: Jag är mycket duktig på att organisera och usel på att hålla organisationen, jag har dåligt morgonhumör och jag sjunger riktigt hyggligt.
Tre saker jag verkligen vill ha: Ordning på källaren (vilket får vänta till efter fjärrvärmen är på plats), ett långt rikt liv och riktigt god mörk choklad.
Tre bloggare jag utmanar: Ingela, Maria och Kada.

Nu ska jag snart åka och handla tak till vår ytterdörr. Och lite annat smått och gott. De ska bara gjuta klart golvet i källaren först...

ProMarkers färgprov

Ibland retade jag mig på att färgen på pappret på pennan var så annorlunda från hur det blev när jag målade med den. När vi sen skaffade en BIA till vår pysselgrupp så gjorde jag mig raskt ett litet album med den. Utsidan blev enkel, ett mönstrat papper och utstansade bokstäver:Storleken bestämdes av de A6-ark av vit kartong jag vanligen stämplar på (finns i webshopen). Inuti stämplade jag med en liten hjärtestämpel, skrev namnen på färgerna (även de jag inte har för att kunna fylla på) och sen målade jag i de jag har i nuläget.Man kan ställa den upp också om man vill ha den på det viset, den står riktigt hyggligt faktiskt.Monica och jag kläckte idén att man kan låna kompisarnas pennor och rita runt ytterkanten på de man ännu inte har så ser man hur de ser ut och kan känna efter vilka man behöver. Eller vilka man ska köpa först på vägen till ägarskapet av ALLA ProMarkers... *hrm* :-)

Nästa träff ska jag göra ett minialbum att ha alla saker till Wishbladen i, jag har laddat hem lite olika mönster och kommer aldrig ihåg vilken som är vilken och hur de ser ut. Kom då på att jag ska göra ett minialbum där jag kan klistra in dem allteftersom jag provskär ut dem, så vet jag bättre vad jag har och kommer kanske mig för att använda dem mer! Tänkte göra ett minialbum till Prismapennorna också, en del av dem ändrar färg rätt mycket när man stompfar dit lösningsmedlet, och det kan lätt lura en. Sen kan jag sääääkert komma på fler sådana minialbum att greja med.. Fluid Chalks ska nog också få ett minialbum, tror jag. Bland annat.

Översiktsbilder

Har fått önskemål om att visa hur det ser ut mer i översikt...

Jag sitter alltså i ett kök, på ena sidan finns dörr, städskåp, kyl/frys och sen blir det som ett litet gatt fram till fönstret där det står två hyllor, och där finns min dator, kontorssaker och Y's pysselplats.
På andra sidan, mitt mot dörren, finns spisen, sen kommer diskbänk och mitt pysselbord innan man är framme vid fönstret igen.

På första bilden ser man rummet från dörrdelen så att säga, dvs kyl osv på höger sida, pysselbord på vänster sida.På andra bilden står jag nere vid fönstret och tar bilden, så det är på andra hållet.Tja, så ser det ut. inte så perfekt ordning med andra ord, det ligger liksom inte för mig. Dessutom står det korgar osv som jag sorterar ner saker som ska till Tradera och loppis överallt, så det "stökar till" det lite... :-)

Bilder från OOO!

Ja, nu är det nog så färdigt som det blir, på ett ungefär. Lite mer som ska sorteras in och så, men det tar jag pö om pö. Grundstrukturen är klar och det mesta är på plats!

En liten tur...Vänstra delen av hyllan ovanför pysselbordet. Tja, vad det är i lådorna framgår väl av texten jag skrivit på dem :-) Det fattas en låda med uppstämplat, den som syns är lådan med färglagda, den med oförglagda ser likadan ut men stod på ett annat ställe just då och därmed trillade stämpelrengöringsgrejen ut och ser lite mysko ut. :-) Omonterade stämplat finns bara där i teorin än, det är bara lite clearstamps som hamnat där än så länge. Måste laminera om en del först och ska ta tag i det Real Soon Snart.Mer åt höger... det vänstraste finns med på bilden ovan och det orkade jag inte skriva om. Tja, även här säger väl det mesta sig själv... och jo, jag har tre smålådor med öljetter, tre smålådor med brads och två stora lådor med blandade större öljetter och brads. Säger ju att jag har hur mycket som helst!!!Och så tittar vi lite nedanför hyllorna ovan... det här är den vänstra delen av pysselbordet (högra har jag mest lagrat saker på som ska sorteras klart... så den får ni inte se! :-)) där jag har arbetsmaterialet så att säga. Spillpapper bor i plastkuvert, hur smarta som helst. Classe-väskan, den bruna, finns visst inte längre men det finns en annan billig hos Biltema om man inte vill köpa de svindyra "riktiga" scrapvarianterna - som ser ungefär likadana ut och kostar typ 3-4 gånger så mycket. Jag kan köpa många papper och pilledutter för de pengarna :-) Classeväskan packas om när jags ka iväg någonstans, men är suverän att ha på skrivbordet också.Den här hyllan (som satt i en av våra klädkammargarderober när vi flyttade in) sitter på andra sidan av anslagstavlan som skymtas på bilden ovan. Den är hem för en del saker som är rätt bra att ha till hands, som mina stora handpunchar (de mindre bor i en lådhurts under diskbänken, precis på armlängds avstånd när jag sitter och pysslar...), refiller, div rengöring och sånt. Är inte helt nöjd med den men den får sitta där ett tag till.Och så sista bilden, på min ståarbetsplats vid den urkopplade spisen. Har uppdaterat lite med någon liten hylla (från Prima.. följde med någon slags blomflaskor...:-)), en smart hylla från Ikea och lite sånt, och nu känns den ruskigt användbar igen!

Och nu ska jag gå och ägna mig åt högen som ligger där på ståarbetsplatsen - fick ett DT-paket från Stämpelgården idag och det är verkligen mumsigt!

Håll ut!

Jag har snart städat klart, och då kommer mer bilder.

Under tiden får ni se kortet jag gjorde till Kort i Fokus-forumets nya roliga utmaning - Kort om Dagen. Vi får en utmaning varje dag måndag till lördag, på söndag koras en (lottad) vinnare bland de som hunnit flest under veckan och i månadsslutet så blir det en storvinnare av den som hunnit flest. Själv deltar jag ju inte för vinstens skull, men det är ett utmärkt sätt att sparka igång kreativiteten!Motivet färglade jag häromdagen, sen var det bara lite papper och blommor. Tidsåtgång mindre än 30 minuter, trots att jag pratade, kollade mailen och lite sånt under tiden. :-)

Svär över IKEA!

Grmbl! Var på Ikea idag, dottern nöjd över att få vara i lekrummet och jag var nöjd över att ha fått tag i all jag skulle ha, trots att det satt lappar på ena sortern att den var tillfälligt slut. Det visade sig betyda att den fanns på en pall bakom en stolpe intill. Öh?

I kväll har jag monterat mina Kassett-lådor och det blev så snyggt så snyggt. Tills jag började stoppa papper i dem... då visade sig att CD-Kassetterna, som ska vara 16 cm breda och 15 cm höga, är 15 cm breda och 14 cm höga istället. Då funkar de inte för förvaring av 6x6-papper, man får liksom pressa ner dem om de ska stå nära kortsidorna. ProMarkers får inte heller riktigt plats på tvären i lådan, något som jag hade provat ut skulle funka i de grå jag hade. GAH! Och Kassetten som är snäppet bredare får inte plats brevid en smal (för ProMarkers KAN jag ha så.. men inte papprena!) så det funkade inte heller. DUBBEL-GAH! Så det får bli en tur till bort till Ikea för att klaga, och så får jag uppenbarligen ha två grå lådor i allt det vita... :-(

Nu skiter jag i det här och går och surar istället.


Rapport från OOO

Det går framåt! Jag vet numera med säkerhet att bordet jag staplade sakerna på också har en bordsskiva - jag kan se den! Inte överallt, men här och var. :-) Blommor har fått en plastback och band likaså, de får jag detaljsortera senare. Har lite funderingar kring framför allt bradsen, funderar på att hälla alla "vanliga" i samma bytta så man kan sitta och rota, men är rädd att behöva rota för mycket då.. det är ju inte så svårt att stoppa tillbaka dem eftersom jag plockar fram lilla asken med de jag ska ha, så det får nog vara som det är. Ska dock rensa, för annars får jag inte plats med de som ligger kvar ute på bordet :-)

Nu är det slutsorterat för idag, det blir en lång jobbedag i morgon också. Möte på morgonen och halvsent hembesök på eftermiddagen (och en massa däremellan, men det är de två som sätter "ramarna"), så jag kommer dra över några minuter i morgon. Men det löser jag på torsdag och tar en sovmorgon. Eller sorteringsmorgon kanske man ska kalla det :-)

Natti natti!

Wheeeehoooo!

Scrappiz är igång igen och verkar ha hämtat sig hyggligt efter hackerattacken!

Bilder från OOO

Operation OmOrganisation är härmed dokumenterat utmed vägen och jag började med att fota alla prylar jag släpat ut:

image369

image370

(och ja Andreas, jag har ännu mer prylar :-))

Så här såg det ut med hyllorna efter att jag rensat i går kväll:

image371

och nu ser det ut så här:

image372

Det är tomt i det mesta av lådorna fortfarande, bordet är fortfarande fullt med prylar men jag börjar iaf ha lite struktur! De grå lådorna mitt i bilden ska bytas ut mot vita, likaså de träfärgade tidskriftsamlarna. Jag skulle vilja ha vita pärmar också, men det känns som lite överkurs så vi får se hur det blir med det. En bättre låda än korgen till mina kortstommar står också på önskelistan, gärna en vit.. Jag tror att den här Kassett-lådan från Ikea kan funka, och eftersom jag ändå ska skaffa stora Glis och Kassetts tidskriftsamlare så... Ikea here I come. Igen. :-) Jag har sorterat ut en hel del till Tradera och Pysselloppisen också så det känns bra. Jag har fått börja på en ny låda till loppisen eftersom jag sorterade ut ett gäng tidningar och ville ha dem i botten på en låda, men den första lådan började ändå närma sig full. Fy 17 vad prylar jag har! :-)

Nu blir det inte mer idag, och i morgon är det sim och sånt så vi får se vad som blir gjort.

Uppdatering om OOO...

Det fortsätter att gå framåt! I går lyckades jag baxa ut allt från pysselrummet - eller ja, ALLT var det ju inte men det som stod i hyllorna ovanför och på bordet och på diskbänken (utom cardstockförvaringen) bars iaf ut. Det är en helhög garderob och ett ovanskåp kvar att sortera, men det är ett kommande projekt och ingår inte i den här delen av OOO. De två överskåpen över diskbänken gick jag över häromveckan och rensade ut en del så det får duga.

Kan ju konstatera att jag har en del saker.. det fyller ett helt bord plus en del av golvet under det! Plus de lådor jag har på soffbordet för saker som ska BORT på ett eller annat sätt..

Förvaringslösningarna börjar ta form, ska grovsortera några saker till och se vad de behöver för attiraljer, sen blir det nog en tur till Ikea igen. Behöver två vita Kassett tidskriftsamlare och tre vita Glis (den större modellen) än så länge, och troligen behöver jag några Samla också. Måste provmäta stora Kassetterna också för att se om det kan funka som stickers/thickers/rubon-alfabetsförvaring... Det är mycket att tänka på!

Förhoppningsvis kommer det lite bilder i kväll, håller på att ladda kameran nu!

Det går framåt!

Förvaringen för färgsorterade dekorationer färdig och uppmärkt. Tom än så länge, men första steget är i alla fall klart!

image366

Som ni ser är det bara en låda kvar som är omärkt, jag hade ju glömt brun :-) För att göra det lite roligare skrev jag inte färgerna utan använde spillbitar med rätt färg. För mig som är oerhört visuell i mitt lärande och i min uppfattning av världen så passar det utmärkt.

Men visst är det snudd på perfekt passform! Ska göra något smart med det där lilla glappet i sidan, men jag har inte kommit på vad än... det ger sig med tiden.

Foamisförvaringen blev också klar:

image367

7 alfabeten i en låda, och jag ska nog inte ha fler foamisar. SÅ mycket använder jag dem inte.. förhoppningsvis ska det bli lite mer nu när jag kan kika ner i en låda och jämföra dem lättare. Det är också lättare att få tillbaka dem i lådan när de är tvättade och torkade, bara att slänga ner i rätt fack. De lådor jag hade innan (som var lika stora) fick jag oftast stuva alfabetena i (utom Marmalade), och några låg i sina orginalaskar som definitivt behövde stuvas i. Och det funkar inte för mig. Nä, släng ner på plats - det är min nya melodi! :-)

Nu ska vi iväg på Knytte medan sambon byter däck på bilen (säkerligen) och dammsuger (förhoppningsvis). Sen ska jag börja släpa ut alla saker... *suckar lite* Jag har mååååånga saker. :-)

Operation OmOrganisation...

Operation Omorganisation är igång! Nu har jag fått nog av röran, lite har rensats bort men det har fallit på att jag inte har ett system att sortera som passar mig. Som det är nu så drar jag fram lite här och lite där och något sånt ur den lådan och något ur den andra lådan osv osv. Sen blir det för jobbigt att sortera tillbaka, plus allt nytt som aldrig kommer in i sorteringen överhuvudtaget (läste förresten att man kan skriva över huvud taget, överhuvud taget och överhuvudtaget - alla tre är korrekta!), så i bästa fall öser jag ner det i någon låda som står någonstans i rummet. I värsta fall fortsätter det att flyta runt på pysselbordet. Så jag funderade på hur JAG funkar, vad är det jag letar efter och hur hittar jag det, hur ska jag sen kunna få tillbaka allt på sin plats på ett smidig sätt. Att ha det i massor av burkar, askar och byttor är uppenbarligen o-bra, jag stoppar ju inte tillbaka sakerna i dem. Alltså behöver jag FÄRRE förvaringsenheter, inte fler. Av det följer att de bör bli lite större än de nuvarande. Vissa saker söker jag specifikt efter (i mitt fall - brads, öljetter, band och blommor), i övrigt söker jag efter "något rosa", "något grönt", "något kul som passar ihop med det gulrödblårandiga pappret" osv. Efter bläddrande i diverse bloggar (några nämnda nedan eftersom jag råkar minnas att det var där jag såg det... men det finns fler som jag besökt och kikat runt hos) faller följande ut:

Foamisar ska sorteras löst slängda i burkar (eftersom det är de jag använder, inte de som ligger kvar i sina askar!) - men jag måste komprimera det. Tack Karin för idén! En bit ner på Karins sida ser ni hur hon har gjort och jag ska göra något liknande och NU är de inköpta - mina nya Kassett-lådor från Ikea. Vita fick det bli, jag vill ha in LJUS i mitt rum.. överbelamrat = mörkt, norrfönster = mörkt (även om det är bra för papper och dekorationer :-) ), avlångt rum = mörkt. Alltså, ljusa förvaringar. Sen blev det ju inte sämre av att de har ett family-erbjudande där ett tvåpack kostade 29 kr, så mina fyra lådor kostade 58 kr istället för 130 kr.


Sen hittade jag förvaringen för blandade dekorationer! Jag hade klurat lite på hur jag skulle göra och var inne på lösa halvtransparenta lådor, men nackdelen är att de skulle då behöva staplas i höga staplar - och man ska alltid ha den understa. Alternativet var att få sambon att göra ett gäng nya hyllplan, men de stjäl centimetrar... Istället hittade jag den här:

image365
Även den i serien Kassett från Ikea! Fem sådana får precis plats på höjden i ett av mina köksskåp som jag har över pysselbordet, och det blir en låda för varje färg. En del av den inspirationen kommer från Lisa InkyWings, men utförandet är min egen idé.

Med de här har jag totalt 10 lådor som ska innehålla alla mina smådekorationer färgsorterade.. En låda för rosa, en för rött, en för gult o orange (för det har jag nog inte så mycket av), en för blått, en för grönt, en för lila, en för svart/vitt och en för metalliskt. Då har jag två lådor kvar som jag kan använda när jag kommit på vad jag har glömt. :-) Tanken bakom är att när jag har dragit fram saker och/eller köpt nytt är det bara att stoppa ner det i zippisar och slänga ner i lådan för just den färgen. Det MÅSTE vara enkelt att sortera! Jag är ju känd som expert på att organisera och o-expert på att hålla mina organisationer, men den här gången tror jag att jag kan ha hittat något som har en chans att funka. Jag brukar envisas med att sortera i för små fraktioner, jag kanske inte klarar det när det kommer till kritan utan behöver stora, övergripande, enkla fraktioner. Som färg. Worth a try anyway! :-)

Sen tillkommer det tre lådor för blommor, en för stora, en för "vanliga" och en för små. Vad det ska bli för slags lådor återstår att se, jag börjar med att få dessa på plats så får jag se vad som passar in och får plats. Det stora problemet är snarast att lyckas sortera om det jag har, jag måste nog ösa ut allt från rummet och sen plocka in det bit för bit. När jag nu ska hinna det....

Nåja, i kväll ska jag montera fler minibyråar och lådor!

Mitt första clear card

Så har jag testat clear card för första gången! Till dagens utmaning på Kort i Fokus passade jag på att prova. Kortet är gjort av en halv overlay från Hamblys som jag stämplat en uppsättning verktyg på. Cardstockfyrkanter bildar bakgrund och skrivfält.. det var inte helt lätt att få ihop det, det är ursvårt att tänka på både framsida och baksida samtidigt, i synnerhet när man måste tänka på andra sidan av kortet också samtidigt. :-)

Stående kort:

image359

Liggande kort:

image360

baksidan:

image361

Detaljbild på stämpeln, stämplad med StazOn direkt på plasten och färglagd med Promarkers. Det går bra, om de bara får torka ordentligt...

image362

Bandet som jag knutit runt ryggen på kortet:

image363

En kul variant på kort som definitivt gav mersmak!

VårRuset

Nu har vi varit ute och rusat. Eller rusat och rusat, gått är väl mer med sanningen överrensstämmande. :-) Vi lyckades placera oss sist i sista släppet, så det var rätt lugnt och skönt. Tyvärr stoppade det upp här och var så vi behövde en hel timme för att ta oss runt de 5 km banan är, hade det inte stoppat hade vi nog klarat det på drygt 50 minuter kändes det som. Sen var det picknick-korg, dvs en kasse med märkligt blandning av mat... 1 pkt tortillas + något annat bröd, 1 pkt färdigskuren sallad, 2 tuber tonfiskssallad, 2 paket + 1 tub leverpastej och 1 pkt creme cheese, och så lite dricka och crostinis. Och choklad. Riktigt mumsig choklad... mmm... :-) Vi fick en påse med pryttlar också, en toapappersrulle, ett miniflingpaket, någon dricka, reklamlappat och lite sånt.

Så här såg det ut på VårRuset!

image364


Lite fler kort

Jag har ännu inte visat upp de korten jag gjorde till Kort i Fokus jubileumsvecka, det blev visst bara cc-bidrag som hamnade i bloggen :-)

Till måndagen gjorde vi ettårskort, och så här blev mitt:

image355

Ett kort till en liten fölsegris! :-) Stämpeln är lånad och ursöt, färglagd med ProMarkers. Halvpärlorna av plast är fästa med glitterlim, det blir en härlig effekt av det.

Sen körde vi en utmaningskedja, och jag blev utmanad att göra ett formkort. GAH! Till slut lyckades jag värka fram det här kortet:

image356

Även här fäste jag halvpärlorna med glitterlim...:-) Grattisstämpeln är från Cards of Maria och den hittar du här.

Vi körde också en liftningskedja där det började med ett kort av Maria/Tootsie och gick sedan vidare genom teamet utan att vi fick se mer än kortet vi skulle lifta. Jag fick ett formkort i form av en muffin att lifta, så då blev det så här:

image357

Inte så pjåkigt, men det var SVÅRT att komma på något! Stämplar från InkyWings, Octoberstamps och Eureka Stamps.

Vi hade också en utmaning att göra kort med matchande kuvert, så här blev mitt:

image358

Den söta draken kommer från Cards of Maria och är ruskigt bra till födelsedagskort. Har har flera användbara drakkompisar också...:-) Blommorna är vita från början och har fått rosa resp lila stämpeldynefärg på sig, plus lite glitterlim.

Tja, that's all for today!

Födelsedagspresent...

Jag har fått min första födelsedagspresent nu, även om det är ett tag kvar... en ny cykel!

image349

Den jag hade innan är iofs helt OK fortfarande, till och med mycket bra - frånsett att den har ett ganska högt insteg och det klarar jag inte riktigt med min rygg längre. Så nu blev det mer "tantmodell" :-) Jag provade och provade, var först inställd på en Crescent igen men den var inte lika bekväm, så det blev en Sjösala istället. Tack snälla mamma och pappa för födelsedagspresenten!!!

Mer från eventet

Nu har jag lyckats fota canvasen och asken jag gjorde på eventet också...

image362

Jag har som sagt var tagit bort en del av det som "skulle" vara på och jag tyckte det blev bättre så här. Det syns inte riktigt på den här bilden men fjärilen som användes som mask när jag stöpplade har fästs över den vita fjärilen och böjts upp lite så det blir lite 3D över det hela. Så här:

image363

Och så några bilder på asken vi gjorde. Den fattas fortfarande kulorna som ska vara "fötter" och jag skulle vilja fixa till kanterna lite... men det ska väl bli klart någon gång iaf. :-)

image351

Framsidan på asken

image352

Bild tagen från baksidan med locket öppet. Jag hade hellre använt de mer enfärgade papprena och dekorerat med lösa saker, men det får bli en annan gång. Y tycker iaf den är jättefin!

Sneakpeak...

Just nu står jag och packar månadens kortmakeri- och bandpaket... så därför tänkte jag ge en liten sneakpeak på kortmakeripaketet som ligger här framför mig! :)

image361

Bandpaketet ska jag göra basen till i kväll, så är det färdigt att skickas ut om ett par veckor!

Tyvärr kan man inte beställa den här månandens paket längre, men det går bra att beställa kommande paket hos oss på Apidae/Sykompaniet! Paketen är alltid lika roliga att göra, det är lite klurande och fixande och det tilltalar mig. Jag har funderat ut ett antal teman till resten av året, och har redan börjat samla spännande dekorationer, häftiga band och fräcka papper. Med mera!

Strandpromenad

I går kväll gick vi en liten promenad på stranden, och jag lyckades få med kameran. Glömde dock lägga ut bilderna i går kväll :-)

image343

Ljuset var otroligt vackert på stenarna...

image342

image345

Och stenar ska samlas...

image344

image346


image347

Finns det något underbarare än att få leka i vattenkanten?

image348


Så här blöt kan man bli...:-)


RSS 2.0